Sivu 2/3

Lähetetty: 20:54:07 27.11.2007
Kirjoittaja Progamer
Savustettua LOHTA, graavikirbee, kylmäsavusiikaa, silliä yms tämmösii perus juttuja. Siiat on ite hommattuja

Joulukalat

Lähetetty: 09:49:21 26.11.2008
Kirjoittaja Emppai
Parhaat reseptit tänne!

Lähetetty: 09:58:40 26.11.2008
Kirjoittaja Glottis
Kaks helppoa ja välttämätöntä kalaruokaa,

silakkarullat:

fileihin rapsaus suolaa ja kääritään rullalle. Pannaan kattilan pohjalle ja vettä niin, että just peittyvät. Kiehautetaan kalat kypsiksi. Noukitaan rullat toiseen astiaan ja vedestä tehdään liemi. Veteen mitataan sopivasti etikkaa, suolaa ja sokeria. Kaadetaan liemi rullien joukkoon (kun liemi mielenmukainen) ja lisätään astiaan punasipulia ja maustepippuria, annetaan tekeytyä jääkaapissa kasi päivää. Homma valmis ja on hyvää.


muikunmäti,

kuohukerma sopivan jäykäks, saa olla melko jäykkää, mädistä tulee kuitenkin hiukan nestettä mikä notkistaa. Mäti joukkoon, suolaa ja ripaus valkopippuria joukkoon. Valmis.

Lähetetty: 10:01:44 26.11.2008
Kirjoittaja Emppai
Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:

Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.

Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.

Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.

Lähetetty: 14:10:38 26.11.2008
Kirjoittaja P.J.H
Emppai kirjoitti:Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:

Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.

Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.

Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Kuulostaa herkulliselta. Voinko tulla teille jouluna syömään? :oops:

Lähetetty: 14:23:12 26.11.2008
Kirjoittaja Emppai
P.J.H kirjoitti:
Emppai kirjoitti:Meidän kalakattaus näyttänee jotakuinkin tolta:

Kylmäsauhu siikaa ja lohta,
ahventa etikkaliemessä,
smetana silakoita,
hiilostettua lohta liemessä,
sillikaviaaria,
siian mätiä,
suutarin lohta.

Noiden lisäksi kinkku ja kosolti viiniä. Laatikot saa jäädä kauppaan.

Lisäideoita kaivataan. Toki tohon munkin listaan tulee erilajeja esim. järvilohta ja mertsari, jos sattuu vavat vielä taipumaan ennen joulua.
Kuulostaa herkulliselta. Voinko tulla teille jouluna syömään? :oops:
Mieluusti jos eukko lähtee vaihdossa teille?

Lähetetty: 17:07:03 28.11.2008
Kirjoittaja Jyffe
Emppai kirjoitti:...Noiden lisäksi kinkku
Heitä tuo teollinen rehusekoitus kompostiin ja hanki vaikkapa joulujänis tai hirvipaisti!

Lähetetty: 20:26:52 28.11.2008
Kirjoittaja Rillo
Joulukalojen kuningas on ehdottomasti lipeäkala. Ja ainoa kala joka tulee ostettua kaupasta. Ja hyvää on.

Lähetetty: 20:34:37 28.11.2008
Kirjoittaja ArtoL
Jyffe kirjoitti:
Emppai kirjoitti:...Noiden lisäksi kinkku
Heitä tuo teollinen rehusekoitus kompostiin ja hanki vaikkapa joulujänis tai hirvipaisti!
:lol: Eikä ihan varmasti pieleen mene jos vaikkapa uskookin tuota Jyffen ehdotusta.


Itse pärjäisin vallan hyvin ilman kinkkuja, kunhan vaan oma pyytämää kalaa löytyy. Edes jotain...

Ehdoton kunkku on kuitenkin itse pyydetty taimen, josta sitten tehdään kunnon graavi!

Taimen fileen pintaan ripsautan hieman sokeria, konjakkia, sitruunapippuria (suolatonta), karkeaa merisuolaa sopivasti ja päälle vielä tuoretta tilliä olen daivaassa

Lähetetty: 20:58:05 28.11.2008
Kirjoittaja Haukkivesku
Kinkku ja loppuillasta kännikalaa....

Kylmäsavulohi.
Sinappi silli
Sherry silli
Savusiika

Lähetetty: 21:07:29 28.11.2008
Kirjoittaja jka
Tälle vuodelle itsetehtynä:

Lohta:
graavissa ja lämminsavuna.

Siikaa:
Graavattuna ja mustikkagraavissa. Ehkä lämminsavuna

Silakaa:
sinapissa
_______________________________________
Haukea olisi kylmäsavuna muttei paikkaa, jossa tehdä.

Lähetetty: 21:14:31 28.11.2008
Kirjoittaja Deep
Jyffe kirjoitti:
Emppai kirjoitti:...Noiden lisäksi kinkku
Heitä tuo teollinen rehusekoitus kompostiin ja hanki vaikkapa joulujänis tai hirvipaisti!
hohhoijaa.. katotaan jos osuu kaistalle. kinkku on kunkku.. tossa muodossa kerran vuodessa loistavaa. Laatikkoja kanssa ja perus kauppahallin graavislaissi kalaksi.

Lähetetty: 21:22:54 28.11.2008
Kirjoittaja Holmes
Kirree gravina ja silliä. Silli on vuoden kohokohta, kun se on ns. perinteistä, eli äitee perkaa sen ja päällä on runsaasti sipulisilppua. Kerran vuodessa namia, loppukausi mennään abban tomaattisillillä..

Ps. Abban ja Vestan silli on aivan samaa tavaraa. Kuuluvat samaan konserniin. Erona vain erilainen purkki ja Vestan karmea hinta. Apinaa koijjataan..

Lähetetty: 09:24:01 01.12.2008
Kirjoittaja Temppaelmeri
Mä oon tehny aina sellasta lohimössöä viä lisäks..

Kylmäsavulohta pieninä kuutioina, ranskankermaa, yks hapokas omena pieninä kuutioina, esim. Granny Smith. tilliä silppuna, ripaus mustapippuria, struunamehua, limekin käy, sokeria ja ripaus suolaa sekä hivenen sinappia.

Kaikki sekasin ja kylmään muutamaks tunniks ja eikun ääntä kohti.

Tän voi duunata myös suolalohesta.

Joskus oon tehny valmiita pieniä ruisleipäpaloja jossa tota mössöö päällä ja koristeena vähän kylmäsavumätiä..

Erinomainen Jouluherkku on viä paistetut pikkumuikut jotka ennen paistoa pyöritetään hapankorppujauhossa. (jauha itse) Sitten muikut vaan normi suutarinlohiliemeen johon kosolti sipulia ja kylmään. Kannattaa tehdä viikkoa ennen Joulua niin ehtii maustua kunnolla.

Kandee tehdä iso satsi ettei lopu jo ennen Aattoa :wink:

On meinaan herkkuva olen daivaassa

Lähetetty: 21:08:21 05.12.2008
Kirjoittaja Progamer
Progamer kirjoitti:Savustettua LOHTA, graavikirbee, kylmäsavusiikaa, silliä yms tämmösii perus juttuja. Siiat on ite hommattuja
Ihteeni kompaten, mut tänä jouluna edellisten lisäks löytyy taimenta

Joulukala?

Lähetetty: 13:35:27 17.12.2008
Kirjoittaja yki
Niin,taas lähtee iso läjä meikäläisen valmistamaa kylmäsavulohta jouluksi kohti helsinkiä,itelle jää jokunen kilo,mutta mitäs muuta vois joulupöytän laittaa,ei muut oikein silakoista välitä,meikäläiselle nyt uppoo mikä vaan,mutta jos jollakin olis vaikka joku erilainen kraavausohje,kokeilisin mieluusti.

Lähetetty: 17:54:05 17.12.2008
Kirjoittaja Hota
Graavilohi, graavi taimen, savusiika, graavisiika, savumuikkuja öljyssä (Kylmänen se on paras), savupallastasörsseli (smetanaa, keitettyä kanamunaa, greamfresh + mausteet), jokikatkanpyrstöjä chilisoosissa (mieto), kylmäsavu kirree, siianmätipallerot lisukkeilla, kylmäsavu mätipalleroita jos tänä vuonna mistään saa prkl ku ei valmisteta heikon menekin takia, sinappisilli, matjessilli ja sipulisilli.
Tais olla kaikki tuossa ja osa sellaista pöperöö mitä joululounasvieraat vaatii aina kun on kerran maistaneet.
Prkl maistata niille enään mitään uusia juttuja.
Loppuu pöydästä tila.

Jääppikylmää Leijonaa pikkunapsuina aina sopivassa välissä.
Menee alkupaloina ajan kanssa ennen kun hyökätään siankintun kimppuun.

Lähetetty: 19:45:39 17.12.2008
Kirjoittaja Stickan
Just täräytin Inkoon S-marketista kylmäsavumätiä ostoksiini.
Eli eiköhän sitä saa? Tuollaista en ole aiemmin maistanutkaan.
Toki mukaan lähti myös perinteiset siian- ja muikunmädit.

Lähetetty: 19:46:19 17.12.2008
Kirjoittaja Froste
Joulupöytään saapuvat meritaimen ja norjan lohi (sekä mahdollisesti kirjo), kaikki itse pyydystettyinä ja itse graavattuina. Lohi tulee pakkasesta, taimen ja kirjo pakkasesta tai tuoreena (jos käy munkki :D). Siinä sopii tehdä teistinkejä kera jouluviinojen, sipulin ja smetanan. Aijai.

Lähetetty: 20:09:21 17.12.2008
Kirjoittaja Liba
Itsepyydettyä ei valitettavasti joulupöytään oo, mutta kaupasta: Norjan lohta savuna ja graavina, sekä ehkä loimutettuna. Temppaelmerin ohjeella sitä ranskankerma-kylmäsavulohimössöä (oli jossain toisessa joulukalatopicissa) ja graavisiikaa. Ai niin, myös mätejä pitää olla. Silakkaa ja silliä joko itsetehtynä tai kaupan valmisteina.

Lähetetty: 21:19:31 17.12.2008
Kirjoittaja Hota
Stickan kirjoitti:Just täräytin Inkoon S-marketista kylmäsavumätiä ostoksiini.
Eli eiköhän sitä saa? Tuollaista en ole aiemmin maistanutkaan.
Toki mukaan lähti myös perinteiset siian- ja muikunmädit.
No prkl ei täältä päin löydy.
Pakko se on kait kävästä Stocmannilla isossakylässä jos siellä edes olis :?

Maistappa ni joudut hakemaan lisää 8)

Kaveri K-kaupassa töissä ja ostelee tuotteita ni sitä kautta tuli tuo info.

Lähetetty: 23:00:16 17.12.2008
Kirjoittaja Mokia
Graavi lohi, graavi kuha ja joskus jopa graavi haukeakin. Lisäksi savulohta täytyy olla ja mätiä (kirjolohi, muikku, siika, kaikki käy, kunhan on reilusti joukossa sipulia). Hauki ja kuha omavaraista, muut marketista.

Lähetetty: 10:44:49 18.12.2008
Kirjoittaja Mikey
Hmm. tähän mennessä varmistettuna ovat hauki a la Homburg, ahvenrullat ja kotitehty silli, lipeäkalaa tietty unohtamatta.

Haussa on vielä joulutaimen, huomenna taas hakuyritys. Jos tällä kertaa tärähtäis jo omaankin vapaan? Graavia ois kiva saada joulupöytään.

Lähetetty: 11:30:44 18.12.2008
Kirjoittaja Liba
Glottis kirjoitti:silakkarullat:

fileihin rapsaus suolaa ja kääritään rullalle. Pannaan kattilan pohjalle ja vettä niin, että just peittyvät. Kiehautetaan kalat kypsiksi. Noukitaan rullat toiseen astiaan ja vedestä tehdään liemi. Veteen mitataan sopivasti etikkaa, suolaa ja sokeria. Kaadetaan liemi rullien joukkoon (kun liemi mielenmukainen) ja lisätään astiaan punasipulia ja maustepippuria, annetaan tekeytyä jääkaapissa kasi päivää. Homma valmis ja on hyvää.
Missä suhteessa oot tuohon liemeen lisännyt etikka ja mitä etikkaa oot käyttäny? Kuulostaa pirun hyvältä ja vois joulupöytään tuota kokeilla.

Lähetetty: 19:18:01 21.12.2008
Kirjoittaja Sepe82
Kaveri kylmäsavusti kerta-annoksen Puruveen taimenta. Toivottavasti jotakin riittäs joulupöytään asti. Lisäks joulupöydässä pitää olla graavattua taimenta ja purkitettuja savumuikkuja. Eiköhän nuo alkupaloista mene. Sitten kun kinkunsyönti alkaa riittämään niin voi syödä vaikka savustettuu järvärii tai ihan vaan uunikalaa. Kaikki muu tietty omapyytämää paitsi muikut.