Kylmäsavustaminen
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kylmäsavustaminen
Kylmäsavustaako porukka? Millä, miten ja mitä?
Omassa käytössä on ProQ:n kylmäsavugeneraattori perinteiseen savupönttöön laitettuna. Sillä on tullut kirpeliä ja kaupan lohta ( ) kylmäsavustettua. Viikonloppuna heitin myös jonkun emmental-tyyppisen juuston pönttöön sekaan. Tuli muuten hyvää Noista juustoista olis kiva tietää enemmänkin, onko jotain mitä voisitte suositella? Tai muuta semmosta mitä sinne pönttöön vois kalan sekaan laittaa "ylimääräisenä".
Omassa käytössä on ProQ:n kylmäsavugeneraattori perinteiseen savupönttöön laitettuna. Sillä on tullut kirpeliä ja kaupan lohta ( ) kylmäsavustettua. Viikonloppuna heitin myös jonkun emmental-tyyppisen juuston pönttöön sekaan. Tuli muuten hyvää Noista juustoista olis kiva tietää enemmänkin, onko jotain mitä voisitte suositella? Tai muuta semmosta mitä sinne pönttöön vois kalan sekaan laittaa "ylimääräisenä".
Kalassa siellä kalassa täällä (8)
-
- Viestit: 486
- Liittynyt: 23:24:00 10.12.2009
Re: Kylmäsavustaminen
Enempi on juustoja tullut lisätyksi erinäisten kalapatojen sekaan, tai keittoihin. Muutaman kerran olen kylmäsavustuksen ohella samalla savustanut joitain kermajuustoviipaleita. joskus päässyt vähän ehkä kuivahtamaan juustoviipaleet, eivät näköjään siedä yhtä pitkiä savustusaikoja kuin kala. Mutta jos savun mausta pitää niin hyvää tulee. Nyt taas kun ilmat viilenevät niin kylmäsavustuskin sujuu ilman jäähdytysvälineitä.
Re: Kylmäsavustaminen
Tosta mun n. 500g juustosta tuli kans kuoresta semmonen kova, mut höyläsin ne pois ja sisältä oli pehmeää ja Klimppi oli n. 14h pöntössä, ens kerralla annan olla samat 24h kuin kalakin jos vaikka maistuis vielä enempi savultaSatunnaiskalastaja kirjoitti:Enempi on juustoja tullut lisätyksi erinäisten kalapatojen sekaan, tai keittoihin. Muutaman kerran olen kylmäsavustuksen ohella samalla savustanut joitain kermajuustoviipaleita. joskus päässyt vähän ehkä kuivahtamaan juustoviipaleet, eivät näköjään siedä yhtä pitkiä savustusaikoja kuin kala. Mutta jos savun mausta pitää niin hyvää tulee. Nyt taas kun ilmat viilenevät niin kylmäsavustuskin sujuu ilman jäähdytysvälineitä.
Kalassa siellä kalassa täällä (8)
Re: Kylmäsavustaminen
Kokkeilkaapa haukifilettä sinne pönttöön....
En oo ite laittanut,mutta oon syönyt.Ommuuten hyvvää!
En oo ite laittanut,mutta oon syönyt.Ommuuten hyvvää!
Ei tämä aina oo heleppoa,mutta on tämä mukavaa...
Re: Kylmäsavustaminen
Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.
Re: Kylmäsavustaminen
teikka kirjoitti:Kokkeilkaapa haukifilettä sinne pönttöön....
En oo ite laittanut,mutta oon syönyt.Ommuuten hyvvää!
Tota haukeahan vois kokeilla, jos joku pulikka jäis vähän pahemmin koukkuun.vetorauta kirjoitti:Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.
Tosta lapamatoriskistä tuli mieleen, että joku jossain mediassa kehui särkeä graavina. Oli kuulemma tarjonnut siikana ja leikiten oli mennyt läpi Pitänee joskus onkia muutama kappale kokeeksi kalareissun jälkeen laiturilta.
Kalassa siellä kalassa täällä (8)
Re: Kylmäsavustaminen
vetorauta kirjoitti:Lapamatoriskisiä kaloja täytyy muistaa pakastaa vähintään vuorokausi ennen kylmäsavustusta. Pelkkä graavisuolaus tai kylmäsavu ei saa sitä matoa hengiltä.
Parempi tulos tulee kun pakastaa fileet vasta savustuksen jälkeen, lapamadot kuolee näinkin, mutta maku paranee ja tasoittuu pakastettaessa.
- Staskiewicz
- Viestit: 303
- Liittynyt: 15:58:59 29.09.2010
- Paikkakunta: Turku
Re: Kylmäsavustaminen
Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!
Kuka pelkää mustaa miestä?
Re: Kylmäsavustaminen
Pikagoogletus kertoi että kyllä sitä merihauessakin on, tosin sitä tavataan harvoin.Staskiewicz kirjoitti:Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!
Pitänee tuota jälkipakastustakin koittaa, jotenkin vaan järki käskis tappaa ne lapamadot heti
Kalassa siellä kalassa täällä (8)
- Staskiewicz
- Viestit: 303
- Liittynyt: 15:58:59 29.09.2010
- Paikkakunta: Turku
Re: Kylmäsavustaminen
No sittepähän laihtuu! Mä syön ainakin kalani raakana tai melkein raakana. Mut se onkin vaan mun juttuHaukiAapo kirjoitti:Pikagoogletus kertoi että kyllä sitä merihauessakin on, tosin sitä tavataan harvoin.Staskiewicz kirjoitti:Ota hauki merestä niin ei tarvii pelätä lapamatoja!
Pitänee tuota jälkipakastustakin koittaa, jotenkin vaan järki käskis tappaa ne lapamadot heti
Kuka pelkää mustaa miestä?
Re: Kylmäsavustaminen
Nyt on porot ollu useamman päivän kylmäsavussa, kohta siiwuttamaan . Pikkusen ensin mietitytti, että mites tuolla ulko pakkasessa tää onnistuu. Mulla kun on noita mustia lämpölaatikoita (mustaa styroksia) ylimääräisenä, niin tein yhdestä sellaisesta pakkasen kestävän kylmäsavuboxin itselleni. Vaikka ulkona on pakkasta, niin laatikon sisällä on juuri mukavasti +3-+5 astetta.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Kylmäsavustaminen
Me ollaan kylmä savustettu rasvaisia
kermajuustoja, toimii pirun hyvin.
Sellaisia joissa rasvaprosentti on 20% luokkaa.
Kevyt versioista ei ole tullut kuin sanomista.
Paikalliselle juustotiskille vaan hakemaan.
Me savustettiin 0,5 kilon paloja jottei läpisavustu.
Jää kontrasti savustetun ja naturellin välille.
Toki ne savulle maistuu, mutta niin maistuu käpykin...
kermajuustoja, toimii pirun hyvin.
Sellaisia joissa rasvaprosentti on 20% luokkaa.
Kevyt versioista ei ole tullut kuin sanomista.
Paikalliselle juustotiskille vaan hakemaan.
Me savustettiin 0,5 kilon paloja jottei läpisavustu.
Jää kontrasti savustetun ja naturellin välille.
Toki ne savulle maistuu, mutta niin maistuu käpykin...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Kylmäsavustaminen
Niin ja jäähtymisen jälkeen me pidettiin
vuorokausi vakuumissa jotta maku kerkesi tasaantumaan
vuorokausi vakuumissa jotta maku kerkesi tasaantumaan
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Re: Kylmäsavustaminen
Voi halavattu,ostin eilen kirren puutteessa Norskilohifileitä,n.1.5 kiloa kpl tiesin että kiinteytyminen kestää.. nyt takana 16 h ja homma jatkuu.Ehdinkö huomenna edes töihin? Jouluostoksillekin pitäis joutaa joku päivä..
Einari se ei narise..
Re: Kylmäsavustaminen
Perskules, sehän alkaa taas olemaan sitä aikaa tosiaan, pitääpä rueta kytistelemään missä ois lohnaketta tarjouksessa.
Re: Kylmäsavustaminen
aamulla nasahtaa 12 lohnaketta kaappiin, siinäpä se päivä sitten meneekin.
Re: Kylmäsavustaminen
Siistejä ovat puketit,nuitahan pistäisi vaikka postin viemänä ..pistänkö osoitteen yv:nä
Einari se ei narise..
Re: Kylmäsavustaminen
Pääeväsellä hienoo tuotetta
Re: Kylmäsavustaminen
Tattista vaan arvon jentlemanit.
Tuo vaakkumipuketti vaan antaa kivan lopputuloksen. tai kun joskus noita koittanu paketoida pakastepusseihin, yms...
Maku tasaantuu vielä tuossa kun antaa olla pakkasessa nyt vähintään 2 viikkoa.
Tuo vaakkumipuketti vaan antaa kivan lopputuloksen. tai kun joskus noita koittanu paketoida pakastepusseihin, yms...
Maku tasaantuu vielä tuossa kun antaa olla pakkasessa nyt vähintään 2 viikkoa.
Re: Kylmäsavustaminen
Onko kenellä kokemuksia Motonetissä myytävästä Kylmäsavugeneraattorista ???
http://motonet.fi/fi/tuote/541038/Kylmasavugeneraattori
Keväällä ostin Puuilosta pyöreän "tynnyrimallisen" kaasusavustimen jolla perinteinen lämminsavu onnistuu vallan mainiosti. Laitteen ohjeissa puhutaan myös kylmäsavumahdollisuudesta, mutta käytännössä lämpötila on ihan liian korkea.
Voisikohan tuollaisella ym. generaattorilla saada oikeesti hyvää kylmäsavua tehtyä ?
http://motonet.fi/fi/tuote/541038/Kylmasavugeneraattori
Keväällä ostin Puuilosta pyöreän "tynnyrimallisen" kaasusavustimen jolla perinteinen lämminsavu onnistuu vallan mainiosti. Laitteen ohjeissa puhutaan myös kylmäsavumahdollisuudesta, mutta käytännössä lämpötila on ihan liian korkea.
Voisikohan tuollaisella ym. generaattorilla saada oikeesti hyvää kylmäsavua tehtyä ?
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
-
- Viestit: 486
- Liittynyt: 23:24:00 10.12.2009
Re: Kylmäsavustaminen
Ei kokemusta tuosta. Minulla Savusampo, jossa on pieni 40-wattinen vastus. Siihen tarvii sähköt ja pitää vaihtaa kiekkoa parin tunnin välein, joka on aika rasite kun pitää olla tiheään paikalla. Tuo linkkaamasi vehje vaikuttaa paremmalta siinä suhteessa, että paloaika on pidempi, mutta vaatinee sellaista purua joka kytee tasaisesti koko ajan. Etuna voi olla myös vähäisempi lämmöntuotanto, jolloin ilman jäähdytystä kylmäsavustus onnistuu hieman korkeammassa ulkolämpötilassa.
Re: Kylmäsavustaminen
Toissapäivänä valmistui ensimmäinen erä generaattorilla. Todella vaivatonta savustamista, eikä maussakaan valittamista.Wstrand kirjoitti:Onko kenellä kokemuksia Motonetissä myytävästä Kylmäsavugeneraattorista ???
http://motonet.fi/fi/tuote/541038/Kylmasavugeneraattori
Keväällä ostin Puuilosta pyöreän "tynnyrimallisen" kaasusavustimen jolla perinteinen lämminsavu onnistuu vallan mainiosti. Laitteen ohjeissa puhutaan myös kylmäsavumahdollisuudesta, mutta käytännössä lämpötila on ihan liian korkea.
Voisikohan tuollaisella ym. generaattorilla saada oikeesti hyvää kylmäsavua tehtyä ?
Ei taidolla, vaan tuurilla!
http://jupezku.blogspot.com/
http://jupezku.blogspot.com/
Re: Kylmäsavustaminen
Käykö tuohon motonetin generaattoriin ihan normi leppäpuru, vai pitääkö olla jotain spesiaalimpaa lajia tai jauhatusta?
Re: Kylmäsavustaminen
Muistan nähneeni Motonetin mainoksessa "spesiaali purua" joka on tarkoitettu juuri tähän käyttöön, eli myynnissä ainakin sitä kautta.vetorauta kirjoitti:Käykö tuohon motonetin generaattoriin ihan normi leppäpuru, vai pitääkö olla jotain spesiaalimpaa lajia tai jauhatusta?
Tuo on ilmeisesti hienojakoisempaa ?
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990