Kalakeitto

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Job McBlack
Viestit: 152
Liittynyt: 13:25:10 17.01.2006

Kalakeitto

Viesti Kirjoittaja Job McBlack »

50g voita
1 iso sipuli
1 purjo (n. 200g)
2-3 valkosipulinkynttä
1g sahramia (=1 pss)
1 dl täysjyväriisiä
2 tl timjamia
1 rkl basilikaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
3 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kalalientä (tai 5dl vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
500 g kirjolohi- tai lohifilee
300-400 g kuha- tai ahvenfileitä
2 rkl tuorejuustoa (Tsatsiki)

1. Suikaloi sipulit ja hauduta kattilan pohjalla voissa.
2. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, sahrami ja täysjyväriisi. Sekoittele mukaan vielä yrtit ja tomaattipyree. Lisää valkoviini ja kalaliemi.
3. Lisää kiehuvaan seokseen kerma ja ranskankerma ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
4. Paloittele kalafileet pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. anna hautua noin 10 minuuttia.
5. Sekoittele keittoon lopuksi tuorejuusto ja mausta vielä halutessasi 1/4 tl:lla cayennepippuria. Tarjoa keitto valkoviinin ja patongin kera.


En oo vielä kokeillu, mutta kuulostaa aika hyvältä.
Pakollinen kiintiö-neekeri
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Melko monivaiheinen resepti :shock:

Täytyy koettaa.

Tulostin on kova sana näissä "pidemmissä" resepteissä.

Vrt. Nyrkillinen voita kattilaan ja Kossu pakkaseen, tyyli :oops:
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
bartender
Viestit: 346
Liittynyt: 22:29:25 09.02.2006
Paikkakunta: Coccola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja bartender »

Renfors kirjoitti: Tulostin on kova sana näissä "pidemmissä" resepteissä.

Vrt. Nyrkillinen voita kattilaan ja Kossu pakkaseen, tyyli :oops:
Samat metodit täälläkin käytössä. Resepteistä katsotaan lähinnä pääraaka-aineen kypsymisaika..
Oletteko muuten koittaneet kalakeittoa savukalasta? kannattaa kokeilla.
-kaikkien janoisten sankari-
karppa2
Viestit: 344
Liittynyt: 12:27:36 06.10.2006
Paikkakunta: valkeekoski

Viesti Kirjoittaja karppa2 »

bartender kirjoitti:
Renfors kirjoitti: Tulostin on kova sana näissä "pidemmissä" resepteissä.

Vrt. Nyrkillinen voita kattilaan ja Kossu pakkaseen, tyyli :oops:
Samat metodit täälläkin käytössä. Resepteistä katsotaan lähinnä pääraaka-aineen kypsymisaika..
Oletteko muuten koittaneet kalakeittoa savukalasta? kannattaa kokeilla.
Juu-u, ja kylmäsavukirjonpossusta tulee ihan kiva aromi soppaan.
Nih, näino!
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Re: Kalakeitto

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

* 1 l kalalientä
* n. 400 g perunalohkoja
* 300 g lohifilettä
* 4 rkl ruisjauhoja
* suolaa
* 1 hienonnettu sipuli
* 2 rkl voisulaa
* paahdettua ruisleipää ja voita



Pane perunat kiehuvaan kalaliemeen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lohipalat. Tarkista keiton maku. Kaada keitto tarjolle kulhoon.
Tarjoa lisänä raakaa sipulihakkelusta ja voisulaa. Paahdettu ruisleipä ja voi kuuluvat olennaisena osana lohikeiton lisäkkeeksi.

Ruisjauhosuurustaminn on vanha kainuulainen tapa, näin keitosta saatiin ruokaisampi. Voi-sipulihöystö kuuluu kainuulaiseen kalakeittoon. Siinäkin on kolme koulukuntaa: toiset haluavat ehdottomasti pehmentää sipulit voissa ennen tarjoilemista. Tosin raakakin sipulisilppu pehmenee nopeasti kuuman keiton seassa. Kolmas tapa on lisätä vielä höystöön kermaa.
Se on makuasia.


Lähde: Kainuu a`la carte
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Kalakeitto

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Jyffe kirjoitti: * 1 l kalalientä
* n. 400 g perunalohkoja
* 300 g lohifilettä
* 4 rkl ruisjauhoja
* suolaa
* 1 hienonnettu sipuli
* 2 rkl voisulaa
* paahdettua ruisleipää ja voita



Pane perunat kiehuvaan kalaliemeen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lohipalat. Tarkista keiton maku. Kaada keitto tarjolle kulhoon.
Tarjoa lisänä raakaa sipulihakkelusta ja voisulaa. Paahdettu ruisleipä ja voi kuuluvat olennaisena osana lohikeiton lisäkkeeksi.

Ruisjauhosuurustaminn on vanha kainuulainen tapa, näin keitosta saatiin ruokaisampi. Voi-sipulihöystö kuuluu kainuulaiseen kalakeittoon. Siinäkin on kolme koulukuntaa: toiset haluavat ehdottomasti pehmentää sipulit voissa ennen tarjoilemista. Tosin raakakin sipulisilppu pehmenee nopeasti kuuman keiton seassa. Kolmas tapa on lisätä vielä höystöön kermaa.
Se on makuasia.


Lähde: Kainuu a`la carte
Lohipuuroa? :kari:
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Re: Kalakeitto

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

Tämän oikean kalakeiton voi nauttia myös maidon ja ruisleivän kera.
Siihen ei tarvitse kiljua ja patonkia.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Re: Kalakeitto

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Jyffe kirjoitti:Tämän oikean kalakeiton voi nauttia myös maidon ja ruisleivän kera.
Siihen ei tarvitse kiljua ja patonkia.
Ruisleipä on jees, mutta maidon kanssa ei voi nauttia mitään! Voiko yhtään pahemman makuista ruokajuomaa olla kuin maito? Maitoa, ei ikinä :kari:
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Vastaa Viestiin