Sivu 2/3

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 13:49:39 06.06.2010
Kirjoittaja Haukikoira
Tulipas taas syötyä meren antimia tähän tapaan. Hyvä kun kerkes mukaan, ku ipanat nokki pihvejä sitä mukaa ku sain paisteltua..

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 11:48:09 13.06.2010
Kirjoittaja JHammer
Hiuka Off-topik, mutta millanen mylly olis hyvä kalan jauhamiseen?

Tarttis jonkinmoinen ostaa, niin sais tehtyä näitäkin herkkuja!

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 18:07:55 13.06.2010
Kirjoittaja Holmes
JHammer kirjoitti:Hiuka Off-topik, mutta millanen mylly olis hyvä kalan jauhamiseen?

Tarttis jonkinmoinen ostaa, niin sais tehtyä näitäkin herkkuja!
Hyvästä en tiedä, mutta itsellä on varmaan 40 vuotias käsin veivattava lihamylly. Aika lailla sama, kuin linkissäni. Hyvin toimii hirveä ja kalaa jauhaessa. Hevijuusereilla on varmaan käytössään uudemmat ja sähköllä toimivat?
http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedServ ... =lihamylly

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 20:08:36 13.06.2010
Kirjoittaja Haukikoira
Mulla on veivattava, pöytään siipiruuvilla kiinnitettävä Hugsvarna vuodelta miekka ja kirves, sillä hoitelen esim reissujutut jos ollaan pidempään tien päällä, isommat satsit hoidan sitte Kenwoodin nokkaan tulevalla myllyllä. Muutamilla frendeillä on sähköinen mylly a'la KingKong tai muu vastaava. Honkkarissa oli yhteen väliin myös uusia käsin veivattavia ja muistaakseni alle 20 egua oli hinta??

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 23:13:33 13.06.2010
Kirjoittaja Liba
Huomenna menee resepti testiin, rapsaa illemmalla. Raadissa jälkikasvu (melkein 5v.), sekä vanhemmat (+50v.) :D

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 19:34:36 15.06.2010
Kirjoittaja Slx
Haukipihvejä kokeiltu ja hyviä olivat. Tosin hieman liian paljon laitoin valkosipulia...

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 00:40:27 17.06.2010
Kirjoittaja Liba
Hyvin toimivat! Poika kommentoi, että ei noita tarvi edes maistaa, ovat varmasti hyviä kun haisevatkin niin hyvälle... :D Itse käytin kermaviili+sipulikeitto vaihtoehtoa. Pitänee kokeilla ranskankermaa seuraavalla kerralla. Ajatus oli muotoilla noista "nugetteja", leivittää reilusti kananmunan kera, ja uppopaistaa öljyssä. Niitä voisi sitten dippikastikkeessa uittaa ja syödä "roskaruokana".

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 15:08:16 04.07.2010
Kirjoittaja JHammer
nyt näitä on ekaa kertaa tehty. Muttei viimeistä! Jumankekka että oli hyvää!!! olen daivaassa

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 20:05:36 05.07.2010
Kirjoittaja Åbo_
Juuh,tuli viime viikolla taas tehtyä,pekonin korvasin parmankinkulla ja tillin ruohosipulilla..Ja toimii olen daivaassa Ja taisin jauhaa sekaan myös vähä aapoo,oli pari ylimäärästä ja ei viittinyt niitä pelkästään heittää savuihin...

-Åbo-

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 11:20:54 01.10.2010
Kirjoittaja Pipari
Haukikoiran resepti on varmasti maittava, mutta yksi asia minua ihmetyttää. Miksi ihmiset haluavat aina tunkea hauen lihan lihamyllyn läpi? :mitaviddua:
Hauen lihaa arvostetaan euroopassa juuri sen hyvän koostumuksen takia (kuulemma).

Itse teen vastaavanlaista mättöä suoraan ruodottomista fileen kappaleista ja kutsun niitä nimellä "haukinugetit".

Valmistus on yksinkertaista:

1. Fileeraa hauki ruodottomaksi ja pilko ruodottomat fileet nugetin (suupalan) kokoisiksi paloiksi.

2. Sekoita korppujauhoa, chiliä ja yrttisuolaa (tai jotain muita mausteita) oman maun mukaan ja pyöritä nugetit seoksessa. Mitään liimaa (kananmuna) ei tarvita koska korppujauho tarttuu riittävän hyvin kiinteään (jauhamattomaan) hauenlihaan.

3. Paista nugetit öljyssä tai voissa ja tee vaikka valkosipulidippi kermaviiliin ja täts it.

Lisukkeena käytän ite keitettyä perunaa tai raneja.
Valmiit nugetit maistuu erinomaiselta myös kylmänä, eli kelpaavat hyvin vene-evääksi.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 08:27:41 01.03.2011
Kirjoittaja Gorppe
Jaksaisko joku seuraavalla valmistuskerralla ottaa tarkat mitat aineksista?

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 19:01:32 14.03.2011
Kirjoittaja Mikey
Vasta nyt sain aikaseksi tehdä HK:n reseptin mukaan pullia (hieman muuntelin, jätin mm. pekonin pois) ja kyllä maistui! :juu:

Itse en jaksanut ruveta lihamyllyttämään kun omistan vain tuollaisen käsinveivattavan antiikkilaitteen ja siksi ajoinkin ainekset surutta vaimon monitoimikoneen läpi (ei sen monitoimikoneen, vaan sen sähköisen, Taiwanissa valmistetun keittiökoneen läpi, senkin pervot). Nopeaa ja helppoa ja lopputulos vähintäänkin hyvä. Suosittelen.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 23:39:09 14.03.2011
Kirjoittaja sakkeus
:shock:

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 20:24:41 16.03.2011
Kirjoittaja ArtoL
Joskus aikoinaan värkkäilin pihvejä melko tarkasti HK:n reseptin mukaan, sillä tavalla ainoastaan muutin, jotta kala oli puoliksi haukea ja ahventa. Nyt tuossa sottailin, jotta jospa kokeilisi tätä reseptiä ihan pelkästään ahvenella. Mahtaa tulla ihan syötävää evästä siitäkin :mitaviddua:

Tuossa myös pähkäilin sellaista, jotta toimisikohan homma siten, jotta paistaisi pihvit/pullat uunissa? Kuitenkin jos taikinaan laittaa pekonia ja muita melko rasvaisia aineksia, niin tuskin tulee kovin kuivia uunissa paistettunakaan...

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 18:17:38 18.03.2011
Kirjoittaja qwerty_88
Haukipihvejä juuri mutustelen, tosin eri ohjeella.

Eli haukilindströmin pihvit:

Puolisen kiloa jauhettua haukea
3 munaa
Reilu kourallinen korppujauhoa
Muutama (3-6) säilykepunajuurta raastettuna
Suolaa (tarpeeksi, suolaton kala on perseestä, saati sitten hauki)
Mustapippuria
Sipuli hyvin pieneksi silputtuna (kypsyy paremmin)
Puoli purkkia kermaa

Turvotellaan niitä korppujauhoja kermassa hetken aikaa
nakataan sekaan kaikki muut tarpeet ja veivataan kunnola sekasin.

Otetaan paistinpannu ja kuumennetaan se. Nakataan pannulle nokare voita, ja itse lorautin hieman öljyäkin. Taputellaan sopivan kokoisia pihvejä kostutetuilla käsillä ja heitetään ne pannulle. Paistellaan kivan ruskeiksi ja pihvit on valmiit.

Nautitaan sopivan lisäkkeen, (tällä kertaa juustoisten kermaperunoiden), kera, ja huuhdotaan alas kylmällä oluella.
Naukikin on näköjään ihan jees 8)

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 17:57:28 19.03.2011
Kirjoittaja DC
Nauki on munkin mielestä ihan jees!

8)

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 11:55:23 21.03.2011
Kirjoittaja qwerty_88
DC kirjoitti:Nauki on munkin mielestä ihan jees!

8)

Sitä ne ruokajuomat teettää :oops:

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:55:30 24.03.2011
Kirjoittaja hurricane
Kuulostaa hyvältä.. eikun jäälle tasureidn kanssa pääainesta hankkimaan ja kokeilemaan..:D

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 09:39:04 28.03.2011
Kirjoittaja Raumlaine_jerkkaaja
Haukikoiran resepti on ehdottoman hyvä. Syksyllä sen mukaan tein ja kieli meni mukana olen daivaassa

Tulis vaan kevät ja avovesi etä pääsis hakemaan raaka-ainetta autsz

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 15:09:48 28.03.2011
Kirjoittaja Zeiaar
Pelkistetty haukipihvi; fileet myllystä läpi(tais olla 1,5kg), suolaa ja hintsusti mustapippuria, 2 munan valkuaista ja sotketaan hyvin, muotoillaan pihvi ja yritetään pyöräyttää ehjänä korppujauhoissa, pannulle voihin tirisemään ja taas yritetään saada ehjänä käännettyä. Kun aikansa paistunut, pysyy jo aika hyvin kasassa.
Hampparin väliin tai muilla lisukkeilla, toimii kuten paistettu haukifile, muttei ole ruotoja.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:48:32 07.04.2011
Kirjoittaja JHammer
Ai perskules kun sulais jo noi jäät. Haukipihviä tekis mieli. Äiteeltä sain vielä synttärilahjaks tommosen sähkökäyttösen myllyn! :shock:

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 22:12:53 12.10.2011
Kirjoittaja Ipe
Pistettiin muutampia kiloja haukea myllystä läpi. Ekat pihvit on tehty tuolla Hk:n reseptillä. Ihan hyviä, mutta jotain ehkä tarttis lisää (maustetta) ja ehkä hieman liikaa pekonia taisi nuihin tulla. Kylläpä nuo varmasti pottumuusin kanssa menee.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 10:28:06 01.05.2012
Kirjoittaja peto
Laitetaanpa oma suosikki hauesta:

-Leikkaa haukifileestä ohuia suikaleita
- nokare koskenlaskijaa ja kiedo se file suikaleeseen
- kiedo paketti sitten pekonisuikaleeseen ja sulje coctailtikulla
- paista voissa hitaasti miedolla lämmöllä

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 08:56:42 19.10.2012
Kirjoittaja mawred
Testasin jauhamisen sijasta leikata ruodottomat haukifileet veitsellä pieniksi kuutioiksi. Valmiin pihvin koostumuksesta tuli enemmän kokolihamaista ja maku tottakai tutun erinomainen. Suosittelen kokeilemaan, mikäli intoa riittää. Tuo leikkausoperaatio kyllä on melkoista nypertämistä ja vie aikaa jauhamista enemmän.

Re: Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 17:13:32 11.11.2012
Kirjoittaja Niittis83
Tälläisellä reseptillä kokeilin. Reilu kilo ruodotonta haukifilettä myllystä läpi, lopuksi pari palaa ruisleipää myös jauhoin sekaan. Yksi kananmuna. Sotkin paketin nautasika-jauhelihaa joukkoon antamaan mehevyyttä. Purkki kolmen sipulin maustekermaa. Leivon Maukkaat maustekorppujauhetta ja tavallista korppujauhetta maun mukaan.