Sivu 9/12

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:50:52 24.11.2009
Kirjoittaja sampukka
Tänää ois tarkotus pari pötkylää uuniin laittaa.
1200 g ostin lihaa, mustapippurilla ja aromisuolalla mennää.
Ranskiksia kaveriks, salaattii kans.
N. klo 18 ois valmiit, emäntä töistä tulloopi nii päästään syömään.

Pitääpi kokeilla "riivata" nuo pötkylät. Eli ensiks tehä ne pyöreeks tiukaks palloks ja siitä pyörittää pötlyläks.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/50090/1451875.jpg
Jonkun näkönen kuva miten leipää riivataan.

Saas nähä pysyykö läjässä.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 20:17:24 24.11.2009
Kirjoittaja sampukka
Nyt täytyy ihan itteensä onnitella.
Ei oo ikinä onnistunu näi hyvin.
Sähkövatkaimella jossa taikina koukut huruuttelin 5 minuuttia sekaisin jauhelihaa ja mausteita.
Sitte riivaten ja pyöritellen 2 pötkylää noista ja uuniin.
Ohuen ohutta siivua fileveitellä pystyi tuosta leikkaamaan. olen daivaassa

Ranskikset ja salaattikin maistui.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:49:07 25.11.2009
Kirjoittaja Remox
kaveri väänti normi patukan normi mausteilla + peukalonpään kokonen murena bhut jolokia... oli tujua kamaa, täytyy myöntää.. seuraavalla kerralla tulitikunpään kokonen hippu..

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 15:03:57 25.11.2009
Kirjoittaja sampukka
Onks kukaa kokeillu rullakepabpia tehä tortilla läkkärästä?
Taian kohta kokeilla.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:24:49 01.12.2009
Kirjoittaja haulikko
Testaa ja kerrohan kuinka onnistus. Kai suomesta saa niitä döner-leipiä, vois ite vääntää döneriäkin...

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 11:03:35 02.12.2009
Kirjoittaja sampukka
Jos niinku minuu tarkotit tolla testaamisella nii hyvin onnistu.
Pitäs olla vaa isommat lätyt, sais isomman rullan.
No 3 tommosta vetäsin nii hyvä tuli.

Salaattia, jotai chilikastiketta välii, nii valkosipulikastiketta oli kans.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 14:34:34 02.12.2009
Kirjoittaja kalakalle83
pötkylä uunissa. saas nähdä mitä tulee lihoina on kaurista,peuraa,hirvee,sorsaa,kyyhkystä,ja hiukan possua joukossa. olisko pötköllä painoo joku 2,2-2.4 kg . kai sitä loppuviikon pureskelee.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 21:12:45 02.12.2009
Kirjoittaja kalakalle83
olipas se namnam. mielestäni tuli parempi kun possusta ja peurasta.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 21:16:50 02.12.2009
Kirjoittaja weisto
Mitenköhän tossa toimis poro? :D

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 00:15:48 04.12.2009
Kirjoittaja Holmes
weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro? :D
Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 00:44:34 04.12.2009
Kirjoittaja weisto
Holmes kirjoitti:
weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro? :D
Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!
Jep, jätin possun mainitsematta, koska oletin itsestäänselvyydeksi... :roll:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 11:01:07 03.01.2010
Kirjoittaja jarna
ois pötkylä taas uunissa!! :wink:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 11:41:34 03.01.2010
Kirjoittaja wishky
jarna kirjoitti:ois pötkylä taas uunissa!! :wink:
puol tuntia sitte laitoin kangen uuniin :bigboss:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 20:18:09 22.01.2010
Kirjoittaja jarna
onkos kukaan kokeillu tehdä kebabbia kuivakakku vuuassa? ei ainakaan nesteet pääse karkuun ja saa todella tiiviin. ilmottelen sit mimmonen tuli :wink:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 16:53:38 03.02.2010
Kirjoittaja jx3himberg
Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää olen daivaassa - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...

Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä :bigboss:

Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???

Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 17:03:09 03.02.2010
Kirjoittaja Glottis
jx3himberg kirjoitti:Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää olen daivaassa - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...

Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä :bigboss:

Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???

Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.
Sopivalla juustohöylällä saa hyviä siipaleita jahka pötkö vaan onnistuu oikein.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 10:31:47 22.02.2010
Kirjoittaja sampukka
Kohta pötkylä uuniin.
Tänää sitte riisin kanssa kebappia nautitaan.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:23:36 23.03.2010
Kirjoittaja sampukka
Kohta menis 4 pörkylää uuniin.
3 kiloo jauhelihaa ja mausteet.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 21:01:21 01.01.2011
Kirjoittaja akselsson
Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 00:18:59 03.01.2011
Kirjoittaja Holmes
akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 02:13:26 03.01.2011
Kirjoittaja akselsson
Holmes kirjoitti:
akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..
Missä päin Helsinkiä käyt safkaamassa? Itse olen tykästynyt Kontulan Kebabin aurarullaan, mutta uudet vinkit on aina tervetulleita vasta vähän aikaa sitten Stadiin muuttaneelle ;)

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 17:37:08 06.01.2011
Kirjoittaja lapamato
http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 17:41:54 06.01.2011
Kirjoittaja Åbo_
lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bisselle olen daivaassa

-Åbo-

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 21:58:18 06.01.2011
Kirjoittaja lapamato
Åbo kirjoitti:
lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bisselle olen daivaassa

-Åbo-
:juu:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 01:28:50 07.01.2011
Kirjoittaja akselsson
lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Eerikin Pippurista meikäläisellä on vähän huono muistikuva. On sellainen fiilis, että keskustan paikat ei vedä vertoja lähiöiden rafloille. Vai onko niin, että Eerikin Pippuri olisi parissa-kolmessa vuodessa muuttunut?

RT-Kebabista on hyviä kokemuksia kerran siellä käyneenä. Sinnehän mentäessä on sitten hyvä muistaa maksaa se seutulippu!