Mädin käsittely
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Mädin käsittely
Satuin saamaan pari naaras matikkaa.
(alle kilosii)
Mätipussit siis löyty.
Mitä sille seuraavaks pitää tehä?
Nyljin kalan ja laitoin kalat ja mätipussit kylmään.
Seuraava vaihe mädinkäsittelystä puuttuu miulta!
T: Sami
(alle kilosii)
Mätipussit siis löyty.
Mitä sille seuraavaks pitää tehä?
Nyljin kalan ja laitoin kalat ja mätipussit kylmään.
Seuraava vaihe mädinkäsittelystä puuttuu miulta!
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolla hyvät ohjeet. Mäti pois pusseista ja puhdistus, esim. vispilällä, pesu ja suolaus ja eiku ääntä kohti...
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Kiitoksia paljon
T: Sami
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Pakastaminen ennen syömistä?
Leveä heisimato eli lapamato ei ole kovin yleinen mutta "sen toukkaa tavataan hauissa, mateissa, ahvenissa ja kiiskissä, sekä lihaksissa että mädissä". Näin siis makeassa vedessä, ja murtovedessä ehkä.
En halua pelotella mutta monet pakastaa mateen mädin ennen syömistä.
http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11926
Leveä heisimato eli lapamato ei ole kovin yleinen mutta "sen toukkaa tavataan hauissa, mateissa, ahvenissa ja kiiskissä, sekä lihaksissa että mädissä". Näin siis makeassa vedessä, ja murtovedessä ehkä.
En halua pelotella mutta monet pakastaa mateen mädin ennen syömistä.
http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11926
I wish I had ghosts...
Siivilöin, huuhtelin jne.
Syön kyllä mutta jonku ajan kuluttuu ku lisää saapi
Sitte leivän yms asiaankuuluvan kanssa.
T: Sami
Syön kyllä mutta jonku ajan kuluttuu ku lisää saapi
Sitte leivän yms asiaankuuluvan kanssa.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Taas vatkaamista tiedossa.
Mites muuten affenen mäti, onks hyvää kans?
T: Sami
Mites muuten affenen mäti, onks hyvää kans?
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Ahvenen mäti hyvää paistettuna ... reilusti suolaa ja kunnolla kypsäksi asti.
mATEEN, NORSSIN SIIAN, MUIKUN, SILAKAN JA KIISKEN MÄTI MAINIOTA TAVARAA RUISLEIVÄN PÄÄLLE, kunhan varmuuden vuoksi ensin pakastaa vaikka vuorokauden.
(sori caps)
NoihIn vähän pippuria sekaan ja tuoretta (puna)sipulisilppua lisäksi , niin
Keitossakin mäti menee, mutta menee myös mauttomaksi. (IMHO)
mATEEN, NORSSIN SIIAN, MUIKUN, SILAKAN JA KIISKEN MÄTI MAINIOTA TAVARAA RUISLEIVÄN PÄÄLLE, kunhan varmuuden vuoksi ensin pakastaa vaikka vuorokauden.
(sori caps)
NoihIn vähän pippuria sekaan ja tuoretta (puna)sipulisilppua lisäksi , niin
Keitossakin mäti menee, mutta menee myös mauttomaksi. (IMHO)
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
-
- kännissä muokkaaja
- Viestit: 769
- Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006
ahvenen mäti savustettuna. folioon voita ja suolaa ja jos tahtoo kai sinne muukin mauste käy. mäti pussi folioon ja sauhuun....
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393
Siis savustatko folion päällä? Kun äkkiseltään tuntuisi että ei savu folion läpi imeydy jos kovin tiiviin paketin tekee...kalakalle83 kirjoitti:ahvenen mäti savustettuna. folioon voita ja suolaa ja jos tahtoo kai sinne muukin mauste käy. mäti pussi folioon ja sauhuun....
"Kyllä se kala vielä löytyy..."
-
- kännissä muokkaaja
- Viestit: 769
- Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006
kuppeja foliosta tai kai niitä on valmiinakin .
voihan ne sauhuttaa ihan ritilälläkin jos on kokonaiset pussit.
voihan ne sauhuttaa ihan ritilälläkin jos on kokonaiset pussit.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393
Re: Mädin käsittely
Nostellaahan tätäki!
Kohta rupeaa uusia mätejä pakkaseen tulemaan
Kaivelin just mätiä pakkasesta, pitää vääntää smetanan kanssa soosi.
T: Sami
Kohta rupeaa uusia mätejä pakkaseen tulemaan
Kaivelin just mätiä pakkasesta, pitää vääntää smetanan kanssa soosi.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Mädin käsittely
Täällä on hyvä mädin käsittely ohje.
Yksi tuttu ammattikalastaja eestin puolella kertoi oman suolaus reseptinsä ja se on seuraava.
Kun hän ryhtyy suolaamaan, tekee hän seoksen jossa on 1/4 sokeria ja 3/4 meri suolaa.
Mäti suolataan n.3% ja laitetaan purkkeihin. Hän on tehnyt koivusta pieniä kiekkoja, jotka sopii purkkiin painoksi. Mädin päälle kertynyt neste kaadetaan pois, jolloin mäti kiinteytyy.
Paino poistetaan ja päälle lorautetaan hiukka ruoka öljyä (ei oliiviöljyä) joka estää mädin hapettumisen, tämän jälkeen purkki suljetaan.
Tuo on valmista nautittavaksi parin päivän päästä.
En ole kokeillut tuota, kun kuulin vasta nyt syksyllä.
Testiin menee heti kun saan mätiä käsiini.
Yksi tuttu ammattikalastaja eestin puolella kertoi oman suolaus reseptinsä ja se on seuraava.
Kun hän ryhtyy suolaamaan, tekee hän seoksen jossa on 1/4 sokeria ja 3/4 meri suolaa.
Mäti suolataan n.3% ja laitetaan purkkeihin. Hän on tehnyt koivusta pieniä kiekkoja, jotka sopii purkkiin painoksi. Mädin päälle kertynyt neste kaadetaan pois, jolloin mäti kiinteytyy.
Paino poistetaan ja päälle lorautetaan hiukka ruoka öljyä (ei oliiviöljyä) joka estää mädin hapettumisen, tämän jälkeen purkki suljetaan.
Tuo on valmista nautittavaksi parin päivän päästä.
En ole kokeillut tuota, kun kuulin vasta nyt syksyllä.
Testiin menee heti kun saan mätiä käsiini.
Re: Mädin käsittely
Seuraava on mielestäni paras käyttö mateen mädille;
1.pakasta
2. sulata
3. suolaa maun mukaan
4.Keitä maksa, pilko hienoksi
Tarjoilu:
Lämmin blini, päälle voisulaa,mätiä,maksaa,mustaa pippuria, sipulisilppua ja smetanaa....
aluksi snapsi ja joka toisen blinit jälkeen myös.
-Teijo
1.pakasta
2. sulata
3. suolaa maun mukaan
4.Keitä maksa, pilko hienoksi
Tarjoilu:
Lämmin blini, päälle voisulaa,mätiä,maksaa,mustaa pippuria, sipulisilppua ja smetanaa....
aluksi snapsi ja joka toisen blinit jälkeen myös.
-Teijo
Re: Mädin käsittely
Onko kukaan kokeillu pakastaa mätipusseja kokonaisina.
Sitten kun ruuaksi tekee niin irrottelee jyvät pusseista, suolaa ja popsii suihinsa?
Ite laitoin viimeks pusseineen mädit pakkaseen ku oli sen verran pienet.
Tuleekohan hyvä?
T: Sami
Sitten kun ruuaksi tekee niin irrottelee jyvät pusseista, suolaa ja popsii suihinsa?
Ite laitoin viimeks pusseineen mädit pakkaseen ku oli sen verran pienet.
Tuleekohan hyvä?
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Mädin käsittely
Ei kait sillä ole mitään merkitystä . Pakastetaanhan joskus kanalinnutkin höyhenineen..
-Teijo
-Teijo
Re: Mädin käsittely
Tuli vissiin TAAS sössittyä jonkin sortin etiketti virhe, kun suolasin (2,5%) mateen mädin jo ennen pakastusta.
Millähän tavoin tuo vaikuttaa mätiin ja sen makuun ja koostumukseen ?
3vrk jälkeen otin sulamaan ja valutin jääkaapissa n.½vrk. Kermavaahtoa ja mätiä sitten 1/1 ja sekasin niin maan penteleesti kaffelusikalla. Tota tököttiä sitten vetelin suoraan ruisleivän päälle ja vau mikä elämys ... toihan on hyvää !
Piti vielä töihin seuraavana päivänä viedä ja kyllä, kahden hengen vapaaehtois kokeilu ryhmä totesi tuotoksen maukkaaksi.
Aikaisemmin pilannut omat satsini liiallisella (omaan makuun) suolauksella 4-5%.
Millähän tavoin tuo vaikuttaa mätiin ja sen makuun ja koostumukseen ?
3vrk jälkeen otin sulamaan ja valutin jääkaapissa n.½vrk. Kermavaahtoa ja mätiä sitten 1/1 ja sekasin niin maan penteleesti kaffelusikalla. Tota tököttiä sitten vetelin suoraan ruisleivän päälle ja vau mikä elämys ... toihan on hyvää !
Piti vielä töihin seuraavana päivänä viedä ja kyllä, kahden hengen vapaaehtois kokeilu ryhmä totesi tuotoksen maukkaaksi.
Aikaisemmin pilannut omat satsini liiallisella (omaan makuun) suolauksella 4-5%.
... ja kalantuloahan ei voinut estää ...
Re: Mädin käsittely
Paistatteko ahvenen mädin mätipusseissa vai irtotavarana?
Re: Mädin käsittely
Mie oon paistanu ainakin pusseineen päivineen.jagge86 kirjoitti:Paistatteko ahvenen mädin mätipusseissa vai irtotavarana?
Huuhtasta vaan pussukat ja eiku paistumaan.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Mädin käsittely
Paistanut olen minäkin kokonaisina nuo aabon mätipussit, filetillä halki ja painele pannun pohjalle "pihviksi" ja eikun suolaa pintaan.
... ja kalantuloahan ei voinut estää ...
Re: Mädin käsittely
Ei tuolla ole oikeestaan merkitystä, suolaatko sen ennen pakastusta vai jälkeen... valmiiksi kun duunaa kaiken ennen pakastusta niin pääsee suoraan purkista vetämään herkkua naamaan.Sea Bear kirjoitti:Tuli vissiin TAAS sössittyä jonkin sortin etiketti virhe, kun suolasin (2,5%) mateen mädin jo ennen pakastusta.
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990