Aselaki 2010

Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Turvallisen ampujan kurssi kaikille tuleville aseluvanhakijoille, sekä niille joilla aselupa
on, mutta ei TA-statusta. Ei lienee liikaa pyydetty, eikä liian vaativa vastaantulo jo luvan omaavilta? Turvallisen ampujankurssi on erittäin tervetullut varsinkin sellaisille tahoille, joita ei ole varusmiehinä koulutettu turvalliseen aseiden käsittelyyn.
Avatar
Jiibee
Viestit: 676
Liittynyt: 09:54:29 14.08.2007
Paikkakunta: Päijänteen ja Keurusselän välissä.

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja Jiibee »

Metsästyskortti pakolliseksi kaikille ampujille ja kokeen yhteyteen aseen käsittely, vaihdetaan sitten vaikka nimikin metsäsätys- & asekortiksi.
Aina välillä hetken vaikuttaa siltä että asiat sujuisivat mutta kyllä se aina sitten nopeasti helpottaa.

omnis festinatio ex parte diaboli est
Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja MrQuis »

Stickan kirjoitti:Turvallisen ampujankurssi on erittäin tervetullut varsinkin sellaisille tahoille, joita ei ole varusmiehinä koulutettu turvalliseen aseiden käsittelyyn.
Mun mielestä perusvarusmiehille ei anneta "turvallisen aseenkäsittelyn koulutusta" vaan heidän ammuntoja ohjataan turvallisella tavalla eli aseiden käsittely tapahtuu aina ohjatusti... Turvallinen ampuja osaa käsitellä aina asettaan turvallisesti itselle ja ympäristölle ilman ohjausta/käskytystä.

Oikea turvallisen ampujan tason mittaus tapahtuu pienen paineen alaisena jossa pystytään näkemään miten ihminen toimii aseensa kanssa, olipa se sitten pitkä tai lyhyt (siis ase edelleen!). Lyhellä aseella ne virheet vaan helpommin kertautuvat ja siksi sitä käytettäneen IPSC/SRA-testeissä, vaikka lajeissa ammutaan pitkilläkin aseilla. No joo, on SRA-kokeessa yksi osio kiväärillekin...

Kyllä asekoulutus olisi paikallaan kaikille! Erityisesti välillä pelottaa radalla ns. pitkän linjan ampujat, jotka on asenteella "kyllä minä tiedän, olenhan ampunut 40 vuotta!". Paljon on lisäksi "aseenkäsittelijöitä" jotka eivät juurikaan käy radalla, mutta silloin kun käyvät (esim. hirvikoe), aseiden kanssa touhuaminen on aika pelottavaa!

Kyllä siis itse näkisin, että esim. metsästyskorttia ei tulisi myöntää jos turvallista aseenkäsittelyä ei hallita. Se on tosi asia, ettei SRA/IPSC TA-korttikoetta tule tähän asiaan sotkea, vaan se tulisi olla "metsästysaseiden näköinen" ta-koe.

Sormi ja Sektori päättää täältä tähän...

P.S. Kevennyksenä "vakavaan" aiheeseen.

Vanhan linjan mies oli hirvimetsällä ja sillä oli "opastettavana" nuori metsästäjän alku.
Nuori mies: - Mites niitä hirviä oikein pyydetään?
Vanha mies: - Kun ollaan passissa, niin aina pitää ampua kun pusikossa jotakin vilahtaa!
Nuori mies: - :shock: No mutta, entä jos se onkin ihminen?
Vanha mies: - Nooh, harvemminpa tuo on ollu...
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
jui55i
Viestit: 147
Liittynyt: 21:50:58 09.03.2010

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jui55i »

vlasek kirjoitti:On siinä mielessä, että ne vanhat voidaan nykästä veke, jos miehellä viiraa. Onko tuo nyt niin iso vaiva käydä psykologisilla?

Ööö tuota. Totta helvetissä aseita saa laittomasti? Voihan sitä kalastaa ilman lupia, ostaa puistosta dullaa tai vaikka subuja ja kolaa, jos oikein pahaa tekee. Perussuomalaisten lähiöäänihän oli tästä mm hyvä esimerkki. Sekä laittomia mutkia, että kolaa nokassa.

Alamaailma on alamaailma ja siellä ei peruslainsäädäntö päde, eikä sille voi mitään, vaikka ois mimmoset resurssit.

Mutta jos aseharrastaja tuntee itsensä tasapainoseks, ni miten hemmetissä joku testi voi tehdä niin pahaa? Eikö tuossa oo mahollista saada aikaseks semmonen in your face efecti. Joo seuraavaks otat varmaan sitte rahan esille. No jos on massia mutkiin, lupiin ym, ni sitte pitäs olla myös niihin vaadittavaan byrokratiaanki. Köyhille on ihan omat harrastukset: mm sauvakävely, paini, stiga-mäenlasku, lenkkeily ja dyykkaaminen. Jos on köyhä niinku minä, ni sitte priorisoi penninsä siten, että harrastuksiin jää rahaa. Jos ei, ni sitte siirtyy esimerkiksi listaamieni pienibudjettisten lajien pariin.
mitäs perkelettä.. kyllä kuule köyhätkin harrasstaa metsästystä ja bajkalin tai jonku muun perus mettähaulikon saa 100€ luvat siihe ni se tekee jotai 160€ mutta tämä eli ennen ja nyt on nytten eli sitte ku siihe lisätään lääkärit ja kallonkutistajat ja kaikki saatanan mutkat mitä tämä uusi hieno uudistus tuo tullessaan ni yks saatanan paska bajkal tuleeki vähä perkeleesti kalliimmaks! tässäkin köyhempiä sorretaan taas.. ja sitte oletteko kuullu semmosia tapauksia et poliisit on alkanu käymää aseenomistajien tykönä tarkastamassa aseitten säilytystä! tutulla on aina ollu semmone itsetehty hieno lukollinen aseteline ja kaikissa kuudessa aseessa liipasinlukko.. no poliisi kävi ja anto sakot ja meinas mennä pyssyt ku nykyään on PAKKO olla asekaappi perkele ja ne vasta maksaaki! no meille kyl hankittiin sit äkkii otso ku kuultii toi tapaus!
jui55i
Viestit: 147
Liittynyt: 21:50:58 09.03.2010

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jui55i »

ei täällä suomessa saa pian paskallakaan käydä ennen ku ostaa 10 000 euron imeytys kentät ja täyttää joka pakomiskerta miljoona kaavaketta! kaiken hienon ja kivan pilaa aina joku yks tai kaks kahelia!
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Niin... Ite oon aina haaveillu purjehtimisesta yli 24-jalkaisella paatilla. Mutta ku ei olla rahaa, ni olen jättänyt lajin sikseen. Olen ihan sinut asian kanssa.
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

vlasek kirjoitti:Niin... Ite oon aina haaveillu purjehtimisesta yli 24-jalkaisella paatilla. Mutta ku ei olla rahaa, ni olen jättänyt lajin sikseen. Olen ihan sinut asian kanssa.
Täysin sama asia...
Vittu mikä apina!
JaRu
Joka alan wannabe-besserwisser
Viestit: 1545
Liittynyt: 09:50:15 22.12.2005
Paikkakunta: t.Urku

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja JaRu »

Jaggen negatiivisen kannan syyn psykopaattisiin testeihin kyllä kirjoituksista erottaa. Ei taitais lupia heltyä tuolla agressiivisyydellä. Taitais olla parempi kun nykyisetkin pyssyt kannat poliisilaitokselle. Ihan vaan omaa tulevaisuuttasi ajatellen.
Kaveri keuhkoaa jokaiseen kirjoitukseen vitun apinoita ja muuta.
Asia vaan jäänyt johonkin matkalle.

Ja vlasekin kommenttiin: köyhä harrastaa köyhien harrastuksia. So simple.

Pyssykaapin puuttumisesta pitääkin sakkoa antaa. Jos laissa lukee että kaappi on oltava.
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

JaRu kirjoitti:Jaggen negatiivisen kannan syyn psykopaattisiin testeihin kyllä kirjoituksista erottaa. Ei taitais lupia heltyä tuolla agressiivisyydellä. Taitais olla parempi kun nykyisetkin pyssyt kannat poliisilaitokselle. Ihan vaan omaa tulevaisuuttasi ajatellen.
Kaveri keuhkoaa jokaiseen kirjoitukseen vitun apinoita ja muuta.
Asia vaan jäänyt johonkin matkalle.

Ja vlasekin kommenttiin: köyhä harrastaa köyhien harrastuksia. So simple.

Pyssykaapin puuttumisesta pitääkin sakkoa antaa. Jos laissa lukee että kaappi on oltava.
Niin hyvää huumoria kuin tämä onkin, niin tähän kyllä tiivistyy useempi asia nykytilanteesta. Kun ns. normijantteria vituttaa, niin mikäpäs siinä. Voipi sen jopa sanoakin suoraan, eihän siinä mitä. Ota kalja niin helpottaa. Tilanne muuttuu siinä vaiheessa kun aseenomistajaa ottaa asia X päähän. Sanohan suoraan niin jos ei psykopaatin kortti heilu, niin ainakin muuten saa helposti epätasapainoisen ihmisen leiman. Ja siitä edelleen tilanteeseen missä keskustellaan siitä, et vaikka olet niinkuin kuka tahansa muukin, niin pitäsköhän sulta kieltää harrastaminen. Jeah.

Hintojen nousu lupabyrokratiassa ottaa useempaa päähän ja aiheesta. Saman paperin hinta kun yli kolminkertaistuu muutamaan vuoteen, niin ei se nyt ihan oikein ole. Varsinkin kun mikään ei ole hommassa muuttunut. Sama lappu samalle tiskille, saman henkilön tarkastettavaksi. 20€ -> 68€

Sellanen vielä samaan hengeenvetoon, et ihmettelen kyllä suunnattomasti joidenkin henkilöiden halua olla kontallaan virkamieskoneiston edessä, vailla minkään sortin kykyä ajatella asioista kriittisesti. Ihan yks lysti mitä hullua ollaan esittämässä, niin vankkumaton kannatus löytyy. Jos joku päivä tulee sellanen esitys eduskunnan käsittelyyn, missä jokaiselle kansalaiselle esitetään omaa paikannussirua niskaan, vierellä kulkevaa henk.koht. valvojaa, ajokortin uusimista puolivuosittain, velvollisuutta toimitaa todistus hyvästä ihmisyydestä poliisille kuukausittain (sis. lääkärin, psykologin, papin, aviopuolison, vanhempien, naapurin ja hammaslääkärin todistukset, á 75€), oikeutta poliisille tulla ratsaamaan asunnot viikottain, sekä kansalaiskypärän käyttöpakkoa, niin uskon et tältä(kin) palstalta löytyy muutama sälli, keiden mielestä tuo olisi vaan hyvä juttu. Ihan vaan sen takia, et "eihän meillä ole mitään salattavaa", ja toisaalta koska elämän kuuluukin maksaa, niin maksetaan nyt sitten kunnolla.
- Ranger Smith -
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Meni ehkä vähän överiks, mutta tuo kypärä vois näin liukkailla keleillä olla ihan hyvä juttu :D

Joo. Jagge en minäkään pidä sun internet persoonasta. Vihaan lastenmakaajia, juntteja ja ihmisiä joille ympäristö/mitä jää jälkipolville merkitse mitään.

Nousispa valtion vesialueiden kalalupien hinnakki samalla tapaa. Mut ei. Lisää kalakantoja likoon pilkkahintaan. Hyvä ja kestävä systeemi.

Luulis, että 68 e ihan älyttömästi kirpase, jos on varaa pyssyihin. Ja ei siinä. Jos on köyhä opiskelija niinkö mä, ni sitte vaan priorisoi rahaa fixusti?
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

vlasek kirjoitti:Joo. Jagge en minäkään pidä sun internet persoonasta. Vihaan lastenmakaajia, juntteja ja ihmisiä joille ympäristö/mitä jää jälkipolville merkitse mitään.
Mihinkäs noista ryhmistä mielestäsi kuulun? :mitaviddua:
Itse en usko kuuluvani mihinkään edellä mainituista, ja JaRulle tiedoksi että nuppi on kyllä ihan kunnossa. Luvat on irronnut todistuksilla ja ilman eli mielenterveydestäni sinun on turha murehtia.

En vaan pysty käsittämään teidän sinisilmäisyyttänne. Kun joku vastaa että mitä iloa (OIKEASTI, ei hoplofobian lievitys) näistä uusista määräyksistä on niin sitten voisin ymmärtää?
Esim. lääkärintodistus on aivan yhtä tyhjän kanssa, oikeaan psykologiseen arviointiin tarvitaan USEITA pitkiä käyntejä ja siltikin pahimmat psykopaatit pystyvät huijaamaan taitavintakin nuppilekuria aivan sata - nolla.

Kuulapää puhuu vähän mutta asiaa. Taitaa olla ainoita tässä keskustelussa jolla on omaa kokemusta asiasta.
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

"En vaan pysty käsittämään teidän sinisilmäisyyttänne. Kun joku vastaa että mitä iloa (OIKEASTI, ei hoplofobian lievitys) näistä uusista määräyksistä on niin sitten voisin ymmärtää?"

Puhun tässä hirven ja suden persoonassa: Meille olisi todella suuri helpotus, jos meitä ei ammuttaisi liikaa. Olisimme myös iloisia, jos metsästäjiä olisi vähemmän. Sinällään meitä ei välttämättä haittaa, jos ihmiset tappaisivat enemmissä määrin toisiaan ja aseita olisi tähän tarkoitukseen vähän joka torpassa, mutta on ajateltava myös omaa etuamme, joten aselaki uudistus on erittäin tervetullut.
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

Onko hirviä mielestäsi liian vähän?
Mitäs sitten kun hirvien mätsästys lopetetaan ja kannat räjähtää käsiin ja hirvikolareissa kuolee ihmisiä moninkertaisesti tämän hetkiseen verrattuna?
Vai lopetetaanko autoilu samalla? Nopeusrajoitukset 20 km/h valtateillä?
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

Ja kaiken muun hyvän lisäksi tällä aselaki asiallahan ei ole mitään tekemistä hirvien ja susien kaatomäärien kanssa.
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

vlasek kirjoitti:
Nousispa valtion vesialueiden kalalupien hinnakki samalla tapaa. Mut ei. Lisää kalakantoja likoon pilkkahintaan. Hyvä ja kestävä systeemi.

Luulis, että 68 e ihan älyttömästi kirpase, jos on varaa pyssyihin. Ja ei siinä. Jos on köyhä opiskelija niinkö mä, ni sitte vaan priorisoi rahaa fixusti?
Pari asiaa;

jos tilanne tosiaan oliskin se, että tuo yli kolminkertaistunut hinta näkyisi esim. riistakannoissa tai niiden hoidossa yhtään mitenkään, en suhtautuisi asiaan niin kriittisesti. Nyt kun hinta hassataan puhtaaseen byrokratiaan, ei kyse ole enää mistään muusta kuin harrastajien rahastamisesta ja suoranaisesta kusettamisesta. Aseita pelkäävälle vihervasemmistolle asia on tietty Ok, mut näin harrastajan näkökulmasta jokin tökkii asiassa aika pahasti.

68€ on helposti 50% hankittavan metsästysaseen ostohinnasta. Kaltaiselleni köyhälle opiskelijalle myös 68€ on rahaa, ja sellasen käyttäminen pistää oikeasti miettimään et mihin se raha menee. Hankintalupahinnan vertailu esim. johonkin uuden Blaserin haulikon hintaan on naurettavaa (68e vs 4000e), sillä samalla ajatuksen juoksulla voitas nostaa ajokortin hinta vaikka 20.000 euroon. Eli: jos on vaarassa olla joskus niin varakas, et on varaa ostaa jonain päivänä kunnon maasturi tai urheiluauto, niin ei sillon 20k ajoluvasta pitäs olla kummonenkaan sijotus. Kuinka montaa suomalaista tallanen tilanne koskaan koskettaa - en tiedä. Mut ihan yhtä lailla ei kaikki aseharrastajat ole niin äveriästä porukkaa, et noita euroja on hassata miten sun sattuu.

Metsästys ei ole kalastusta kummoisempi harrastus. En ymmärrä, että minkä ihmeen takia poliittiset päättäjät haluavat tehdä siitä pelkästään entistä vaikeammin aloitettavan ja samalla ns. ylemmälle väestöryhmälle suunnatun harrastuksen. Jos kalastuksessa olisi sama trendi havaittavissa, niin eiköhän älämölöä alkais ilmetä. Poislukien henkilöiltä, keiden mielestä on hieno juttu, kun tavallisista harrasteista tehdään ns. tavan tallaajalle mahdottomia asioita.
- Ranger Smith -
jui55i
Viestit: 147
Liittynyt: 21:50:58 09.03.2010

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jui55i »

mun mielestä siinävaiheessa ku ihmine rupee puhumaan sutena ja hirvenä ni kaikki luvat aika äkkii pois :D
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

"Onko hirviä mielestäsi liian vähän?
Mitäs sitten kun hirvien mätsästys lopetetaan ja kannat räjähtää käsiin ja hirvikolareissa kuolee ihmisiä moninkertaisesti tämän hetkiseen verrattuna?
Vai lopetetaanko autoilu samalla? Nopeusrajoitukset 20 km/h valtateillä?"

Pentti Linkola ois varmaan mökissään onnellinen. Tiedä häntä.

Mutta eikös nuo petoeläimet toimi ns luontaisina tasapainottajina. Tai niin se luonnossa yleensä menee. Niijoo. Niitä ei juur oo. Eläimiä ylipäätään on liian vähän. Ihmisiä liikaa.
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

No vastaappa sitten siihen että miten se on pienempi paha jos se hirvi tuleen suden syömäksi kuin ihmisen?
Ei hirvi mieti että vittu kun tulin ammutuksi etten pääse suden suuhun.
Ei se ainakaan kivuttomampi kuolema ole, se on aivan varma.

Nykyään tuntuu siltä kuin ihmistä ei enään laskettaisi osaksi luontoa lainkaan.
Syödäkseni minäkin niitä eläimiä jahtaan, onko se enemmän väärin kuin se että susi metsästää syödäkseen?
JaRu
Joka alan wannabe-besserwisser
Viestit: 1545
Liittynyt: 09:50:15 22.12.2005
Paikkakunta: t.Urku

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja JaRu »

Kaverit keuhkoo jostain 68€ joka ei ole vuosittainen maksu?
Lopettakaa kalastus niin säästätte joka vuosi saman summan.
Sama summa kerätään joka vuosi kalastajilta ja mitä sillä saadaan aikaan?
Ja 50% tuosta kalastuslupien hinnasta saa hyvät kalavehkeet.
Niin ja venekin piti rekisteröidä, ilmaista sekään ei ole.
Voi herranjestas kun harrastaminen maksaa. Ilmaista pitäisi olla. Kommunistisen periaatteen vuoksi. Kaikille kaikkea ilmaiseksi.

Ps. Ei se ole harrastus jos se ei mitään maksa.
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

"Nykyään tuntuu siltä kuin ihmistä ei enään laskettaisi osaksi luontoa lainkaan.
Syödäkseni minäkin niitä eläimiä jahtaan, onko se enemmän väärin kuin se että susi metsästää syödäkseen?"

Eihän se oo ollu sitä vuosisatoihin. Ihminen on ihan tietoisesti pyrkiny luonnosta pois. Samalla se on toimillaan ajanu muut luontokappaleet ahtaalle ja vähiin. kyllähän se ihminen vielä jossain päin palloa on osa luontoa, mutta sitte pitää mennä esimerkiksi papua uuden guinean tahi etelä-amerikan suuntaan. Muualla ihminen on luonnon yläpuolella.(tai luulee olevansa)

Jos elät pelkästään metsästämilläsi eläimillä, ni sitte lasken samalla viivalle suden kanssa. Mutta todennäköisesti syöt myös kaupan lihaa?, mikä tarkoittaa, että kulutat luonnonvaroja joko kaksinverroin enemmän tai plusmiinusnolla.
Avatar
jagge86
Viestit: 1347
Liittynyt: 20:43:29 26.03.2008
Paikkakunta: Kangasala

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja jagge86 »

vlasek kirjoitti:Jos elät pelkästään metsästämilläsi eläimillä, ni sitte lasken samalla viivalle suden kanssa. Mutta todennäköisesti syöt myös kaupan lihaa?, mikä tarkoittaa, että kulutat luonnonvaroja joko kaksinverroin enemmän tai plusmiinusnolla.
Eli eikö se ole parempi että saan haettua suurimman osan lihasta ja kalasta luonnosta?
Vai pitäisikö syöminen lopettaa?
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

JaRu kirjoitti:Kaverit keuhkoo jostain 68€ joka ei ole vuosittainen maksu?
Lopettakaa kalastus niin säästätte joka vuosi saman summan.
Sama summa kerätään joka vuosi kalastajilta ja mitä sillä saadaan aikaan?
Ja 50% tuosta kalastuslupien hinnasta saa hyvät kalavehkeet.
Niin ja venekin piti rekisteröidä, ilmaista sekään ei ole.
Voi herranjestas kun harrastaminen maksaa. Ilmaista pitäisi olla. Kommunistisen periaatteen vuoksi. Kaikille kaikkea ilmaiseksi.

Ps. Ei se ole harrastus jos se ei mitään maksa.
Taitaa ne kovimmat vasurit olla tälläkin saitilla itkemässä asekieltojen ja muiden turhanpäiväisten rajoitusten puolesta. Jos hintojen perusteeton nostaminen ei kerran kolauta yhtään, niin hieno homma, ei voi muuta sanoa. Varakasta tai sitten vähä-älyistä porukaa, jos ollaan valmiita maksamaan vastikkeetta mitä tahansa. Kannattaa toki muistaa se, että lupabyrokratiaan ollaan ymppäämässä muitakin maksuja (lääkärintodistukset), jolloin harrastuksen aloituskustannukset nousevat edelleen varsin olemattomin perustein. Kuriositeettinä mainittakoon, että hämärästi muistelen jonkun itkeneen siitä, että rampin käyttäminen maksaa 15€ veneen nostolta ja laskulta. Aika uskomatonta kyllä - on rahaa ostaa ja rekisteröidä vene, hommata traileri ja vetoauto, mutta jostain 15€ maksusta pitää ruveta nurisemaan. Huhhuh sentään, lopettakaa veneen kuljettaminen, tai kalastaminen kokonaan, niin ei tarvii itkeä ramppien käyttömaksuista.
- Ranger Smith -
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Onko sun mielestä kuulapää suomessa riista ja kalakannat hyvällä mallilla? Eikö tuota maksua voisi ajatella esim. riistakantojen hoitona positiiviseen suuntaan.

Mua ei kiinnosta paskan vertaa kuinka paljon on pyssyjä, kuhan niitä nyt ei jaeta ihan kelle tahansa kenopäälle.
JaRu
Joka alan wannabe-besserwisser
Viestit: 1545
Liittynyt: 09:50:15 22.12.2005
Paikkakunta: t.Urku

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja JaRu »

Kuuliksella taitaa tuo vuotuinen olla käsite jota ei ymmärrä.
Itket ja parut maksusta jonka joudut maksamaan kerran. Siis yhden kerran.
Vertaat sitä maksuun joka maksetaan joka vuosi. Ja itket vieläkin.
Lääkärintarkastuksen pitäisi olla ilmainen? Aikalailla vasurin suusta tuokin. Lääkärin palkat maksetaan yhteisistä rahoista?


Ja tuosta 15€ ramppimaksusta: ramppi hoitamaton, pimeä ja mahdollisimman vaikea nostaa ja laskea vene. Eli 30€ siitä että saa harrastaa kerran.
Itse itket maksusta jonka joudut maksamaan vain kerran harrastuksesi aloittaessasi.
Aika uskomatonta että jaksetaan itkeä maksusta joka on kertaluontoinen joka kuuluu lain vaatimiin asioihin.
Tietenkin on varaa käydä radalla ja ampumakokeissa, ostella panoksia ja aseita mutta lupahinnasta itketään vuosikausia.
Voi voi.
Kannattaa aloittaa vaikka pitsinnypläys. Lupaa et tarvitse.
muupeli79
Viestit: 649
Liittynyt: 19:00:25 25.10.2008

Re: Aselaki 2010

Viesti Kirjoittaja muupeli79 »

JaRu kirjoitti: Itse itket maksusta jonka joudut maksamaan vain kerran harrastuksesi aloittaessasi.
Eipä vaan aina uuden harrastusvälineen hankkiessasi.
Oma ensimmäinen lupa maksoi 60mk. Kaikkihan sen näkee, että nykyinen yli 10kertainen maksu on käsittämätön, toki on moni muukin maksu.
Ennen tuli ostettua 50e haulikoita sun muuta. Näillä lupahinnoilla ostaa mielummin uuden ja kalliin ja kukaan ei osta näitä ykspiipuisia rähjiä. Ne helposti menee myyntiin harmaille markkinoille.
Vastaa Viestiin