Kitupaisti

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
pkartio
Gizan P. Yramidi
Viestit: 596
Liittynyt: 17:10:14 01.02.2006
Paikkakunta: Kangasniemi

Kitupaisti

Viesti Kirjoittaja pkartio »

Ehkäpä maailman paras ja helpoin paisti, äläkä kikkaile, hyvä liha ei kaipaa mausteita.
Ota 1-1.5kg naudan sisä/kulmapaistia, hyvin raakakypsytetty (3-6viikkoa) paisti voi olla myös paahto tai ulkopaisti. Pihvirotuisen naudan paisti saa olla mikä vain edellämainituista, raakakypsytys lienee itsestäänselvyys.
Laita huoneenlämpöinen paisti 75 asteiseen uuniin 12 tunniksi
Tämän jälkeen upota paisti 10% suolaveteen 6 tunniksi.
Pistä jääkaappiin tai aloita syöminen välittömästi.

Leikkaa ohuita viipaleita (2-3mm) poikkisyyhyn, tarjoile kanttarelli/suppilovahverokastikkeen kanssa.
Takaan että toimi.
Tärkeää...
älä ota liian suurta paistia, ei kypsy oikein.
Tarkista uunin lämpö mittarilla, menee kuivaksi liian lämpimässä.
Jos syöt koko paistin itse, kakka menee kummalliseksi, kokeiltu juttu 8)
Strumffia strumffaava strumffi...