Lohitimbaali haukimurekkeella
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Lohitimbaali haukimurekkeella
Haukimurekkeella täytetyt lohitimbaalit
4 annosta
200g perattua haukifilettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 munan valkuaista
2 dl kuohukermaa
voita vuokien voiteluun
4 ohutta viipaletta lohta
Kastike:
2 rkl hienonnettua salottisipulia
3 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä tai makeaa omenasiideriä
2 dl kuohukermaa
4 rkl kirjolohen savustettua mätiä
ruohosipulia
Toimi näin, Pane palat tehosekoittimeen ja lisää suola ja pippuri.
Käytä konetta pari sekuntia kerrallaan, kunnes kalan rakenne
on tasainen ja hieno. Lisää munan valkuaiset ja kerma ja sekoita
pienellä teholla tasaiseksi taikinaksi.
Voitele uuninkestävät annosvuoat,vuoraa lohiviipaleilla.
Täytä vuoat haukimurekkeella. Ravista vuokia muutaman kerran jotta mureke painuu hieman kasaan. Peitä vuoat aluminifoliolla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä vuokia
vesihauteessa noin puoli tuntia tai kunnes
mureke on kiinteää.
Kastike:
Hienonna salottisipuli. Sekoita kalaliemi, siideri/valkoviini ja hienonnettu sipuli kattilassa ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä
tilavuudesta. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Tarkista maku. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kirjolohen mäti ja hienonnettu ruohosipuli.
Kumoa timbaali lautaselle ja lusikoi kastike ympärille.
Suosittelen kokeilemaan, helppotekoinen ja maukas.
Käytä mieluummin siideriä(jotain makeaa brittisiideriä) koska suolainen
ja makea nitoo maut hyvin yhteen.
Itse en käyttänyt hauen laittamisessa monitoimikonetta sillä tykkään että
murekkeeseen jää pientä rakennetta. Eli ihan vaan veittellä pieneksi ja pataan...
4 annosta
200g perattua haukifilettä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 munan valkuaista
2 dl kuohukermaa
voita vuokien voiteluun
4 ohutta viipaletta lohta
Kastike:
2 rkl hienonnettua salottisipulia
3 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä tai makeaa omenasiideriä
2 dl kuohukermaa
4 rkl kirjolohen savustettua mätiä
ruohosipulia
Toimi näin, Pane palat tehosekoittimeen ja lisää suola ja pippuri.
Käytä konetta pari sekuntia kerrallaan, kunnes kalan rakenne
on tasainen ja hieno. Lisää munan valkuaiset ja kerma ja sekoita
pienellä teholla tasaiseksi taikinaksi.
Voitele uuninkestävät annosvuoat,vuoraa lohiviipaleilla.
Täytä vuoat haukimurekkeella. Ravista vuokia muutaman kerran jotta mureke painuu hieman kasaan. Peitä vuoat aluminifoliolla.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä vuokia
vesihauteessa noin puoli tuntia tai kunnes
mureke on kiinteää.
Kastike:
Hienonna salottisipuli. Sekoita kalaliemi, siideri/valkoviini ja hienonnettu sipuli kattilassa ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä
tilavuudesta. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Tarkista maku. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kirjolohen mäti ja hienonnettu ruohosipuli.
Kumoa timbaali lautaselle ja lusikoi kastike ympärille.
Suosittelen kokeilemaan, helppotekoinen ja maukas.
Käytä mieluummin siideriä(jotain makeaa brittisiideriä) koska suolainen
ja makea nitoo maut hyvin yhteen.
Itse en käyttänyt hauen laittamisessa monitoimikonetta sillä tykkään että
murekkeeseen jää pientä rakennetta. Eli ihan vaan veittellä pieneksi ja pataan...
- Liitteet
-
- timbaali.jpg (46.09 KiB) Katsottu 4765 kertaa
Viimeksi muokannut Haukkivesku, 06:48:04 26.05.2011. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Maukkaan oloinen, varsinkin jos korvaa lohen hauella.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Lohi on tuossa vain kasassapitämiseen ja väriä tuomaan.
Sitä ei tarvitse syödä...
Sitä ei tarvitse syödä...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
On makujen yhdistelmänä kyllä mainio paketti.
Erittäin helppo tehdä...
Jos rouvakin kalasta tykkää niin tuolla pääsee iltasella kaislikon reunalle varmasti.
Erittäin helppo tehdä...
Jos rouvakin kalasta tykkää niin tuolla pääsee iltasella kaislikon reunalle varmasti.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Pätevän oloinen ohje kyllä.. noi keltuaiset muuten muuttui selostuksessa valkuaisiksi.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Nyt on muutettu materiaaleissakin valkuaiseksi
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Vesku sais duunii monesta raflastakin,hyvä hyvä
-Åbo-
-Åbo-
..Pike Performance...Hauen kalastusta jo yli 30-vuotta..
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Onko tuossa esille laitossa mennyt joku pieleen? Eikö sen kuuluisi olla sen annosvuoan muotoinen? Nyt näyttää että alla on läjä haukea, sen päällä viipale lohta, ja senkin päällä jotain härmää.. Tuorekelmu vuokaan auttais varmaan asiaa. Hyvä resepti muuten!
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Itseasiassa ei, myö tehtiin kahteen 400g alumiinivuokaan ja siivutettiin ne annoksiin.
Oikeestihan tuo tehdään pienempiin annosvuokiin jolloin sen voi kipata ympäri.
Toi oli ihan tietoinen valinta...
Oikeestihan tuo tehdään pienempiin annosvuokiin jolloin sen voi kipata ympäri.
Toi oli ihan tietoinen valinta...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Taidat olla laiska vaan...Haukkivesku kirjoitti:Itseasiassa ei, myö tehtiin kahteen 400g alumiinivuokaan ja siivutettiin ne annoksiin.
Oikeestihan tuo tehdään pienempiin annosvuokiin jolloin sen voi kipata ympäri.
Toi oli ihan tietoinen valinta...
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Piti kahden miehen syödä kunnolla joten molemmille oma 400 gramman laatikko.
Olishan sitä voinu pikkurilli pystyssä syödä sellasen
cappucino kupillisen mutta ei antanut luonto periksi.....)
Mutta olipahan parasta kalaa mitä olen missään syönyt.
Ja on noita syöty jos jonkinlaisessa paikassa.
Hyvällä keittikirjalla pärjää pölkympikin mies.
Olishan sitä voinu pikkurilli pystyssä syödä sellasen
cappucino kupillisen mutta ei antanut luonto periksi.....)
Mutta olipahan parasta kalaa mitä olen missään syönyt.
Ja on noita syöty jos jonkinlaisessa paikassa.
Hyvällä keittikirjalla pärjää pölkympikin mies.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
-
- Viestit: 117
- Liittynyt: 14:56:16 25.01.2008
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Erittäin mielenkiintoinen! Mutta, mutta: haukifilettä pystyn generoimaan virvelin ja veitsen avulla, muut ainekset löytyvät kaupasta PAITSI savustettu mäti. Mistäpä sitä kannattaisi yrittää ostaa*, ei tule normikaupassa vastaan koskaan.
- kysyy yks uusavuton vaan.
* käyn riittävän usein Hgissä.
- kysyy yks uusavuton vaan.
* käyn riittävän usein Hgissä.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Normi prismasta mä ton ostin, löytyy näinä aikoina kalapakasteiden puolelta.
Eikä sen tarvi olla savustettua, mutta on enempi omaan makuuni.
Eikä sen tarvi olla savustettua, mutta on enempi omaan makuuni.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
-
- Viestit: 117
- Liittynyt: 14:56:16 25.01.2008
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Kiitos! Tämäpä olikin yllättävän helppoa tai ainakin kuulostaa siltä - tarvii varmaan siis alkaa kurkistella pakastinlaareihin sillä silmällä...
- oiskos käsitystä kylmäsavustetun mädin käypäisyydestä? Savu-Sampo ja muu tarvittava on käytössä. Tai no - kunhan kerkiän, niin kokeilen tietysti itse ja kerron sitten ihan omin sanoin, että millaista tuli. Taas tuli motivaatiota haukijahtiin!
- oiskos käsitystä kylmäsavustetun mädin käypäisyydestä? Savu-Sampo ja muu tarvittava on käytössä. Tai no - kunhan kerkiän, niin kokeilen tietysti itse ja kerron sitten ihan omin sanoin, että millaista tuli. Taas tuli motivaatiota haukijahtiin!
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Lohitimbaali haukimurekkeella
Myö tehtiin kylmäsavu mädistä, toimi hyvin
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."