Haukea uistimella 2006

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Sama homma, muutama kala 1-3kg väliltä ja tietty sen +5kg:n mamman karkuutus. Keli oli tosiaan mukava, tuntui suorastaan kesäiseltä edelliseen viikonloppuun verrattuna.

Samalla tuli testattua uus perhovapa, ja voimaa tuntuis löytyvän...
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
seafisher
Viestit: 93
Liittynyt: 00:16:44 05.07.2005
Paikkakunta: Suomenlahti

Viesti Kirjoittaja seafisher »

Hauet heikolla otilla meilläkin, kaksi kalaa ja alle kahden kilon nekin.
" Kyllä meressä kalaa on, se pitää vaan osata sieltä ottaa"
Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4320
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Viesti Kirjoittaja Mokia »

Kyllä vetää miehen kateelliseksi, kun muualla vielä avovesillä ihaillaan maisemia. Täällä jo kaikki rapakot jäässä. Tosin toissa päiväinen vesisade ja lämmin keli oli todellista myrkkyä jäille, mutta ikävä kyllä myrkytys jäi pahasti kesken. Pari päivää kun olisi vielä suihkinut vettä Esteristä olisi veneily taasen aloitettu. No, venettähän ei ole vielä käännetty ja uskossa eletään, jotta vielä ennen joulua päästäis kalalle. :roll:
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Aamun ekaan heittoon iski kiukkuinen 4.1kg hauki. Mielessä kävi, että "jaha, päivän koodi onkin sitten "mandariiniahven"". Seuranneet kaksi tuntia heitin sitten mandariinia ja lujuisia muitakin kikottimia, mutta aivan turhaan. Ensimmäinen kala jäi myös ainoaksi, eikä edes tärppejä sen lisäksi. Kala iski "tuulen" alta matalasta kaislikonedustasta, josta pohja putoaa jyrkästi n. 7m syvyyteen. Jerkissä siis oranssia ja keltaista.

Saapa nähdä, että jääkö tämä kauden viimeiseksi reissuksi. Venettä en kuitenkaan nosta niin kauan, kun jää sen ympärillä ei kestä minun (n. 130kg) kävellä.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Mun vene taitaapi nousta lauantaina. Kotilaituri ja sitä ympäröivä lahdukka alkavat vetää vaarallisen tuntuisesti riitteeseen...

Pientä päivitystä tiedossa paatille ja sen jälkeen kuljetaan avovesille trailerin avuin.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
Vilperi
Viestit: 15
Liittynyt: 20:41:33 09.11.2006

Viesti Kirjoittaja Vilperi »

pannaas raporttii tännekkin kun jo kala.comiin tuli laitettuu..

Eilen 8.11. keskiviikkona parin kaverin kanssa hauestamassa kalaisilla vesillä. Palikat olivat kohdallaan; kuunvaihe vaihtunut hyväksi ja tuuli pyörähtänyt pitkän pakkaskausijakson jälkeen merituuleksi, lämpökin reilusti plussalla. Edellisen tiistai-päivän tiedusteluryhmät raportoivat kolmesta n. 5kg kalasta sekä pienemmästä sälästä. Lupaili hyvää, arvailtiin mm. muutamien herkkumestojen sulavan kalastettavaan kuntoon seuraavaksi päiväksi sekä kalojen lämpenevän paremmalle otille.

Ja niinhän siinä sitten kävikin, päivä oli sellasta suoltoa että en ole vastaavalla reissulla ennen mukana ollut. Yhteensä 37 haukea, joista 16kpl yli 4kg. Hauskimpia hetkiä tarjosivat ehdottomasti kahella perättäisellä heitolla saamani 12,3kg ja 8,25kg jedukat, jotka olivat samalla päivän isoimmat. Seuraavaks isoimmat paino 7,5kg, 7kg, 6,5kg, joten neljän viiden kilon peruspötiköitä tuli siten juhlavat 11kpl. Kalat olivat ilmeisen mieltyneitä erilaisen värisiin suspeihin, toki fakta on että sillä saa mitä tarjotaan. Uittaa joutui luonnollisesti hitaasti, tärppejä tuli paljon ylösnousseitten ohella. Isoilta sai kyllä kaivaa jigiä harmillisen useasti nielusta asti. Ottipaikkoina toimi isoille tyyni eteläpuoleisen lahden perukan heinälaidan edusta, kun taas pienempää kalaa löytyi myös ns. alkusyksyn tuulen alaisilta syönnösmestoilta.

Tänään 9.11. torstaina uudestaan samalla paikkakunnalla. Keli oli kuitenkin muuttunut sen verran epäsuotuisammaksi (kylmä maatuuli), että samanlaista suoltoa ei olis päässy syntymään. Oma veneemme seikkaili jättihaukien perässä ulompana saaristossa, vetäen kuitenkin totaalisen vesiperän potentiaalisten paikkojen ollessa jo jäässä ja muiden mestojen tarjotessa muutamia pilejä. Sisämestoille ois ollu siinä vaiheessa sen verran matkaa että jäi ajamatta meijän kiululla. Yks kaverivenekunta seikkaili koko päivän sisemmällä ja toinen muutamia tunteja. Isoa oli vielä jäljellä, molempiin veneisiin mukavat n. 8kg jedukat sekä pienempää sälää. Selkeästi kalat tai otti olivat johonkin hävinneet. Itteä kyllä hiukan nauratti väsytellä pikkupuikkoo kaukana edellisen päivän suoltomestoista, mut joutu vaan toteamaan et aina ei voi voittaa.. :)
Peksim
TöPeksim
Viestit: 1130
Liittynyt: 14:21:33 07.02.2006
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Peksim »

No johan, Vilperillä käynyt todellinen flaksi hawkien kanssa! Oiskos laitella kuvaa kehiin, noistahan niitä luulisi riittävän :) Mahtoi mennä muutama suspari tuhannen p*llun päreiksi noiden käsittelyssä 8)


Niin ja tervetuloa mukaan sakkiin kummaan!
Sepalus
Viestit: 385
Liittynyt: 18:20:00 10.04.2006
Paikkakunta: 01120

Viesti Kirjoittaja Sepalus »

Vilperi tuliko kalat miltä syvyydeltä? Tai minkä syvyisistä vesistä?
Kyllä Ahti muistaa!
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

Auts.. onneksi olkoon. Oli melko varmasti eka ja vika kerta kun törmäät tollaseen "parveen" :)
Avatar
Åbo_
Vantaan soppamies
Viestit: 2012
Liittynyt: 13:32:22 14.06.2005
Paikkakunta: Vanda

Viesti Kirjoittaja Åbo_ »

Vilperillä todella hjyva päivä,isänpäivänä jälleen vesille,jos vaikka.... :lol:
Lapsien painostuksesta merille :D

-Åbo-
Avatar
dano
Viestit: 287
Liittynyt: 22:40:20 05.06.2006
Paikkakunta: PORI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja dano »

Huh huh, varmasti mahtava reissu ! Onnea
Avatar
Vilttiketju
HUUTO: Edvard Munch
Viestit: 3052
Liittynyt: 23:15:31 09.02.2006
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja Vilttiketju »

Ei ole paljon raportoitavaa tän päivän reissussa.
Reilu 3 tuntii heittämässä haukea ahvenkoskella ja ei nykäyksen nykäystä.Kaikkea tarjottiin suspista lusikkaan.Oli pysäytystä ja nykimistä mutta ei niin ei.......Tais olla elämän ensinmäinen hauki reissu kun ei ollu ainuttakaan tapahtumaa......Ja muutenkin joutuin puhdistelemaan vaparenkaita koko ajan.......Kelasta puhumattakaan...
No jos edes muilla paremmin.....

Vesi oli niin maitokahvin väristä että teki mieli hörppästä...
On niin HAPOKASTA.Ei pysty!
Avatar
Vilperi
Viestit: 15
Liittynyt: 20:41:33 09.11.2006

Viesti Kirjoittaja Vilperi »

Kiitoksia onnitteluista kaikille.

Peksim: Laitan pari kuvaa joo. Parempaa pönökuvaa ei valitettavasti oo, kamerakämmäilyjen takia :( Muute ei menny susparit hajalle, ehkä lämpimämmällä vedellä ois hajoillu enemmän, nyt ei menny ku yhestä häntä ja toinen kaverilla kovassa tärpissä hauen kitaan.

Sepalus: Tulivat matalista rantamestoista, parin metrin vedestä pääosin. Sisäsaariston paikat tosiaan kyseessä. Suojaisia lahtialueita ison sisäselän reunamilla. Perusmoilasen heinälaitaa ja niitten edustaa, ei siinä sen kummempaa.

Deep: No sori vaan mutta ei todellakaan ollu eka eikä myöskään tuu olemaan vika.. :D Tää reissu tietty oli ennätyksellisen hyvä, mutta kyllä noita tulee kun vaan nappikeli osuu kohalleen.. Kudunjälkeissyönti tietty paras paikka suoltaa tollasia satseja, mut ihan loppukausi kans kun kalat alkaa pakkaa talvehtimispaikoilleen. Pakko mainita täs kohtaa, et esim neljä isointa kalaa tuli noin 10x10m kokoselta pätkältä, kun sitä ennen oltiin paiskottu tyhjää samassa lahdessa! Sitä miks noi pakkaa noin jumalattoman tiheeseen ni en syytä varmaks tiiä. Entinen enkka; kahel peräkkäisel heitol 14,6kg haukee parani nyt mittoihin 20,55kg. Ison jälkeen kun kaivoin nenääni ja panin tekstareita menemään ni kaverit otti siin välis pari seiskaa ja yhen pikkunelosen samoilta paikkeilta. Kelasin et pitääpä ottaa taas vapa käteen.. No eikös siel kohta alkanu joku isomus heti nyplää jigiä.. :D

Toki noihin huippureissuihin tarvii huippuvedet.. Ei oo montaa vuotta kun noita sai "omilta" vesiltä, eipä enää prkl ku kaikki on tapettu eräältä huippulahtialueelta. Nyt joutuu ettii onneensa muualta.
Liitteet
pieni uimaan, ilosesti lähti tääki, kuten kaikki muutkin
pieni uimaan, ilosesti lähti tääki, kuten kaikki muutkin
8.25kg vapautus.JPG (32.58 KiB) Katsottu 2962 kertaa
iso uimaan, verta hyyty vähän kalan kylkeen ku vuoti suusta verta. ilosesti lähti kuitenkin
iso uimaan, verta hyyty vähän kalan kylkeen ku vuoti suusta verta. ilosesti lähti kuitenkin
12.3kg vapautus.JPG (39.34 KiB) Katsottu 2962 kertaa
jaslehto
Viestit: 193
Liittynyt: 18:00:36 28.09.2005
Paikkakunta: pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja jaslehto »

aikasmoinen reissu vilperillä, huh huh :shock:
onnittelut!
Avatar
Kesis
Guy Fawkes, sokea kerjäläinen
Viestit: 1791
Liittynyt: 19:49:34 26.06.2006
Paikkakunta: trUku

Viesti Kirjoittaja Kesis »

Vilperin rapsan jälkeen vähän vaatimattomampaa :oops: raporttia 27.10. tehdyltä reissulta. Oltiin siis Mikeyn kanssa haukea hakemassa Paraisten vesialueelta ja alku näyttikin lupaavalta, kun aurinko paistoi ja kaloja löytyi. 3,5 tosin suurin mutta huomattavasti isompia kävi kyllä tukistelemassa. Odotukset olivat siis heti aamusta korkealla. Samoin taisi olla Tmu:nkin venekunnalla, kun tapasimme heidät vesillä. Oli oikein 500 litran kalapalju mukana :D (tosin vain näytekaloja varten).

Ottiperhoa valitsemassa...

Kuva

Puolenpäivän aikaan keli hieman muuttui. Ensin veti täysin tyyneksi ja sitten alkoi tulla luntaräntääpaskaa taivaan täydeltä ja tuuli yltyi. Syönti loppui kuin seinään. 4-5 tuntia kuitenkin vielä yritettiin mutta ei mitään, ei edes näköhavaintoa.

Ja sitten se muuttui kärpäseksi!

Kuva

"Ottiväri"

Kuva
I wish I had ghosts...
Avatar
Toku
Kauneussalongin yksisilmäinen kummitus
Viestit: 2566
Liittynyt: 13:31:48 26.04.2005
Paikkakunta: Riisimäki

Viesti Kirjoittaja Toku »

Hyvää rapsaa !
Vilperillä ollut unelmareissu haukikalassa !

Hna lähetään kahtomaan jos vaikka veneen sais veteen asti.
Yksi iso pelastaa päivän!
Avatar
Kallel
Mr. Takakenopönö
Viestit: 515
Liittynyt: 10:16:24 23.01.2006
Paikkakunta: Vantaalainen torppari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kallel »

Toku kirjoitti:Hyvää rapsaa !
Vilperillä ollut unelmareissu haukikalassa !

Hna lähetään kahtomaan jos vaikka veneen sais veteen asti.
Mekin lähdetään, moikkailaan taas jos nähdään!
Kalastakaa!
Avatar
Bugi
Viestit: 480
Liittynyt: 04:33:51 28.12.2005
Paikkakunta: Salost

Viesti Kirjoittaja Bugi »

Piukassa oli taas tänään, ylläri ylläri :D , muutama perushakki, siinäpä ne! :evil: Taitaa olla kausi paketissa.

Kuka teistä muuten tunnustaa olleensa tänään Särkisalossa, tuli samalle lahdelle 2 venekuntaa (3 äijää/vene) , oltiin vihreellä Busterilla heittämässä!? Epäilen että joku teistä käy täällä lukemassa/kirjottelemassa!!! :D :D
MelkkeSaamaMiäs
JL_
Viestit: 202
Liittynyt: 21:15:53 21.11.2005
Paikkakunta: Bårgåå

Viesti Kirjoittaja JL_ »

Guugelit meni pataan Porvoon edustalla. Muutamaan toki kosketus, mutta veneeseen kaloja 0 kpl.
Eniten peliaikaa saivat perhot, suspi-jigit ja jerkit.
Avatar
seafisher
Viestit: 93
Liittynyt: 00:16:44 05.07.2005
Paikkakunta: Suomenlahti

Viesti Kirjoittaja seafisher »

Eilen Loviisan- Pernajan rajamailla, tuloksetta, parhaat paikatkin jo jään alla. Hylje kalastamassa samoilla vesillä, varmaankin paremmalla onnella. :roll:
" Kyllä meressä kalaa on, se pitää vaan osata sieltä ottaa"
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

tässä on nähtävissä 2 ongelmaa.. vannoutunut perhomies käyttää suspia ja toinen on hylkeen kanssa samassa kaislikossa..kausi ohimies huutelee:)
Laiska
Kapteeni Koukku, nuorempi yrittäjä
Viestit: 1835
Liittynyt: 20:47:15 02.06.2006
Paikkakunta: Kaarina

Viesti Kirjoittaja Laiska »

Päälliköt lasit Mikeyllä! Mistä oot hommannu? Mulkans mulkans... :twisted:
"Asioilla on tapana järjestyä"
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Noi on Bollen lasit, mallin nimi on "The Fly". Muutama vuosi takaperin ostin kahdet tuollaiset Pietarsaaren Kesportista. En löytänyt Googlea vinguttamalla, joten lasien valmistus lienee lopetettu?
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
selenius
Yliliimapää
Viestit: 1839
Liittynyt: 14:20:30 25.04.2005
Paikkakunta: Stadi / Hagis

Viesti Kirjoittaja selenius »

Eilen taas kellumassa läntisellä Suomenlahdella...
Ihan ok päivä, kalojakin löytyi kun malttoi uittaa hiiiiiiiiiiiiiiiiitaaaaaaaaaasti. Oli todella rasittavaa uitta perhoa 2-10 sekunnin pysäytyksin, mutta silloin vasta rupesi haukia töksähtelemään. Siimaksikin joutui vaihtamaan intterikärjen Quad-Tippiin. Väreistä pelittivät perinteiset pinkki-keltainen ja pinkki-kelta-valkoinen.
Vesi oli viileää, 3,5-4,5 välillä näytti kelluntarenkaaseen integroitu mittarini.

Kymmenkunta kalaa suostui näytille isoimman ollessa 7,5kg ja toiseksi kiilasi about vitonen. Tapahtumia oli lisäksi melkoisesti, lähinnä liian lyhyiden pysäytysten jälkeen tuli töksyjä pitkien stopien (ja siiman vaihdon) jälkeen sai perhoa todella etsiä kidasta. Samaan aikaan kolme kaveria ajeli ympäriinsä Busterilla ja saivat puolentusinaa sinttiä, isoin nelonen.
------------------------
http://arsyttavaa.omasivu.fi/

...by the way, kalaonnea!
Avatar
Kallel
Mr. Takakenopönö
Viestit: 515
Liittynyt: 10:16:24 23.01.2006
Paikkakunta: Vantaalainen torppari
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kallel »

Voihan vilkun vilkku, nyt vilkuttaa :evil: :evil: :evil: Vilkku tässä tekstissä muuten = mikä tahansa sopiva kirosana

Tarkoitus oli Haukikoiran ja Mr P:n (en tiedä parempaa nickiä) kanssa suurhaukea jallittaa lännemmässä. Vähän mietittiin matkalla mökille mahtaisko olla Buster pahasti jäässä. No ei ollut, ja siitä alkoi vilkun alamäki. Ensinnäkin vilkun Buster oli kiilautunut nokka edellä laiturin alle. Eikä siinä kaikki. Vettä oli Busterissa niin vilkusti, penkkejä myöten. Peräköysi lepäsi löysänä, vilkun poiju oli irti, vilkku. Vilkun kiinnitys silmukka syöpynyt poikki. Noh, ei muuta kun kunnon vilkutuksen avustuksella tyhjentämään venettä. Kun vilkunmoinen määrä vettä oltiin saatu pois, ja trimmiä yritetty ilman elonmerkkejä, kurkkasin akkulaatikkoon. VILKKU!!! Siellähän akku oli hyvin tallella, ja hauskan möhnän peittämä. No akku siis päin vilkkua. Samalla kun tutkin asiaa niin vilkun päävirta johto syöpynyt poikki. Varsin vilkkumaista etten sanoisi.

Lähdettiin lähikaupunkiin hakemaan akkua, virtakaapelia ja päävirtakytkintä ja takaisin veneeseen. Akku kiinni, pilssi pyörimään, vihdoin, ja trimmiä taas kokeilemaan. VILKUN VILKKU! Ei elonmerkkejä. Moottorin koppa auki ja sulaketta kurkkimaan. No juma, sehän oli palanut. Ja nyt onni kääntyi? Ja vilkut. Hetken luultin jo onnen kääntyneen kun varasulake jopa löytyi, mutta varasulake siis paikalleen ja uusi kokeilu - tuloksetta, vilkku. Nyt jo vilkutti niin sapluunasti. Ei muuta kun kurkkimaan pääsulaketta, ja vilkku joo, palanuthan se oli. Siinä kohtaa selvisi että kalaan ei mennä, koneessa joku vilkun sähkövika.

Tässä kohtaa alkoi sitten jo vilkutuskäyrä nousemaan vilkun jyrkästi ylöspäin. Haukikoira jutteli nimittäin Tokun kanssa luurin välityksellä, ja... Noh, saa Toku raportoida itse jos siltä tuntuu. Sanon vaan että mitä kuultiin pani vilkuttamaan lisää. Kaiken kukkuraksi kuultiin hetken päästä taas luurin välityksellä (ei Toku & co) lähistöltä tulleesta kybän ylityksestä... VILKKU,VILKUN VILKKU!

Ei muuta kun siis naapuri paikalle hinaamaan vene lähirantaan mistä sen voisi saada trailerille. Pakko tuo vilkku oli saada ylös, pilssi pyöri jatkuvasti eikä vesi laskenut veneessä. Vilkkumaista mutta totta, taitaa vilkun kiulu vuotaa jostain. Ihmeellistä, ei se vuotanut kun se laituriin jätettiin, tämä on vilkun varma asia.

Nyt taas vilkuttaa niin paljon että en aio edes yrittää selittää vaivoja mitä nähtiin saadakseen toi vilkun vene ylös. Sanotaanpa vain näin: maasturilla jouduttiin ottamaan vinssi avuksi, ja anteeksipyynnöt sille yhdelle kuuselle, ei se ihan katkennut.

Nyt taidan mennä saunaan ja avata kalja. Vilkku.
Kalastakaa!
Vastaa Viestiin