Tasaperäsoutuveneestä ripeämpi pulpettivene

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Tonsku
Viestit: 7
Liittynyt: 22:42:30 25.01.2017

Tasaperäsoutuveneestä ripeämpi pulpettivene

Viesti Kirjoittaja Tonsku »

Kyseessä joku Crescentin valmistama 100kiloa painava, tasaperäinen soutuvene jossa moottorisuositus 2-6hp. 10hp konetta olen nyt käyttänyt ja sillä tuo lähtee jo jotenkin liukuunkin vaikka alku on melko epävakaata keulapystyssä menoa. Kokeilin myös hydrofoil-lisäeviä moottorissa jolloin keulimista ei tapahdu, vene kulkee n. 30km/h näillä varusteilla.

Veneen pohjan muoto vaikuttaa melko samanlaiselta kuin monissa pulpettiveneissä, eli peräosastaan melko loiva V (puoliliukuvaksi suunniteltu alkujaan?). Liekö samaa perusrunkoa käytettykin jossain semmoisissa malleissa..

Jatkovarsia jotkut käyttävät mutta ne on vähän kömpelöitä, mutta entäpä jos keskelle venettä tyrkkäisi ihan asianmukaiset ohjauslaitteet, jolloin painopistekin siirtyisi huomattavasti enemmän eteen. Mitäpä asiantuntijat mieltä, tuleeko veneestä tällaisilla systeemeillä kohtalaisesti ajeltava tuollaisilla vähän isommillakin koneilla?
KMan
Viestit: 491
Liittynyt: 14:53:50 06.09.2007
Paikkakunta: Karjaa

Re: Tasaperäsoutuveneestä ripeämpi pulpettivene

Viesti Kirjoittaja KMan »

Jos kerran tykkäät että vene toimii kivasti sun käytössä kymppiheppaisella, siihen voisit lisätä vähän trimmitasoa kaukosäätöjen sijaan. Sen jälkeen luultavasti pystyt ohjaamaan sitä oikein hyvin keskeltäkin tai edestä painoa sivusuunnassa vaihtamalla. Täyden vauhdin siirtymät on siten vauhdikkaita ja kuivempia.
Liitteet
Kaisla_Erä.jpg
Kaisla_Erä.jpg (38.89 KiB) Katsottu 4234 kertaa
Tonsku
Viestit: 7
Liittynyt: 22:42:30 25.01.2017

Re: Tasaperäsoutuveneestä ripeämpi pulpettivene

Viesti Kirjoittaja Tonsku »

Joo joku tuollainen kantotasokin voisi tulla kyseeseen. Hydrofoilit tosiaan muuten ihan ok, mutta ne syö aikalailla nopeudesta pois. Alla pieni videoklippi tuosta vehkeestä, ilman hydrofoileja ja takapenkiltä ajellen. Videosta ei tosin käy veneen epävakaus oikein ilmi etenkin tuossa pintaan nousun kynnyksellä, paljosta ei tosin ole kiinni eli varmaan ihan pikkumuutoksilla saisi kelpo ajettavan kovempaankin vauhtiin.

https://www.facebook.com/toni.hallikas. ... 865553127/
Vastaa Viestiin