Kirjolohesta namia.

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Kirjolohesta namia.

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Vanha Vili Pirttimaa resepti;
Ameriikan pekonia suhteessa 1/1 kirjoloheen.
Silppua ainekset PIENIKSI, paista kuumalla pannulla sitruunapippurilla
maustettuna, suolaa EI tarvitse käyttää.

Nauti lämmitetyn ruisleivän (Ruispala,Ruisrokki, tms.)päällä.

Ylimääräiset - jos jää, paketoi illalla jo valmiiksi aamun koitoksiin.
Lämpimänä evääksi tehtynä voipaperiin käärittynä, maistuu kahvin kanssa mojovalta tärppiä odotellessa !

On meinaan hyvää.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
karttuiivari
Viestit: 724
Liittynyt: 19:01:30 31.03.2005
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja karttuiivari »

Tuo sama reseptori toimii myös seille. Tulee elävästi mieleen tekun aika..
Niin, ja vähän sipulia.. :D
Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7038
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Viesti Kirjoittaja Mikey »

Yks hyvä on myös kirjolohipasta.

Eli kylmäsavukirjo ja kerma + mausteet lämmitetään paistinpannussa, spaketti keitetään erikseen.

Tarjoillaan kaatamalla kalakastike spaketin päälle. Mmmm.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Avatar
Holkkipolvi
On nähnyt Tuksun aromipesän
Viestit: 7637
Liittynyt: 12:15:01 20.03.2006

Viesti Kirjoittaja Holkkipolvi »

pitäis mennä kaverille savustaa kirreä noin 1,5-2,0kg...elikkääs paljon tommoselle kalalle laitetaan astiaan vettä ja suolaa että se oli jees???niin ja kauas aikaa sen annetaan olla siellä?vesi suola liuoksessa suolauksesta tulee kuulemma tasasempi?selkään kuulemma pieniä viiltoja että suola vesi pääsee myös sinne??
Avatar
Wstrand
Don Jouni
Viestit: 1867
Liittynyt: 19:14:18 21.04.2005
Paikkakunta: Willmanstrand
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Wstrand »

ja lisäät vaan sitruunapippuria hiukan joukkoon...


Kalamestari 8)
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Avatar
Walde
Hitman
Viestit: 411
Liittynyt: 15:32:09 18.12.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Walde »

Mie en usko että pullalohesta voi saaha hyvää ruokaa. :shock: Rautua tai kuhaa sen ollapitää.
Avatar
Holkkipolvi
On nähnyt Tuksun aromipesän
Viestit: 7637
Liittynyt: 12:15:01 20.03.2006

Viesti Kirjoittaja Holkkipolvi »

voi perkeleen pauka päät...niitä ohjeita :twisted: ja siitä saa kyllä erittäin hyvää kun osaa tehdä...jos et osaa niin tule tänne niin isii opettaa...ja se on sit eri asia mikä on sun mielestä hyvää ja mikä mun mielestä :lol:
Avatar
DC
Vertikaali Jigaaja
Viestit: 6416
Liittynyt: 19:43:17 20.04.2005
Paikkakunta: ääpnaaknaK

Viesti Kirjoittaja DC »

Mä kyllä suolaisin kirren (ja muutkin isommat kalat) ennen savustusta, eli sisältä viilto rangan viereen ja merisuolaa myllystä vakoon ja mahaonteloon ...
Savustuksen puolivälissä voi kääntää kalan ja suolaus tasaantuu.

Tuosta vesijutusta sen verran, että mielestäni sopii vain pikkukaloille!
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Kirrehän on kalosta maukkain jo ihan graavinakin, joten turha sitä on moittia, kun parempaakaan ei suomesta löydy.

Ja nyt makuasioista kinaamaan :twisted: Tosin uskon, että kirrinmollaajat joko ovat saaneet jotain "rautalammin rapakalaa", tai parjaavat sitä vain pullalohen imagon takia ollakseen "tosikalamiehiä".
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
Walde
Hitman
Viestit: 411
Liittynyt: 15:32:09 18.12.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Walde »

Tyrä kirjoitti:Kirrehän on kalosta maukkain jo ihan graavinakin, joten turha sitä on moittia, kun parempaakaan ei suomesta löydy.

Ja nyt makuasioista kinaamaan :twisted: Tosin uskon, että kirrinmollaajat joko ovat saaneet jotain "rautalammin rapakalaa", tai parjaavat sitä vain pullalohen imagon takia ollakseen "tosikalamiehiä".


En parjaa sitä sen imagon takia vaan, koska olen syönyt sitä liikaa ja huomannut etten pidä siitä. Kyllähän se on tullut itsekkin todettua että kalojen maussa on eroa vaikka samaa lajia onkin. Joskus killetkin maistuvat mudalle. Minä pidän enemmän savu lahnasta,ahvenesta,kuhasta,raudusta...
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Suosittelen niille jotka diggaa killestä visiteeraamaan kalakassien lähiympäristöissä. Ei millään pahalla kalaruoan ystäviä kohtaan, mutta
ne alueet ovat karmeassa kunnossa. :(

Itse en juurikaan kalaa osta, muualta kuin ravintolasta.
Jos pitää valita norskin ja kotimaisen pullan väliltä, niin
ei tarvitse arpoa.
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Stickan kirjoitti:Suosittelen niille jotka diggaa killestä visiteeraamaan kalakassien lähiympäristöissä. Ei millään pahalla kalaruoan ystäviä kohtaan, mutta
ne alueet ovat karmeassa kunnossa. :(
Osittain samaa mieltä, parempaan suuntaan on kumminkin menossa, vaikka Kustavissa(kin) sitä rehevöitymistä näkyy vieläkin ihan riittävästi..

Jaappanilainen Levänsyöjä virveli-ukko olisi iloinen koukkuun tarttuneista sattumista - Joka heitolla tulee kunnon satsi

:twisted:
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
Haukkivesku
Viikonloppusavolainen
Viestit: 4968
Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
Paikkakunta: hellsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Haukkivesku »

Kirjo-/lohnakekala uunissa.

Pärräytä file tiskiin, viillä fileen keskelle pituussuuntainen viilto.
Jätä päihin 3-5 cm leikkaamatta. Tee keskiviillosta reunoihin päin
veitsellä "taskut" (Kuten pita leivässä tapana).

Tyrkkää makusi mukaan valittu tuorejuusto taskuun. Parsi avohaava umpeen
hammastikuilla. Kevyellä suolauksella sekä sitruunapippurilla+
sitruuna mehulla tuota on vaikea pilata.

Piä uunissa jahka uunista riippuen kypsää.

Mikäli joudat voit ajankuluksi tehdä kunnon muusit kunnon
perunoista. Valmistuksen aikana muutama pullo olutta.
Ruoka juomaksi joku puolikuiva valkkari sekä koneen käynnistämiseksi
kylmä tiukka aperatiivi.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

10v asuin kirjolaitoksella ja sukeltelin kahdesti viikossa niin kasseissa kuin niiden allakin, ei vaikuta/vaikuttanut mieltymykseeni kirrin suhteen. Kymmenisen vuotta tuli kirriä myös syötyä "kahdeksana päivänä viikossa" ja se jo vaikutti. Hienoista kyllästymistä nääs havaitsin, mutta nyttemmin maistuu taas. Kunnon merikirri hakkaa maussa niin villin lohen kuin taimenenkin, niin se vain on. (laitettakoon tähän nyt vielä, että minun mielestäni, jotta kukaan ei aivan riehaantuisi)
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
Walde
Hitman
Viestit: 411
Liittynyt: 15:32:09 18.12.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Walde »

Tyrä kirjoitti:10v asuin kirjolaitoksella ja sukeltelin kahdesti viikossa niin kasseissa kuin niiden allakin, ei vaikuta/vaikuttanut mieltymykseeni kirrin suhteen. Kymmenisen vuotta tuli kirriä myös syötyä "kahdeksana päivänä viikossa" ja se jo vaikutti. Hienoista kyllästymistä nääs havaitsin, mutta nyttemmin maistuu taas. Kunnon merikirri hakkaa maussa niin villin lohen kuin taimenenkin, niin se vain on. (laitettakoon tähän nyt vielä, että minun mielestäni, jotta kukaan ei aivan riehaantuisi)
:?: :lol: :?:
Mynttinen
Georgen kaksoisveli
Viestit: 3027
Liittynyt: 12:10:09 21.12.2005

Viesti Kirjoittaja Mynttinen »

Meikäläinen osaa vain tämän...


Leppäpurua alle ja kala paritunita ollut suolassa ja sitten pönttöön...

Nyt savustetaan 1h ja laitanpa uuden kuvan,ettö minkä näköistä,kun valmista.

Ps:Kalat on itse saalistettu :)
Vuosivaappuja vielä muutama jäljellä http://www.tami-vaappu.com
Avatar
soad
Viestit: 135
Liittynyt: 09:21:25 19.03.2006
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja soad »

Tuo Mynttisen tapa on minustakin ehdottomasti paras tapa valmistaa killejä.
Father Tucker
``In Flames´´
Mynttinen
Georgen kaksoisveli
Viestit: 3027
Liittynyt: 12:10:09 21.12.2005

Viesti Kirjoittaja Mynttinen »

Ja valmista...

1h pienellä tulella alla ja rasva oikein tirisee ja nahka lähtee hyvin irti.

Emäntä keitti uusi perunoita joiss on tilliä. Venäläistyylinen salaatti joissa smetanaa seassa... NAM! ja taas kilot nousevat.

Hyvää ruokahalua kaikille! :D

ps:Kalat on siksi eri asennossa,kun puolessa välin käänsin toisinpäin,jotta suolauksesta tulee tasaisempi.
Vuosivaappuja vielä muutama jäljellä http://www.tami-vaappu.com
Avatar
soad
Viestit: 135
Liittynyt: 09:21:25 19.03.2006
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja soad »

On siinä nyt aika herkut, pitää itsekkin kohta savustaa se taimen. :wink: :D
Father Tucker
``In Flames´´
Vastaa Viestiin