Pekonijuustonaksukuha

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
konepyorailija
Porakonepyöräilijä
Viestit: 1109
Liittynyt: 17:12:15 01.04.2007
Paikkakunta: Ulvila
Viesti:

Pekonijuustonaksukuha

Viesti Kirjoittaja konepyorailija »

Olipas per...een hyvää!!!

Ensin kuhafileet sai kevyen suolauksen (vrk jääkaapissa).
Sitten pyöräytin ne lautasella johon olin rikkonut pari kananmunaa.
Pekonijuustonaksut murskasin muovipussissa ihan pieneksi rouheeksi ja munaiset fileet pyöritin pinnoiltaan täyteen rouhetta.
Pannun on syytä olla siinä vaiheessa kuuma ja siinä runsaasti voita, levyä pidin kasilla (säädöt 0-12)
Muutama minuutti pannulla/puoli ja rouheeseen tulee kaunis kultainen (ruskea :wink: ) sävy, lastan kulmalla pieni painaminen jolla varmistaa että liha ei ole kiinteää vaan murea eli valmis!

Lautaselle tikkuperunoita ja kasviksia, päälle himppu kermakastiketta ja eikun syömään!!!!
ON HYVÄÄ!!!!
Avatar
konepyorailija
Porakonepyöräilijä
Viestit: 1109
Liittynyt: 17:12:15 01.04.2007
Paikkakunta: Ulvila
Viesti:

Re: Pekonijuustonaksukuha

Viesti Kirjoittaja konepyorailija »

Tuli testattua sama nyt tavallisilla juustonaksuilla kun lähi Siwasta ei saanut pekonilla maustettuja, laitoin naksujen sekaan jotain suhteessa 20% ruisjauhoja...
Kaverina lautaselle riisiä, kasvista ja kolmen pippurin kastiketta.
Setti oli toimiva ja maukas! Ei silti pekoninaksuja voittanut mutta 9,5 pistettä kymmenestä jos pekoninaksulla oli täysi kymppi!!!
Jos pekoninaksuleivitettyjen kuhafileiden kanssa vetäisi nuo tikkuperunat ja pippurikastikkeet niin pinnat olisi10+


Edit...
Noin 1,5kg fileisiin riittää noin puoli pussia (pussi oli 300+grammaa) naksuja...
Jos fileitä on useampi pannullinen niin kannattaa pannu putsata jokaisen setin jälkeen niin fileet saa tasaisen kauniin kultaisen pinnan.
Vastaa Viestiin