Hernekeitto
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Hernekeitto
Piti väsätä pitkästä aikaa aito hernekeitto, ei mitään purkkimössöö.
Illalla herneet likoomaan. Kymmenen aikaan aamulla laitoin kattilan tulille. Tunniksi vaappupajaan askartelemaan, kun kattila alkoi porista. Sitten pakastimesta joulukinkun rippeet sekaan. Sipuli pilkottuna, hiukan pippuria ja tinjamia. Taas tunniksi vaappujen kimppuun, sopan hiljalleen poreillessa sen aikaa.
Helppoa kun heinän teko.
Sitten vaan syömään. Oli muuten aika hyvää ruisleivän kanssa.
Illalla on luvassa kovapanosammunnat.
Illalla herneet likoomaan. Kymmenen aikaan aamulla laitoin kattilan tulille. Tunniksi vaappupajaan askartelemaan, kun kattila alkoi porista. Sitten pakastimesta joulukinkun rippeet sekaan. Sipuli pilkottuna, hiukan pippuria ja tinjamia. Taas tunniksi vaappujen kimppuun, sopan hiljalleen poreillessa sen aikaa.
Helppoa kun heinän teko.
Sitten vaan syömään. Oli muuten aika hyvää ruisleivän kanssa.
Illalla on luvassa kovapanosammunnat.
Miksi tehdä samanlainen vaappu, kun muilla? Semmoisenhan voi ostaa kaupasta!
Ite kans tänää väsäilin pierupuuroo.
Puna ja keltasipuli.
Puolitoista chiliä.
Purjoa siivu.
2 porkkanaa.
300 g herneitä.
Selleri pari aplasta.
Nyrkin kokonen palanen kinkkuu.
Mausteeks aromisuolaa, pippuria, paprikaa, sinappia ja pari liemikuutiota.
T: Sami
Puna ja keltasipuli.
Puolitoista chiliä.
Purjoa siivu.
2 porkkanaa.
300 g herneitä.
Selleri pari aplasta.
Nyrkin kokonen palanen kinkkuu.
Mausteeks aromisuolaa, pippuria, paprikaa, sinappia ja pari liemikuutiota.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Syödessä täytyy sitten vielä muistaa laittaa sekaan raakaa sipulia ja sopivasti sinappia. On hyvää ja paukutkin lähtee hieman nasakammin, lisäksi raaka sipuli antaa hienostuneemman tuoksun pieruun
Kun synnyit, itkit ja muut ympärilläsi hymyilivät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
Elä elämäsi niin, että kun kuolet hymyilet ja muut ympärilläsi itkevät.
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Pari ajatelmaa tähän. Pitääkö paikkaansa, jos käyttää sinappia mausteena, niin pierut vähenevät? Urbaanilegendako?
Porkkanasta senverran, että porkkanalla ryyditetty keitto alkaa käymään , jos pitää kattilaa "lämpimässä" pitkät tovit.
Porkkanasta senverran, että porkkanalla ryyditetty keitto alkaa käymään , jos pitää kattilaa "lämpimässä" pitkät tovit.
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
No hyi stana... sipulia ärtsopassa.ArtoL kirjoitti:Syödessä täytyy sitten vielä muistaa laittaa sekaan raakaa sipulia ja sopivasti sinappia.
Mielestäni kinkku on yksi huonoimmista lihavaihtoehdoista hernekeittoon. Paljon parempaa tulee lampaan-, hirven- tai hevosenlihasta. Ehdottomasti luullista lihaa, savu plussaa. Maku tulee lihapalojen pitkästä keittämisestä hiljaisella tulella.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Kyllä pekonilla hyvää hernekeitosta saa!
(mutku tota mahaa pitää poies saaha)
T: Sami
(mutku tota mahaa pitää poies saaha)
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
- Fuso
- Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
- Viestit: 4438
- Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
- Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo
[quote="Renfors"]Pari ajatelmaa tähän. Pitääkö paikkaansa, jos käyttää sinappia mausteena, niin pierut vähenevät? Urbaanilegendako?
Lukumäärä vähenee,mutta kaasun määrä pysyy vakiona."Liekki" ainakin Dionia käytettäessä aavistuksen kuumempi.
Lukumäärä vähenee,mutta kaasun määrä pysyy vakiona."Liekki" ainakin Dionia käytettäessä aavistuksen kuumempi.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Tuli itsekin tehtyä lauantaina perussetti.
1kg herneitä
1kg savustettua potkaa
2kpl porkkanoita
3kpl keltasipulia
Herneet olivat noin 15 tuntia likoamassa. Savustettu liha pieninä palasina herneiden sekaan. Samaten porkkana ja sipuli. Hieman karkeeta suolaa mukaan (ei paljoa, koska potkassa on suolaa). Pari tuntia sitten keittämistä.
Sinappia ei tuohon tarvinnut tällä kertaa laittaa, koska makoisaa on.
1kg herneitä
1kg savustettua potkaa
2kpl porkkanoita
3kpl keltasipulia
Herneet olivat noin 15 tuntia likoamassa. Savustettu liha pieninä palasina herneiden sekaan. Samaten porkkana ja sipuli. Hieman karkeeta suolaa mukaan (ei paljoa, koska potkassa on suolaa). Pari tuntia sitten keittämistä.
Sinappia ei tuohon tarvinnut tällä kertaa laittaa, koska makoisaa on.
- Renfors
- Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
- Viestit: 5701
- Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
- Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
- Viesti:
Kummelin tyyliin.....KooPee33 kirjoitti:Kaiken edelläesitetyn lisäksi lusikallinen (tai kaksi...) punssia lautaselliseen rokkaa antaa ihan kivan säväyksen. Loput flaggijuomasta voikin sitten imuroida jälkiruuaksi ja nauttia makeasta elämästä!
http://www.youtube.com/watch?v=R07NzUOh_b0
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Tuunattu hernekeitto
No niin iloiset vesselit ja kaikki muutkin nutipäät. Tässä Jyffe-sedän ohje kuinka valmistetaan perinteinen purkkihernekeitto sitä hieman uudistaen mutta kuitenkin tärkeitä perinteitä kunnioittaen.
Hernekeitossa tulee olla sattumia ja ne ovat tunnetusti purkkikeitoissa vähissä. Otetaan siis purkillinen sattumia ja purkinavaaja.
Sattumapurkista leikataan reilu kolmannes. Kannattaa varoa Kylmäsen tuotteita. Niissä suurin osa sattumista koostuu jauhoista. Huomatkaa myös puukko. Kuvan kaltaisia erinomaisia puukkoja valmistetaan paikassa, joka alakaa peellä, loppuu aalla. Mutta ei suinkaan missään mutaojien kirjomilla pohjanmaan aakeilla laakeilla, vaan tonkopurojen maisemissa, vaarojen katveessa Puolangalla.
Sattuman päällä on erinomaista eläinrasvaa, joka toimii tässä tapauksessa paistorasvana. kaavitaan se kattilan pohjalle.
Tässä vaiheessa tuli mieleen nykyisin niin suositeltu kasvislisäke. Kaapin pohjalta löytyi Pirkka-porkkana, josta raastoin puolet ja pilkoin sattuman pienemmiksi palasiksi.
Kun paistorasva tirisi kattilassa, sekaan joutuivat sattumat kera porkkanaraasteen.
Kasvisten hieman pehmennyttyä oli lihapalasiinkin tullut väri pintaan. Nyt astui kehiin aterian pääraaka-aine.
Kuten kuvasta näkyy, olen kannattanut paikallista koomarkettia. Säälistä -eihän kauppiaalla ollut mahdollisuutta sponssata kahden hengen eväitä Puruveden lohikuninkuuteen viime kesänä.
Kaadoin paistoksen sekaan kahvimotillisen vettä, avasin hernekeittopurkin ja sekoittelin tasaiseksi. Lopuksi kaivelin kaapista jotakin ruohoa (meiramia) ja murskasin sen peukalolla pienemmäksi silpuksi kämmenen pohjalla. Ruoho sekaan ja soppa on valmista.
Nautinnon viimeistelee asianmukainen kattaus. Valitettavasti oikeanlaatuista ateriointivälinettä ei löytynyt ja ruoka-astiakin taitaa olla sotasaalista länsinaapurista.
...ja eikun ääntä kohti. Tänä iltana ilmaherruus on yhtä varmaa, kuin Suomen Ilmavoimilla hyökkäysvaiheen aikana 1941.
Hernekeitossa tulee olla sattumia ja ne ovat tunnetusti purkkikeitoissa vähissä. Otetaan siis purkillinen sattumia ja purkinavaaja.
Sattumapurkista leikataan reilu kolmannes. Kannattaa varoa Kylmäsen tuotteita. Niissä suurin osa sattumista koostuu jauhoista. Huomatkaa myös puukko. Kuvan kaltaisia erinomaisia puukkoja valmistetaan paikassa, joka alakaa peellä, loppuu aalla. Mutta ei suinkaan missään mutaojien kirjomilla pohjanmaan aakeilla laakeilla, vaan tonkopurojen maisemissa, vaarojen katveessa Puolangalla.
Sattuman päällä on erinomaista eläinrasvaa, joka toimii tässä tapauksessa paistorasvana. kaavitaan se kattilan pohjalle.
Tässä vaiheessa tuli mieleen nykyisin niin suositeltu kasvislisäke. Kaapin pohjalta löytyi Pirkka-porkkana, josta raastoin puolet ja pilkoin sattuman pienemmiksi palasiksi.
Kun paistorasva tirisi kattilassa, sekaan joutuivat sattumat kera porkkanaraasteen.
Kasvisten hieman pehmennyttyä oli lihapalasiinkin tullut väri pintaan. Nyt astui kehiin aterian pääraaka-aine.
Kuten kuvasta näkyy, olen kannattanut paikallista koomarkettia. Säälistä -eihän kauppiaalla ollut mahdollisuutta sponssata kahden hengen eväitä Puruveden lohikuninkuuteen viime kesänä.
Kaadoin paistoksen sekaan kahvimotillisen vettä, avasin hernekeittopurkin ja sekoittelin tasaiseksi. Lopuksi kaivelin kaapista jotakin ruohoa (meiramia) ja murskasin sen peukalolla pienemmäksi silpuksi kämmenen pohjalla. Ruoho sekaan ja soppa on valmista.
Nautinnon viimeistelee asianmukainen kattaus. Valitettavasti oikeanlaatuista ateriointivälinettä ei löytynyt ja ruoka-astiakin taitaa olla sotasaalista länsinaapurista.
...ja eikun ääntä kohti. Tänä iltana ilmaherruus on yhtä varmaa, kuin Suomen Ilmavoimilla hyökkäysvaiheen aikana 1941.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Taas tuli tehtyä.
Perusraaka-aineina hirven lihaisat luut ja poron palvatut kylkipalat.
Pienenä muutoksena entisiin laitoin varovasti sipulia kypsymään heti alkuvaiheessa ja pari porkkanaa suikaleina.
Täytyy myöntää että Petteri Punakuono sopii hyvin hernekeittoon. Näin lama-aikana joutavatkin keittotarpeiksi, kun joulukauppa on romahtanut.
Perusraaka-aineina hirven lihaisat luut ja poron palvatut kylkipalat.
Pienenä muutoksena entisiin laitoin varovasti sipulia kypsymään heti alkuvaiheessa ja pari porkkanaa suikaleina.
Täytyy myöntää että Petteri Punakuono sopii hyvin hernekeittoon. Näin lama-aikana joutavatkin keittotarpeiksi, kun joulukauppa on romahtanut.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Pikku vinkki kaikille puulämmitteisen leivinuunin omistajille.
Jos olet päivemmällä lämmittänyt uunia, niin katsoppa onko illalla uunissa reilut 100 astetta lämmintä. Jos on, niin nakkaa herneet yms. kaikki keittoon tarvittavat aineet pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Herneitä ei tarvitse liotella.
Aamulla kun heräilet, niin on paras ja helpoin valmistamasi hernekeitto valmis, ellei uuni ole sattunut olemaan liian kuuma.
Tällä konstilla kun tekee, niin lihat saa olla sitkeämpääkin elukkaa, vaikka vetopäällä tapettua hevosta. Taatusti on aamulla mureaa.
Jos ei heti aamulla ole nälkä, niin anna padan olla uunissa, keitto ei siitä pahene. Syöt sitten kun tulee nälkä.
Jos olet päivemmällä lämmittänyt uunia, niin katsoppa onko illalla uunissa reilut 100 astetta lämmintä. Jos on, niin nakkaa herneet yms. kaikki keittoon tarvittavat aineet pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Herneitä ei tarvitse liotella.
Aamulla kun heräilet, niin on paras ja helpoin valmistamasi hernekeitto valmis, ellei uuni ole sattunut olemaan liian kuuma.
Tällä konstilla kun tekee, niin lihat saa olla sitkeämpääkin elukkaa, vaikka vetopäällä tapettua hevosta. Taatusti on aamulla mureaa.
Jos ei heti aamulla ole nälkä, niin anna padan olla uunissa, keitto ei siitä pahene. Syöt sitten kun tulee nälkä.
Miksi tehdä samanlainen vaappu, kun muilla? Semmoisenhan voi ostaa kaupasta!