Kuhaa

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Jukkasp
Viestit: 175
Liittynyt: 19:04:10 23.04.2005
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Kuhaa

Viesti Kirjoittaja Jukkasp »

"Kuhaa a´la Wellington"

Vähän taustaa lainattu netistä:

Wellington
Ravintolain ruokalistoilla näkee silloin tällöin liharuoan nimeltä Filet Wellington. Nimen pitäisi oikeastaan olla englantilaisittain kirjoitettuna, fillet kahdella ällällä, sillä ranskalaiseen kirjoitustapaan ei tuon ranskalaiset pariinkin kertaan voittaneen sotapäällikön nimi oikein soinnu.
Wellingtonin herttua (1769-1852) oli nimeltään Arthur Wellesley. Menestyttyään taisteluissa Intiassa hänet lähetettiin Pyreneitten niemimaalle, jossa hän englantilaisten ja portugalilaisten joukkojen ylipäällikkönä onnistui karkottamaan ranskalaiset omalle puolelleen vuorijonoa. Kun hän vielä voitti Napoleonin Waterloon taistelussa, ei ole ihme, että ranskalaisiin keittokirjoihin ei ole otettu hänen mukaansa nimettyä ruokalajia.

Eli vähän samaan tapaan kuin fillet wellington niin tehdään kuhasta. Kuhafile laitetaan voitakina päälle. Sisään suolaa, tilliä, sitruunapippuria ja sipulia. Toinen taikana päälle ja saumaus haarukalla ja vedellä. Sitten uunin ja kun on kauniin ruskeata, niin voidellaan munalla. Eikun salattia lautaselle ja kuhaa napaan.

TAUTISEN HYVÄÄ..


Jukkasp
"Undermine their pompous authority, reject their moral standards, make Anarchy and disorder your trademarks, cause as much chaos and disruption as possible but don’t let them take you alive."
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

Aattelin että vois kerätä yhteen topikkiin kuhareseptejä ja ku tää o kuhaa ni tehään tästä vaikka semmone.

Tuli tänään tehtyä kuhaa foliossa:

Kuha
Koskenlaskijaa(savuporo, käy varmaanki muuki)
kevätsipuli
Oliiviöljyä
Sitruuna mehu
Suolaa
Sitruunapippuria
Oivariinia

Otetaan kuha, pistetään fileeks.
Otetaan foliota, vähän suolaa ja s.pippuria foliolle.
Läiskästään toinen filee foliolle. Fileelle vähän suolaa, s.pippuria ja sitte leikataan koskenlaskijasta slaisseja siihen päälle.
Otetaan toine filee, ripotellaan suolaa ja s.pippuria ja läiskästään file sen toisen fileen päälle.
Otetaan kevät sipuli, leikataan sopiviks paloiks ja heitetään fileitten päälle.
Sit viel kunnon nokare oivariinia ja tilkka oliiviöljyä fileitten päälle.
Käärästään folio tuikaks paketiks ja uuniin(175˚C).
Samalla ku laitat kuhan uuniin ni tietenki vesi o kiehumassa ja samaan aikaan ku laitat kuhan uuniin ni laitat uuvet perunat kiehumaan.
Ku perunat o valmiit o kuhaki valmis, ja eiku ääntä kohti...

Aivan mahtavaa. olen daivaassa
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Hege
Viestit: 6
Liittynyt: 21:59:39 15.02.2007

Viesti Kirjoittaja Hege »

Ei oma resepti,kannattaa maistaa on oikeesti hyvää.

4 kuhafileetä (n.500g) nahattomina
4 dl kuivaa valkoviiniä
0,7d1 ranskankermaa
1 dl tuoretta tillisilppua
1,5 d1 sienihakkelusta (kanttarelleja, tatteja, korvasieniä)

suolaa, sitruunapippuria

Kastike:

3,5 d1 siivilöityä keitinlientä
0,5 d1 vettä
1 rkl vehnäjauhoa
suolaa, valkopippuria
(sitruunamehua)
0,5 d1 ranskankermaa
0,5 d1 tuoretta tillisilppua

1. Aseta kuhafileet työlaudalle "nahkapuoli" alaspäin. Hiero pinnalle hieman suolaa ja sitruunapippuria.
2. Valmista täyte sekoittamalla keskenään ranskankerma, sienet ja tilli.
3. Levitä täyte fileille ja kääri rullalle pääpuolesta pyrstöön päin. Kiinnitä hammastikulla.
4. Keitä kuharullat valkoviinissä hiljaa "hymyillen" n. 10 min. Nosta kypsät kuharullat tarjoiluvadille.
5. Siivilöi keitinliemi, suurusta nestesuuruksella ja keitä muutama minuutti.
6. Lisää ranskankerma ja tilli ja kaada kuharullien päälle. Koristele sitruunalohkoilla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa
tube
Viestit: 415
Liittynyt: 15:23:02 14.04.2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

Viesti Kirjoittaja tube »

Laiskana miehenä olen syönyt kuhia seuraavasti. Kuha on kalana sikäli maukas, että suurempia ei tarvitse hifistellä. Ensimmäiset lienevät itsestäänselvyyksiä, mutta laitetaan nyt tänne ketjun jatkoksi.

1: Kuha nahattomiksi fileiksi, teriyaki-kastikkeeseen marinoitumaan yön yli. Paistetaan voissa ja syödään valitun hiilihydraatin kera.

2: Kuha nahattomiksi fileiksi, sellaisenaan pannulle voihin/oivariiniin, vähän musta- tai valkopippuria myllystä pinnalle. Kun lähes kypsää, kermaa (tosin myönnän syyllistyneeni 4% kasvisrasvakorvikkeen käyttöön) pari desiä päälle ja annetaan kiehahataa. Kermaan vähän suolaa. Syödään uusien perunoiden kera.

3: Vihercurry-kuha. Kuhafileet paistetaan sesamöljyssä, johon on laitettu teelusikallinen vihreää currytahnaa. Pannulle kuhafileiden kanssa samaan aikaan viipaloituja vesikastanjoita (saa säilykepurkissa). Kun kuhat liki kypsiä, pannulle viipaloitu banaani ja hetken paistamisen jälkeen purkki kookosmaitoa. Suolaa maun mukaan, samaten lisää currytahnaa jos tekee mieli ja ripaus mustapippuria. Curryä ei tässä tapauksessa kannata käyttää kovin roisilla kädellä koska kala on sen verran miedon makuista. Keitellään hetki s.e. kookosmaidon ja curryn maut pehmenevät. Kaveriksi esim jasmiiniriisiä.


/T
Onkia - disconnecting fish
karppa2
Viestit: 344
Liittynyt: 12:27:36 06.10.2006
Paikkakunta: valkeekoski

Viesti Kirjoittaja karppa2 »

Sitten kun se ruodoton kuhevile on lautasella, niin siihen kannattaa joskus kokeilla "maustevoiksi" tuorejuustoo. Esim. appelsiinituorejuusto on just sopivaa.

Tänään on taas tiedossa em. herkkuhetki, ja taas tulee pesää.
Nih, näino!
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Mannerheimin mieliruoka:

Kuha Walewska

Ainekset

* 150 g haudutettua, kuhafileetä (kypsennä kala 200 asteessa kalaliemessä noin 10 min.)
* 1 rkl voisulaa
* 100 g hienoa perunasosetta
* 3/4 dl juustokastiketta
* 1/4 dl hollantilaista kastiketta
* koristeeksi äyriäisiä, esim. hummeria tai ravun lihaa, sieniä tai katkarapuja

Valmistus
1. Valmista duchesse perunasose:
Kuori ja keitä perunat. Soseuta ne ja lisää joukkoon keltuaiset, voi ja mausteet. Yhtä perunakiloa kohti lisätään 3-4 keltuaista, 100 g voita, suolaa ja hiukan raastettua muskottipähkinää halutessasi.
2. Vadille tai lautaselle pursotetaan duchesseperunaa ja haudutettu kalafilee nostetaan perunareunuksen keskelle. Fileen päälle laitetaan äyriäisiä ja kuorrutetaan juustokastikkeella. Kala gratinoidaan 225-250 asteessa sen aikaa, että kala saa kauniin värin.
3. Koristeeksi sopii tuore tilli ja sitruunasiivu.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
Anssipe
Peke vaaput
Viestit: 367
Liittynyt: 17:08:43 22.04.2005

Viesti Kirjoittaja Anssipe »

Justiinsa tein tuolla wishkyn ohjeella (vähän muakaten kun ei kaikkia aineksia ollu kaapissa) ruakaa ja ei muuta sanoa että aivan helvetin hyvää! olen daivaassa
Avatar
Hilarius
Monninleipuri
Viestit: 1185
Liittynyt: 08:47:06 24.04.2005
Paikkakunta: Wellcity
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hilarius »

wishky kirjoitti:Aattelin että vois kerätä yhteen topikkiin kuhareseptejä ja ku tää o kuhaa ni tehään tästä vaikka semmone.

Tuli tänään tehtyä kuhaa foliossa:

Kuha
Koskenlaskijaa(savuporo, käy varmaanki muuki)
kevätsipuli
Oliiviöljyä
Sitruuna mehu
Suolaa
Sitruunapippuria
Oivariinia

Otetaan kuha, pistetään fileeks.
Otetaan foliota, vähän suolaa ja s.pippuria foliolle.
Läiskästään toinen filee foliolle. Fileelle vähän suolaa, s.pippuria ja sitte leikataan koskenlaskijasta slaisseja siihen päälle.
Otetaan toine filee, ripotellaan suolaa ja s.pippuria ja läiskästään file sen toisen fileen päälle.
Otetaan kevät sipuli, leikataan sopiviks paloiks ja heitetään fileitten päälle.
Sit viel kunnon nokare oivariinia ja tilkka oliiviöljyä fileitten päälle.
Käärästään folio tuikaks paketiks ja uuniin(175˚C).
Samalla ku laitat kuhan uuniin ni tietenki vesi o kiehumassa ja samaan aikaan ku laitat kuhan uuniin ni laitat uuvet perunat kiehumaan.
Ku perunat o valmiit o kuhaki valmis, ja eiku ääntä kohti...

Aivan mahtavaa. olen daivaassa
HEI !! Toi on muuten hyvää, äsken tein ja lisäksi vielä lohko vs perunat. Patavahti oli sitä mieltä jotta avaa lokinsiivet kumasti illaksi tämäm herkku ! :wink:
Tars tehrä vissiin jotain...
Avatar
ArtoL
Kansikuvatyttö
Viestit: 1837
Liittynyt: 22:25:42 21.04.2005
Paikkakunta: Heinävesi

Viesti Kirjoittaja ArtoL »

Eilen pilattiin uudet perunat voissa paistetuilla kuha fileillä ja korvasieni muhennoksella. Kylläpä nälkä siirtyi noillakin eväillä :wink:
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.

Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Avatar
Jukkasp
Viestit: 175
Liittynyt: 19:04:10 23.04.2005
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jukkasp »

ArtoL kirjoitti:Eilen pilattiin uudet perunat voissa paistetuilla kuha fileillä ja korvasieni muhennoksella. Kylläpä nälkä siirtyi noillakin eväillä :wink:
lauantaina vähän kuten ArtoL, mutta paistettu kuhafile, perunamuussi ja kanttarellimuhennos. Ja oli muuten taivaallisen hyvää olen daivaassa
"Undermine their pompous authority, reject their moral standards, make Anarchy and disorder your trademarks, cause as much chaos and disruption as possible but don’t let them take you alive."
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

nostetaas ylös, lisää reseptejä kaivattaan
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Friteerattu kuha kiinnostaa, nyt löytyy joku puolisen kiloa ihan sitä ihteään ilman ruotoja tai nahkoja jääkaapista.

Reseptejä reseptejä jos jollain on.
- Ranger Smith -
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Nyt on sitten maailman helpoin ruoka kuhasta, ja on meinaan hyvä.

Kuhaa mallia Kuulapää:

-Kuhaa
-Sitruunaa
-Oliiviöljyä
-Sitruunapippuria
-Suolaa
-Vehnäjauhoja

---

-Käsittele kuha ruodottomiksi ja nahattomiksi fileiksi
-Kasariin, kattilaan tms. oliiviöljyä sopiva kerros pohjalle
-Öljy kuumaksi, lämmön testaaminen kalapalalla

---

-Kuhafileet asetetaan lautaselle, isketään myllystä hyvin suolaa pintaan, samoin sitruunapippuria jos siltä tuntuu
-Pyöritellään kuhafileet ihan puhtaassa vehnäjauhossa ilman mitään sen kummempia maustesotkuja, munia tai muita miehisiä sotkuja
-Isketään fileet öljyyn, käännetään ekan minuutin jälkeen, tämän jälkeen annetaan fileiden porista Noin kymmenisen minuuttia, käännetään jos ja kun tarve vaatii
-Nostetaan palat lautaselle jossa on talouspaperia, annetaan enimpien irtorasvojen imeytyä paperiin
-Jahka palat on vaan lautasella asettumassa, niin puristetaan kunnolla sitruunamehua kummallekin puolelle. Ajotus on sopiva kun kuhasta kuuluu tirinä mehun valuessa lihalle

Tarjoillaan esim keitettyjen perunoiden tai miksei ranskalaistenkin kanssa. Kuiva siideri tms. kruunaa paketin.


Turpaan vedän jos joku sanoo et ei oo hyvää :lol:
Nyt on meidän talous, 2 henkeä ja kaverin huusholli, 4 henkeä todennu systeeminen toimivaksi. Ei siis tosiaankaan mikään maailmaa mullistava tapa laittaa kuhaa, mut vaihtelua siihen ainaseen paistamiseen.
- Ranger Smith -
J.P
Viestit: 54
Liittynyt: 22:10:11 29.01.2010
Paikkakunta: Nuutilanmäki, Juva

Re: Kuhaa

Viesti Kirjoittaja J.P »

tässä resepti millä ite oon laittanu kuhaa.
-kuha fileitä (nahka pois)
-sitruunapippuria
-valkopippuria
-suolaa
-tilliä runsaasti
-voita
-kermaa (ite oon käyttäny kuohukermaa)
-sitruunan mehua

ensimmäiseksi oon maustanut fileet molemmin puolin, jonka jälkeen
kerma,tilli ja muutamia voinokareita fileiden päälle. uuniin 225 astetta
lämmintä ja fileet uuniin noin 30-40 minuutiksi. Lisukkeeksi potaatti-
muussii, maissia, herneitä ja avokille parsakaalia. Ja huuhdellaan alas
lappalaisella. Siinäpä tuo mun resepti millä oon tehny kuhaa.
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Kuhaa

Viesti Kirjoittaja sampukka »

Tänää synty tämmönen:

Foliolle sutaisu voita, oikeeta.
4-5 pienehköä perunaa viipaloituna, perunamaustetta päälle.
1/4 osa mustapekka juustoa perunoiden päälle.
Kuha file noiden päälle, mausteeksi suolaa ja sitruuna mehua.

Grillissä n. 25 minuuttia ja eiku syämään.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Vastaa Viestiin