Hernekeitto
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Mää ennoo koskaan ymmärtäny miks pitää pilata hyvän rokan maku laittamalla sekaan sinappia... kyseessähä o samallaine tilanne ku laittas sauhujuaman sekaan jotain lantrinkia, niiku heterohoppis laittas Taliskerin sekaan pommacia. Vähän sama ku sinapin käyttö A-luakan makkaran kanssa - vähintääki kyseenalasta - miks peittää hyvän makkaran maku? Jauhomakkaran "maun" peittämisen kyä ymmärtää...
Herneheitto o kasvisruaka ja sattumat, vaikka ne oiski kunnon läskiä ja lotinaa, sekä sinapit ei saa mun miälestä hävittää hernesopan ominaista makua. Mutta omapahan o makuelämyksenne...
Mää syän hernekeiton kyä aina ilman sinappia. Tyrä varmaan kohta laittaa asiasta kallupin... Mutta jos mää käyttäsin herneheiton kanssa sinappia ni se ois mahollisimman mautonta.
Herneheitto o kasvisruaka ja sattumat, vaikka ne oiski kunnon läskiä ja lotinaa, sekä sinapit ei saa mun miälestä hävittää hernesopan ominaista makua. Mutta omapahan o makuelämyksenne...
Mää syän hernekeiton kyä aina ilman sinappia. Tyrä varmaan kohta laittaa asiasta kallupin... Mutta jos mää käyttäsin herneheiton kanssa sinappia ni se ois mahollisimman mautonta.
Piiloteksti
Tuohon sinapin käyttöön tai käyttömättömyyten kommentoimatta mitenkään,
kertokaa kuitenkin te itsenne viisaammaksi itsenne tunetevat seuraava
Mistä johtuu tai mikä siinä sinapissa on, että se tekee hernesopasta sakeempaa ???
Tarpeeksi kun laittaa, niin lusikkakin seisoo
kertokaa kuitenkin te itsenne viisaammaksi itsenne tunetevat seuraava
Mistä johtuu tai mikä siinä sinapissa on, että se tekee hernesopasta sakeempaa ???
Tarpeeksi kun laittaa, niin lusikkakin seisoo
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Totnoi..Wstrand kirjoitti:Tuohon sinapin käyttöön tai käyttömättömyyten kommentoimatta mitenkään,
kertokaa kuitenkin te itsenne viisaammaksi itsenne tunetevat seuraava
Mistä johtuu tai mikä siinä sinapissa on, että se tekee hernesopasta sakeempaa ???
Tarpeeksi kun laittaa, niin lusikkakin seisoo
Holmes kirjoitti:kemiallinen reaktio. Sinapit on jauhomössöä. Sinappia rokkaan, kiehautus, vettä laimennukseen (oman maun mukaan) ja loppu kuumennus. Jos hulahti vettä liikaa, niin keittämällä ja kermalla sakenee..DC kirjoitti:Mikähän sen tekee, kun rokkaan laittaapi sinappia, niin se paksunee, eli sakeutuu huomattavasti, ja saattaa tulla liiankin paksua puurosta
Jos tekee aina samaa, saa aina samoja tuloksia.
Heh... mut eihän siinä nyt jauhoa kuitenkaan NIIN paljoa ole
eli oisko joku "selitys" jonka miekin uskon...
eli oisko joku "selitys" jonka miekin uskon...
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Eräs näköradiossakin usein vilahtanut k-mestari tuon mulle kertoi. En tiedä onko absoluuttinen totuus, mutta ainakin tällaiseen keskiverto puistokemistiin selitys upposi. Mutta onhan ne jauhoa aika lailla..Wstrand kirjoitti:Heh... mut eihän siinä nyt jauhoa kuitenkaan NIIN paljoa ole
eli oisko joku "selitys" jonka miekin uskon...
http://www.suomikauppa.fi/product_info. ... ts_id=2224
Jos Jauhoilla tarkoitetaan viljaa, niin sitä sinapissa ei ole. Sinapinsiemenistä jauhettua sinappijauhoa luonnollisesti on ja sen sisältämä hiilihydraatti ja pieni määrä proteiinia suurustaa hernekeittoa sinapin jo valmiiksi sakean rakenteen ohesssa. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28&lang=fi
Jos Jauhoilla tarkoitetaan viljaa, niin sitä sinapissa ei ole. Sinapinsiemenistä jauhettua sinappijauhoa luonnollisesti on ja sen sisältämä hiilihydraatti ja pieni määrä proteiinia suurustaa hernekeittoa sinapin jo valmiiksi sakean rakenteen ohesssa. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28&lang=fi
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Suurustamisestahan (tahattomasta) tässä oli kyse. Kemiallinen reaktio. Ja kyllähän noissa sinapeissa muitakin jauhoja käytetään, kuin sinappijauhetta. Esim. erään palstalaisen, parhaan ystäväni mainostamassa erinomaisessa Colman´s sinapissa käytetään eksoottista vehnäjauhoa.
Useissa sinapeissa on myös siirappia. Saattaa sekin turvottaa rokan.
Useissa sinapeissa on myös siirappia. Saattaa sekin turvottaa rokan.
Aletaanpa nyt sitten vääntämään
Nappasin tuolta hyllystä Bornier Dijon Hunajasinapin ja tuoteselosteessa lukee seuraavaa:
vesi
väkiviinietikka
sinapinsiemen
sokeri
hunaja
suola
happamuudensäätöaine
sitruunahappo
väriaine EI50
hapattumisenestoaine
kaliumdisulfiitti
mausteet
luontainen aromi
eli missähän se jauho tuossakin purkissa on ? vai pelkästään sinapinsiemenistä ? ja tuotakin on joskus rokan sekaan heitetty, ja sakenee kyllä.
Nappasin tuolta hyllystä Bornier Dijon Hunajasinapin ja tuoteselosteessa lukee seuraavaa:
vesi
väkiviinietikka
sinapinsiemen
sokeri
hunaja
suola
happamuudensäätöaine
sitruunahappo
väriaine EI50
hapattumisenestoaine
kaliumdisulfiitti
mausteet
luontainen aromi
eli missähän se jauho tuossakin purkissa on ? vai pelkästään sinapinsiemenistä ? ja tuotakin on joskus rokan sekaan heitetty, ja sakenee kyllä.
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Syö rokkaa, agrekin helpottaa! Saipa sata vuottaWstrand kirjoitti:Aletaanpa nyt sitten vääntämään
Nappasin tuolta hyllystä Bornier Dijon Hunajasinapin ja tuoteselosteessa lukee seuraavaa:
vesi
väkiviinietikka
sinapinsiemen
sokeri
hunaja
suola
happamuudensäätöaine
sitruunahappo
väriaine EI50
hapattumisenestoaine
kaliumdisulfiitti
mausteet
luontainen aromi
eli missähän se jauho tuossakin purkissa on ? vai pelkästään sinapinsiemenistä ? ja tuotakin on joskus rokan sekaan heitetty, ja sakenee kyllä.
Agree ei ole näkynytkään ja rokkaa vedetään naamariin viimeistään tiistainaHolmes kirjoitti:Syö rokkaa, agrekin helpottaa! Saipa sata vuotta
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Justiinsa söin itseni ähkyyn hernerokasta. Aamusella aikaisin laitoin yön yli lionneet herneet liedelle porisemaan pienellä lämmöllä. Puolilta päivin lisäsin ruskistettua sikaa reilusti ja maustoin sopan. Sitten liesi ykköselle ja soppa "pitoon" ja vasta äsken sitten söin. Oi kristus kun se on hyvää...
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Se on näitä mettäperän kiroja , patavahti keitti taas padallisen hirvivelliä
ja sillä pitää taas tää viikko pärjätä .
ja sillä pitää taas tää viikko pärjätä .
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Hirvivellin resepti :
puolikymmentä kiloo hirven lihaa '
vähän vettä
vielä vähemmän pottuja
vieläkin vähemmän jotain yrttejä
vielä sitäkin vähemmän suolaa
ja vielä himpun verran pippuria
joku vanha laakerin liuska .
keitellään , ja
nuotion pohjilla paistellaan vielä lätyt ja lakkahilloo päälle.
[/img]
puolikymmentä kiloo hirven lihaa '
vähän vettä
vielä vähemmän pottuja
vieläkin vähemmän jotain yrttejä
vielä sitäkin vähemmän suolaa
ja vielä himpun verran pippuria
joku vanha laakerin liuska .
keitellään , ja
nuotion pohjilla paistellaan vielä lätyt ja lakkahilloo päälle.
[/img]
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Ens kerralla tipautat sitten herneen sinne sekaan, niin hernesoppaahan se onkitkaton kirjoitti:Hirvivellin resepti :
puolikymmentä kiloo hirven lihaa '
vähän vettä
vielä vähemmän pottuja
vieläkin vähemmän jotain yrttejä
vielä sitäkin vähemmän suolaa
ja vielä himpun verran pippuria
joku vanha laakerin liuska .
keitellään , ja
nuotion pohjilla paistellaan vielä lätyt ja lakkahilloo päälle.
vaikka ei varmaan pahaa tuollakaan reseptillä ja lisukkeilla...
You’ll Never Walk Alone - Liverpool FC
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Champions League: 1977 1978 1981 1984 2005 UEFA Cup 1973 1976 2001
League Champions 1901 1906 1922 1923 1947 1964 1966 1973 1976 1977 1979 1980 1982 1983 1984 1986 1988 1990
Kilon savuluita ostin, keitin 16 tuntia ja liemen jäähdytin yön yli. Herneet kypsytin savuluuliemessä ja savuluut perkasin syötäväksi hernekeittoon. Joukkoon lisäsin myös porkkanan, 1/2 sipulin ja makeaa sinappia. Mausteiksi valitisin mm. lagerblad, meiramia, rakuunaa, mustapippuria...
Jos oikein pitää rehvastella, niin keittoon sopii myös smetana.
-kiitos-
Jos oikein pitää rehvastella, niin keittoon sopii myös smetana.
-kiitos-
Re: Hernekeitto
Tuli tehtyä pitkästä aikaa padallinen hernaria. Pari kiloa herneitä ja reilut kolme kiloa sikaa. Runsas kilo sipulia ja pari suurta valkosipulia sekä läjä pilkottu porkkanaa väriksi. Meiramia, lihalientä (pakkasesta omatekoista), reilusti mustapippuria, yrttimausteseosta, laakerinlehteä ja kourallinen habaneroja. Muhittelin eilisen päivän pienellä lämmöllä ja vielä yön jälkilämmössä. Äsken maistoin ja kun henki alkoi taas kulkemaan, niin lisäsin annokseen makeaa sinappia ja smetanaa chilipoltteen pyöristämiseksi. Aivan helevetin hyvää "texmexhernaria"
Viimeksi muokannut Tyrä, 05:41:55 15.08.2009. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Re: Hernekeitto
Niin ja jälkkäriksi eilen Siwan pakastealtaasta löytämääni mämmiä, joten tänään torvi soi...
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Re: Hernekeitto
Eilen tuli väännettyy satsi rokkaa.
Puolesta kilosta herneitä ja 700 g jauhelihaa.
Sekaan 3 isoo sipulii ja mausteet.
Hyvää oli, yöksi vielä riittää töihin evääksi.
Työkaverit kiittelee
T: Sami
Puolesta kilosta herneitä ja 700 g jauhelihaa.
Sekaan 3 isoo sipulii ja mausteet.
Hyvää oli, yöksi vielä riittää töihin evääksi.
Työkaverit kiittelee
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
- Jäpäkyörä
- Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
- Viestit: 7406
- Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
- Paikkakunta: Pieksämäki
Re: Hernekeitto
Tuota haluaisin maistaa.Tyrä kirjoitti:Tuli tehtyä pitkästä aikaa padallinen hernaria. Pari kiloa herneitä ja reilut kolme kiloa sikaa. Runsas kilo sipulia ja pari suurta valkosipulia sekä läjä pilkottu porkkanaa väriksi. Meiramia, lihalientä (pakkasesta omatekoista), reilusti mustapippuria, yrttimausteseosta, laakerinlehteä ja kourallinen habaneroja. Muhittelin eilisen päivän pienellä lämmöllä ja vielä yön jälkilämmössä. Äsken maistoin ja kun henki alkoi taas kulkemaan, niin lisäsin annokseen makeaa sinappia ja smetanaa chilipoltteen pyöristämiseksi. Aivan helevetin hyvää "texmexhernaria"
Voisitko laittaa johonkin törppöön, kun seuraavan kerran teet.
Maksan kyllä postit.
Ei liian tulista, ja elä laita sitä TYRÄn kirousta siihen.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Re: Hernekeitto
No! ainoaa kunnon hernerokkaahan saa vain vanhasta kinkusta!
Tuolla ^^ olevan ohjeen innoitamana pistin kuitenkin herneet likoamaan. Kyytipojaksi pistin suoraan pensaasta puolikkaan Naga Morriksen.
Nyt kun vesi+herneet+naga on lionnut 8 h voin väittää että tuossa Nagassa oleva kapritsiooniini(or what ever) ON vesiliukoista! (toisin kun jotkut väittää)jo ruoakalausikallnen tuota nestettä aiheuttaa lievää tukan taakse taipumista....
Ja tuo soosihan on vasta prosessinsa alkupäässä...
Tuolla ^^ olevan ohjeen innoitamana pistin kuitenkin herneet likoamaan. Kyytipojaksi pistin suoraan pensaasta puolikkaan Naga Morriksen.
Nyt kun vesi+herneet+naga on lionnut 8 h voin väittää että tuossa Nagassa oleva kapritsiooniini(or what ever) ON vesiliukoista! (toisin kun jotkut väittää)jo ruoakalausikallnen tuota nestettä aiheuttaa lievää tukan taakse taipumista....
Ja tuo soosihan on vasta prosessinsa alkupäässä...