Sivu 11/12

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 10:51:35 11.01.2013
Kirjoittaja sampukka
2 kipaletta 1200g pötkylää kohta uuniin menee.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 12:03:14 11.01.2013
Kirjoittaja JL_
Eiks tuon aromisuolan sijaan vois laittaa jotain muuta? - On meinaan hirveetä myrkkyä

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 12:33:50 11.01.2013
Kirjoittaja sampukka
JL_ kirjoitti:Eiks tuon aromisuolan sijaan vois laittaa jotain muuta? - On meinaan hirveetä myrkkyä

Voihan sen pois ottaa ja laittaa suolaa.
Ei se saman makunen oo.
En miekään sitä muualle käytä ku näihin pötkylöihin.




Kohta valmistelemaan pitaleipien leivontaa.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 11:09:08 16.03.2013
Kirjoittaja Aavikkosammakko
Aavikkosammakko kirjoitti: 800g naudan paistijauhelihaa --> mieluummin puolet lammasta
~30g aromisuolaa --> 25g riittänee
~1/4dl mustapippurirouhetta --> 1/5dl ja puolet pippurisekoitusta
1tl Fatalii Aji Cristal-chilijauhetta --> 2tl
3-4tl Poppamies Vampyree Wing -kastiketta (valkosipulista) --> jätetään varmaan pois

EDIT: nojoo, nyt vielä viileämpänä maistettuna on ne maut aika kohdallaan tuolla alkuperäiselläkin reseptillä 8) Ja tuo Poppamiehen Vampyree-soosi on aivan loistavaa kebab-kastiketta!
Tällä kertaa resepti:

800g naudan paistijauhelihaa (samalla mennään siis)
~20-30g aromisuolaa (avattu pussi niin mittaus ei ollut kovin tarkkaa)
~1/4dl pippurisekoitusta jossa mukana hieman mustapippurirouhetta
1 tl Fatalii Green Devil Naga-jauhetta
1 tl Fatalii savuchilijauhetta

Pientä hienosäätöä siis, vähän eri pippuria sekä vähän chilikokeilua.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 13:58:00 01.08.2013
Kirjoittaja Aavikkosammakko
Viimeksi tuo naga oli kyllä vähän liikaa, tuli aika tulista kamaa :twisted: Nyt mennään tuon aiemman reseptin mukaan, eli pippurilla ja aromisuolalla, hieman heitin savuchilijauhettakin, mutta maltilla, että kelpaa muillekin. Tulistaa sitten jälkikäteen tarpeen mukaan.

Ja eikun uuniin!

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 14:32:11 20.02.2014
Kirjoittaja lapamato
Tämmöinen Rosenstein & Söhnen valmistama Döner -und Schaschlik grilli tuli hommattua. Viikonloppuna pääsee vihdoin tekee sitä oikeata döneriä oikeasta lihasta. :bigboss:

Hyviä kastikeohjeita voisitte ehdotella ?

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 19:55:36 21.02.2014
Kirjoittaja haulikko
Nyt on hieno.

Raporttia sit het miten toimii!

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 12:43:53 02.03.2014
Kirjoittaja Mokia
Komea on ja rapsaa heti kun kokemusta löytyy. Nuohan eivät näytä edes olevan kovissa hinnankiroissa, vaan toimivatko oikeasti?

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 19:02:14 02.03.2014
Kirjoittaja lapamato
Döner rilliä kokeiltu ja hyväksi todettu.

Ostin vajaan kilon naudan sisäpaistia ja puolisen kiloa karitsan jauhista tuomaan rasvaa kebbeen.

Naudan viipaloin ja maustoin suolalla, paprikajauheella, pippurilla ja sipulijauheella. Jauhiksen maustoin santa maria kebbe mausteella, suolalla ja tein jauhiksesta kiekkoja. Lihat pujottelin tolpannokkaan vuorotelle ja ei kun rilliin pyörimään.

Miinuksena voisin rillistä sanoa sen ettei ole erillistä lämmön säätöä, joten kebbe tulee suht nopeasti valmiiksi. Muuten kyllä ihan kiva kapistus illan viettoa varten, muka tarjota vieraille tuoreita rehuja, lämpösiä pitataskuja sekä lihaa suoraan kebberillistä. Eikä tosiaan ole hinnalla pilattu tuote ja osat on rosteria eli helppo puhdistaa. Seuraavaksi kokeiluun lähtee perus norsunjalka..

Tässä vielä hyvä ohje kastikkeelle.

Kebab-kastike

3 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilimaustetta
2 tl paprikaa

500g tomaattimurskaa
½ appelsiinin mehu
1 - 2 tl sokeria
½ tl suolaa (tai oman maun mukaan)
muutama vihreä pepperonipaprika tms.
1 rkl sinappia
mustapippuria myllystä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 20:21:05 06.03.2014
Kirjoittaja paskatapa
moro. mistä ostelit värkin? tv-sm-

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 08:26:34 07.03.2014
Kirjoittaja lapamato
paskatapa kirjoitti:moro. mistä ostelit värkin? tv-sm-
Tosa->http://www.pulju.net/kebab_grilli_kotikayttoon

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 13:18:46 12.04.2014
Kirjoittaja sampukka
Heti kohta pitäs taas pari pötkylää uuniin heittää.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:46:23 13.04.2014
Kirjoittaja sampukka
Ja kohta pitaleivät uuniin ja syämään...

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 15:43:45 13.04.2014
Kirjoittaja Aavikkosammakko
Tuliko Sami hyvää?

Täällä lähti just kilon pötkö uuniin.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:31:20 14.04.2014
Kirjoittaja sampukka
Aavikkosammakko kirjoitti:Tuliko Sami hyvää?

Täällä lähti just kilon pötkö uuniin.
Tuli loistavaa :D
Varmaan parhaiten onnistu kun kertaakaan.
Pitaleivät onnistu myäs.

Sain hemmetin moisen ähkyn kun 2 niitä vetelin, millonhan sitä osais syödä vain riittävästi...

Tänään syön vain yhden!

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:56:43 14.04.2014
Kirjoittaja Aavikkosammakko
Hyvä hyvä :)

On kyllä todella perustoimiva resepti tuo noin kilo lihaa, 25-30g aromisuolaa ja ~1/4dl pippurisekoitusta/mustapippurirouhetta. 100 astetta ja uunissa nelisen tuntia. Tällä mentiin ja hyvää tuli taas. Taisin kyllä vähän chiliäkin lisätä, mutta varoen, että maistuu muillekin kuin mulle.

Hitto kun ei saa koskaan aikaiseksi hakea tuota lammasta, se tekee kyllä ihmeitä makuun. En lähde sen suuremmin noilla mausteilla kikkailemaan kunnes kokeilen taas piiitkästä aikaa tuota lammasta sekaan. Ensi kerralla, ensi kerralla...

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 17:46:05 18.04.2014
Kirjoittaja pääevä
Mites tiukkaa massaa olette sekottaneet jauhelihasta ja millä ? Ois paksu pussillinen naudan jauhelihaa odottamassa ja pitäs nyt kokeilla tämäkin laji.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 22:19:34 18.04.2014
Kirjoittaja jullimon
Perus sähkövatkaimella missä on taikinakoukut...Ei paras mutta kivuttomampi vaihtoehto omiin pikku kätösiin verrattuna. Mitä kauemmin veivaa sen parempi :lol:

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 06:43:40 19.04.2014
Kirjoittaja pääevä
Joo kun noita kuvia mitä netistä löytyy niin on aika rakeista liha, mutta kun sais semmosta oikein tiukkaa kamaa heti ekalla kerralla niin hyvä juttu. Suunnittelin jo vähän oisko lihamyllystä vielä työntänyt muutamaan otteeseen läpi, mutta jos sitten vatkais vaan tuolla konstilla. No tästä se lähtee, mukava kyllä päästä kokeilemaan.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 17:43:49 19.04.2014
Kirjoittaja pääevä
Saa nähä kumpiko on valmis ensiksi, isäntä vai kepapit... :D tuolla edellisellä ohjeella, lisätty vaan hiukan oreganoa ja paprikaa. Yleiskoneella jauhettu taikinakoukuilla puoltuntia, melkosta jöötiä tuli, jospa onnistuu.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 19:44:19 20.04.2014
Kirjoittaja pääevä
No niin, lopputulos ekalla kertaa ihan okei. Plussana erittäin positiivinen yllätys että noin helposti noin hyvää.
Miinuksena että pitäs saada ehken jauhettua hienommaksi ja vähän rasvasemmaksi, aika kuivaksi jäi. No nämä onkin sitten jo hiustenhalkomisia, pääasiassa todella hyvää kamaa.

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 09:25:09 13.03.2015
Kirjoittaja sampukka
Kohta menee kilo porojauhelihaa ja 1,4 kiloo sikanautaa uunin lämpöön.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 20:14:10 13.03.2015
Kirjoittaja sampukka
Nyt tuli paras kebappi ikinä!

Mustapippuri rouhetta reilusti.
Aromisuolaa n. 70 g.
juustokuminaa 3 rlk ja chili rouhetta saman verran.

T: Sami

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 13:53:19 25.06.2015
Kirjoittaja Aavikkosammakko
Norsunjalka taas uunissa...

Re: Tee se itse Kebab

Lähetetty: 14:01:37 08.08.2015
Kirjoittaja sampukka
Ja pötkylää kohta uuniin.
1.2 kiloo lihaa.
2 pötkylää noista, toinen syödä tänään ja toinen pakkaseen oottamaan kalareissua.

T: Sami