Grillataan, grillataan :D

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
PeHa
Viestit: 103
Liittynyt: 09:50:47 04.05.2005
Paikkakunta: Mustasaari

Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja PeHa »

Tähän ketjuun voisi laitella jotain maukkaita rilliherkkuja, kesä kuitenkin on grillausaikaa...

Itsellä yleisimmin grilliin menee possua ja täytetyt herkkusienet.
Possua nyt saa valmiina marinoituna ja niitä minä käytän.
Herkkusienistä saa sikahyvää kun ottaa sen kannan pois, täyttää esim. sinihomejuustolla ja pyöräyttää pekonisiivun ympärille.
Tikku läpi ja paistumaan, ei tarvi kauaa olla ja on hyvää!
Mitäpä sitä ihminen muuta tarvii...
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Grillileivät, paahtoleipää/saaristolaisleipää/reissarii, väliin esim.cheddarsulatejuustoviipale tai kax, muukin juusto käy, toinen leipä päälle ja grilliin. Epävarma sujauttaa nuo halsteriin. Kun juusto on sulanu leipä o valmis.
Jäikö keitettyjä uusia perunoita yli? Kääri potut folioon, suurimpia voi puolittaa ja ruimi mukaan ronskisti vuohenjuustoa. Grilliin, ja vuohenjuustopotut on redi. Tämän ohjeen varastin idoliltani Sukulan Jylpylt.

Kokonaiset katkaravut grillaantuvat mainiosti halsterissa myös. Dippisååsix valkosipulilla maustettua oliiviöljyä. Muy bien!

Eikä saa unohtaa grillatessa vasikanmaksaa, munuaisia... Herkkua, mutta varo ylikypsentämistä!
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

Marinoituja vihanneksia tulee kans rillailtua
Sipulia, paprikoita, kesäkurpitsaa ja sipulia.
Kasvit jonkin näköseen marinadiin muutamaks tunniks, sitte seivästää ne ja rilliin paistumaan.
Ja eiku ääntä kohti.
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1174
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Viesti Kirjoittaja lapamato »

Tätä on jokaisen tehtävä vähintään kerran kesässä!!!!!

Grillikylki noin 6 annosta.

Leikkaa grillikylki isoon kattilaan sopiviksi reiluiksi paloiksi ja laita kattilaan. Mittaa vesi lihoille ja kuumenna kiehuvaksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää lihapalat. Kerää vaahto pois pinnalta. Lisää mausteet (pippurit kevesti murskattuna)sekä kasvikset isoina paloina ja keitä noin 1 tunti. Ota kylkipalat pois kattilasta ja siivilöi liemi. Liemestä saat hyvän keittopohjan. Jos et grillaa kylkeä heti, jätä se siivilöityyn liemeen.
Sivele barbequekastiketta grillikylkipaloille ja grillaa hyvällä lämmöllä rapeaksi. Sivele välillä kastikkeella. Voit kääriä lihan hetkeksi folioon tasaantumaan ja vetäytymään. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Ainekset:
2 kg maustamatonta raakaa grillikylkeä
2-3 l vettä
6 mustapippuria
6 valkopippuria
20 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 porkkana
1/2 lanttu
2 sipulia


Varoitus!

Kyljestä tulee mureeta ja suussasulavaa...
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Helmiräsänen
Viestit: 60
Liittynyt: 21:05:53 27.09.2005

Viesti Kirjoittaja Helmiräsänen »

Eiköhän juhannusmenyy ole härän sisäfilettä aika ohuiksi paloiksi ja suolaa päälle. Nopea grillaus. Lisukkeeksi fetasaalaattia ja täytettyjä tomaatteja, eli koverretun tomaatin sisään tatti cremebonjouria ja valkosipulia ja folioon ja grilliin. Sisukan päälle pippuricremebonjourcusinea.
Mikko_-Procyon-
Ich Liebe HH
Viestit: 467
Liittynyt: 21:28:20 01.05.2005
Paikkakunta: Oikeasta reunasta vähän vasempaan

Viesti Kirjoittaja Mikko_-Procyon- »

Mulla tuli tässä päivänä eräänä mieleen, että jos ottaisi sellaisen grilli-vuoan ja tekisi siihen kohtuu paksun pizzataikinan, sitten siihen oltermannia, pepperoni, tomaattipyrettä ja jotain sekailaista (jalapenoja, paprikaa). Sitten heittäisi tuon sinne grillin ritilälle. Tulisikohan "arina-pannupizzaa" vastaava tuote? Alkoi tehdä mieli kokeilla..
Propilkki 2 - jo 10 vuotta virtuaalipilkintää. www.kalassa.net/propilkki2
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja sampukka »

lapamato kirjoitti:Tätä on jokaisen tehtävä vähintään kerran kesässä!!!!!

Grillikylki noin 6 annosta.

Leikkaa grillikylki isoon kattilaan sopiviksi reiluiksi paloiksi ja laita kattilaan. Mittaa vesi lihoille ja kuumenna kiehuvaksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää lihapalat. Kerää vaahto pois pinnalta. Lisää mausteet (pippurit kevesti murskattuna)sekä kasvikset isoina paloina ja keitä noin 1 tunti. Ota kylkipalat pois kattilasta ja siivilöi liemi. Liemestä saat hyvän keittopohjan. Jos et grillaa kylkeä heti, jätä se siivilöityyn liemeen.
Sivele barbequekastiketta grillikylkipaloille ja grillaa hyvällä lämmöllä rapeaksi. Sivele välillä kastikkeella. Voit kääriä lihan hetkeksi folioon tasaantumaan ja vetäytymään. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Ainekset:
2 kg maustamatonta raakaa grillikylkeä
2-3 l vettä
6 mustapippuria
6 valkopippuria
20 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 porkkana
1/2 lanttu
2 sipulia


Varoitus!

Kyljestä tulee mureeta ja suussasulavaa...
Tuli tänää ostettuu grillikylkee.
Huomenna tai ylihuomenna kokeilemaan tuota reseptiä.

Mitenhän grillikyljen pakastaminen keittämisen jälkeen?
Helppo ois sitte pakkasesta ottaa, jäis tuo keittämis osio pois.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re:

Viesti Kirjoittaja sampukka »

Mikko_-Procyon- kirjoitti:Mulla tuli tässä päivänä eräänä mieleen, että jos ottaisi sellaisen grilli-vuoan ja tekisi siihen kohtuu paksun pizzataikinan, sitten siihen oltermannia, pepperoni, tomaattipyrettä ja jotain sekailaista (jalapenoja, paprikaa). Sitten heittäisi tuon sinne grillin ritilälle. Tulisikohan "arina-pannupizzaa" vastaava tuote? Alkoi tehdä mieli kokeilla..

Kokeilitko, tuliko hyvä?

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja Holmes »

sampukka kirjoitti:
lapamato kirjoitti:Tätä on jokaisen tehtävä vähintään kerran kesässä!!!!!

Grillikylki noin 6 annosta.

Leikkaa grillikylki isoon kattilaan sopiviksi reiluiksi paloiksi ja laita kattilaan. Mittaa vesi lihoille ja kuumenna kiehuvaksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää lihapalat. Kerää vaahto pois pinnalta. Lisää mausteet (pippurit kevesti murskattuna)sekä kasvikset isoina paloina ja keitä noin 1 tunti. Ota kylkipalat pois kattilasta ja siivilöi liemi. Liemestä saat hyvän keittopohjan. Jos et grillaa kylkeä heti, jätä se siivilöityyn liemeen.
Sivele barbequekastiketta grillikylkipaloille ja grillaa hyvällä lämmöllä rapeaksi. Sivele välillä kastikkeella. Voit kääriä lihan hetkeksi folioon tasaantumaan ja vetäytymään. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Ainekset:
2 kg maustamatonta raakaa grillikylkeä
2-3 l vettä
6 mustapippuria
6 valkopippuria
20 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 porkkana
1/2 lanttu
2 sipulia


Varoitus!

Kyljestä tulee mureeta ja suussasulavaa...
Tuli tänää ostettuu grillikylkee.
Huomenna tai ylihuomenna kokeilemaan tuota reseptiä.

Mitenhän grillikyljen pakastaminen keittämisen jälkeen?
Helppo ois sitte pakkasesta ottaa, jäis tuo keittämis osio pois.

T: Sami
G-kyljen suurena ystävänä veikkaisin, jotta paskaa tulee. Keittämiinen - jäähdytys - pakastaminen - sulatus - grillaus yhtälö ei varmaan voi toimia? Veikkaan, että harva pakastelee kylkiä. Tai sitten on todella kiireinen, ettei jaksa keitellä.
Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1174
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja lapamato »

Holmes kirjoitti:
sampukka kirjoitti:
lapamato kirjoitti:Tätä on jokaisen tehtävä vähintään kerran kesässä!!!!!

Grillikylki noin 6 annosta.

Leikkaa grillikylki isoon kattilaan sopiviksi reiluiksi paloiksi ja laita kattilaan. Mittaa vesi lihoille ja kuumenna kiehuvaksi. Veden tulee juuri ja juuri peittää lihapalat. Kerää vaahto pois pinnalta. Lisää mausteet (pippurit kevesti murskattuna)sekä kasvikset isoina paloina ja keitä noin 1 tunti. Ota kylkipalat pois kattilasta ja siivilöi liemi. Liemestä saat hyvän keittopohjan. Jos et grillaa kylkeä heti, jätä se siivilöityyn liemeen.
Sivele barbequekastiketta grillikylkipaloille ja grillaa hyvällä lämmöllä rapeaksi. Sivele välillä kastikkeella. Voit kääriä lihan hetkeksi folioon tasaantumaan ja vetäytymään. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!

Ainekset:
2 kg maustamatonta raakaa grillikylkeä
2-3 l vettä
6 mustapippuria
6 valkopippuria
20 maustepippuria
2-3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 porkkana
1/2 lanttu
2 sipulia


Varoitus!

Kyljestä tulee mureeta ja suussasulavaa...
Tuli tänää ostettuu grillikylkee.
Huomenna tai ylihuomenna kokeilemaan tuota reseptiä.

Mitenhän grillikyljen pakastaminen keittämisen jälkeen?
Helppo ois sitte pakkasesta ottaa, jäis tuo keittämis osio pois.

T: Sami
G-kyljen suurena ystävänä veikkaisin, jotta paskaa tulee. Keittämiinen - jäähdytys - pakastaminen - sulatus - grillaus yhtälö ei varmaan voi toimia? Veikkaan, että harva pakastelee kylkiä. Tai sitten on todella kiireinen, ettei jaksa keitellä.
Keitinliemessä jäähdyttämistä (esim.jos grillaa vasta seuraavana päivänä) suosittelen lämpimästi, maku vain paranee.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja sampukka »

Holmes kirjoitti: G-kyljen suurena ystävänä veikkaisin, jotta paskaa tulee. Keittämiinen - jäähdytys - pakastaminen - sulatus - grillaus yhtälö ei varmaan voi toimia? Veikkaan, että harva pakastelee kylkiä. Tai sitten on todella kiireinen, ettei jaksa keitellä.
No kaikki pakastettu ruoka tehdään tolla tavalla.
Kypsentäminen-nopea jäähdytys-pakastaminen-sulatus.
Mie käyn tänää vielä lisää ostamassa grillikylkee ja teen semmosen satsin että varmasti pakkaseeniki sitä jää.
Jossai vaiheessa ilmottelen tänne.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja sampukka »

Nyt o 2 kiloo kylkee keitelty.
Huomenna osan grillaan ja osan laitan pakkaseen.

Pitihän tuosta reseptistä hiukan poiketa.
Selleriä ja katajanmarjoja kiehumaan kans laitoin.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Grillataan, grillataan :D

Viesti Kirjoittaja Holmes »

sampukka kirjoitti:Nyt o 2 kiloo kylkee keitelty.
Huomenna osan grillaan ja osan laitan pakkaseen.

Pitihän tuosta reseptistä hiukan poiketa.
Selleriä ja katajanmarjoja kiehumaan kans laitoin.

T: Sami
Pistähän rapsaa sitten kun keitettyjä ja pakastettuja kylkiä grillaat! Lopputulos kiinnostaa, varsinkin toi mureus.
Mikko_-Procyon-
Ich Liebe HH
Viestit: 467
Liittynyt: 21:28:20 01.05.2005
Paikkakunta: Oikeasta reunasta vähän vasempaan

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Mikko_-Procyon- »

sampukka kirjoitti: Kokeilitko, tuliko hyvä?

T: Sami
Siitä tulee erinomaista. Suosittelen lämpimästi.
Propilkki 2 - jo 10 vuotta virtuaalipilkintää. www.kalassa.net/propilkki2
Vastaa Viestiin