Heppa se vasta namia on!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Heppa se vasta namia on!
Joskus kesällä ostin hepan filettä ja oli pirun hyvää. Saan varmaan jossain vaiheessa hevosen lihaa ja kiinnostaisi tietää miten muut sitä laittaa? Kesällä marinoitiin ja grillattiin ja oli todella hyvää.
Riippuu vähän palasta, jos saat esim. sisä tai ulkofilettä. , paista pihvit, on ollut 30-60 luvulla arvostetumpi pihviliha kuin naudan. Entrecote myös pihviksi jos tykkää, minä en. Toisaalta jos saat sisä/kulmapaistia, tee siitä suolalihaa tai savusta. Ulkopaisti tai sitä vähempiarvoiset osat menee asiallisesti muhennoksissa tai palapaistina/karjalanpaistina. Vaatii muuten kunnon raakakypsytyksen jos ostat tummilta, voi olla veto päällä...
Strumffia strumffaava strumffi...
Käytä kuin hyvälaatuista nautaa. noista mainituista tuo savuheppa on omia suosikeitani. Tartar-pihvi siitä tulee aivan v-hirveän hyvä ja samoin "riimihärkä". Pihvinä voi jättää surutta astetta paria raaemmaksi kuin lehmän, nam.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Veit jalat suustani. Maistoin kylmäsavustettua hevosta Tornioon muuttaneella kolleegalla kyläillessäni ja kaveri joutu lähettämään perääni postissa useemman kilon jälkilähetyksen. on helvetin hyvää evästäDC kirjoitti:Kylmäsavuhummaa...
Nam. Tuhtia evästä tuntureille tai vuonojen varsiin.
-munapata
Viimeksi muokannut munapata, 11:39:06 06.01.2008. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Parempi tunti kalassa kun viikko kännissä
- Fuso
- Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
- Viestit: 4439
- Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
- Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo
Sen verran harvinaista herkkua,että mainostan tässä taas Tammisaaren Savustamoa,jonka myymälästä Horsbäckistä saa hyvää kylmäsavustettua heppaa,jos sielläpäin vaikka kalareissulla liikutte.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
-
- Viestit: 1007
- Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
- Paikkakunta: Mansesterin rajamailla
Eilen kävi vieraita ja menuna oli hepan ulkofilettä, hasselbackan perunoita, punaviinisoossin tyyppinen soossi, marinoituja tuoreita herkkusieniä, ja punaviiniä. Fileen käytin nopeasti kuumassa pannussa ja sen jälkeen suolaa ja pippuria pintaa ja komeus 125 asteiseen uuniin kunnes sisälämpö oli 62 astetta. Sitten fileen möhkäle folioon reiluksi vartiksi vetäytymään. Enpä ole yhtä hyvää lihaa syönnyt aiemmin.
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Vinkki.
http://www.yritysopas.com/tiedot/Mynama ... la_Oy.html
laittaa parhaat heppapalvit. Vinkkinä siivutettujen heppavakuumin "avaamiseen". Laita hetkeksi pakkaseen, niin siivut irtoaa kätsästi.
http://www.yritysopas.com/tiedot/Mynama ... la_Oy.html
laittaa parhaat heppapalvit. Vinkkinä siivutettujen heppavakuumin "avaamiseen". Laita hetkeksi pakkaseen, niin siivut irtoaa kätsästi.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Tänään paikallinen ÖÖ-marketti yllätti ja positiivisesti! Lihatiskillä köllötteli heppaa sekä sisä- että ulkoversiona. Päätin poistaa puolisen kiloa sisäfilettä, saas nähdä mitä siitä syntyy...
Tiskillä vierekkäin hepan sisukka ja lehmän sisukka, toinen 29,90 ja toinen 44,90. Arvaa kumpi oli kumpi...
Tiskillä vierekkäin hepan sisukka ja lehmän sisukka, toinen 29,90 ja toinen 44,90. Arvaa kumpi oli kumpi...
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
jouduin pakon edessä menemään ravintolaan jonka nimi on vespa. no löytyi listalta hepan sisäfilettä.. muistin että porukka on kehunut sitä kovasti..
ikinä en ole sitkeämpää lihaa syönyt osa pihvistä jäi lautaselle.. yhtä palaa jauohoin suussa usean minuutin ajan ja en saanut sitä pieneksi. sylkäisin sen tyylikkäästi lautaselle. ilmoitin ensimmäistä kertaa elämässä tarjoilijalle asiasta. 5 ihmisen ruuat ja juomat maksoi 400 ei edes juotu mitään erityistä määrää
olisi varmaan ollut ihan hyvää lihaa mutta kun oli niin saatanan sitkeää että meni koko nautinto..
ikinä en ole sitkeämpää lihaa syönyt osa pihvistä jäi lautaselle.. yhtä palaa jauohoin suussa usean minuutin ajan ja en saanut sitä pieneksi. sylkäisin sen tyylikkäästi lautaselle. ilmoitin ensimmäistä kertaa elämässä tarjoilijalle asiasta. 5 ihmisen ruuat ja juomat maksoi 400 ei edes juotu mitään erityistä määrää
olisi varmaan ollut ihan hyvää lihaa mutta kun oli niin saatanan sitkeää että meni koko nautinto..
tais olla vespan satulaa, eikä heppaa sitten se tarjottu. Heppa on hyvää kuten lammaskin. Molemmat ovat vain kohtelusta riippuvaisia. Lammas vaatii vettä juotavaksi, ettei kierrätä sitä kusta kaikkialla ja maistu hikiselle. fileet vaatii lyhyen kypsytyksen ja roseena nauttimisen ja muut taas pitkän kypsytyksen miedolla lammöllä.
Heppaa sen verran harvoin saaneena en voine kommentoida sitä vespan tarjokkia, mutta mitä itse fileestä olen pihviä tehnyt, niin todella hyvää on kaakki ollut, liekö sitten karvaton eturessu sitä pehmittänyt mehuillaan, vai kulkuset nuijineet, mutta hyvää on ollut.
Kokeilkaa muuten kengurua, jos kunnon kumitossua haluatte maistaa.
Heppaa sen verran harvoin saaneena en voine kommentoida sitä vespan tarjokkia, mutta mitä itse fileestä olen pihviä tehnyt, niin todella hyvää on kaakki ollut, liekö sitten karvaton eturessu sitä pehmittänyt mehuillaan, vai kulkuset nuijineet, mutta hyvää on ollut.
Kokeilkaa muuten kengurua, jos kunnon kumitossua haluatte maistaa.
Re: Heppa se vasta namia on!
Taisit juuri tulla kaapista ulos??Emppai kirjoitti:Heppi se vasta namia on!
Ei riemulla rajaa kun V8 Astrolla ajaa
Mulla on samanlainen kokemus Cantina Westistä. Ihan luokattoman huonoa. Syy lienee siinä, ettei heppa juurikaa mene kaupaksi ja lihat ei ole valmiiksi lämpimässä.joppe kirjoitti:jouduin pakon edessä menemään ravintolaan jonka nimi on vespa. no löytyi listalta hepan sisäfilettä.. muistin että porukka on kehunut sitä kovasti..
ikinä en ole sitkeämpää lihaa syönyt osa pihvistä jäi lautaselle.. yhtä palaa jauohoin suussa usean minuutin ajan ja en saanut sitä pieneksi. sylkäisin sen tyylikkäästi lautaselle. ilmoitin ensimmäistä kertaa elämässä tarjoilijalle asiasta. 5 ihmisen ruuat ja juomat maksoi 400 ei edes juotu mitään erityistä määrää
olisi varmaan ollut ihan hyvää lihaa mutta kun oli niin saatanan sitkeää että meni koko nautinto..
Cantina Westissä myös pohjat hevosen osalta.. kaikilla ottaneilla liha oli ylikypsää ja muutenkin heikko suoritus. Mitälie pikasulatettua käristystä.Emppai kirjoitti: Mulla on samanlainen kokemus Cantina Westistä. Ihan luokattoman huonoa. Syy lienee siinä, ettei heppa juurikaa mene kaupaksi ja lihat ei ole valmiiksi lämpimässä.