Haukipihvit Nams!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Re: Haukipihvit Nams!
Haukea ja jauhelihaa? Huhhuh.. Haukipihvithän on oikein tehtynä todella meheviä.
Täällä näyttää useimmissa resepteissä olevan korppujauhoa ja kananmunaa sideaineena. Oikeasti hauki on niin valkuaispitoinen ettei se noita tarvi, toki niillä saa sellaista tunkkaisuutta makuun.
Omassa reseptissä on noin kilo ruodotonta haukifilettä, sipuli, inkivääritahnaa, suolaa, pippuria, dijonsinappia, puntti tuoretta tilliä, sitruunamehua. Nämä yleiskoneella sekaisin ja lopuksi 3 desiä ruokakermaa ohuena nauhana pyörivään yleiskoneeseen. Paistetaan pannulla öljyssä keskilämmöllä.
Täällä näyttää useimmissa resepteissä olevan korppujauhoa ja kananmunaa sideaineena. Oikeasti hauki on niin valkuaispitoinen ettei se noita tarvi, toki niillä saa sellaista tunkkaisuutta makuun.
Omassa reseptissä on noin kilo ruodotonta haukifilettä, sipuli, inkivääritahnaa, suolaa, pippuria, dijonsinappia, puntti tuoretta tilliä, sitruunamehua. Nämä yleiskoneella sekaisin ja lopuksi 3 desiä ruokakermaa ohuena nauhana pyörivään yleiskoneeseen. Paistetaan pannulla öljyssä keskilämmöllä.
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Haukipihvit Nams!
Noilla pitäs olla lähellä:)Gorppe kirjoitti:Jaksaisko joku seuraavalla valmistuskerralla ottaa tarkat mitat aineksista?
kilo haukifileitä (noin kahden kilon kalasta)
100g Amerikan pekonia
200 g ranskankermaa(esim. yrttisipulilla maustettua) tai
200g kermaviiliä johon on imeytetty ranskalainen sipulikeitto
1,5 dl ruokakermaa
1 valkosipulinkynsi (makuasia)
puoli nippua tilliä (pakollinen näissä pihveissä)
1 kananmuna
1,5 dl korppujauhoja
Paistamiseen: voita
(Leivittämiseen, jos leivitetään: ruisjauhoja)
Käsitykseni mukaan syksyllä erittäinkin seikkaperäisesti kuvattu haukipihvien teko tulee joulukuussa Yle-Areenaan katseltavaksi? Informoin, jos näin tapahtuu..
HooKoo
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Haukipihvit Nams!
Ite teen siten että ajan ruodottoman hauen
silpuksi veitsellä, siihen tarttee munan ja korppujauhona
sidosaineeksi...mun mielestä on kiva että pihvissä
on rakennetta palojen osalta...
silpuksi veitsellä, siihen tarttee munan ja korppujauhona
sidosaineeksi...mun mielestä on kiva että pihvissä
on rakennetta palojen osalta...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
- Haukikoira
- Lohikissa
- Viestit: 1477
- Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Haukipihvit Nams!
Dodii hyvät naiset ja herrat Yhdenlainen aluevaltaus on tehty, jälki on ainakin mielestäni hyvin selkeää ja seikkaperäistä, joten, jos on arvelluttanut niin eikun katselemaan..
http://areena.yle.fi/tv/1769394
http://areena.yle.fi/tv/1769394
Re: Haukipihvit Nams!
Tätä reseptiä kokeilemaan heti kohta.
No toisella kalalla mutta kuitenkin.
T: Sami
No toisella kalalla mutta kuitenkin.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Haukipihvit Nams!
Ei taidolla, vaan tuurilla!
http://jupezku.blogspot.com/
http://jupezku.blogspot.com/
Re: Haukipihvit Nams!
Terve
Eilen valmistimme Haukikoiran reseptillä haukipihvejä. Läskin jätimme pois ( ei ollut).
Pihvit olivat erittäin maukkaita, suorastaan " kurmee" ruokaa.
Kiitos reseptistä, suosittelen lämpimästi...
Pekka
Eilen valmistimme Haukikoiran reseptillä haukipihvejä. Läskin jätimme pois ( ei ollut).
Pihvit olivat erittäin maukkaita, suorastaan " kurmee" ruokaa.
Kiitos reseptistä, suosittelen lämpimästi...
Pekka
- kingarthur
- Viestit: 86
- Liittynyt: 12:13:33 20.03.2006
- Paikkakunta: Riihimäki
Re: Haukipihvit Nams!
Eilen tekaisin sunnuntain saaliista haukipihvit.
Haukea veitsellä pilkkoessa tuli kyllä lihamyllyn hankinta pakko-ostokseksi, aika nyhräämistä oli.
Korppujauhot kuohukermaan turpoamaan, pari munaa, kalat ja pilkottu pekoni sekaan. Silputtua sipulia, mustapippuria, suolaa ja tilliä ja kamat sekaisin kulhossa.
Paisto runsaasassa voissa ja ai että oli hyviä.
Tätä pitää saada lisää ja heti.
Haukea veitsellä pilkkoessa tuli kyllä lihamyllyn hankinta pakko-ostokseksi, aika nyhräämistä oli.
Korppujauhot kuohukermaan turpoamaan, pari munaa, kalat ja pilkottu pekoni sekaan. Silputtua sipulia, mustapippuria, suolaa ja tilliä ja kamat sekaisin kulhossa.
Paisto runsaasassa voissa ja ai että oli hyviä.
Tätä pitää saada lisää ja heti.
I don't want to talk to you no more, you empty headed animal food trough wiper. I fart in your general direction. Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries.
Re: Haukipihvit Nams!
Pitää kohta ruveta askartelemaan pihvejä.
Naapuri toi metrisen hauen, taitaa tuosta jokunen piffi tulla...
T: Sami
Naapuri toi metrisen hauen, taitaa tuosta jokunen piffi tulla...
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Re: Haukipihvit Nams!
Kalaruokien maailmassa yksinkertaisin on usein toimivin. Kiitos MS:lle tästä erinomaisesta reseptistä, juuri syöneenä epäilisin että näitä haukipihvejä voi olla hankala nokittaa.MS_ kirjoitti:Haukea ja jauhelihaa? Huhhuh.. Haukipihvithän on oikein tehtynä todella meheviä.
Täällä näyttää useimmissa resepteissä olevan korppujauhoa ja kananmunaa sideaineena. Oikeasti hauki on niin valkuaispitoinen ettei se noita tarvi, toki niillä saa sellaista tunkkaisuutta makuun.
Omassa reseptissä on noin kilo ruodotonta haukifilettä, sipuli, inkivääritahnaa, suolaa, pippuria, dijonsinappia, puntti tuoretta tilliä, sitruunamehua. Nämä yleiskoneella sekaisin ja lopuksi 3 desiä ruokakermaa ohuena nauhana pyörivään yleiskoneeseen. Paistetaan pannulla öljyssä keskilämmöllä.
Lajin helppous viehättää.
Re: Haukipihvit Nams!
Itsekin olen huomannut että yksinkertainen on usein myös hyvää. Masterchefin jaksossa muistaakseni suurin osa kilpailijoista pilasi haukipullat (quenellit) laittamalla sekaan kananmunaa. Itse testasin aikanaan tuota voittajan reseptiä, johon ei tule mitään muuta kuin haukea, kermaa, suolaa ja valkopippuria:
http://www.nelonen.fi/ohjelmat/masterch ... erunapyree
Kannattaa testata, kun kastikkeen osaan tehdä hyväksi niin noussut yhdeksi omista suosikkiruoista.
http://www.nelonen.fi/ohjelmat/masterch ... erunapyree
Kannattaa testata, kun kastikkeen osaan tehdä hyväksi niin noussut yhdeksi omista suosikkiruoista.
-
- Viestit: 41
- Liittynyt: 09:16:14 05.05.2013
Re: Haukipihvit Nams!
itse olen laittanut pekonin sijasta porsaan jauhelihaa noin 250 gr per hauki kilo vähän rasvaa tuomaan toimii omasta mielestä paremmin kun pekoni.
Re: Haukipihvit Nams!
Huomenna eilisen pilkkireissun 5 otettua yksilöö, ja yht n. 3 ja pual metrii ruodottomina fileinä lähtee työn alle kahen pannun voimalla ettei mee ylitöiks
Kissoillaki ollu joulu anopinpalojen kanssa..
Kissoillaki ollu joulu anopinpalojen kanssa..
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Re: Haukipihvit Nams!
Ai että, kun tuli hyviä pihvejä miehen kalastamasta hauesta. Todella loistava resepti. Tosin lihamylly on hyvä olla, jotta saa hauen kätevästi sopivaan muotoon.