Nyt, kun kausi alkaa olla ovella, niin respectit kehiin!
Kossu pakkaseen ja lahna uuniin...
Täytetty uunilahna:
1 iso lahna (noin 1,5 kg)
1,5 tl suolaa
Tässä välissä kossu pakkaseen.
Täyte:
salottisipuli
persilja
2 rkl öljyä
1 iso porkkana
tilliä hienonnettuna
sitruunapippuria
persiljaa
Pinnalle:
2 dl emmentaalia
0,1 dl korppujauhoa
Valeluun:
kala/kasvislientä
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota sipulia hetki öljyssä, lisää porkkanaraaste ja jatka kuullottamista hetki ja lopuksi persilja. Ota pois levyltä ja lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja sitruunapippuria.
Perkaa ja suomusta lahnake, ripottele suolaa peratun kalan päälle ja sisälle. Täytä kalan vatsa täytteellä ja sulje hammastikuilla tms. Aseta kala voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele päälle emmentaali sekä korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Valele kalaa välillä kala/kasvisliemellä.
Lopuksi kossu pakkasesta ulos -> ja ei kun ääntä kohden..
Syötävää Lahnasta
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Syötävää Lahnasta
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Re: Syötävää Lahnasta
Tulipa taas kerran tehtyä uunilahna, hyvää oli
Ostin kalakauppiaalta 2,6 kg:n lahnan joka suomustettiin ja perattiin, mausteeksi tuli vain hienoa merisuolaa, sipulia, tilliä omasta maasta ja muutama nokare voita.
Kala folioon ja uuniin n. 45 minuutiksi ja eikun maistamaan, taisi olla raikkaista vesistä koska maku oli todella puhdas ja hyvä, (toki ruotojahan lahnassa on, mutta eipä ne minua haittaa, oon tottunut syömään kokonaista kalaa).
Suosittelen epäilijöille!
Toki lahnasta saa muutakin hyvää, esim. savulahna on ihan superhyvää!!
Ostin kalakauppiaalta 2,6 kg:n lahnan joka suomustettiin ja perattiin, mausteeksi tuli vain hienoa merisuolaa, sipulia, tilliä omasta maasta ja muutama nokare voita.
Kala folioon ja uuniin n. 45 minuutiksi ja eikun maistamaan, taisi olla raikkaista vesistä koska maku oli todella puhdas ja hyvä, (toki ruotojahan lahnassa on, mutta eipä ne minua haittaa, oon tottunut syömään kokonaista kalaa).
Suosittelen epäilijöille!
Toki lahnasta saa muutakin hyvää, esim. savulahna on ihan superhyvää!!