madetta savustaen
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
madetta savustaen
Kuulin että madetta voi savustaakin, pitääkö paikkansa ja mitenkähän se tapahtuu? pidetäänkö nahkapäällä vai nyletääkö?
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
kissakalaa viimeksi savustin siten,että leikkasin selästä ja vatsasta nahan ja lihan ruotoja pitkin auki, että sain suolattua kunnolla, myöskin savu antaa paremmin maun ja samoin ehkä kannattaa tehdä matikallekkin, jos on vähänkin isompi, maku on mielestäni ihan hyvä matikassa.
ankerias on vähän eri juttu, se on erittäin rasvanen kala, jopa mielestäni niin rasvainen, että nyljen sen ennen savustamista, että suurimmat rasvat valuvat pois, sen jälkeen hyvää, joidenkin mielestä jopa herkkua.
aikoinaan itä-saksassa oli ravintolan kallein annos savuankeriasta ja paikalliset naiset halusivat sitä välttämättä punaisen samppakaljan kanssa
no, ainahan minä olen tehnyt naisten mieliksi.........
ankerias on vähän eri juttu, se on erittäin rasvanen kala, jopa mielestäni niin rasvainen, että nyljen sen ennen savustamista, että suurimmat rasvat valuvat pois, sen jälkeen hyvää, joidenkin mielestä jopa herkkua.
aikoinaan itä-saksassa oli ravintolan kallein annos savuankeriasta ja paikalliset naiset halusivat sitä välttämättä punaisen samppakaljan kanssa
no, ainahan minä olen tehnyt naisten mieliksi.........
- Liitteet
-
- DSC05990-30.JPG (34.22 KiB) Katsottu 4788 kertaa
-
- DSC05995-35%.JPG (70.2 KiB) Katsottu 4790 kertaa
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
maksa mukaan
en ole itse kokeillut mutta lukenut savustetusta mateesta ja nimenomaan sen savustetusta maksasta että olisi suurtakin herkkua, kaikkia uusia juttuja kannattaa kyllä kokeilla ilman ennakkoluuloja.
tuosta maksasta sen verran, että norskit pitää keilan maksaa herkkuna, en tosin tiedä savustaako ne sitä , mutta varmaan sopii sitenkin, olen mätiä savustanut silloin tällöin ja siitä tulee hyvää, samoin jos kylmäsavustaa mätiä niin on todella herkullista syötävää.
nuo kissakalan poskilihakset ovat oma lukunsa, ne on kuin isot pihvit, paksuutta n 4cm ja herkulliset, leikkasin niiden päälle ristin että suolaantuivat kunnolla
nuo kissakalan poskilihakset ovat oma lukunsa, ne on kuin isot pihvit, paksuutta n 4cm ja herkulliset, leikkasin niiden päälle ristin että suolaantuivat kunnolla
vähän tuoreempi tapaus kuin itä-saksa, kaverin luona savustettiin ja juhlittiin, muuttui melko nestepitoiseksi loppuillasta ja hiukopalaksi savuhirveä, meni sellanen 3 kg paisti kertaistumalla kun oli palanpainikkeet kohdallaan, melkein kaikki pullot oli toisella pöydällä, mutta lasien määrästä voi jotain päätellä.Teuge kirjoitti:Toi NyPyn eka kuva on selvästikin sieltä itä-saksan reissulta. Kaikki täsmää. Ympäristö, kalalaji ja juomat. On toisilla varaa...
ja maistui kissakalan jämät koirallekkin , joten ei ihan huonoa
- Liitteet
-
- DSC06002-30%.JPG (36.64 KiB) Katsottu 4706 kertaa
-
- DSC06004-30%.JPG (47.83 KiB) Katsottu 4705 kertaa