Syötävää Lahnasta

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1174
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Syötävää Lahnasta

Viesti Kirjoittaja lapamato »

Nyt, kun kausi alkaa olla ovella, niin respectit kehiin!

Kossu pakkaseen ja lahna uuniin...

Täytetty uunilahna:
1 iso lahna (noin 1,5 kg)
1,5 tl suolaa

Tässä välissä kossu pakkaseen.

Täyte:
salottisipuli
persilja
2 rkl öljyä
1 iso porkkana
tilliä hienonnettuna
sitruunapippuria
persiljaa

Pinnalle:
2 dl emmentaalia
0,1 dl korppujauhoa

Valeluun:
kala/kasvislientä

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää porkkanaraaste ja jatka kuullottamista hetki ja lopuksi persilja. Ota pois levyltä ja lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja sitruunapippuria.
Perkaa ja suomusta lahnake, ripottele suolaa peratun kalan päälle ja sisälle. Täytä kalan vatsa täytteellä ja sulje hammastikuilla tms. Aseta kala voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele päälle emmentaali sekä korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Valele kalaa välillä kala/kasvisliemellä.

Lopuksi kossu pakkasesta ulos -> ja ei kun ääntä kohden..
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy »

mitäs sille lahnalle sitten tehdään :mitaviddua:
paroni
Viestit: 42
Liittynyt: 16:07:18 16.03.2007
Paikkakunta: EP

Viesti Kirjoittaja paroni »

eilen vetäsin n. 2kg lahnan savustettuna napaan iltapalaks 8) ja hyvvöö oli semmosenaanki.
jumalaut! mä oon ajanu tääl 20 vuotta, eikä täs oo ennen ollu kivee!
perttilee
Viestit: 235
Liittynyt: 08:02:32 01.08.2010
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Syötävää Lahnasta

Viesti Kirjoittaja perttilee »

Tulipa taas kerran tehtyä uunilahna, hyvää oli :-D
Ostin kalakauppiaalta 2,6 kg:n lahnan joka suomustettiin ja perattiin, mausteeksi tuli vain hienoa merisuolaa, sipulia, tilliä omasta maasta ja muutama nokare voita.
Kala folioon ja uuniin n. 45 minuutiksi ja eikun maistamaan, taisi olla raikkaista vesistä koska maku oli todella puhdas ja hyvä, (toki ruotojahan lahnassa on, mutta eipä ne minua haittaa, oon tottunut syömään kokonaista kalaa).
Suosittelen epäilijöille!

Toki lahnasta saa muutakin hyvää, esim. savulahna on ihan superhyvää!!
Vastaa Viestiin