Graavi kuha
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Graavi kuha
Onko joku kokeillut tehdä kuhasta-------------graavi kuhaa??
Re: Graavi kuha
Kyllä Tuo on mun suun mukaista, kuin myös pelkällä karkealla merisuolalla max.12h suolattu versio.
Kannattaa kokeilla, sillä se selviää.
Kannattaa kokeilla, sillä se selviää.
Re: Graavi kuha
Kyllä se on yksi vaihtoehto kuhan laittotavoista ja ei huonoin.
- eero -
- eero -
Re: Graavi kuha
Mun ehdoton ykkönen kuharuuista! Ja kaveritkin on kehuneet. Pakkasen kautta fileet. Pintaan merisuola, hitunen mustapippuria, muutama rose-pippuri(voi jättää pois), tilli ja itse pruukaan sivellä vähän giniä fileisiin. Vuorokausi jääkaapissa painon alla, fileet vastakkain. Nokkosvarrasleipää, voita ja fisua päälle.
Re: Graavi kuha
Kauanko fileitä pitää pakkasessa pitää ennen graavaamista? Riittääkö vain, että jäähän karahtaa? Ja käykö sama sääntö muillekin pakkasen kautta käytettäville kaloille?ahl kirjoitti:Pakkasen kautta fileet.
Re: Graavi kuha
Mikäs idea on laittaa pakkaseen ennen graavaamista?? Kysyy epätietoinen länsi-suomesta.
Re: Graavi kuha
Sillä varmistaa ainakin sisävesissä kasvaneista että kaikki loiset kuolee, näin ainakin minua on opastettu nöössistä lähtienanssi64 kirjoitti:Mikäs idea on laittaa pakkaseen ennen graavaamista?? Kysyy epätietoinen länsi-suomesta.
Je Vois Tout!
Re: Graavi kuha
Kannattaa pakastaa graavikalat vähintään 24h -18C pakkasessa. Suolaus ei tapa esim. lapamadon toukkia.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00627
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00627
Re: Graavi kuha
Vuorokauden oon fileitä pakkasessa pitänyt. Lapamadon esiintymisestä kuhassa on paljon ristiriitaista viestiä, mutta oon ottanut varman päälle. fi.m.wikipedia.org/wiki/Lapamato
Re: Graavi kuha
No joo, tota vähän aavistelinkin.
Re: Graavi kuha
Nyt on kuhat ja lohet gravaantumassa ja huomenna olis tarkoitus kylmäsavustaa molempia. Onko kukaan koskaan kylmäsavustanu kuhaa? Google haku ei tuottanut mitään löydöksiä kylmäsavukuha haulle...
Re: Graavi kuha
On kylmäsavustettu ja hyvä tuli. Fileet pakkasen kautta graaviks ja sitten savuun ja eiku maistelemaan.
Re: Graavi kuha
Täähän pitää testata joskus itekkin, laittakaapas sitten vinkkiä suolaus/savustusajoista, jne...
Re: Graavi kuha
Ylihuomenna iltasella tulee tietoa mikä meni vi...ks vai menikö mikään Ilmottelen sitten aikojakin tarkemmin. Miten kauan ootte kuhaa savussa pitänyt/onko sama kuin lohellakin, että kun on sopivan "jäykkä" niin pihalle
Re: Graavi kuha
Normi graavi ja näppituntumalla kylmässä savussa. Sit kun näyttää ja tuntuu oikeelta eiku nautti.
Re: Graavi kuha
Menee se raakanakin, sushissa
Re: Graavi kuha
No niin elikkäs mulla oli noin kilon kuhista otettuja fileitä pakastettuna. Sulatin ne jääkaapissa, sitten kuivaus talouspaperilla, muovikippoon reipas kerros hienoa merisuolaa ja pikkusen sokeria, painoin fileen molempia puolia suolaan jonka jälkeen ravistin ylimääräiset pois. Fileet jääkaappiin vakuumiin (voi laittaa myös kelmuun tms. mutta vaatii painon päälle), 4 tunnin päästä huuhtelin kylmällä vedellä ylimääräiset suolat pois ja kuivasin fileet talouspaperilla ja laitoin ne vielä yöksi jääkaappiin. Aamulla tunniksi kiertoilmauuniin ilman lämpöä kuivamaan (kuivatus onnistuu muuallakin missä vaan ilma vaihtuu). Ja 7-8h bradley smokerilla kylmäsavussa! Aivan loistavan makuista joskin ehkä hieman suolaista!!!
- jarppandeeri
- Viestit: 243
- Liittynyt: 19:20:39 15.03.2012
- Paikkakunta: Lohja
- Viesti:
Re: Graavi kuha
Muutaman kerran tehny graavikuhaa, ja nannaa se on. Mutta kuhaceviche on vielä huomattavasti maukkaampaa!
Ei se ollut suuri, se oli valtava!
Re: Graavi kuha
Mulla on vielä kuhaceviche resepti säätöä vajaa kun tykkään, että "kalan" maku häviää tuolla keinoo. Mulle uppoaa maun puolesta parhaiten suolakuha ja toisena tulee graavi erittäin pienellä tilli/pippuri annoksella.jarppandeeri kirjoitti:Muutaman kerran tehny graavikuhaa, ja nannaa se on. Mutta kuhaceviche on vielä huomattavasti maukkaampaa!
Vituttaa vaan, kun on pukannut jonkinlaista keliakian tynkää, niin en voi syödä noita jälkiuuni tai minkään muun leivän päällä.
Keliaakikkojen leivät maistuu sahan puruilta.