Heppa se vasta namia on!

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Heppa se vasta namia on!

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Joskus kesällä ostin hepan filettä ja oli pirun hyvää. Saan varmaan jossain vaiheessa hevosen lihaa ja kiinnostaisi tietää miten muut sitä laittaa? Kesällä marinoitiin ja grillattiin ja oli todella hyvää.
Theemu
The Emu
Viestit: 843
Liittynyt: 11:13:59 21.11.2006
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Theemu »

Savustettu heppa on oikeen hyvää ja hevosen suola liha myös... :juunääs:
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

Tuosta savustetusta konista tulee erinomainen hernekeitto. Kannattaa palvuuttaa kylkipalat moiseen tarkoitukseen. Mikseipä tavallinen savulihakeittokin...
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Avatar
pkartio
Gizan P. Yramidi
Viestit: 596
Liittynyt: 17:10:14 01.02.2006
Paikkakunta: Kangasniemi

Viesti Kirjoittaja pkartio »

Riippuu vähän palasta, jos saat esim. sisä tai ulkofilettä. , paista pihvit, on ollut 30-60 luvulla arvostetumpi pihviliha kuin naudan. Entrecote myös pihviksi jos tykkää, minä en. Toisaalta jos saat sisä/kulmapaistia, tee siitä suolalihaa tai savusta. Ulkopaisti tai sitä vähempiarvoiset osat menee asiallisesti muhennoksissa tai palapaistina/karjalanpaistina. Vaatii muuten kunnon raakakypsytyksen jos ostat tummilta, voi olla veto päällä... :lol:
Strumffia strumffaava strumffi...
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Käytä kuin hyvälaatuista nautaa. noista mainituista tuo savuheppa on omia suosikeitani. Tartar-pihvi siitä tulee aivan v-hirveän hyvä ja samoin "riimihärkä". Pihvinä voi jättää surutta astetta paria raaemmaksi kuin lehmän, nam.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
DC
Vertikaali Jigaaja
Viestit: 6416
Liittynyt: 19:43:17 20.04.2005
Paikkakunta: ääpnaaknaK

Viesti Kirjoittaja DC »

Kylmäsavuhummaa...
Nam. Tuhtia evästä tuntureille tai vuonojen varsiin.
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Avatar
munapata
Viherpillu
Viestit: 2851
Liittynyt: 14:07:37 16.12.2006
Paikkakunta: Lappenranta

Viesti Kirjoittaja munapata »

DC kirjoitti:Kylmäsavuhummaa...
Nam. Tuhtia evästä tuntureille tai vuonojen varsiin.
Veit jalat suustani. Maistoin kylmäsavustettua hevosta Tornioon muuttaneella kolleegalla kyläillessäni ja kaveri joutu lähettämään perääni postissa useemman kilon jälkilähetyksen. on helvetin hyvää evästä :juunääs:

-munapata
Viimeksi muokannut munapata, 11:39:06 06.01.2008. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Parempi tunti kalassa kun viikko kännissä
Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4439
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo

Viesti Kirjoittaja Fuso »

Sen verran harvinaista herkkua,että mainostan tässä taas Tammisaaren Savustamoa,jonka myymälästä Horsbäckistä saa hyvää kylmäsavustettua heppaa,jos sielläpäin vaikka kalareissulla liikutte.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Temppaelmeri
Viestit: 1007
Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
Paikkakunta: Mansesterin rajamailla

Viesti Kirjoittaja Temppaelmeri »

Ja mulla on vielä pakkasessa kahden kopukan fileet.. Pistettiin pari lihoiks syksyllä. Palvattu hevosenpaisti on kyllä hyvää :lol: Uppos viime Svaniksen reissulla koko sisäpaisti meidän mökkiläisille. Fileistä tulee superhyvät pihvit!
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

fileet lihafonduessa aivan loistavat, tosin naisväelle eikä laapsille ei kannata mainita, että tuo tumma liha on heppa höperön kankusta :lol:

sama jäniksen kanssa, EI saisi sano, että pupu tupuna tässä padassa porisee :roll:
tosin silloin jää itselle enemmän......
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Eilen tultiin Loviisasta täyttä ravia kotiin, kun oli 12 kg pollea takakontissa. Aamulla vein 6 kg sauhustumaan ja yksi 2kg ulkofile sulaa jääkaapissa ja loput on pakkasessa. Viikonlopuksi pitäs jotain tosta ulkofileestä kehitellä, jotain kevyttä mieluusti..
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Eilen kävi vieraita ja menuna oli hepan ulkofilettä, hasselbackan perunoita, punaviinisoossin tyyppinen soossi, marinoituja tuoreita herkkusieniä, ja punaviiniä. Fileen käytin nopeasti kuumassa pannussa ja sen jälkeen suolaa ja pippuria pintaa ja komeus 125 asteiseen uuniin kunnes sisälämpö oli 62 astetta. Sitten fileen möhkäle folioon reiluksi vartiksi vetäytymään. Enpä ole yhtä hyvää lihaa syönnyt aiemmin.
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Vinkki.

http://www.yritysopas.com/tiedot/Mynama ... la_Oy.html

laittaa parhaat heppapalvit. Vinkkinä siivutettujen heppavakuumin "avaamiseen". Laita hetkeksi pakkaseen, niin siivut irtoaa kätsästi.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Prinssi
El Reino
Viestit: 5872
Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Paikkakunta: Korpilahti

Viesti Kirjoittaja Prinssi »

Minäkö luulin et heppaa voi vaa totota :idea:

Hmm. Vieskerillähän vois olla piukat pakaralihat :twisted:
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Tänään paikallinen ÖÖ-marketti yllätti ja positiivisesti! Lihatiskillä köllötteli heppaa sekä sisä- että ulkoversiona. Päätin poistaa puolisen kiloa sisäfilettä, saas nähdä mitä siitä syntyy...

Tiskillä vierekkäin hepan sisukka ja lehmän sisukka, toinen 29,90 ja toinen 44,90. Arvaa kumpi oli kumpi... :roll:
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Muista sit heppa ehdottomasti mediumiksi ja hyvää punkkua litra tolkulla! Koska saa tulla?
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Emppai kirjoitti:Muista sit heppa ehdottomasti mediumiksi ja hyvää punkkua litra tolkulla! Koska saa tulla?
Ruaka o Suomi-Azeri peli jälkeen...
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Eilen käväisivät pollepihvit pannulla, ja täytyypä sanoa, etten ole parempaa lihaa syönyt sitten Riojan reissun.

Nyt vaan harmittaa, etten ostanut sitä lihatiskiä tyhjäksi...
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Avatar
joppe
Uimaopettaja
Viestit: 1787
Liittynyt: 20:51:00 07.11.2005

Viesti Kirjoittaja joppe »

jouduin pakon edessä menemään ravintolaan jonka nimi on vespa. no löytyi listalta hepan sisäfilettä.. muistin että porukka on kehunut sitä kovasti..
ikinä en ole sitkeämpää lihaa syönyt osa pihvistä jäi lautaselle.. yhtä palaa jauohoin suussa usean minuutin ajan ja en saanut sitä pieneksi. sylkäisin sen tyylikkäästi lautaselle. ilmoitin ensimmäistä kertaa elämässä tarjoilijalle asiasta. 5 ihmisen ruuat ja juomat maksoi 400 ei edes juotu mitään erityistä määrää :shock:
olisi varmaan ollut ihan hyvää lihaa mutta kun oli niin saatanan sitkeää että meni koko nautinto..
Avatar
ahex
Viestit: 197
Liittynyt: 18:25:36 09.07.2006
Paikkakunta: Joutseno

Viesti Kirjoittaja ahex »

tais olla vespan satulaa, eikä heppaa sitten se tarjottu. Heppa on hyvää kuten lammaskin. Molemmat ovat vain kohtelusta riippuvaisia. Lammas vaatii vettä juotavaksi, ettei kierrätä sitä kusta kaikkialla ja maistu hikiselle. fileet vaatii lyhyen kypsytyksen ja roseena nauttimisen ja muut taas pitkän kypsytyksen miedolla lammöllä.

Heppaa sen verran harvoin saaneena en voine kommentoida sitä vespan tarjokkia, mutta mitä itse fileestä olen pihviä tehnyt, niin todella hyvää on kaakki ollut, liekö sitten karvaton eturessu sitä pehmittänyt mehuillaan, vai kulkuset nuijineet, mutta hyvää on ollut.

Kokeilkaa muuten kengurua, jos kunnon kumitossua haluatte maistaa.
Avatar
Oldfart
Porin Posliini
Viestit: 209
Liittynyt: 18:17:28 08.02.2006
Paikkakunta: Pori

Re: Heppa se vasta namia on!

Viesti Kirjoittaja Oldfart »

Emppai kirjoitti:Heppi se vasta namia on!
Taisit juuri tulla kaapista ulos?? :twisted:
Ei riemulla rajaa kun V8 Astrolla ajaa
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Juuri uskomaton mureus on yksi hevosenlihan parhaista puolista. Se loistava maku on toinen. Kyllä sinua Joppe on nyt jotenkin kusetettu.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
ahex
Viestit: 197
Liittynyt: 18:25:36 09.07.2006
Paikkakunta: Joutseno

Viesti Kirjoittaja ahex »

tainnu jopen "sisäfilee" olla sieltä vatsanahkan puolelta otettu.
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

joppe kirjoitti:jouduin pakon edessä menemään ravintolaan jonka nimi on vespa. no löytyi listalta hepan sisäfilettä.. muistin että porukka on kehunut sitä kovasti..
ikinä en ole sitkeämpää lihaa syönyt osa pihvistä jäi lautaselle.. yhtä palaa jauohoin suussa usean minuutin ajan ja en saanut sitä pieneksi. sylkäisin sen tyylikkäästi lautaselle. ilmoitin ensimmäistä kertaa elämässä tarjoilijalle asiasta. 5 ihmisen ruuat ja juomat maksoi 400 ei edes juotu mitään erityistä määrää :shock:
olisi varmaan ollut ihan hyvää lihaa mutta kun oli niin saatanan sitkeää että meni koko nautinto..
Mulla on samanlainen kokemus Cantina Westistä. Ihan luokattoman huonoa. Syy lienee siinä, ettei heppa juurikaa mene kaupaksi ja lihat ei ole valmiiksi lämpimässä.
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

Emppai kirjoitti: Mulla on samanlainen kokemus Cantina Westistä. Ihan luokattoman huonoa. Syy lienee siinä, ettei heppa juurikaa mene kaupaksi ja lihat ei ole valmiiksi lämpimässä.
Cantina Westissä myös pohjat hevosen osalta.. kaikilla ottaneilla liha oli ylikypsää ja muutenkin heikko suoritus. Mitälie pikasulatettua käristystä.
Vastaa Viestiin