Mikä Grilli?
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Holkkipolvi
- On nähnyt Tuksun aromipesän
- Viestit: 7637
- Liittynyt: 12:15:01 20.03.2006
Oisko kellään mitään ideoita pihagrillin muuraamiseen? Paikka on sellanen betonista valettu grillikatoksen pohja, joten alusta ainakin pitäs olla kunnossa. Tarkotuksena olis rakentaa sen ympärille myöhemmin katos, eli ei mitään pihakeittiötä että jää tilaa vielä itekkin olla siellä. Savupönttö olis hyvä saada samaan, tai sitten teen erillisen saaristolaistyylisen ulkopuolelle.
Aina välillä hetken vaikuttaa siltä että asiat sujuisivat mutta kyllä se aina sitten nopeasti helpottaa.
omnis festinatio ex parte diaboli est
omnis festinatio ex parte diaboli est
Grilli
http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/Su ... grilli.htm
Tuommoinen riittää ihan varmasti kotiterpeisiin.
Itse tein samantapaisen aikanaan, mutta valoin betonista nuo välitasot.
Mulla oli molemmissa väleissä tulisijat. Toinen muurikalle ja toinen ritilälle.
Niitä kuitenkin yhtäaikaa tuli käytettyä todella harvoin, joten toisen olisi voinut tehdä savupöntölle.
Arina ehdoton, muutoin ei oikein tahdo toimia.
Ja tiilestähän tuota ei ole pakko tehdä.
Halvempi ja nopeampi tapa on tehdä kevytsora harkoista.(75-100mm)
Silloin tosin tulitiilet laitettava koko sisäpinnalle, ettei murene kuumuudesta.
Tuommoinen riittää ihan varmasti kotiterpeisiin.
Itse tein samantapaisen aikanaan, mutta valoin betonista nuo välitasot.
Mulla oli molemmissa väleissä tulisijat. Toinen muurikalle ja toinen ritilälle.
Niitä kuitenkin yhtäaikaa tuli käytettyä todella harvoin, joten toisen olisi voinut tehdä savupöntölle.
Arina ehdoton, muutoin ei oikein tahdo toimia.
Ja tiilestähän tuota ei ole pakko tehdä.
Halvempi ja nopeampi tapa on tehdä kevytsora harkoista.(75-100mm)
Silloin tosin tulitiilet laitettava koko sisäpinnalle, ettei murene kuumuudesta.
Kyllä se kala sitten syö, kun vedet jäähtyy...
Ah niitä lapsuuden suviehtoita, kun asuntovaunun edustalla käristettiin Luciferissa kämppinkiä.
Nyt on lusifieri jo muuttunut rautaoksidiksi sun muuksi tomuksi mutta ei ole edelleenkään lusiferin voittanutta.
Nyt on lusifieri jo muuttunut rautaoksidiksi sun muuksi tomuksi mutta ei ole edelleenkään lusiferin voittanutta.
Oikeenko tyyliin Leo Lastumäki & Heikki Kinnunen Lampaansyöjissä, vai ihan ostolihasta.Wallu kirjoitti: ...Ja mitä tulee tuohon puilla grillailuun niin kokemusta on siitäkin, on myös kokemusta OIKEAN rosvopaistin tekemisestä...
Ol niin gon gotonas
Kyllä on ollut joko itse tai jonkun kaverin ihan "rehellisesti" ampumaa riistaa, parina kertana on kyllä tainnut olla hirven/peuran seassa jossain paketissa ostopossua jotain nirppanokkaa varten.Topcat kirjoitti: Oikeenko tyyliin Leo Lastumäki & Heikki Kinnunen Lampaansyöjissä, vai ihan ostolihasta.
Suurin paistos kun tehtiin yksiin sukupippaloihin meni yli yhdeksän mottia koivuhalkoja, ei onneksi tarvinnut ostaa noita puita
Jos tuota harrastaa ostopuilla niin sitä voi verrata laivanrakennukseen, kumpikaan ei ole perssaukisten hommaa.
Ei ikinä nii huanosti mene ettei jotenki menis.
Ei siinä kyllä ollut yhtään lammasta Voi olla että rosvopaisti on mielletty juuri lampaan kypsentämiseen mutta ajat ovat muuttuneet.Mokia kirjoitti:Montas sataa lammasta "paistoitte"? Joka tapauksessa melko paljon olette puuta saaneet tuhlattua...
Tultakaan ei pidetä enää kuopatun lihan päällä vaan ensin kaivetaan iso kuoppa (jos sitä ei ole jo valmiina). Tuossa kuopassa poltetaan puuta niin että saadaan tarvittava hiillos. Lihapaketit laitetaan hiilloksen päälle ja peitetään vielä osin hiilloksella. tuon jälkeen kuoppa luodaan NOPEASTI umpeen ja peitetään vielä vaikka peltilevyillä. Sitten vain odotellaan ja tuossa ei hätähinen mies tai nainen pärjää
Ei ikinä nii huanosti mene ettei jotenki menis.
Noissahan on vavaihtoehtoja. Rosvopaistissa tosiaan usein pidetään vielä tulta paistin päällä, kun taas varsinaisessa maauunipaistissa koko hoito on kaivettu SYVÄÄN kuoppaan ja peitetty maalla. Kypsymisaikaa tuo jälkimmäinen vaatii melekoosen paljon pitempään, kuin tuo edellinen.
No, nämähän ovat variaatioita samasta asiasta. Lopputuloksen maku se on mikä ratkaisee.
Tuolla aiheesta hyvää infoa lisää.
No, nämähän ovat variaatioita samasta asiasta. Lopputuloksen maku se on mikä ratkaisee.
Tuolla aiheesta hyvää infoa lisää.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Muutama vuosi sitten tehtiin rosvopaisti puolikkaasta porosta. Kaivettiin noin 1,5m syvä ja 1,5m leveä kuoppa, vuorattiin se kivillä ja poltettiin kuopassa puita noin 8. tuntia. Ruhon osat käärittiin folioon ja päälle vielä kanaverkkoa. Läskit kuoppaan ja mukaan myös omenia sekä juureksia.
Kuopan päällä poltettiin puita noin 13. tuntia. Hyvää tuli. 8)
Kuopan päällä poltettiin puita noin 13. tuntia. Hyvää tuli. 8)
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Tuossa tuli just eka kerran tälle kesälle lavakivetöntä kaasurilliä kokeiltua.
Hyvää tuli kanasta ja kasviksista!
Helppoa mutta hiiligrilli on hiiligrilli.
Nii ja sytytysnesteen maun saa pois sillä ku ei heti sytytyksen jälkeen työnnä sitä ruokaa paistuman.
T: Sami
Hyvää tuli kanasta ja kasviksista!
Helppoa mutta hiiligrilli on hiiligrilli.
Nii ja sytytysnesteen maun saa pois sillä ku ei heti sytytyksen jälkeen työnnä sitä ruokaa paistuman.
T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Tosta pitäs jotain murkinaa saada aikaiseksi ? vai loppuuko materia kesken ennen pitoja?
[img][img]http://www.aijaa.com/img/b/00040/2267414.jpg[/img][/img]
[img][img]http://www.aijaa.com/img/b/00040/2267414.jpg[/img][/img]
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.
http://www.aneenloma.fi/
Re: Mikä Grilli?
Hyvä hiiligrilli on haussa ja vaihtoehdot on rajattu kahteen, eli Weberin One-Touch Premium "pallogrilli" joko 47cm tai 57cm kokoisena. Kertokaas grillausviisaat, että kumpi koko kannattaa hankkia?
Käyttö olisi perusgrillailua noin 2-4 hlö ruokailijamäärälle.
Käyttö olisi perusgrillailua noin 2-4 hlö ruokailijamäärälle.
Re: Mikä Grilli?
Tälläisen hommasin viime kesänä. Mahtava laite! Ulkonäkökin muistuttaa
hieman merimiinaa, mikä on kohdallani plussaa...
http://www.tulikulma.fi/product_details.php?p=703
hieman merimiinaa, mikä on kohdallani plussaa...
http://www.tulikulma.fi/product_details.php?p=703
Re: Mikä Grilli?
Pääsee aloittamaan tän grillikauden aika hyvistä asetelmista. Weberin 57 cm One-Touch pallogrilli monipuolisempaan ruuanlaittoon (pizzakivet ym. härpäkkeet mukana) ja kaasumallinen Weber Q200 sit pikagrillaukseen jos on hoppua. Hiilillä/briketeillä grillaaminen ja yleensäkin ruuanvalmistus on kivaa fiilistelyä ja aromit ruuassa mitä parhaat.
Savustushommat hoituu toistaiseksi ite kyhätyllä tulipaikalla ja pöntöllä, mutta haaveena ois hommata joku kunnon savustuskompleksi myös tonne pihan perälle.
Savustushommat hoituu toistaiseksi ite kyhätyllä tulipaikalla ja pöntöllä, mutta haaveena ois hommata joku kunnon savustuskompleksi myös tonne pihan perälle.
Viimeksi muokannut Da Hylje, 15:52:36 07.03.2014. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Jumalauta mikä mötkö! Tulukee kahtoo!"
Re: Mikä Grilli?
Jos tykkää slow foodin laitosta niin ehdottomasti suosittelen isoa brigettigrilliä. Pystyy monipuoliseen grillaukseen ja esim. Weberillä on hyvä lisävarusteet.
Itsellä on ollut käytössä Weberin Performer® Deluxe johon ostin myös lisävarusteena sähköllä toimivan vartaan ja avot mitä rillikanoja ja paisteja vartaassa voi laittaa.
Itse suosin epäsuoraa rillausmenetelmää: http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... 3%A4t.aspx
Itsellä on ollut käytössä Weberin Performer® Deluxe johon ostin myös lisävarusteena sähköllä toimivan vartaan ja avot mitä rillikanoja ja paisteja vartaassa voi laittaa.
Itse suosin epäsuoraa rillausmenetelmää: http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... 3%A4t.aspx
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Re: Mikä Grilli?
lapamato kirjoitti:Jos tykkää slow foodin laitosta niin ehdottomasti suosittelen isoa brigettigrilliä. Pystyy monipuoliseen grillaukseen ja esim. Weberillä on hyvä lisävarusteet.
Itsellä on ollut käytössä Weberin Performer® Deluxe johon ostin myös lisävarusteena sähköllä toimivan vartaan ja avot mitä rillikanoja ja paisteja vartaassa voi laittaa.
Itse suosin epäsuoraa rillausmenetelmää: http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... 3%A4t.aspx
Joo, ite meinasin kokeilla jopa kasslerkönttiä valmistaa pallossa ylikypsäksi asti. Savulastua vähän sekaan jne. Missäköhän vaiheessa ne lastut kannattais laittaa..?
"Jumalauta mikä mötkö! Tulukee kahtoo!"
Re: Mikä Grilli?
Lastua heti alusta lähtien, mutta varovaisest ja loppua kohden isolla kädellä jos läski ei ole tarpeeksi savun makuinen.Da Hylje kirjoitti:lapamato kirjoitti:Jos tykkää slow foodin laitosta niin ehdottomasti suosittelen isoa brigettigrilliä. Pystyy monipuoliseen grillaukseen ja esim. Weberillä on hyvä lisävarusteet.
Itsellä on ollut käytössä Weberin Performer® Deluxe johon ostin myös lisävarusteena sähköllä toimivan vartaan ja avot mitä rillikanoja ja paisteja vartaassa voi laittaa.
Itse suosin epäsuoraa rillausmenetelmää: http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... 3%A4t.aspx
Joo, ite meinasin kokeilla jopa kasslerkönttiä valmistaa pallossa ylikypsäksi asti. Savulastua vähän sekaan jne. Missäköhän vaiheessa ne lastut kannattais laittaa..?
Jotku on kehunut myös näitä: http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvi ... oupID=6674
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Re: Mikä Grilli?
Ok. Kiitti vinkistä.lapamato kirjoitti:Lastua heti alusta lähtien, mutta varovaisest ja loppua kohden isolla kädellä jos läski ei ole tarpeeksi savun makuinen.Da Hylje kirjoitti:lapamato kirjoitti:Jos tykkää slow foodin laitosta niin ehdottomasti suosittelen isoa brigettigrilliä. Pystyy monipuoliseen grillaukseen ja esim. Weberillä on hyvä lisävarusteet.
Itsellä on ollut käytössä Weberin Performer® Deluxe johon ostin myös lisävarusteena sähköllä toimivan vartaan ja avot mitä rillikanoja ja paisteja vartaassa voi laittaa.
Itse suosin epäsuoraa rillausmenetelmää: http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... 3%A4t.aspx
Joo, ite meinasin kokeilla jopa kasslerkönttiä valmistaa pallossa ylikypsäksi asti. Savulastua vähän sekaan jne. Missäköhän vaiheessa ne lastut kannattais laittaa..?
Jotku on kehunut myös näitä: http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvi ... oupID=6674
Kaveri valmisti naudan sisukkaa kokonaisena pallossa ja käytti linkin tuotteista hickorya antamaan savun makua.
Tulee myös itellä kokeiluun.
Mielenkiintoinen valmistettava myös kokille, kun ekana pitää saada pinnat kiinni kovalla hiitillä ilman kantta ja sit saada liha vielä kypsymään sopivaksi kannen alla epäsuoralla menetelmällä kypsentämällä. Ja vielä hickory-lastujen kanssa leikkimistä siihen mausteeksi. No, lämpömittari auttaa kummasti ja loppu on sitten hienosäätöä.
Suosittelen kyllä kokeilemaan.
"Jumalauta mikä mötkö! Tulukee kahtoo!"
Re: Mikä Grilli?
Ja itse suosin grillissä enemmän rasvaisempaa lihaa,kuten esim.kassleria...Pitkääääään ja miedolla lämmöllä,kun pinnat ekaks otettu kunnolla kiinni...Lastuja lisäillään koko ajan ja vain mielikuvitus rajana...Yli 25v. grillattu....Ja ei unohdeta viinaksia,sopii hyvin grilliruokiin antamaan makua...
-Åbo-
-Åbo-
..Pike Performance...Hauen kalastusta jo yli 30-vuotta..
Re: Mikä Grilli?
ughÅbo_ kirjoitti:Ja itse suosin grillissä enemmän rasvaisempaa lihaa,kuten esim.kassleria...Pitkääääään ja miedolla lämmöllä,kun pinnat ekaks otettu kunnolla kiinni...Lastuja lisäillään koko ajan ja vain mielikuvitus rajana...Yli 25v. grillattu....Ja ei unohdeta viinaksia,sopii hyvin grilliruokiin antamaan makua...
-Åbo-
rilli toimii puilla ja rillaaja wiinaksilla. Hiljaa hyvä tulee...
täytyykin tässä kohta harkita pöndelle menoa... kai se rilli jo hangen alta löytyy?
- kari -
sekakäyttäjä vm -73
Se kaikki alkoi ihan mato-ongesta, sitten kokeilin waariwainaan apumatikkia. Jossain vaiheessa siirryin avokelaan ja kokeilin myös vetouistelua...
sekakäyttäjä vm -73
Se kaikki alkoi ihan mato-ongesta, sitten kokeilin waariwainaan apumatikkia. Jossain vaiheessa siirryin avokelaan ja kokeilin myös vetouistelua...
Re: Mikä Grilli?
Kysytäänpä täältä vinkkejä kun on alkanut "oikea" grillaus kiinnostamaan. Tähän mennessä kokemusta vain kaasugrilleistä ja 19e huoltamon pallogrilleistä. Tarkoituksena olisi muutama satanen uhrata kunnon hiiligrilliin ja grillailla mm. grillikylkee, briskettiä, flank steikkiä sun muuta joihin kannattanee käyttää tuota epäsuoraa rillausmenetelmää. Kiinnostaisi myös kalojen savustus grillin avulla ja kaikki mahdollinen ruoan laitto. Webereitä olen katsellut, mutta sitten vastaan tuli myös tällainen: http://www.landmann.fi/hiiligrillit/tyn ... ssavustin/ . Kun ei kokemusta ole niin päälle päin näyttäisi että tuollaisella tuo miedossa lämmössä epäsuorasti kypsennys voisi olla aikalailla helpompaa kuin pallogrillissä? Miten se käytännössä tuollaisessa 57cm Weberissä tapahtuu? Hiilet toiseen laitaan ja ruoka toiseen? Samaa hintaluokkaa nuo taitavat olla, Weber todennäköisesti kyllä parempilaatuinen...
Re: Mikä Grilli?
Landman on ihan mukavan oloinen, mutta taitaa olla enemmänkin savurillaamiseen tehty tuote?
Tässä tietoa epäsuorasta grillauksesta http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... C3%A4.aspx
Tässä tietoa epäsuorasta grillauksesta http://www.webergrill.fi/Ruokaa-grillis ... C3%A4.aspx
eakin kirjoitti:Kysytäänpä täältä vinkkejä kun on alkanut "oikea" grillaus kiinnostamaan. Tähän mennessä kokemusta vain kaasugrilleistä ja 19e huoltamon pallogrilleistä. Tarkoituksena olisi muutama satanen uhrata kunnon hiiligrilliin ja grillailla mm. grillikylkee, briskettiä, flank steikkiä sun muuta joihin kannattanee käyttää tuota epäsuoraa rillausmenetelmää. Kiinnostaisi myös kalojen savustus grillin avulla ja kaikki mahdollinen ruoan laitto. Webereitä olen katsellut, mutta sitten vastaan tuli myös tällainen: http://www.landmann.fi/hiiligrillit/tyn ... ssavustin/ . Kun ei kokemusta ole niin päälle päin näyttäisi että tuollaisella tuo miedossa lämmössä epäsuorasti kypsennys voisi olla aikalailla helpompaa kuin pallogrillissä? Miten se käytännössä tuollaisessa 57cm Weberissä tapahtuu? Hiilet toiseen laitaan ja ruoka toiseen? Samaa hintaluokkaa nuo taitavat olla, Weber todennäköisesti kyllä parempilaatuinen...
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"