Ahventa pilkillä talvi 08/09

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
mattivaan
Viestit: 366
Liittynyt: 00:59:39 12.11.2006
Paikkakunta: E-Pohjanmaa/järviseutu

Viesti Kirjoittaja mattivaan »

Hyvin näyttänyt tulevan, omalla sunnuntain reissulla muutama Ahven samoilla jäillä 3 reissu tälle talvelle eipä tule paljon käytyä jos tässä vielä ehtisi ennen kuin jäät lähtee. No kesällä sitten.
Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja »

Lauantaina Näsijärvellä klo 10.00-16.00 vesisateessa. 68 ahventa ja 7 särkeä Hopeasiivellä 3-4,5m syvyydestä.

Sunnuntaina lähijärvellä klo 10.00-15.00. 40 ahventa ja 2 särkeä Hopeasiivellä 1-2m syvyydestä. Bonuksena täkyongella 2,9kg hauki
Avatar
Pikkis
Ihrasormi
Viestit: 665
Liittynyt: 11:00:16 25.04.2005
Paikkakunta: Österbotten

Viesti Kirjoittaja Pikkis »

Muutaman tunnin kävin eilen illalla puntaroimassa taasen. Rauhallista oli kalan syönti. Jokunen silppu ja yksi puolen kilon sattuma.

Kuva
Avatar
Lucky John
Viestit: 175
Liittynyt: 22:11:40 05.03.2009

Viesti Kirjoittaja Lucky John »

Pistetäänpä pari kalakuvaa tähän viestiketjuun, kun en Säärän jättipossun jälkeen kehdannut "alamittaista" enää tasuriketjuun laitttaa esille... :shock:

Muutaman melkoisen surkean keikan jälkeen tuli eilen palsamia haavoille, kun päivän neljännellä reiällä kopsahti vähän tukevammin. Välittömästi ekan noston jälkeen hirveä huuto päälle: "Ei juma...ta, nyt on iso ahven!" Kymmenen metrin päässä pilkkivällä Carassiuksella ei varmasti ollut vaikeuksia erottaa mitä sanoin. Kala kaaressa jäälle onkineen päivineen ja mies juoksemaan mielipuolena ympäri jäätä, huutaen "siinä se nyt on, siinä se nyt on....". Tässä vaiheessa ei ilmeisesti enää kilometrin päässäkään ollut epäselvää, että olimme saaneet kunnon kalan, koska pikkuhiljaa meitä kohti alkoi hiipiä muutama muukin pilkkijä. Kilon maaginen raja jäi kuitenkin vielä rikkomatta, painoa kalalla oli "vain" 965 grammaa ja pituutta 40cm. Eipä kyllä voi sanoa, että hirveästi harmittaisi :D
Liitteet
Pönö.jpg
Pönö.jpg (71.98 KiB) Katsottu 4496 kertaa
Rekordi.jpg
Rekordi.jpg (69.33 KiB) Katsottu 4507 kertaa
Tyhjän saa pyytämättäkin, mutta MP:n eteen pitää tehdä töitä.
tuntuu hörriltä
Viestit: 128
Liittynyt: 00:14:29 17.08.2008
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tuntuu hörriltä »

Lucky John kirjoitti:Pistetäänpä pari kalakuvaa tähän viestiketjuun, kun en Säärän jättipossun jälkeen kehdannut "alamittaista" enää tasuriketjuun laitttaa esille... :shock:

Muutaman melkoisen surkean keikan jälkeen tuli eilen palsamia haavoille, kun päivän neljännellä reiällä kopsahti vähän tukevammin. Välittömästi ekan noston jälkeen hirveä huuto päälle: "Ei juma...ta, nyt on iso ahven!" Kymmenen metrin päässä pilkkivällä Carassiuksella ei varmasti ollut vaikeuksia erottaa mitä sanoin. Kala kaaressa jäälle onkineen päivineen ja mies juoksemaan mielipuolena ympäri jäätä, huutaen "siinä se nyt on, siinä se nyt on....". Tässä vaiheessa ei ilmeisesti enää kilometrin päässäkään ollut epäselvää, että olimme saaneet kunnon kalan, koska pikkuhiljaa meitä kohti alkoi hiipiä muutama muukin pilkkijä. Kilon maaginen raja jäi kuitenkin vielä rikkomatta, painoa kalalla oli "vain" 965 grammaa ja pituutta 40cm. Eipä kyllä voi sanoa, että hirveästi harmittaisi :D
Onnitelut upeista körmyistä! :shock: Saa laittaa yksityisenä viestinä mistä nousi, jos viittit kertoo! :shock:

T. HÖRRI.
Tämän pilkkikauden aforismi on: Munat pataan!
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Onnittelut!!!!!!!!! :D
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Avatar
Rosso
Viestit: 202
Liittynyt: 11:46:01 24.02.2008
Paikkakunta: Masku, Varsinais-Suomi

Viesti Kirjoittaja Rosso »

On se, komee se on! Onnittelut!
Siitä se ajatus sitten lähti... ja voin kertoa, sanomista on tullut
Avatar
perza
da´ keittiöpönö
Viestit: 4716
Liittynyt: 10:03:55 16.05.2005
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

Viesti Kirjoittaja perza »

voin kuvitella miten se onki ja kala on singahtanut siitä reiältä, komean huudon saattelemana... :lol:
Onnea vaan ennätyksestä!
Vuosivaappu 2015 nyt saatavilla!

Vuosivaappu 2015
Carassius
Viestit: 218
Liittynyt: 11:01:11 18.12.2006
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Carassius »

Olihan siinä hehkutuksen makua,kun apo jäälle nousi. Kruununa Jyp vei Kärppiä samana iltana.

Viikonloppuna kutsuu Vaasan merialueet. Saa nähä miten käy.
Kilon ahventa etsiessä....Pyydetty 24.2.2016, paino 1110g
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Karseen ahvenen Lucky John nostanut. :o Onnittelut!

Jeps, tänään minulla ja isällä suuntana olikin jälleen Längelmäveden Ristiselkä. Aamulla auto starttasi klo 5:00 kohti Länkyn viileitä selkävesiä. Rantaan saavuttiin n. klo 6 ja räntäsade vaan voimistui. Siinä rannassa viritettiin potkurit valmiuteen kaikessa rauhassa, kun rantaan kurvaa toinen auto, josta nousee tuttuja Aaro Kerhon puntarimiehiä. Siinä vaihdettiin kuulumisia, viime viikolla oli kuulemma komeata possua noussut. He lähtivät kohti lähempää pakkaa, ja me lähettiin potkiin vähän kauemmaksi.

Ensimmäiset reiät porattiin pelipaikoille n. klo 6.30. Räntäsadekkin oli sopivasti hellittänyt ja maisema aukesi ihmeen talvisena. Kuin tutun kaavan mukaan ensimmäiset reiät oli aivan tyhjiä, muutamaa piikkiä lukuun ottamatta. Eli tänäänkin piti ahvenet hakea. Tunti pari näillä paikkeilla yritys oli kovaa, mutta tulos laihaa. Joskus kahdeksan jälkeen aloin katselemaan, kun ilma vähän kirkastui, että mihinköhän sitä oikein suunnistaisi. Pienen matkan päässä näytti olevan railo, joten päätin mennä sinne. Railolla näytti olevan hyvä vesipaikka ja vettä alla viitisen metriä. Kauaa en ehtinyt sillin kuorreseiskalle antaa kyytiä, kun jo siimaan nousi lenkki ja siiman päässä mukavan tuntuinen ahvena. Hetken vinttaamisen jälkeen päivän ensimmäinen kunnon aapo nousi ylös. Painoa kaverilla karvan verran alle 400g.

Kuva
Kuva

Tämän jälkeen laskin seiskan takasin ja heti oli taas raavaampi kiinni, mutta irtihän se pääsi. Tän karkuutuksen jälkeen ei tarvinnut enään tästä reiästä mitään odottaa. Aikani siinä heiluttelin tyhjää ja päätin lähteä aloituspaikkaan, mutta hieman syvempään veteen. Tässä paikassa vettä olikin sitten jo kymmenisen metriä. Hiljaista oli tälläkin reiällä, kunnes välivedestä tuli kauhea riuhtaisu, ei pysynyt. Uittosarja tasurilla ja taas junttasi, tällä kertaa pysyi ja kolmisatanen ahven nousi jäälle. Pilkki veteen ja ei aikaakaan kun taas siiman päässä eloa, tällä kertaa nousi reilu mottinen kaverus. Tämän jälkeen oli pienen aikaa hiljaista, kunnes pari kehäystä ylempää kannen alta nousi siimaan komea lenkki. Päivän komein apura nousi jäälle, painoa 450g.

Kuva
Kuva

Tällä reiällä hiljaistui, joten tein viereen toisen. Pohjasta tuli 4 ahvenen ryöppy, koko ei vaan ollut mitään hääppöstä. Yksi 200g kaveri ja kome vajaa 100g veljestä. Tähän loppui tämän päivän ahvenet ja se vähäinen syönti meni ihan toppiin, kun aurinko alkoi pilkistämään pilvien raosta. Mutta todella hieno keväinen pitkäperjantai puntaripäivä on nyt takanapäin. Ahveniakin tuli ihan tarpeeksi, ihan pannulle asti, ei enemmällä väliäkään. Huomenna varmaan suuntana on Seinäjärvi, koitetaan jatkaa harjoituksia, jos sitä muutaman apurankin onnistuis tasurilla narraamaan, niin tyytyväinen olisin. olen daivaassa

Kuva
Kuva

Kuva
Kuva
Avatar
jonski88
Viestit: 83
Liittynyt: 19:36:58 10.03.2007
Paikkakunta: Ilomantsi

Viesti Kirjoittaja jonski88 »

Tänään aamulla läksin räntäsateiseen keliin ajelemaan kohti pilkkivesiä. Puoli kymmenen maissa tein ekan reiän ja heiluttelin tasaria jonkun aikaa, mutta ei edes hipaissut. Kymmenkunta reikää myöhemmin saaliina oli yksi sormenmittainen ahven, vaikka kokeilin lähes kaikki vehkeet läpi. Pähkäilin siinä, että vaihtasko paikkaa jonnekki ihan eri vesistölle.
Siinä sitten tuli sellanen päähänpisto, että jos menis lähellä olevalle isommalle järvelle kävellen suon poikki. Jonkinmoisen patikoinnin jälkeen olin toisella järvellä, ja sulaa vettä näkyi kahdessa suunnassa. Jäätä kuitenkin tuntui olevan hyvästi, koska nuo sulapaikat kauempana olivat virran aiheuttamia. Sama hiljaisuus jatkui, ja etenin reikää poraamalla lähemmäs sulapaikkaa. Ensimmäiset ahvenetkin sitten tapsilla sain, mutta isoinkin oli ehkä 50g. Välillä heiluttelin tasaria, mutta kun ei sitten edes vahingossa tönäissyt mikään nii jatkoin tapsivehkeillä. Siihen sitten tuli eräs kelkkamies kyselemään kalan tuloa, ja todettiin että huonoa se syönti on nyt niinkuin melkein koko talvenakin. Sitten tuli puhetta isoista ahvenista, minä jo kateudesta vihreänä siinä kuuntelin juttuja kun sen miehen ennätys oli niiltä vesiltä 1,3kg ahven ja puolkiloiset tuntui olevan melko yleisiä.
Just sanoin sille ukolle, että enpä ite ole saanu edes puoltakiloa rikki ahvenessa niin vapa nytkähti jumalattoman kovasti. Samassa rytäkässä kala oli jo reiässä, mutta jäi siihen kiinni ja rupesi jumputtamaan puolelta toiselle. Katsoin avantoon ja voi herrajumala mikä ahvenenmöllikkä siellä irvisti. Äkkiä käsi avantoon ja possu ylös. Siinä pienet tuuletukset ja päiviteltiin kelkkamiehen kanssa, että onpa kunnon ahven. Veikkailtiin siinä, että kala voisi painaa 800-900g väliin. Itse vaan kertailin tärisevin käsin mitä sitä tuli tehtyä. Kaikki kävi nopeasti, ottisyvyys nimittäin oli reilu metri :D
Jonkun aikaa vielä siinä pilkittelin mutta oli pakko lähteä kotiin punnitsemaan kalaa. Kalalla oli mittaa 39.5cm ja painoa 900g. Enkka melkein tuplaantui ja nyt siihen maagiseen kiloon on enää vaivainen sata grammaa matkaa. :wink:
Kuva
Toinen kuva:
Kuva
Viimeksi muokannut jonski88, 13:50:45 11.04.2009. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
jkv77
Viestit: 3675
Liittynyt: 08:45:33 30.11.2006
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja jkv77 »

Hyvä Jonski! Kunnon kölli!
Joko oot käyny siellä pilkillä mistä oli puhetta? :wink:
Kaikenmaailman tyllejä - erilaisia folioita--> http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... &start=450
Avatar
jonski88
Viestit: 83
Liittynyt: 19:36:58 10.03.2007
Paikkakunta: Ilomantsi

Viesti Kirjoittaja jonski88 »

Ei oo vielä, kunhan lumet sulaa jäältä niin sitten vois käyä. Ootkos ite käyny sielläpäin?
Avatar
Jou40
Hauki - Mään
Viestit: 3225
Liittynyt: 19:46:07 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Jou40 »

W1ddu miulle riitti, 4 sinttiä ja pari pudotettua, pojalle 2 kiiskeä ja nyky. Nyt lähti pilkkivermeet naftaliiniin, joku tolkku tässä ittensä kiusaamisessa pitää olla, koko talvi menny täysin päin Aunusta. Mie alan roplaan noita vetovermeitä, jos nuo jäät kohta lähtis.

-jouni
diipa daapa
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Karseita ahvenia porukka kiskonu. :shock:

Tänään tuli oltua Seinäjärvellä viettämässä hyvinkin keväistä päivää. Ahvenen otti oli surkeaa, mutta kelit oli niin komeat, että eipä ollut väliäkään. Haalaritkin oli riisuttava puolen päivän aikaan. Harvoin hyvä ilma ja kalakeli kohtaa, mutta saipa ainakin rusketusta. 8)

Muutama 100-150g kaverus, jotka eksyivät ässään.

Kuva
Kuva

Voiko keli enään olla parempi?

Kuva
Kuva
Eikka_
Viestit: 301
Liittynyt: 17:00:49 27.09.2007
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Eikka_ »

Miten tavallista on löytää ihan normaalista hyväkuntosesta ahvenasta joku juotikas? Pyrstön tyvessä oli kiini sellainen 2cm pitkä läpikuultavan ruskee matonen ja myönnettäköön että olin aika ihmeissäni :o
Avatar
perza
da´ keittiöpönö
Viestit: 4716
Liittynyt: 10:03:55 16.05.2005
Paikkakunta: Mikkeli
Viesti:

Viesti Kirjoittaja perza »

Onse näköjään jossain päin suomea iso ahven alkanu liikkumaan ja syömään. Ei vaan täälläpäin ja tuskin liikahtaa koko talvena tai voi se liikkua mutta ei syö onkeen.
Tänään paikassa josta olisi normaaliin talveen tullut pientä ahventa senkun lappaa vaan jäälle ja seassa särkiä, srovia, lahnoja, salakoita, säyneitä, haukia eli mekein mitä vaan. Normaalisti ei välttämättä tarvii kairata kun yksi reikä ja voi alkaa lapata kalaa jäälle. No tämän talven trendin mukaan kala ei luonnollisesti syönyt ja saalis minulle vajaa parikiloa sormenmittasia ahvenia. Muutama oli semmonen 150g ahven jotka tarrasi karvapyrstö tasariin. Näköjään se vaikuttaa tuo kylmä vesi vieläkin vai mikä siinä sitten on ettei edes särkiä saa...isommista ahvenista puhumattakaan. No tämänpäivän paikka nyt ei varsinaisesti mikään ison ahvenen paikka ole, mutta niiden miljoon veljesten seasta voi kilon raja paukahtaa rikki milloin tahansa.(on nähty saatavan 700g-1kg painoisia ahvenia, itelle ei vaan ole osunut).
:?
Jäätä oli ihan hirveästi, valehtelematta 50-60cm ja aika kovaakin vielä. Lunta jäällä 5-15cm eli tätä menoa vielä vappuna ois mahikset päästä lahden varjo rannalle ahvenia yrittämään. Autolla vielä tuolla paikalla ajelivat ihan kevyesti. Keli oli pilvinen ja kolea...
No jos huomenna iskis paremmin ja ois kelikin lämpimämpi.
Miten tavallista on löytää ihan normaalista hyväkuntosesta ahvenasta joku juotikas? Pyrstön tyvessä oli kiini sellainen 2cm pitkä läpikuultavan ruskee matonen ja myönnettäköön että olin aika ihmeissäni
Onhan noita matoja ollut aina sillontällön ahventen kylessä kiinni. En sen tarkemmin ole tutkinut.
Vuosivaappu 2015 nyt saatavilla!

Vuosivaappu 2015
Avatar
tkb76
Viestit: 858
Liittynyt: 20:47:32 30.10.2006
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja tkb76 »

Eikka_ kirjoitti:Miten tavallista on löytää ihan normaalista hyväkuntosesta ahvenasta joku juotikas? Pyrstön tyvessä oli kiini sellainen 2cm pitkä läpikuultavan ruskee matonen ja myönnettäköön että olin aika ihmeissäni :o
Aivan normaalia. Niitä on paikkakaloilla välillä kituset ja sieraimet täynnä. Eli ei siis syytä huoleen.
Autuaita ovat puupäät sillä he eivät huku.
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

Carassius kirjoitti:Olihan siinä hehkutuksen makua,kun apo jäälle nousi. Kruununa Jyp vei Kärppiä samana iltana.
KRÖHÖM!
Mitä se ahven painoi? 80 grammaa? :twisted:
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Avatar
Braven
Viestit: 826
Liittynyt: 06:37:28 30.03.2009
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Braven »

Ne on haukimatoja. Raippaluodossa ja muuallaki merialueella ahvenet on ihan täynnä niitä. Ne on ihan harmittomia.
Avatar
lfc
Viestit: 23
Liittynyt: 13:27:02 11.03.2008

Viesti Kirjoittaja lfc »

Tullut näitä ahvenan pyynti juttuja luettua aika tiiviisti täällä. Hyvä, että edes joku on joskus saanut tänä talvena parempiakin saaliita.
Omat reissut tänä talvena ovat olleet pääasiassa surkean ja säälittävän välimaastossa. Ehkä en vain osaa, kumman vaikeaa tuntuu olevan tuo Suomen yleisimmän kalan narraaminen meikäläiselle tänä talvena.
Viikko sitten tuli käytyä Nilakassa joka nyt kuitenkin on kohta parikymmentä vuotta antanut aina siellä käydessä suht mukavia saaliita ja isompiakin yksilöitä kohtalaisen varmasti, mutta todella hiljaista oli ainakin minulla sielläkin.
Juuri noista ahvenista saa kerran sapuskat perheelle väännettyä. Tämäkin toki vaati sitä, että kaverin kanssa yhdistettiin jumalaiset saaliimme.
Reikää taottiin syvään ja matalaan ja sille välille kaksi päivää, mutta yleensä sai reiästä yhden tai kaksi raitapaitaa ja sitten pitikin jo kairata uutta reikää. Noita yhtä ja kahtakin piti härnätä usein ärsyttävän pitkään.

Eipä muutkaan kalamiehet saalismäärillään päässeet kauheasti kehumaan joten ei ehkä oltu ainoita joilla syöntiä oli "huonoa". Voi toki olla, että kierot Savolaiset koijasivat meitä ja reput oli täynnä ahvenia, mutta en kyllä oikein tuohonkaan jaksa uskoa.
"Forget your strengths.Work on your weaknesses."
kitkaton
Viestit: 3577
Liittynyt: 18:32:39 18.12.2007
Paikkakunta: Kota-kylä

Viesti Kirjoittaja kitkaton »

Braven kirjoitti:Ne on haukimatoja. Raippaluodossa ja muuallaki merialueella ahvenet on ihan täynnä niitä. Ne on ihan harmittomia.
Haukimato asustelee kalan sisällä lihaksistossa kylkiviivan tienoilla,erityisesti siiassa ja muikussa , hauki toimii väli-isäntänä .
Ulkopuolella olevat loiset ovat yleensä juotikkaita , jotka irtoaa esim hangelle kun kala vähän temuuaa siinä. 8)

http://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto ... 55-452747/
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.

http://www.aneenloma.fi/
Avatar
Lucky John
Viestit: 175
Liittynyt: 22:11:40 05.03.2009

Viesti Kirjoittaja Lucky John »

Vielä on ahven otillaan. Tänään yhdeltä reiältä pari kiloa filekalaa: 720g, 620, 480g ja 180g. Toiseksi isoin oli vaimon saama, ei ollenkaan hassumpi ensimmäiseksi tasurikalaksi :)

Isoin kala tuli reissun alussa, jonka jälkeen kierreltiin ympäri järveä, saldona kaverin n.400g assu. Päivän lopuksi palasimme alun ottireiälle ja kappas vain, siitähän nousi sitten loput kalat muutamassa minuutissa kannen kuivemmalle puolella. Taas kerran tuli todettua, että ottirei'ille kannattaa palata myöhemmin.

Perhana, että oli muuten kuuma tänään jäällä, mitenköhän pitkään jäät kestää.....
Liitteet
Yhden reiän asukit.jpg
Yhden reiän asukit.jpg (92.63 KiB) Katsottu 4064 kertaa
Tyhjän saa pyytämättäkin, mutta MP:n eteen pitää tehdä töitä.
Carassius
Viestit: 218
Liittynyt: 11:01:11 18.12.2006
Paikkakunta: JKL

Viesti Kirjoittaja Carassius »

On mies nimimerkkinsä veroinen :)
Kilon ahventa etsiessä....Pyydetty 24.2.2016, paino 1110g
Niittis83
Viestit: 308
Liittynyt: 21:40:52 15.07.2006
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Niittis83 »

Perjantaina pari tuntia isäukon kanssa pilkillä, itelle yks parisatanen ahven tasurilla ja isukki pilkki alumiinisella lusikalla 42 senttisen kuhan.

Tänään nelisen tuntia pien-saimaalla, isäukko sai viisi sellaista 200 grammaista ahventa pystypilkillä, itse heiluttelin tasapainoa saaden ylös asti yhden n.150 grammaisen. Pari rajua tärppiä oli ja yhtä väsyttelin useamman minuutin, sain reiän alle ja siinähän se kerran potkas hieman kovempaa ja irti. En ehtinyt nähdä reiästä kuin vilauksen ja haukihan se tais olla. :?
Vastaa Viestiin