Etelän erämaajärvet.

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta yleisestä kalastukseen liittyvästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Kalastus-uutisia - Etusivu uusiks!
JeddaJones
Viestit: 0
Liittynyt: 18:51:04 09.04.2018

Etelän erämaajärvet.

Viesti Kirjoittaja JeddaJones »

Tarkoitus olisi kesäkuun alkupuoliskolla lähteä poikain kanssa eräilemään ja lähdin teiltä viisaammilta kyselemään Oulun ja Helsingin, sekä Porin ja Tohmajärven sisälle sijoittuvaan neliöön mahtuvia, suhteellisen koskemattomia, tai ainakin vähämökkisiä pikku järviä/lampia. Plussana on, jos paikassa on useampia pienempiä järviä/lampia.

Tarkoitus olisi olla 3-4 yötä samassa paikassa saunoen (teltta) ja kalastaen. Rannalta heittely olisi matkan teema ja matkassa olevat kokemattomimmat harjoittaisivat oikeuksiaan jokamiehinä onkien. Hauki ja ahven olisivat tähtäimessä.

Tärkeintä olisi, että rantaan pääsisi suhteellisen lähelle autolla (300-500m) ja että paikka olisi sellainen, mihin sopisi auton jättää.

Kiitos etukäteen mahtavien paikkojen ilmiannoista!
mursu
Viestit: 72
Liittynyt: 09:29:40 26.04.2017

Re: Etelän erämaajärvet.

Viesti Kirjoittaja mursu »

Haukia ja ahvenia kun on melkein joka järvessä niin sikälihän tuossa ei ole rajoitteita. Mökittömiä alueita ja erämaan rauhaa löytyy ehkä varmimmin kansallispuistoista. Kävijöitähän kesällä varsinkin suosituimmissa riittää. Mutta puistoja on nykyisin onneksi aika monta ja niistä löytyy myös rauhallisempia kolkkia.
juhaniho
Viestit: 4
Liittynyt: 11:23:55 11.12.2014

Re: Etelän erämaajärvet.

Viesti Kirjoittaja juhaniho »

mursu kirjoitti:Haukia ja ahvenia kun on melkein joka järvessä niin sikälihän tuossa ei ole rajoitteita. Mökittömiä alueita ja erämaan rauhaa löytyy ehkä varmimmin kansallispuistoista. Kävijöitähän kesällä varsinkin suosituimmissa riittää. Mutta puistoja on nykyisin onneksi aika monta ja niistä löytyy myös rauhallisempia kolkkia.
Vähän myöhään vastaus, mutta useimmiten kansallispuistoissa ei saa heitellä, ainoastaan onkia. Ainakin Seitsemisessä vain onkiminen sallittua.
Lissu
Viestit: 1
Liittynyt: 10:58:58 20.02.2019

Re: Etelän erämaajärvet.

Viesti Kirjoittaja Lissu »

Tämäpäs oli hyvää tietoa. En tiennytkään, että vain onkiminen on sallittua. Täytyypä tutustua aiheeseen lisää. Itse olin siinä uskossa, että ahvenia ja haukia saisi nostaa.
-L
Avatar
Tasuriman
Viestit: 47
Liittynyt: 19:46:57 13.11.2008

Re: Etelän erämaajärvet.

Viesti Kirjoittaja Tasuriman »

Järvistä kyllä kyselit, mutta en voi olla suosittelematta http://www.vaikko.net/kalastus.html

Vaikkojoelta mahtavat muistelot. On oltu usemapikin reissu Vaikolla ja todella mahtavaa seutua. Kalaa on tullut joskus hyvin ja toisinaan jopa paremmin. Jos alkaa kiinnostaa, niin voin vielä tarkentaa mielipaikkojani siellä.

Patvinsuon kansallispuistossa löytyy myös hyviä järvikohteita, Samoin Petkeljärveltä. Käsittääkseni ainakin Patvinsuolle saa kalastuslupia, jollei ole käytännöt muuttuneet. On varmaan jonkin verran yli kymmenen vuotta siellä käynnistä. Oli aivan ...tanakasti muutoin sääskiä.

Hops! Olikin ylivuotinen tuo aloitusviesti. En tullu kattoneeksi . Jokatapauksessa asia pysyy ja paranee. herää pahvi
Vastaa Viestiin