Ongi hauki. Tai hae naapurin katiskasta. Mutta älä jää kiinni.
Paras kokoluokka 2-3 kg. Koolla on väliä.
Tee nuotio. Iso. Tosi iso. Polta kovasti ja kauan. Ja tämähän me pojat osataan!
Hae kotoa (tai naapurista jos siellä on hemaisevampaa naisväkeä) kaikki sanomalehret. Pari sunnuntaihesaria on aika hyvä, enempi ei suuremmin haittaa. Mutta noilla pääsee alkuun.
Kaiva kuoppa. Iso. Tosi iso. Semmonen, jonne mahuu kaikki sen tosi ison nuotion hiilet ja hauki ja hesarinivaska. Jossoot viksu ni teet sen nuotion tohon kuoppaan.
Kastele hesarit ylt-ämpäri-ympäri, litimäräks.
Laita hauen sisään voita. Tässä vaiheessa varmaan viimestään tajuat ottaa sualet pois. Siis voita. Paljon. Mieluummin enemmän kuin vähemmän. Ja suolaa voit laitella oman maun mukaan. Voita pitää olla paljon.
Laita hauen sisään sipuli, kaks, kolme, purjoa, lanttua, naurista, porkkanaa, tilliä ja persliljaa omaan tahtiin, ja niin paljon kuin hauen massuun mahtuu. Älä kuitenkaan voin kustannuksella. Voita pitää olla paljon. Unoha se valkosipuli! Tästä hauesta tulee hyvää eikä sitä tartte maustaa hyväks voimakkailla maustehaisulivihanneksilla!
Kääri koko konkkaronkka hesariin, yhteen, kahteen tai kolmeen. Kato että se hemmetin hesari tosiaan on litimärkä.
Nakkaa/jätä kuopan pohjalle hiiliä. Ei ihan täyteen, sinne pitää mahtua muutakin.
Nakkaa hiilien päälle hauki.
Nakkaa hauen päälle taas hiiliä. Ja jos haluat voit jatkaa nuotion polttamista kuopan päällä. Ja tämähän me pojat osataan!
Kärvennystä saapi kestää pari, kolme tuntia, hauen koosta riippuen. On sillä väliä.
Hauen kärvennys on mutu-pohjaista ajan suhteen, ja sitten alkaa kokeilu. Eli voit kaivaa hauen välillä esiin ja kattoa joko paperit alkavat mustua ja palaa niin että hauki tulee näkyviin. Jos hauki ei tule näkyviin, nakkaa hauki takasin monttuun ja hiilet päälle. Kun se tulee esiin on hauki kypsä. Tai jos sanomalehtikääryle ovat rutikuivaksi kuivunut. Ihan varmasti.
Tästä ei hauki parane.
Kyä näin o!
Ohessa kärvistelytulet ja hesarihaukea varten tehty erillinen ruokailutuli.
Hauesta todella hyvää
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Hauesta todella hyvää
- Liitteet
-
- Kun maailma ei riitä
- Kynsitulet_1.JPG (38.13 KiB) Katsottu 4612 kertaa
Viimeksi muokannut Royal Trude, 18:28:39 15.01.2006. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Piiloteksti
Nämä äijät osaa nuotion teon.
nuotio
Jos ei jaksa tehdä nuotioa, niin grillissä onnistuu ihan yhtä hyvin.
Hanki jostakin hauki. semmonen 2 kilonen on hyvä, et mahtuu grilliin.
Fileroi hauki ja laita reilusti suolaa.
Laita grilliin hiiliä ja paljon sytytysnestettä n.1 pl.
Kääri hauet folioon. Laita fileisiin paljon voita ja jotaki muita mausteita maun mukaan. Iske hauki grilliin ja kupu päälle.
Anna kypsyä jonkin aikaa. Kala on sitte kypsää, kun evät irtoaa.
nuotio
Jos ei jaksa tehdä nuotioa, niin grillissä onnistuu ihan yhtä hyvin.
Hanki jostakin hauki. semmonen 2 kilonen on hyvä, et mahtuu grilliin.
Fileroi hauki ja laita reilusti suolaa.
Laita grilliin hiiliä ja paljon sytytysnestettä n.1 pl.
Kääri hauet folioon. Laita fileisiin paljon voita ja jotaki muita mausteita maun mukaan. Iske hauki grilliin ja kupu päälle.
Anna kypsyä jonkin aikaa. Kala on sitte kypsää, kun evät irtoaa.
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Re: Hauesta todella hyvää
Tämäkin menee kokeiluun.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.