Haukipihvit Nams!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Haukipihvit Nams!
Tulipas taas syötyä meren antimia tähän tapaan. Hyvä kun kerkes mukaan, ku ipanat nokki pihvejä sitä mukaa ku sain paisteltua..
Re: Haukipihvit Nams!
Hiuka Off-topik, mutta millanen mylly olis hyvä kalan jauhamiseen?
Tarttis jonkinmoinen ostaa, niin sais tehtyä näitäkin herkkuja!
Tarttis jonkinmoinen ostaa, niin sais tehtyä näitäkin herkkuja!
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Haukipihvit Nams!
Hyvästä en tiedä, mutta itsellä on varmaan 40 vuotias käsin veivattava lihamylly. Aika lailla sama, kuin linkissäni. Hyvin toimii hirveä ja kalaa jauhaessa. Hevijuusereilla on varmaan käytössään uudemmat ja sähköllä toimivat?JHammer kirjoitti:Hiuka Off-topik, mutta millanen mylly olis hyvä kalan jauhamiseen?
Tarttis jonkinmoinen ostaa, niin sais tehtyä näitäkin herkkuja!
http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... =lihamylly
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Haukipihvit Nams!
Mulla on veivattava, pöytään siipiruuvilla kiinnitettävä Hugsvarna vuodelta miekka ja kirves, sillä hoitelen esim reissujutut jos ollaan pidempään tien päällä, isommat satsit hoidan sitte Kenwoodin nokkaan tulevalla myllyllä. Muutamilla frendeillä on sähköinen mylly a'la KingKong tai muu vastaava. Honkkarissa oli yhteen väliin myös uusia käsin veivattavia ja muistaakseni alle 20 egua oli hinta??
Re: Haukipihvit Nams!
Huomenna menee resepti testiin, rapsaa illemmalla. Raadissa jälkikasvu (melkein 5v.), sekä vanhemmat (+50v.)
Re: Haukipihvit Nams!
Haukipihvejä kokeiltu ja hyviä olivat. Tosin hieman liian paljon laitoin valkosipulia...
Re: Haukipihvit Nams!
Hyvin toimivat! Poika kommentoi, että ei noita tarvi edes maistaa, ovat varmasti hyviä kun haisevatkin niin hyvälle... Itse käytin kermaviili+sipulikeitto vaihtoehtoa. Pitänee kokeilla ranskankermaa seuraavalla kerralla. Ajatus oli muotoilla noista "nugetteja", leivittää reilusti kananmunan kera, ja uppopaistaa öljyssä. Niitä voisi sitten dippikastikkeessa uittaa ja syödä "roskaruokana".
Re: Haukipihvit Nams!
nyt näitä on ekaa kertaa tehty. Muttei viimeistä! Jumankekka että oli hyvää!!!
Re: Haukipihvit Nams!
Juuh,tuli viime viikolla taas tehtyä,pekonin korvasin parmankinkulla ja tillin ruohosipulilla..Ja toimii Ja taisin jauhaa sekaan myös vähä aapoo,oli pari ylimäärästä ja ei viittinyt niitä pelkästään heittää savuihin...
-Åbo-
-Åbo-
..Pike Performance...Hauen kalastusta jo yli 30-vuotta..
Re: Haukipihvit Nams!
Haukikoiran resepti on varmasti maittava, mutta yksi asia minua ihmetyttää. Miksi ihmiset haluavat aina tunkea hauen lihan lihamyllyn läpi?
Hauen lihaa arvostetaan euroopassa juuri sen hyvän koostumuksen takia (kuulemma).
Itse teen vastaavanlaista mättöä suoraan ruodottomista fileen kappaleista ja kutsun niitä nimellä "haukinugetit".
Valmistus on yksinkertaista:
1. Fileeraa hauki ruodottomaksi ja pilko ruodottomat fileet nugetin (suupalan) kokoisiksi paloiksi.
2. Sekoita korppujauhoa, chiliä ja yrttisuolaa (tai jotain muita mausteita) oman maun mukaan ja pyöritä nugetit seoksessa. Mitään liimaa (kananmuna) ei tarvita koska korppujauho tarttuu riittävän hyvin kiinteään (jauhamattomaan) hauenlihaan.
3. Paista nugetit öljyssä tai voissa ja tee vaikka valkosipulidippi kermaviiliin ja täts it.
Lisukkeena käytän ite keitettyä perunaa tai raneja.
Valmiit nugetit maistuu erinomaiselta myös kylmänä, eli kelpaavat hyvin vene-evääksi.
Hauen lihaa arvostetaan euroopassa juuri sen hyvän koostumuksen takia (kuulemma).
Itse teen vastaavanlaista mättöä suoraan ruodottomista fileen kappaleista ja kutsun niitä nimellä "haukinugetit".
Valmistus on yksinkertaista:
1. Fileeraa hauki ruodottomaksi ja pilko ruodottomat fileet nugetin (suupalan) kokoisiksi paloiksi.
2. Sekoita korppujauhoa, chiliä ja yrttisuolaa (tai jotain muita mausteita) oman maun mukaan ja pyöritä nugetit seoksessa. Mitään liimaa (kananmuna) ei tarvita koska korppujauho tarttuu riittävän hyvin kiinteään (jauhamattomaan) hauenlihaan.
3. Paista nugetit öljyssä tai voissa ja tee vaikka valkosipulidippi kermaviiliin ja täts it.
Lisukkeena käytän ite keitettyä perunaa tai raneja.
Valmiit nugetit maistuu erinomaiselta myös kylmänä, eli kelpaavat hyvin vene-evääksi.
Re: Haukipihvit Nams!
Jaksaisko joku seuraavalla valmistuskerralla ottaa tarkat mitat aineksista?
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Re: Haukipihvit Nams!
Vasta nyt sain aikaseksi tehdä HK:n reseptin mukaan pullia (hieman muuntelin, jätin mm. pekonin pois) ja kyllä maistui!
Itse en jaksanut ruveta lihamyllyttämään kun omistan vain tuollaisen käsinveivattavan antiikkilaitteen ja siksi ajoinkin ainekset surutta vaimon monitoimikoneen läpi (ei sen monitoimikoneen, vaan sen sähköisen, Taiwanissa valmistetun keittiökoneen läpi, senkin pervot). Nopeaa ja helppoa ja lopputulos vähintäänkin hyvä. Suosittelen.
Itse en jaksanut ruveta lihamyllyttämään kun omistan vain tuollaisen käsinveivattavan antiikkilaitteen ja siksi ajoinkin ainekset surutta vaimon monitoimikoneen läpi (ei sen monitoimikoneen, vaan sen sähköisen, Taiwanissa valmistetun keittiökoneen läpi, senkin pervot). Nopeaa ja helppoa ja lopputulos vähintäänkin hyvä. Suosittelen.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Re: Haukipihvit Nams!
Joskus aikoinaan värkkäilin pihvejä melko tarkasti HK:n reseptin mukaan, sillä tavalla ainoastaan muutin, jotta kala oli puoliksi haukea ja ahventa. Nyt tuossa sottailin, jotta jospa kokeilisi tätä reseptiä ihan pelkästään ahvenella. Mahtaa tulla ihan syötävää evästä siitäkin
Tuossa myös pähkäilin sellaista, jotta toimisikohan homma siten, jotta paistaisi pihvit/pullat uunissa? Kuitenkin jos taikinaan laittaa pekonia ja muita melko rasvaisia aineksia, niin tuskin tulee kovin kuivia uunissa paistettunakaan...
Tuossa myös pähkäilin sellaista, jotta toimisikohan homma siten, jotta paistaisi pihvit/pullat uunissa? Kuitenkin jos taikinaan laittaa pekonia ja muita melko rasvaisia aineksia, niin tuskin tulee kovin kuivia uunissa paistettunakaan...
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Re: Haukipihvit Nams!
Haukipihvejä juuri mutustelen, tosin eri ohjeella.
Eli haukilindströmin pihvit:
Puolisen kiloa jauhettua haukea
3 munaa
Reilu kourallinen korppujauhoa
Muutama (3-6) säilykepunajuurta raastettuna
Suolaa (tarpeeksi, suolaton kala on perseestä, saati sitten hauki)
Mustapippuria
Sipuli hyvin pieneksi silputtuna (kypsyy paremmin)
Puoli purkkia kermaa
Turvotellaan niitä korppujauhoja kermassa hetken aikaa
nakataan sekaan kaikki muut tarpeet ja veivataan kunnola sekasin.
Otetaan paistinpannu ja kuumennetaan se. Nakataan pannulle nokare voita, ja itse lorautin hieman öljyäkin. Taputellaan sopivan kokoisia pihvejä kostutetuilla käsillä ja heitetään ne pannulle. Paistellaan kivan ruskeiksi ja pihvit on valmiit.
Nautitaan sopivan lisäkkeen, (tällä kertaa juustoisten kermaperunoiden), kera, ja huuhdotaan alas kylmällä oluella.
Naukikin on näköjään ihan jees 8)
Eli haukilindströmin pihvit:
Puolisen kiloa jauhettua haukea
3 munaa
Reilu kourallinen korppujauhoa
Muutama (3-6) säilykepunajuurta raastettuna
Suolaa (tarpeeksi, suolaton kala on perseestä, saati sitten hauki)
Mustapippuria
Sipuli hyvin pieneksi silputtuna (kypsyy paremmin)
Puoli purkkia kermaa
Turvotellaan niitä korppujauhoja kermassa hetken aikaa
nakataan sekaan kaikki muut tarpeet ja veivataan kunnola sekasin.
Otetaan paistinpannu ja kuumennetaan se. Nakataan pannulle nokare voita, ja itse lorautin hieman öljyäkin. Taputellaan sopivan kokoisia pihvejä kostutetuilla käsillä ja heitetään ne pannulle. Paistellaan kivan ruskeiksi ja pihvit on valmiit.
Nautitaan sopivan lisäkkeen, (tällä kertaa juustoisten kermaperunoiden), kera, ja huuhdotaan alas kylmällä oluella.
Naukikin on näköjään ihan jees 8)
"Ihmiset aina moittivat olosuhteita ja ympäristöä. Minä en usko olosuhteisiin. Pystyvät ihmiset tässä maailmassa ovat niitä, jotka etsivät toiminnalleen oikeita olosuhteita, mutta elleivät löydä, tekevät ne" (Shaw)
Re: Haukipihvit Nams!
Nauki on munkin mielestä ihan jees!
8)
8)
Re: Haukipihvit Nams!
DC kirjoitti:Nauki on munkin mielestä ihan jees!
8)
Sitä ne ruokajuomat teettää
"Ihmiset aina moittivat olosuhteita ja ympäristöä. Minä en usko olosuhteisiin. Pystyvät ihmiset tässä maailmassa ovat niitä, jotka etsivät toiminnalleen oikeita olosuhteita, mutta elleivät löydä, tekevät ne" (Shaw)
Re: Haukipihvit Nams!
Kuulostaa hyvältä.. eikun jäälle tasureidn kanssa pääainesta hankkimaan ja kokeilemaan..
-
- Viestit: 23
- Liittynyt: 08:58:31 01.11.2010
Re: Haukipihvit Nams!
Haukikoiran resepti on ehdottoman hyvä. Syksyllä sen mukaan tein ja kieli meni mukana
Tulis vaan kevät ja avovesi etä pääsis hakemaan raaka-ainetta
Tulis vaan kevät ja avovesi etä pääsis hakemaan raaka-ainetta
Re: Haukipihvit Nams!
Pelkistetty haukipihvi; fileet myllystä läpi(tais olla 1,5kg), suolaa ja hintsusti mustapippuria, 2 munan valkuaista ja sotketaan hyvin, muotoillaan pihvi ja yritetään pyöräyttää ehjänä korppujauhoissa, pannulle voihin tirisemään ja taas yritetään saada ehjänä käännettyä. Kun aikansa paistunut, pysyy jo aika hyvin kasassa.
Hampparin väliin tai muilla lisukkeilla, toimii kuten paistettu haukifile, muttei ole ruotoja.
Hampparin väliin tai muilla lisukkeilla, toimii kuten paistettu haukifile, muttei ole ruotoja.
Zeiaar
Re: Haukipihvit Nams!
Ai perskules kun sulais jo noi jäät. Haukipihviä tekis mieli. Äiteeltä sain vielä synttärilahjaks tommosen sähkökäyttösen myllyn!
Re: Haukipihvit Nams!
Pistettiin muutampia kiloja haukea myllystä läpi. Ekat pihvit on tehty tuolla Hk:n reseptillä. Ihan hyviä, mutta jotain ehkä tarttis lisää (maustetta) ja ehkä hieman liikaa pekonia taisi nuihin tulla. Kylläpä nuo varmasti pottumuusin kanssa menee.
Re: Haukipihvit Nams!
Laitetaanpa oma suosikki hauesta:
-Leikkaa haukifileestä ohuia suikaleita
- nokare koskenlaskijaa ja kiedo se file suikaleeseen
- kiedo paketti sitten pekonisuikaleeseen ja sulje coctailtikulla
- paista voissa hitaasti miedolla lämmöllä
-Leikkaa haukifileestä ohuia suikaleita
- nokare koskenlaskijaa ja kiedo se file suikaleeseen
- kiedo paketti sitten pekonisuikaleeseen ja sulje coctailtikulla
- paista voissa hitaasti miedolla lämmöllä
Re: Haukipihvit Nams!
Testasin jauhamisen sijasta leikata ruodottomat haukifileet veitsellä pieniksi kuutioiksi. Valmiin pihvin koostumuksesta tuli enemmän kokolihamaista ja maku tottakai tutun erinomainen. Suosittelen kokeilemaan, mikäli intoa riittää. Tuo leikkausoperaatio kyllä on melkoista nypertämistä ja vie aikaa jauhamista enemmän.
Re: Haukipihvit Nams!
Tälläisellä reseptillä kokeilin. Reilu kilo ruodotonta haukifilettä myllystä läpi, lopuksi pari palaa ruisleipää myös jauhoin sekaan. Yksi kananmuna. Sotkin paketin nautasika-jauhelihaa joukkoon antamaan mehevyyttä. Purkki kolmen sipulin maustekermaa. Leivon Maukkaat maustekorppujauhetta ja tavallista korppujauhetta maun mukaan.