madetta savustaen

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
lota
Viestit: 1
Liittynyt: 23:10:41 25.01.2006
Paikkakunta: lemu

madetta savustaen

Viesti Kirjoittaja lota »

Kuulin että madetta voi savustaakin, pitääkö paikkansa ja mitenkähän se tapahtuu? pidetäänkö nahkapäällä vai nyletääkö?
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

madetta en ole savustanut mutta yhtä niljakas ötökkä, ankerias, on sikamaukas nahka päällä, joten miksipäs ei...
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

kissakalaa viimeksi savustin siten,että leikkasin selästä ja vatsasta nahan ja lihan ruotoja pitkin auki, että sain suolattua kunnolla, myöskin savu antaa paremmin maun ja samoin ehkä kannattaa tehdä matikallekkin, jos on vähänkin isompi, maku on mielestäni ihan hyvä matikassa.
ankerias on vähän eri juttu, se on erittäin rasvanen kala, jopa mielestäni niin rasvainen, että nyljen sen ennen savustamista, että suurimmat rasvat valuvat pois, sen jälkeen hyvää, joidenkin mielestä jopa herkkua.
aikoinaan itä-saksassa oli ravintolan kallein annos savuankeriasta ja paikalliset naiset halusivat sitä välttämättä punaisen samppakaljan kanssa
no, ainahan minä olen tehnyt naisten mieliksi......... :wink:
Liitteet
DSC05990-30.JPG
DSC05990-30.JPG (34.22 KiB) Katsottu 4788 kertaa
DSC05995-35%.JPG
DSC05995-35%.JPG (70.2 KiB) Katsottu 4790 kertaa
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7406
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

Syötävän näköinen rotjake.
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors »

Totta, namin näköinen :shock:
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

jåå, on se prkl saanu rumasta kalasta syätävän komeen.... :shock:
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
Avatar
Teuge
Irstas baarimikko
Viestit: 1192
Liittynyt: 15:43:05 14.12.2005
Paikkakunta: VAHTO
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teuge »

Toi NyPyn eka kuva on selvästikin sieltä itä-saksan reissulta. Kaikki täsmää. Ympäristö, kalalaji ja juomat. On toisilla varaa... :(
Aion elää kunnes kuolen.
Avatar
Teuge
Irstas baarimikko
Viestit: 1192
Liittynyt: 15:43:05 14.12.2005
Paikkakunta: VAHTO
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Teuge »

Luulin sitä kalaa ensin kuhaksi. :oops: :oops: :oops:
Aion elää kunnes kuolen.
hupu
Viestit: 10
Liittynyt: 17:55:14 25.01.2006

maksa mukaan

Viesti Kirjoittaja hupu »

en ole itse kokeillut mutta lukenut savustetusta mateesta ja nimenomaan sen savustetusta maksasta että olisi suurtakin herkkua, kaikkia uusia juttuja kannattaa kyllä kokeilla ilman ennakkoluuloja.
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

tuosta maksasta sen verran, että norskit pitää keilan maksaa herkkuna, en tosin tiedä savustaako ne sitä , mutta varmaan sopii sitenkin, olen mätiä savustanut silloin tällöin ja siitä tulee hyvää, samoin jos kylmäsavustaa mätiä niin on todella herkullista syötävää.

nuo kissakalan poskilihakset ovat oma lukunsa, ne on kuin isot pihvit, paksuutta n 4cm ja herkulliset, leikkasin niiden päälle ristin että suolaantuivat kunnolla
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

Teuge kirjoitti:Toi NyPyn eka kuva on selvästikin sieltä itä-saksan reissulta. Kaikki täsmää. Ympäristö, kalalaji ja juomat. On toisilla varaa... :(
vähän tuoreempi tapaus kuin itä-saksa, kaverin luona savustettiin ja juhlittiin, muuttui melko nestepitoiseksi loppuillasta ja hiukopalaksi savuhirveä, meni sellanen 3 kg paisti kertaistumalla kun oli palanpainikkeet kohdallaan, melkein kaikki pullot oli toisella pöydällä, mutta lasien määrästä voi jotain päätellä.
ja maistui kissakalan jämät koirallekkin , joten ei ihan huonoa :lol:
Liitteet
DSC06002-30%.JPG
DSC06002-30%.JPG (36.64 KiB) Katsottu 4706 kertaa
DSC06004-30%.JPG
DSC06004-30%.JPG (47.83 KiB) Katsottu 4705 kertaa
Vastaa Viestiin