Kumpaa pallogrilliin: hiili vai briketti?

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Markus
Viestit: 111
Liittynyt: 12:35:09 04.05.2005
Paikkakunta: Etelässä

Kumpaa pallogrilliin: hiili vai briketti?

Viesti Kirjoittaja Markus »

Tuli hommattua pitkästä aikaa grilli. Ostin prismasta tavallisia grillihiiliä (rainbow) ja noi ei ainakaan vakuuttanut. Oli aikamoisen pientä silppua ja tuntui, että lämpöäkin olisi saanut olla enemmän. Tästä päästäänkin itse kysymykseen.

Kumpia käytätte perus pallogrillissä, hiiliä vai brikettejä? Onko joku tietty merkki joka on "ylitse muiden" kun grillauksen kohteena on pihvit ja makkara?
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kumpaa pallogrilliin: hiili vai briketti?

Viesti Kirjoittaja Deep »

Kaasarilla tulee normisti kikkailtua, mutta on tänä kesänä myös palloiltu. Paketille makkaraa on aika sama kumpaa käyttää, kun se ei vaadi aikaa, kunhan on jonkun aikaa lämpimänä. Jos on tarvetta grillata enemmän tavaraa/ tai isoa konttiä niin briketti lienee varmempi ja pidempään lämmin.. tai onhan se muutenkin tasalaatuisempaa, kun ei tule juurikaan silppupusseja vastaan.
Avatar
Zeiaar
Viestit: 307
Liittynyt: 09:35:34 12.10.2006
Paikkakunta: Turku

Re: Kumpaa pallogrilliin: hiili vai briketti?

Viesti Kirjoittaja Zeiaar »

Käyttänyt pitkään hiillokseen molempia sekaisin. Hiilistä kannattaa vähän maksaakin, laatu ja hinta kulkevat käsikädessä.
Zeiaar
Avatar
Jiibee
Viestit: 676
Liittynyt: 09:54:29 14.08.2007
Paikkakunta: Päijänteen ja Keurusselän välissä.

Re: Kumpaa pallogrilliin: hiili vai briketti?

Viesti Kirjoittaja Jiibee »

briketit palaa kyllä pidempään, mikä on sekä huono että hyvä juttu. Hyvä jos normaali hiilen paloaika jää vähän lyhyeks. Sitten taas kun briketit hyytyy niin se lämpö loppuu kun seinään ja jos niitä laittaa lisää niin se on taas sitten pitkään kuumana vaikka ei paljoa aikaa enää tarvitsisi. Hiiliä voi vaikka ravauttaa välillä lisää ja sekottaa ne palaviin niin saa aikaan jatkoa just sen verran kun haluaa.

Briketit on kyllä tasalaatusen kokonsa puolesta helpompia annostella. Varsinkin halvemmissa hiilissä tuntuu olevan kokohaarukka kynnen kokosesta luston palasta koko kantoon.

Mulla on molempia, pelkät makkarat hiiliillä. Jotain lohinyyttejä ja/tai lihaa paistaessa briketit.
Aina välillä hetken vaikuttaa siltä että asiat sujuisivat mutta kyllä se aina sitten nopeasti helpottaa.

omnis festinatio ex parte diaboli est
Vastaa Viestiin