Hyvä kalastusasu?

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta yleisestä kalastukseen liittyvästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Kalastus-uutisia - Etusivu uusiks!
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja vlasek »



Sain legendaarisen kiinalaisen kalastusvaateyrityksen valmistaman pipon kilpailukykyiseen hintaan.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
Samtheman
Pippelsman
Viestit: 7989
Liittynyt: 19:28:05 21.04.2005
Paikkakunta: Korso

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Samtheman »

vlasek kirjoitti:
Samtheman kirjoitti:Drymax on vähintäänkin epäilyttävää kamaa. Ostin drymax-kengät toissa kesänä ja käsittelin niitä säännöllisesti suihkeella. Kengät ei edes ollu vaelluskäytössä, ja silti tokana kesänä tuli vesi läpi jo märällä ruohikolla kävellessä. Karseeta paskaa!!!
Muualtakin kuullut huonoa wet-maxista...
Koklasikko Haltin mehiläisvahaa? Sitä ne suosittelis. Rupes itellä goret päästämään läpi 4 päivän käytön jälkeen, mutta luulen, että hutikka pitkä tovi nuotiolla ja gore tex ei oo se paras kombo. Että päästääpi nekin. eikö kuggaan osaa

Mikä tuon gore texin ja dry mäxin konkreettisin ero ees on? Dry mäxiä on useempiasteista siinä missä goreja löytyy eri kalvocomboilla. Halti väittäs, että se kyhätään melko pitkälle kierrätysmatskusta(polyKasperi tai jesperi), kuten patagonian ekoryysyt konsanaan ja valmistusmaa on annettu niinkin tarkasti, ku kaukoitä. Eli dry mäxiin sisältyy mystisiä piirteitä. Ite luulen, että se on kopio gore tex, siinä, missä erätukun rytkyissä oleva airtexmex? Tosin onko noissa erätukun vehkeissä ees kalvoa, vaan pelkästään kankaan päälle räiskitty suihke, koska ei oo harvinainen kommentti, että pesu ja död?

No. Hinta on yhen kauniasissa asuvan lapsen viikkorahan verran, että eipä sillä semmosta kalvoasua osteta, millä heiteltäs marjametässä kuperkeikkoja ilman, että tulee ongelmia. eikö kuggaan osaa

Jos tuotteet tulee kaukoidästä on ihan loogista, että on laadunvaihtelua. tuskin sitä ois itekkään ollu tokalla luokalla, mikää kenkämestari. Itellä kyllä dry mäx toiminu ihan hyvin poislukien huono hengittävyys, jota tosin voi kompensoida vetskareilla. Oon kyllä pyrkiny hoitamaan nuita ohjeiden mukaan. Ikuisiahan nuo ei ole, kuten ei grillikatoksetkaan, eli uutta on haisteltu jo sillä silmällä.

Aihetta sivuten ihan mielenkiintoinen artikkeli.

http://www.vihreatvaatteet.com/patagoni ... etuotanto/

Onko Sastan gearit kanssa kiinasta? Kahtelin, että niillä ois ihan tyylikästä settiä tarjolla. Jotenki alkanu pännimään, kö nykyjään ei oikein voi ostaa mitään tuotteita, ilman että niihin sisältys mitään näätää. Vika on päässä, mutta minkäs teet. szeko
Wet-max on ainoa tuote, joka mulla on pettänyt noin nopeasti. Ja kun kuulee samaa muualtakin, niin enpä siihen enää sekoa.
En mä tee mitään kalvopukineella, joka ei hengitä ja päästää veden läpi :mulko:

P.S. Airtexmex kesti komeasti kolme vuotta todella kovaa käyttöä, otin uudemman mallin tilalle ja vanhakin on rankkasateita lukuunottamatta käyttökunnossa.
ISO uisteluvene kaupan! Nettivene 735003

Tsekkaa mun blogi: https://www.facebook.com/ruodollarokotettu/?fref=ts
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja vlasek »

En mä tee mitään kalvopukineella, joka ei hengitä ja päästää veden läpi
En määkää. Sen tähren vielä ainaki toistaaseks on käytösä tuo dry mäxi. Onpa niillä tulla vahingossa kahlattuaki norskimaan kylmässä vejessä ja ainuastaan sukat kastu. mamikset pysy kuivana. Eipä oo rankimmassakaan vesisateessa tullu vielä vesi läpitte. Hieman erään naapurivoorumilaisen kaltaista paatosta, mutta musta alkaa tuntua, että oon saanu viallisen yksilön. 7 vuotta takana ja vielä toistaaseks toimii luvatuilla spekseillä. Toki hinta oli Kiinalaiseks merkiks melko hintava alkujaan, mutta en muutenkaan ostas Kiinalaisissa tai Intialaisissa Brändeissä ihan sitä merkin halvinta mallia. Oli kyse gorekavlosta tai tästä parjatusta. Rahalla speksit lisääntyy.

Eikait nuo windstopper goretkaan ole suunnattu siihen, että painii mudassa karhun kanssa. Läpi tulee muta, vesi ja karhu.

Mutta käytetyt vuodet jaettuna hinnalla päästään jo alle granin alakoululaisen viikkorahan ja reilusti. Näinollen DrymaxX All Weather Silent Motion-pintainen Haltin vettä ja tuulta pitävä aparaatti on ollu heittämäti jok ikisen saturaisen arvoinen. Muista dry max kalvoista ei ole kokemusta. :D

Seuraavaks varmaan kuitenni gore. Merkki avoin. Toi erätukun tarjous, johon sisältyy alusasu, pipo, hanskat, premium liivi, premium neule, auton istuinsuoja ja tietty tuo kalvoasu houkuttas, mutta rälläkkään on jo ennestään jonku verran heitettävää. :D
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja wishky »

Mum kokemuksen mukaan Haltin "Wet"max kyl pitää veden ulkona mut ku se pitää sen myös sisallä, elikkä ei hengitä... eli en osta. Haltilla kohtuulliset leikkaukset vaatteissa. Hankaus kestävyys ei kovinkaan hyvä, kohtuu käytölläkin vuodessa sisäkankaat kulunu puhki.

Nykyinen Milletin Gore takki ollu kolmisen vuotta monessa mukana. Lumilautailussa, muutamalla tunturireissulla ja Keväisin/syksyisin kalareissuilla, ja sanoisin että käytön jälkiä ei ole juurikaan havaittavissa. Huolto ollu pesu kerran/kaks vuodessa, ei mitn hoitoaineita. Hintaahan takilla ihan tarpeeks mut eipä oo tarvinnu katua ostosta.
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Yleisesti voi sanoo, että jos ostaa goretexiä niin ei hirveesti metsään mennä oli se sitten minkä merkkinen tahansa. Tietty gore on hinnaltaan kalliimpaa muihin kalvosysteemeihin verrattuna, mutta takuut ja kankaan toimivuus on kyllä hintansa arvoiset.
Avatar
monnin paroni
Viestit: 91
Liittynyt: 09:07:27 26.03.2010

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja monnin paroni »

Onko kellään kokemusta tosta jahtijakin uudesta kalastuspuvusta?, mihin tulee mukaan tällä hetkellä tommonen kiva etupaketti...
HOJO HOJO!!
-saamamies-
Viestit: 207
Liittynyt: 17:13:24 13.09.2011
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja -saamamies- »

tätäkö tarkoitit? http://www.eratukku.fi/kalastus/kalastu ... -2117.html

jos tuota tarkoitit niin voin tarinoida lisää myöhemmin, nyt on kauhia kiire :D
Avatar
monnin paroni
Viestit: 91
Liittynyt: 09:07:27 26.03.2010

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja monnin paroni »

Juuri sitä tarkoitin, pistähän tarinoiden kuhan kerkiät.
HOJO HOJO!!
-saamamies-
Viestit: 207
Liittynyt: 17:13:24 13.09.2011
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja -saamamies- »

Itsellä asu ollut kesästä asti ja hyvin olen pärjännyt kesän helteissä ja syksyn sateissa, eli kesällä ei ole hiki tullut vaikka takkikin ollut päällä auringonpaisteessa ja vielä lokamarraskuussa olin jerkkeilemassa sama asu päällä, tosin päällä oli myös mukana tulleet fleece housut, takki ja omakustanne urheilukerrasto :) asu on ainakin tähän mennessä kestänyt vettä, eikä housut vuotanut persiistä vaikka melkein vesilammikossa istuinkin :) muutenkin asu on mukava päällä ja nuo kiristin nauhat ranteissa ja nilkoissa on hyvin ommeltu kiinni niin että ei tarvitse pelätä että lähtisi irti kovinkaan helposti. Taskuja on riittävästi ja niissäkin kunnon tarrat tai vetoketjut. Takki on normaalia pidempi mikä on hyvä että tuuli ei pääse puhaltelemaan sisuksiin ja housut on korkeaa mallia ettei hanuri vilku ja säikyttele kaloja pois :D Ainoa asia mikä olisi takissa vielä voinut olla niin rinnankorkeudella oleva muovinen d-rengas mihin saisi "jojon" kiinni johon voisi laittaa roikkumaan esim. suonipihdit, mutta hyvin tuo jojo roikkuu vyölenkistäkin (vanhassa mallissa oli kyseinen rengas). :) kysy vaan jos haluat tietää jotain lisää :D muuten etupaketti on ihan käyttökelpoinen paitsi kynsikkäät mutta nekin menee makkaraa paistellessa...
Avatar
monnin paroni
Viestit: 91
Liittynyt: 09:07:27 26.03.2010

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja monnin paroni »

Kiitoksia saamamiehelle :D . Tuossahan sitä olikin jo paljon asiaa, vaikuttaa ihan pätevältä. Täytyypi vissiin ostaa ku rupee vanha asu repsahtelee. Täsmäsikö tilaamasi koko kertaheitolla?
HOJO HOJO!!
-saamamies-
Viestit: 207
Liittynyt: 17:13:24 13.09.2011
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja -saamamies- »

Kävin ostamassa suoraan erätukusta :) mutta kyllä m-kokoiselle miehelle m-koon puku menee ja mahtuu vielä lämmintä alle :)
Avatar
SMan79
Viestit: 153
Liittynyt: 22:02:25 29.11.2009

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja SMan79 »

OOh!No kirjoitti:
jones kirjoitti:
OOh!No kirjoitti:Normi pesuaineilla. Miks kalvoasut pitäis kyllästää?
Vettä hylkiväksi. Normipesuaineita ei suositella kalvoasuile..
Drymaxin ohje: Pesu 30 C, ei saa kiertää eikä lingota, ei saa käyttää huuhteluainetta...
Miks normi pesuaineet ei käy?

Miks Drymaxksi pitää kyllästää vettä hylkiväks, kun siinä on vedenpitävä kalvo :mitaviddua:

Erätukun täti sanoi kun ostin North Ice:n puvun, että tee näin niin puku kestää pitkään:

- Elä pese useasti!
- Jos peset niin +30'c astetta hieno pesu/käsin pesu-ohjelma
- EI linkousta
- EI huuhteluainetta

Puku nostetaan pesukoneesta vettä valuvana kuivumaan. Elä puristele edes vesiä pois vaan anna vaan valua veks.
Tämä säästää puvun vedenpitävyyttä pitkälle tulevaisuuteen.

Suosittelen tuota Erätukun North Ice-pukua. Housut ja takin voi ostaa erikseen. Löytyy tuuletusaukot housuista ja takista. Toimii todella hyvin kalalla ja metsässä. (Testattu Lokakuussa Hossassa)

Jos tahtoo oikeasti hyvää niin sitten pelastuspuku. Ei tarvitse enää miettiä mitä laittaa vesille päälle. Metsässä en ole vielä testannut herää pahvi

-Mika
Avatar
JakkeL
Viestit: 99
Liittynyt: 17:34:07 19.10.2011
Paikkakunta: Lohja

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja JakkeL »

Syksyn kalareissuja varten nyt suunitteilla Ursuitin merihevon ostaminen. Eniten mietityttää, että kannattaako siihen hankkia ne termosaappaat? Eli miten lämpimät ne saappaat oikeesti ovat? Onko ne todella sellaiset, että loppusyksyn kylmillä parjää niillä ilman villasukkia tai muita paksuja lämpösukkia? Jos sinne joutuu puskee loppukaudesta paljon sukkia, alkukaudesta sitten pyörii saappaat jalassa. Silloin tuntuisi järkevämmältä hankkia sukkamalli, jolloin voisi käyttää eri kenkiä eri vaiheessa kautta.

Arvon kalamiehet ja -naiset joilla on tuo Seahorse pelastuspuku käytössä, kertokaa siis mielipiteenne ja käyttökokemuksistanne.

_Jakke

EDIT: Siirsin kysymyksen sitä parmmin koskevaan ketjuun. Josko ylläpitäjät yställisesti hävittävät tämän viestin bittiavaruuteen. Kiitos ja anteeksi etukäteen. :D
Viimeksi muokannut JakkeL, 00:06:51 18.08.2012. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kalastus on aina mahtavaa, kalasaaliit valitettavasti eivät.
Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3524
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko »

** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/
Avatar
JakkeL
Viestit: 99
Liittynyt: 17:34:07 19.10.2011
Paikkakunta: Lohja

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja JakkeL »

Ok, kiitokset linkeistä. Vilkaisempa noi läpi ja postailen lisää jos ei asia noista selviä.

_Jakke
Kalastus on aina mahtavaa, kalasaaliit valitettavasti eivät.
Kalantti
Viestit: 25
Liittynyt: 10:25:45 10.03.2011

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Kalantti »

Tervehdys arvon kalakuomat!

Nyt olisi tarkoitus ostaa marraskuun merireissua silmällä pitäen kalastuspuku, joka pitäisi meikäläisen kuivana ja lämpimänä. Eikä haittaa vaikka hengittäisi sen verran, että pystyisi myös kesälläkin viileämpinä päivinä pitämään.

Onko kellää kokemusta honkkarissa myytävästä Finnmark Narvik eräpuvusta? Asua ei ole ainakaan hinnalla pilattu... Vai olisiko syytä kääntää katse suoraan erätukun kalastuspukua kohti?
Avatar
kotiainen
Kilpakaappijuoppo
Viestit: 1669
Liittynyt: 10:21:34 09.09.2010
Paikkakunta: V L K
Viesti:

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja kotiainen »

noin. nyt on paljon kehuttu savan puku hyppysissä. ihan hyvältähän se vaikuttaa. paitsi että nuo muoviset vetoketjut. karmee kammo niitä kohtaan. saa nähä miten kestää.

177/82 mitoilla otin l-kokoa jotta mahtuis tavaraa alle kelien mukaan. takin alle sitä kyllä meneekin mutta housut tuntuu olevan vähän "pillimpää" mallia.

koitetaan perjantaina ja myydään jollekin jos en tykkää.
Sata vapaa vedossa!
Jami-
Viestit: 109
Liittynyt: 18:40:57 25.06.2012

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Jami- »

Löytyykö mistään 3:n äksällän Gore-tex takkeja? Tuo Rapalan ProWear X-ProTech 3-Layer -takki loppuu vaan kahteen äksään, tosin taidan kokeilla sitäkin, voihan sen palauttaa.
Avatar
Jawa
Viestit: 869
Liittynyt: 14:33:42 05.05.2008
Paikkakunta: Kouvola

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Jawa »

Jami- kirjoitti:Löytyykö mistään 3:n äksällän Gore-tex takkeja? Tuo Rapalan ProWear X-ProTech 3-Layer -takki loppuu vaan kahteen äksään, tosin taidan kokeilla sitäkin, voihan sen palauttaa.
Haltin Drymax-asussa riittää kaksikin äksää 130kg/187cm (saliharrastaja) mitoilla. Nykyisin 15kg kevyempänä väljähkö. Jos tulee kalastaessa liikuttua enemmän niin tuota ei voi kyllä suositella.
Hyvän väittelyn tunnistaa humanistin itkusta.
Jami-
Viestit: 109
Liittynyt: 18:40:57 25.06.2012

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Jami- »

Onko tämä Rapalan takki Gore-tex kalvolla vai joku muu

Olisiko parempi hankkia vaan erillisen sadeasu? Mitä käytännön eroa olisi? Tietysti sadetakkia ja -housua ei tule ihan pikkusateeseen viitsi laittaa, voi olla unohtunut kotiin jne.
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Jami- kirjoitti:Onko tämä Rapalan takki Gore-tex kalvolla vai joku muu

Olisiko parempi hankkia vaan erillisen sadeasu? Mitä käytännön eroa olisi? Tietysti sadetakkia ja -housua ei tule ihan pikkusateeseen viitsi laittaa, voi olla unohtunut kotiin jne.
Tuskinpa Gorea on tuohon hintaan? Joku vastaava kalvoyrityshässäkkä lienee. Tietty sadetakki hyvä on, jos paremmasta ei tiedä. Sadeasu katsos pitää kyllä vettä, mutta kastelee sut sisäkautta. Hengittäminen on nykyaikaa ja kannattaa siihen goreen tai johonkin vastaavaan sijoittaa ne säästöön jääneet viikkorahat.
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Noiden speksien perusteella toi asu hengittää ihan hyvin.
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

Emppai kirjoitti:Noiden speksien perusteella toi asu hengittää ihan hyvin.
Mut Gorea se ei ole. Kyse olikin sadetakin virasta vert. kalvopuku.
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Jos haluat pitää sateen ulkopuolella niin vaihtoehtoina on aito Gore tai kunnon wanhan ajan sadeasu. Muut kalvohässäkät päästää kyllä järjestäen veden läpi joko ennemmin tai sitäkin ennemmin. Jos kalastat venestä niin se on yks ja sama kumman hankit. Jos aiot liikkua niin Gore on parempi vaihtoehto koska hengittää edes hieman.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Jami-
Viestit: 109
Liittynyt: 18:40:57 25.06.2012

Re: Hyvä kalastusasu?

Viesti Kirjoittaja Jami- »

Pitäis löytää hyvä asu, kun menee monta kalapäivää hukkaan kun ei viitti tietentahtoen mennä kastelemaan itseään.

Onko kellään tiedossa verkkokauppaa, josta saisi gore-tex asuja?
Vastaa Viestiin