Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit... Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Ostin kolme ISOA purkkia silliä, ISON savusiian ja lipeäkalaa aattelin pippurin kanssa mussuttaa Tapaninpäivänä. Ja KUHAkeiton aattelin tehdä jonakin välipäivänä. Ohje likimain tällä samalla osastolla.
Kylmäsavulohta (?), ei sentäs kaupan mössöä, Saimaan taimenta graavina ja savussa, silakkaa muutamassa eri liemessä ja Ahti Silliä, kun tänä vuonna ei viittin tehdä perinteistä Joulu-Silliä.
Mä voisin syödä vaikka pelkästään kalaa, jos
se muille kävisi.
Mun joulunkalat on graavattua taimenta, kylmäsavustettua lohta,
erillaisia "sillejä" ja mätiä höysteineen.
Itse pyydettyä ja savustettua killee ja siikaa. Mätihyydykettä. Eiköhän ne kläpit tuo sitä sillinpalloo. Sikkoo alle. Ja kaikki nautitaan viileän Talvioluen kera, jota eräs halpamyymäläketju myö. On muuten kotimaista, ja mulle käy kuin nyrkki silimään.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy. Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Pöytään kaloista tulee graavisiikaa (normaali graavaus) sekä sitruunagraavattua siikaa, valkosipulisilakkaa, sinappisilakkaa, rapusilliä (siis jossain rapuliemessä) sekä graavilohta.
Lähes kalaan verrattava, koska on edellämainitun tuotosta: herkku joka menee heti, viimeistään leivän päällä: Muikun mätiä, smetanaa ja sipulisilppua, kaikki sekaisin ja naamaan...
Kylmäsavupönttö on päällä ja sieltä löytyy:
-puolikas 5kgn Airiston kirrestä
-2kpl Oulujärven kuhafileitä
-2kpl tenonlohen pyrstökappaleita
-2kpl Airiston meritaimen filettä
Kerron sitten aattona mikä oli parasta..
Lisäksi Airiston kirreä graavina+ emännän tekemiä valkosipulisilakoita...nam
Tänään pistin taimenen suolautumaan huomista savustamista varten. Savupönttöön reilusti omenapuuta sekä pari palaa sokeria, niin hyvää tulee!
Graavikalaksi tälläkertaa järvilohta. Graavaamiseen käytin karkeaa merisuolaa, tilliä, sokeria, sitruunapippuria sekä konjakkia.
Eikö näillä jo pärjäile?
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Stickan kirjoitti:Sä siis lämmität savustuspöntön hauella?
Toiset kai käyttää haukea leppälastun sijaan savuttajana?
Juuri näin!
Jou40 kirjoitti:Mikey,
kirjolohta ja tuubia ??
-jouni
Toki, sitten pitää vain päättää kumpi vaihtoehdoista on huonompi Onneksi pöydästä löytyy myös kinkkua, vaikka oikeasti nuo molemmat kalat maistuu mun mielestä ihan hyvälle...
viimeksi kun tehtiin hirvipurkitusta niin samalla savustettiin kalaa ja onnistu loistavasti, mutta hirvenpaisteista tuli savustettua "kuivalihaa" kun jäi tulien sammuttua ottamatta lisävastus pois päältä ja oli 10t ylimääräistä savustusuunissa, tosin reilu pullo jallua ja kiire paariin aiheutti pienen huomiovirheen, tosin maku oli hyvä