Kalakeitto
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Job McBlack
- Viestit: 152
- Liittynyt: 13:25:10 17.01.2006
Kalakeitto
50g voita
1 iso sipuli
1 purjo (n. 200g)
2-3 valkosipulinkynttä
1g sahramia (=1 pss)
1 dl täysjyväriisiä
2 tl timjamia
1 rkl basilikaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
3 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kalalientä (tai 5dl vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
500 g kirjolohi- tai lohifilee
300-400 g kuha- tai ahvenfileitä
2 rkl tuorejuustoa (Tsatsiki)
1. Suikaloi sipulit ja hauduta kattilan pohjalla voissa.
2. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, sahrami ja täysjyväriisi. Sekoittele mukaan vielä yrtit ja tomaattipyree. Lisää valkoviini ja kalaliemi.
3. Lisää kiehuvaan seokseen kerma ja ranskankerma ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
4. Paloittele kalafileet pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. anna hautua noin 10 minuuttia.
5. Sekoittele keittoon lopuksi tuorejuusto ja mausta vielä halutessasi 1/4 tl:lla cayennepippuria. Tarjoa keitto valkoviinin ja patongin kera.
En oo vielä kokeillu, mutta kuulostaa aika hyvältä.
1 iso sipuli
1 purjo (n. 200g)
2-3 valkosipulinkynttä
1g sahramia (=1 pss)
1 dl täysjyväriisiä
2 tl timjamia
1 rkl basilikaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
3 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kalalientä (tai 5dl vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
500 g kirjolohi- tai lohifilee
300-400 g kuha- tai ahvenfileitä
2 rkl tuorejuustoa (Tsatsiki)
1. Suikaloi sipulit ja hauduta kattilan pohjalla voissa.
2. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, sahrami ja täysjyväriisi. Sekoittele mukaan vielä yrtit ja tomaattipyree. Lisää valkoviini ja kalaliemi.
3. Lisää kiehuvaan seokseen kerma ja ranskankerma ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
4. Paloittele kalafileet pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. anna hautua noin 10 minuuttia.
5. Sekoittele keittoon lopuksi tuorejuusto ja mausta vielä halutessasi 1/4 tl:lla cayennepippuria. Tarjoa keitto valkoviinin ja patongin kera.
En oo vielä kokeillu, mutta kuulostaa aika hyvältä.
Pakollinen kiintiö-neekeri
Samat metodit täälläkin käytössä. Resepteistä katsotaan lähinnä pääraaka-aineen kypsymisaika..Renfors kirjoitti: Tulostin on kova sana näissä "pidemmissä" resepteissä.
Vrt. Nyrkillinen voita kattilaan ja Kossu pakkaseen, tyyli
Oletteko muuten koittaneet kalakeittoa savukalasta? kannattaa kokeilla.
-kaikkien janoisten sankari-
Juu-u, ja kylmäsavukirjonpossusta tulee ihan kiva aromi soppaan.bartender kirjoitti:Samat metodit täälläkin käytössä. Resepteistä katsotaan lähinnä pääraaka-aineen kypsymisaika..Renfors kirjoitti: Tulostin on kova sana näissä "pidemmissä" resepteissä.
Vrt. Nyrkillinen voita kattilaan ja Kossu pakkaseen, tyyli
Oletteko muuten koittaneet kalakeittoa savukalasta? kannattaa kokeilla.
Nih, näino!
Re: Kalakeitto
* 1 l kalalientä
* n. 400 g perunalohkoja
* 300 g lohifilettä
* 4 rkl ruisjauhoja
* suolaa
* 1 hienonnettu sipuli
* 2 rkl voisulaa
* paahdettua ruisleipää ja voita
Pane perunat kiehuvaan kalaliemeen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lohipalat. Tarkista keiton maku. Kaada keitto tarjolle kulhoon.
Tarjoa lisänä raakaa sipulihakkelusta ja voisulaa. Paahdettu ruisleipä ja voi kuuluvat olennaisena osana lohikeiton lisäkkeeksi.
Ruisjauhosuurustaminn on vanha kainuulainen tapa, näin keitosta saatiin ruokaisampi. Voi-sipulihöystö kuuluu kainuulaiseen kalakeittoon. Siinäkin on kolme koulukuntaa: toiset haluavat ehdottomasti pehmentää sipulit voissa ennen tarjoilemista. Tosin raakakin sipulisilppu pehmenee nopeasti kuuman keiton seassa. Kolmas tapa on lisätä vielä höystöön kermaa.
Se on makuasia.
Lähde: Kainuu a`la carte
* n. 400 g perunalohkoja
* 300 g lohifilettä
* 4 rkl ruisjauhoja
* suolaa
* 1 hienonnettu sipuli
* 2 rkl voisulaa
* paahdettua ruisleipää ja voita
Pane perunat kiehuvaan kalaliemeen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lohipalat. Tarkista keiton maku. Kaada keitto tarjolle kulhoon.
Tarjoa lisänä raakaa sipulihakkelusta ja voisulaa. Paahdettu ruisleipä ja voi kuuluvat olennaisena osana lohikeiton lisäkkeeksi.
Ruisjauhosuurustaminn on vanha kainuulainen tapa, näin keitosta saatiin ruokaisampi. Voi-sipulihöystö kuuluu kainuulaiseen kalakeittoon. Siinäkin on kolme koulukuntaa: toiset haluavat ehdottomasti pehmentää sipulit voissa ennen tarjoilemista. Tosin raakakin sipulisilppu pehmenee nopeasti kuuman keiton seassa. Kolmas tapa on lisätä vielä höystöön kermaa.
Se on makuasia.
Lähde: Kainuu a`la carte
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Re: Kalakeitto
Lohipuuroa?Jyffe kirjoitti: * 1 l kalalientä
* n. 400 g perunalohkoja
* 300 g lohifilettä
* 4 rkl ruisjauhoja
* suolaa
* 1 hienonnettu sipuli
* 2 rkl voisulaa
* paahdettua ruisleipää ja voita
Pane perunat kiehuvaan kalaliemeen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla ruisjauhoilla. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää lohipalat. Tarkista keiton maku. Kaada keitto tarjolle kulhoon.
Tarjoa lisänä raakaa sipulihakkelusta ja voisulaa. Paahdettu ruisleipä ja voi kuuluvat olennaisena osana lohikeiton lisäkkeeksi.
Ruisjauhosuurustaminn on vanha kainuulainen tapa, näin keitosta saatiin ruokaisampi. Voi-sipulihöystö kuuluu kainuulaiseen kalakeittoon. Siinäkin on kolme koulukuntaa: toiset haluavat ehdottomasti pehmentää sipulit voissa ennen tarjoilemista. Tosin raakakin sipulisilppu pehmenee nopeasti kuuman keiton seassa. Kolmas tapa on lisätä vielä höystöön kermaa.
Se on makuasia.
Lähde: Kainuu a`la carte
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Re: Kalakeitto
Tämän oikean kalakeiton voi nauttia myös maidon ja ruisleivän kera.
Siihen ei tarvitse kiljua ja patonkia.
Siihen ei tarvitse kiljua ja patonkia.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Re: Kalakeitto
Ruisleipä on jees, mutta maidon kanssa ei voi nauttia mitään! Voiko yhtään pahemman makuista ruokajuomaa olla kuin maito? Maitoa, ei ikinäJyffe kirjoitti:Tämän oikean kalakeiton voi nauttia myös maidon ja ruisleivän kera.
Siihen ei tarvitse kiljua ja patonkia.
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.