Sivu 1/12

Tee se itse Kebab

Lähetetty: 22:29:47 16.03.2007
Kirjoittaja haulikko
Joka jätkä osaa tehä tän, niin myös minä; http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm Tuleepahan perkeleen hyvää ruokaa. Muutamat kebabit paistellu ja hyvää on. Kannattaa tosta ohjeesta poiketen paistaa 4 tuntia-->helpompi leikata.

Lähetetty: 23:12:21 16.03.2007
Kirjoittaja jullimon
linkki ei doimi mulla ainakaan!?

E: toi toiminee?
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

E2: nyt toimii kaikki

Lähetetty: 23:18:23 16.03.2007
Kirjoittaja ma^ko
Hyvinkin toimii... nyt.

Lähetetty: 23:24:39 16.03.2007
Kirjoittaja jullimon
Nyt alkoi tekemään kepappia mieli!
Tuota täytyy kokeilla joku päivä,kenties sunnuntaina jos krapulalta kykenee.
Pakko hakea jääkaapilta jotain syötävää :lol:

Lähetetty: 13:20:05 18.03.2007
Kirjoittaja dre
Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:

Lähetetty: 13:25:45 18.03.2007
Kirjoittaja Renfors
Tuolla on yksi ohje Bartenderin mallin mukaan.

http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?t=2551

Lähetetty: 13:49:08 18.03.2007
Kirjoittaja lapamato
vähän menee aiheesta sivuun mutta laitan silti.

http://www.kebabille.com/
...ja ei kun arvostelemaan.

hyviä ojeita jampolla, vielä, kun laittaa juustokuminaa ja korianteria, niin maku alkaa muistuttamaan sitä itseään....



Beyti on Adanan tyyppinen ja kääritty ohuen leivän sisään ja sitten leikattu siivuiksi. Beyti sisältää jogurttia, murskattua vehnää (bulgur) ja paljon valkosipulia.

Urfa kebab pitää sisällään paljon sipulia ja mustapippuria.

Kebabeja on lukematon määrä, tässä vain muutama. Nimet juontuvat yleensä valmistustavoista, käytetyistä raaka-aineista ja monesti nimi annetaan kebabin syntykaupungin mukaan.

Lihat
Izgara tarkoittaa grillattua lihaa. Esimerkiksi karisik izgara on grillattua lampaan lihaa. Bonfile on pieni filee voinokareella. Kuzu pirzolasi on lampaan kyljys, joka grillataan puuhiilillä. Vasikanliha dana on herkullista tarjoiltuna vihannesmuhennoksen kanssa. Kana, tavuk, on Turkissa halpaa ja siten suosittua lihaa. Kokorec on paistettua tai grillattua lampaan suolta.

Seuraavassa resepti lampaalle:

METSÄSTÄJÄN LAMMASTA VIIDELLE - Avci kebabi



1 kg luutonta lampaanpaistia

4 rkl voita

3 silputtua sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 tomaattia

5 perunaa

3 porkkanaa

1 tuore vihreä chilipalko

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

4-5 dl vettä

2 dl vihreitä keitettyjä herneitä

Pehmennä sipuli pannulla ja siirrä silppu pataan. Paloittele liha pieniin paloihin ja ruskista palat pienissä erissä pannulla. Kaada palat pataan ja lisää mukaan kuutioidut tomaatit, perunat ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla ja tuoreilla chilirenkailla. Kaada vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja kypsennä 175 asteen lämmössä kahden tunnin ajan tai kunnes lihat pehmenevät. Tarjoa pilahvi riisin kanssa.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 19:19:41 19.03.2007
Kirjoittaja J.Rysä
haulikko kirjoitti:Joka jätkä osaa tehä tän, niin myös minä; http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm Tuleepahan perkeleen hyvää ruokaa. Muutamat kebabit paistellu ja hyvää on. Kannattaa tosta ohjeesta poiketen paistaa 4 tuntia-->helpompi leikata.
Klo 22 pitäs olla kedabit valmiina, saa nähä mitä tulloo. :P Ei jaksas millää oottaa ku vatta huutaa jo nyt tyhjyyttää.

Lähetetty: 21:29:14 19.03.2007
Kirjoittaja haulikko
ilmoota sitten miten onnistu. Kannattaa antaa hieman vetäytyä kun tempasee uunista ulos. Prkl, vieläkin odottelee hieman rasvanen pelti tossa tiskaamista... :evil:

Lähetetty: 21:36:45 19.03.2007
Kirjoittaja Mattiko
Tuo ohje kyllä pelittää. Kun jaksaa vaivata lihataikinaa oikeen huolella, niin tulee kiinteää tavaraa. Juustohöylällä olen vedellyt siivua..

Lähetetty: 22:36:41 19.03.2007
Kirjoittaja J.Rysä
haulikko kirjoitti:ilmoota sitten miten onnistu. Kannattaa antaa hieman vetäytyä kun tempasee uunista ulos. Prkl, vieläkin odottelee hieman rasvanen pelti tossa tiskaamista... :evil:
Joo onnistuhan toi, saakelin hyvää on!!. Suosittelen.

Lähetetty: 21:29:24 24.03.2007
Kirjoittaja Deep
Oli kyllä yllättävän hyvä eväs.. tossa soosi joka toimii ton kanssa..
tosin sinapin kanssa kandee olla hiukka pliisumpi ja istuttaa tomaattia enemmän (ketsuppia + pyrettä).


> Kebabkastike
>
> Sekoita:
> 1½ dl tomaattipyreetä
> 1 rkl majoneesia
> 2 rkl sinappia
> 1 rkl ketsuppia
> 1 rkl aromisuolaa
> hiven cayennepippuria
>
Edit: + joku 3,5 desiä kylmää vodaa tohon soosiin.. jää muuten melko tiukasti lusikkaan kiinni :) siis kylmä soosi kyseessä.

Lähetetty: 20:37:38 29.03.2007
Kirjoittaja Lohi_Ari
Kuinkahan kauan sellainen Kebab-paikkojen norsunjalka joutuu olemaan uunissa? Tietääkö kukaan "keittiömestareista"?

Lähetetty: 20:51:59 29.03.2007
Kirjoittaja nypy
dre kirjoitti:Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:
veikkaan, että käytit sikajauhelihaa taisikanautaa, siasta tulee rasvaa yli oman tarpeen, kun käyttää eri jauhelihija, kuten nautaa, vähärasvaista sikaa, hirveä yms sekaisin, saa varmaan parempaa vielä, eikö alkuperäisessä kebapissakin käytetä erilaisia lihoja

Lähetetty: 21:26:12 29.03.2007
Kirjoittaja haulikko
Jostain oon netistä lukenu, että karvakädetkin vetää aivan samanlaista soossia kuin mekin. Jotkut käyttää myös sitä lammasta ja vähärasvasia lihoja. Itse suosin mieluummin hieman rasvaista sekotetta, koska tarkoitushan on kypsyttää se rasva ulos lihasta ja jne. Ja mitä tohon kepab raflojen pötköjen tervalla kypsyttämiseen tulee, niin käsittääkseni ne on esikypsennetty jo valmistus vaiheessa ja tankossa ne sitten vain "iskukuumennetaan" ja vedetään lastuiksi. Ja on muuten vaan taas niin hyvää..... :!: :D

Lähetetty: 21:55:13 29.03.2007
Kirjoittaja wishky
Käsittääkseni alunperin skebab on lammasta, suomalaiset ei vaan monasti tykkää lampaasta ni nää karvakädet käyttää nautaa.

Lähetetty: 23:38:48 29.03.2007
Kirjoittaja Matuu
Mä en ainakaan ole saanut tosta oikein tulemaan kunnon ohkasia siivuja.
Maku kyllä ihan ok ja aikalailla kebabin tapanen.
On muuten aikapitkälti mureketta jos ei laita mitään kastiketta, leikkaa paksuja paloja ja laittaa vaikka perunamuusin kaveriksi.

Lähetetty: 06:33:20 30.03.2007
Kirjoittaja lapamato
Eerikinpippurissa valmistetaan "pökäle" alusta->loppuu asti omin voimin.
Kysiyn aikoinaan omistajalta, että paljollako hän myisi pökäleen, jos semmoisen joku haluaisi. Hinta pyöri 4000 mk tienovilla.

Lähetetty: 10:09:02 31.03.2007
Kirjoittaja Ezbe
Kepappi meni juurikin äsken uuniin, nyt vaan odotellaan :bigboss:

Lähetetty: 13:01:15 31.03.2007
Kirjoittaja Kolle
Ezbe kirjoitti:Kepappi meni juurikin äsken uuniin, nyt vaan odotellaan :bigboss:
Sama 8)

Lähetetty: 13:32:52 31.03.2007
Kirjoittaja Stickan
Täytyy duunata iltapalaksi tänään hieman norsunjalkaa...

Lähetetty: 14:28:58 31.03.2007
Kirjoittaja Ezbe
Kebab riisillä vedetty naamariin ja oli hyvin maistuvaa 8) . Jäipä vielä illaksi pitaleipien väliin hieman täytettäkin...

Lähetetty: 18:03:35 31.03.2007
Kirjoittaja dre
nypy kirjoitti:
dre kirjoitti:Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:
veikkaan, että käytit sikajauhelihaa taisikanautaa, siasta tulee rasvaa yli oman tarpeen, kun käyttää eri jauhelihija, kuten nautaa, vähärasvaista sikaa, hirveä yms sekaisin, saa varmaan parempaa vielä, eikö alkuperäisessä kebapissakin käytetä erilaisia lihoja
Käytin pelkkää naudanjauhelihaa.

Lähetetty: 21:06:55 31.03.2007
Kirjoittaja nypy
sitte on todella rasvasta ollut

Lähetetty: 19:51:13 01.04.2007
Kirjoittaja dre
jep, ostin vielä 2 pakettia, toinen oli paistijauhelihaa, eli pitäisi rasvaa olla vielä vähemmän. Alkaa hieman epäilyttämään tuo mitä lukee pakkauksen kyljessä. :roll: