Potkuri uusiksi?

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
KaitsuH
Viestit: 180
Liittynyt: 08:32:06 25.07.2011

Potkuri uusiksi?

Viesti Kirjoittaja KaitsuH »

Lauantaina jysäytin vanhan 4 hp moottorin huolella kiville. Joku siltatyömaa Harjunjoella, normaali väylä tukittu, kaamea virtaus, koitin vielä ainoasta mahdollisesta paikasta, jossa tiesin kiviäkin olevan. Heti pamahti. Sokka ainakin meni tietysti, mutta potkurikin otti kyllä hittiä, yhden lavan päässä kunnon lommot.

Kysymys, miten tuollaiset lommot vaikuttavat noin pienen potkurin ominaisuuksiin? Vai laitanko väylävirastolle laskua, oli meinaan ihan merkittyä ja paljon veneväylää, josta syvä puoli oli ilman mitään varoituksia tukittu?
jvelth74
Viestit: 970
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Potkuri uusiksi?

Viesti Kirjoittaja jvelth74 »

Enpä ole väyläviraston kanssa asioinut. Mutta jos se virallinen veneväylä on, niin kaippa tuotakin kautta voisi yrittää.

Kaskovakuutukseen toki voi laittaa, mutta omavastuu taitaa olla puolen moottorin hinnan.

Ja kyllä pienen moottorin potkuri aika pielessä saa olla, että se alkaa pahasti vaikuttamaan. Lähinnä jos yksi lapa kokonaisuudessaan on vääntynyt paljon eri nousukulmalle kuin muut. Muussa tapauksessa mä vaan lämmittäisin toholla potkuria ja vääntäisin johtoreunan suurinpiirtein samanlaiseksi kuin muut ja antaisin lopuksi viilaa/hiomapaperia johtoreunalle niin että terävät särmät pois. Oikeesti vaikka tommoisesta potkurista puuttuisi sormenpään kokoisia paloja, niin käytössä on vaikea juuri huomata, jos potkuri on muuten kutakuinkin muodossaan.
- Jukka
KaitsuH
Viestit: 180
Liittynyt: 08:32:06 25.07.2011

Re: Potkuri uusiksi?

Viesti Kirjoittaja KaitsuH »

Ok. Laitan vaan uuden sokan enkä rupea mitään vääntämään. Mutta aika ihme hommaa, että piti vene kiville ajaa ennen kuin lupasivat merkitä "pari suurinta kiveä"!
jvelth74
Viestit: 970
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Potkuri uusiksi?

Viesti Kirjoittaja jvelth74 »

Jos siinä potkurissa on virtausta vastaan kohtisuoraan vääntynyt joku kohta, niin semmoinen sitten rupeaa haittaamaan, ja sellaiselle on syytä tehdä jotain. Muita vammoja on hankala ajossa huomata.
- Jukka
Vastaa Viestiin