Kirjolohesta namia.
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Kirjolohesta namia.
Vanha Vili Pirttimaa resepti;
Ameriikan pekonia suhteessa 1/1 kirjoloheen.
Silppua ainekset PIENIKSI, paista kuumalla pannulla sitruunapippurilla
maustettuna, suolaa EI tarvitse käyttää.
Nauti lämmitetyn ruisleivän (Ruispala,Ruisrokki, tms.)päällä.
Ylimääräiset - jos jää, paketoi illalla jo valmiiksi aamun koitoksiin.
Lämpimänä evääksi tehtynä voipaperiin käärittynä, maistuu kahvin kanssa mojovalta tärppiä odotellessa !
On meinaan hyvää.
Ameriikan pekonia suhteessa 1/1 kirjoloheen.
Silppua ainekset PIENIKSI, paista kuumalla pannulla sitruunapippurilla
maustettuna, suolaa EI tarvitse käyttää.
Nauti lämmitetyn ruisleivän (Ruispala,Ruisrokki, tms.)päällä.
Ylimääräiset - jos jää, paketoi illalla jo valmiiksi aamun koitoksiin.
Lämpimänä evääksi tehtynä voipaperiin käärittynä, maistuu kahvin kanssa mojovalta tärppiä odotellessa !
On meinaan hyvää.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
- karttuiivari
- Viestit: 724
- Liittynyt: 19:01:30 31.03.2005
- Paikkakunta: Oulu
- Viesti:
- Holkkipolvi
- On nähnyt Tuksun aromipesän
- Viestit: 7637
- Liittynyt: 12:15:01 20.03.2006
pitäis mennä kaverille savustaa kirreä noin 1,5-2,0kg...elikkääs paljon tommoselle kalalle laitetaan astiaan vettä ja suolaa että se oli jees???niin ja kauas aikaa sen annetaan olla siellä?vesi suola liuoksessa suolauksesta tulee kuulemma tasasempi?selkään kuulemma pieniä viiltoja että suola vesi pääsee myös sinne??
- Holkkipolvi
- On nähnyt Tuksun aromipesän
- Viestit: 7637
- Liittynyt: 12:15:01 20.03.2006
Mä kyllä suolaisin kirren (ja muutkin isommat kalat) ennen savustusta, eli sisältä viilto rangan viereen ja merisuolaa myllystä vakoon ja mahaonteloon ...
Savustuksen puolivälissä voi kääntää kalan ja suolaus tasaantuu.
Tuosta vesijutusta sen verran, että mielestäni sopii vain pikkukaloille!
Savustuksen puolivälissä voi kääntää kalan ja suolaus tasaantuu.
Tuosta vesijutusta sen verran, että mielestäni sopii vain pikkukaloille!
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Kirrehän on kalosta maukkain jo ihan graavinakin, joten turha sitä on moittia, kun parempaakaan ei suomesta löydy.
Ja nyt makuasioista kinaamaan Tosin uskon, että kirrinmollaajat joko ovat saaneet jotain "rautalammin rapakalaa", tai parjaavat sitä vain pullalohen imagon takia ollakseen "tosikalamiehiä".
Ja nyt makuasioista kinaamaan Tosin uskon, että kirrinmollaajat joko ovat saaneet jotain "rautalammin rapakalaa", tai parjaavat sitä vain pullalohen imagon takia ollakseen "tosikalamiehiä".
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Tyrä kirjoitti:Kirrehän on kalosta maukkain jo ihan graavinakin, joten turha sitä on moittia, kun parempaakaan ei suomesta löydy.
Ja nyt makuasioista kinaamaan Tosin uskon, että kirrinmollaajat joko ovat saaneet jotain "rautalammin rapakalaa", tai parjaavat sitä vain pullalohen imagon takia ollakseen "tosikalamiehiä".
En parjaa sitä sen imagon takia vaan, koska olen syönyt sitä liikaa ja huomannut etten pidä siitä. Kyllähän se on tullut itsekkin todettua että kalojen maussa on eroa vaikka samaa lajia onkin. Joskus killetkin maistuvat mudalle. Minä pidän enemmän savu lahnasta,ahvenesta,kuhasta,raudusta...
Suosittelen niille jotka diggaa killestä visiteeraamaan kalakassien lähiympäristöissä. Ei millään pahalla kalaruoan ystäviä kohtaan, mutta
ne alueet ovat karmeassa kunnossa.
Itse en juurikaan kalaa osta, muualta kuin ravintolasta.
Jos pitää valita norskin ja kotimaisen pullan väliltä, niin
ei tarvitse arpoa.
ne alueet ovat karmeassa kunnossa.
Itse en juurikaan kalaa osta, muualta kuin ravintolasta.
Jos pitää valita norskin ja kotimaisen pullan väliltä, niin
ei tarvitse arpoa.
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Osittain samaa mieltä, parempaan suuntaan on kumminkin menossa, vaikka Kustavissa(kin) sitä rehevöitymistä näkyy vieläkin ihan riittävästi..Stickan kirjoitti:Suosittelen niille jotka diggaa killestä visiteeraamaan kalakassien lähiympäristöissä. Ei millään pahalla kalaruoan ystäviä kohtaan, mutta
ne alueet ovat karmeassa kunnossa.
Jaappanilainen Levänsyöjä virveli-ukko olisi iloinen koukkuun tarttuneista sattumista - Joka heitolla tulee kunnon satsi
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Kirjo-/lohnakekala uunissa.
Pärräytä file tiskiin, viillä fileen keskelle pituussuuntainen viilto.
Jätä päihin 3-5 cm leikkaamatta. Tee keskiviillosta reunoihin päin
veitsellä "taskut" (Kuten pita leivässä tapana).
Tyrkkää makusi mukaan valittu tuorejuusto taskuun. Parsi avohaava umpeen
hammastikuilla. Kevyellä suolauksella sekä sitruunapippurilla+
sitruuna mehulla tuota on vaikea pilata.
Piä uunissa jahka uunista riippuen kypsää.
Mikäli joudat voit ajankuluksi tehdä kunnon muusit kunnon
perunoista. Valmistuksen aikana muutama pullo olutta.
Ruoka juomaksi joku puolikuiva valkkari sekä koneen käynnistämiseksi
kylmä tiukka aperatiivi.
Pärräytä file tiskiin, viillä fileen keskelle pituussuuntainen viilto.
Jätä päihin 3-5 cm leikkaamatta. Tee keskiviillosta reunoihin päin
veitsellä "taskut" (Kuten pita leivässä tapana).
Tyrkkää makusi mukaan valittu tuorejuusto taskuun. Parsi avohaava umpeen
hammastikuilla. Kevyellä suolauksella sekä sitruunapippurilla+
sitruuna mehulla tuota on vaikea pilata.
Piä uunissa jahka uunista riippuen kypsää.
Mikäli joudat voit ajankuluksi tehdä kunnon muusit kunnon
perunoista. Valmistuksen aikana muutama pullo olutta.
Ruoka juomaksi joku puolikuiva valkkari sekä koneen käynnistämiseksi
kylmä tiukka aperatiivi.
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
10v asuin kirjolaitoksella ja sukeltelin kahdesti viikossa niin kasseissa kuin niiden allakin, ei vaikuta/vaikuttanut mieltymykseeni kirrin suhteen. Kymmenisen vuotta tuli kirriä myös syötyä "kahdeksana päivänä viikossa" ja se jo vaikutti. Hienoista kyllästymistä nääs havaitsin, mutta nyttemmin maistuu taas. Kunnon merikirri hakkaa maussa niin villin lohen kuin taimenenkin, niin se vain on. (laitettakoon tähän nyt vielä, että minun mielestäni, jotta kukaan ei aivan riehaantuisi)
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Tyrä kirjoitti:10v asuin kirjolaitoksella ja sukeltelin kahdesti viikossa niin kasseissa kuin niiden allakin, ei vaikuta/vaikuttanut mieltymykseeni kirrin suhteen. Kymmenisen vuotta tuli kirriä myös syötyä "kahdeksana päivänä viikossa" ja se jo vaikutti. Hienoista kyllästymistä nääs havaitsin, mutta nyttemmin maistuu taas. Kunnon merikirri hakkaa maussa niin villin lohen kuin taimenenkin, niin se vain on. (laitettakoon tähän nyt vielä, että minun mielestäni, jotta kukaan ei aivan riehaantuisi)
Meikäläinen osaa vain tämän...
Leppäpurua alle ja kala paritunita ollut suolassa ja sitten pönttöön...
Nyt savustetaan 1h ja laitanpa uuden kuvan,ettö minkä näköistä,kun valmista.
Ps:Kalat on itse saalistettu
Leppäpurua alle ja kala paritunita ollut suolassa ja sitten pönttöön...
Nyt savustetaan 1h ja laitanpa uuden kuvan,ettö minkä näköistä,kun valmista.
Ps:Kalat on itse saalistettu
Vuosivaappuja vielä muutama jäljellä http://www.tami-vaappu.com
Ja valmista...
1h pienellä tulella alla ja rasva oikein tirisee ja nahka lähtee hyvin irti.
Emäntä keitti uusi perunoita joiss on tilliä. Venäläistyylinen salaatti joissa smetanaa seassa... NAM! ja taas kilot nousevat.
Hyvää ruokahalua kaikille!
ps:Kalat on siksi eri asennossa,kun puolessa välin käänsin toisinpäin,jotta suolauksesta tulee tasaisempi.
1h pienellä tulella alla ja rasva oikein tirisee ja nahka lähtee hyvin irti.
Emäntä keitti uusi perunoita joiss on tilliä. Venäläistyylinen salaatti joissa smetanaa seassa... NAM! ja taas kilot nousevat.
Hyvää ruokahalua kaikille!
ps:Kalat on siksi eri asennossa,kun puolessa välin käänsin toisinpäin,jotta suolauksesta tulee tasaisempi.
Vuosivaappuja vielä muutama jäljellä http://www.tami-vaappu.com