Tuolla ohjeela tuli taas sinapit väännettyä ja hyvää tuli! Suosittelen. Puolet tein konjakilla ja molempiin satseihin tuli ripaus hunajaa, koska Dijonin honey meille maistuu arkena. Jos nyt sinappia millä ohjeella väännättekin, niin käyttäkää sitä Colmanssin jauhetta. Tulista jonkun mielestä, mutta aina voi laimentaa. Auran jauhe on aivan kuraa.Holmes kirjoitti:No niin, kokeiltu on toikin ohje. Ihan hyvää tuli. Ohjetta muutin sen verran, että sinappijauhetta lykkäsin 2,5 desiä (Colmanssia) jotta tavarasta tuli hieman kiinteempää. Viskinä käytin normi Ballantinessia, en tiedä onko tossa savunmakua, kun en ole viskien kanssa läträillyt. Yleensä olen antanut viskejä tutuille. Hirveen tulista toi ei ole kun kerma vie jauheesta puhdin. Sotkun sekoittamiseen kannattaa paneutua, ettei tule sattumia joukkoon. Positiivinen kokemus, jonka saisi varmaan pilattua jollain vääräuskoisten vasabeilla ja muilla kotkotuksilla.Holmes kirjoitti:Menee kokeiluun, joten lataan rapporttia ensi viikonloppuna. Sinappijauheena aion käyttää tuttua ja turvallista Colmanssia. Viskiä ostan minipullon ja toivottavasti löytyy edes jotain vastaavaa kun toi savuviski. Saa kyllä olla aika aika tarkkana ton "keittämisessä", ettei muna pläjähdä..RedRave kirjoitti:Ruokareseptejä haeskellessa tuli tuommoinen vastaan tuommoinen Wiskisinapin-ohje. Tuollaista voisi jossain vaiheessa testailla, kun noin pelkistetyllä ohjeella ei voi sössiä.
Onkos noi aineksien määrä sopiva ns. testailuun/tuotekehittelyyn, ettei tule tehtyä purkki kaupalla liisteriä?
Sinappi vinkkiä
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Viikonloppuna pitäs taas Kakat (hih) ryhtyä jouluksi vääntämään. Colmanssia, Jormia ja vinaa täytyy käydä ostamassa..Hilarius kirjoitti:Taas on muutamat koe senapit teossa...
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Pistä reseptivä tänne sitten!Hilarius kirjoitti:Taas on muutamat koe senapit teossa...
Re: Sinappi vinkkiä
Wasabia...?
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Juu ei. Konjamiinillä mennään taas, kuten normaalit ihmiset sen tekee. Pieni pullo Monopol konjamiinia, kuulokkeista Iron Maidenia (Live in Rio) ja armotonta munan kurittamista kattilassa. Soosin jäähdyttyä purkittamista yms. ja yön kestävä sessio makuuhuoneessa yksin tai vaimon kanssa. Näin se joulusinapsi ja joulumieli syntyy..Mokia kirjoitti:Wasabia...?
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..
Re: Sinappi vinkkiä
Mää käytän vesihaudetta. Ei pääse mulkut kiehumaan.Holmes kirjoitti:Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Re: Sinappi vinkkiä
Mitä tuo muna tekee sinapille? Itse kun en noita kanankikkeleitä ole koskaan sinappiin laittanut. Toki tiedän että monessa reseptissä tuo sisältyy, mutta nyt kiinnostaakin sen aikaansaannos, eli tässä tapauksessa munansaannos.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Sinappi vinkkiä
Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Niin piti kokeilla tällä kertaa, mutta tuli taas ylisuoritettua. Huomenna uusi yritys vesihauteella ja mulkut ojennukseen..wishky kirjoitti:Mää käytän vesihaudetta. Ei pääse mulkut kiehumaan.Holmes kirjoitti:Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Mulkku tekee sinapsista "täyteläisemmän", kuin pelkkään veteen rennolla kädellä jauhot vatkattuina. Ja huonommin säilyvän. Toi "ylikeittäminen" On vaan onkelma. Niin ja itse olen käyttänyt kanan kyrvistä aina vain keltuaisen. Emppain ohje on kyllä ihan yleispätevä, jota on helppo muuttaa oman maun mukaan. Wasabit tosin vain keltaisille ihmisille..Mokia kirjoitti:Mitä tuo muna tekee sinapille? Itse kun en noita kanankikkeleitä ole koskaan sinappiin laittanut. Toki tiedän että monessa reseptissä tuo sisältyy, mutta nyt kiinnostaakin sen aikaansaannos, eli tässä tapauksessa munansaannos.
-
- Viestit: 1007
- Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
- Paikkakunta: Mansesterin rajamailla
Re: Sinappi vinkkiä
Mun Joulusinappi menee näin:
2 dl Sinappijauoa (Colmans)
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl perunajauhoa
2 dl kermaa
2 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria (jauhettua)
Sekoita sinappijauho, sokeri, suola ja perunajauho keskenään kattilassa. Lisää munat ja kerma. Ala lämmittää ja heti kun kiehahtaa pois liedeltä ja vesihauteeseen lepäämään. Lisää jäähtyneeseen sinappiin balsamico ja mustapippuri. Ja seuraavana päivänä maistelemaan..
Mausteeksi voi lisätä mitä haluaa. Jallu ja pontikka on hyviä..
2 dl Sinappijauoa (Colmans)
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl perunajauhoa
2 dl kermaa
2 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria (jauhettua)
Sekoita sinappijauho, sokeri, suola ja perunajauho keskenään kattilassa. Lisää munat ja kerma. Ala lämmittää ja heti kun kiehahtaa pois liedeltä ja vesihauteeseen lepäämään. Lisää jäähtyneeseen sinappiin balsamico ja mustapippuri. Ja seuraavana päivänä maistelemaan..
Mausteeksi voi lisätä mitä haluaa. Jallu ja pontikka on hyviä..
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Re: Sinappi vinkkiä
Jaa tää vai? Kyä maistuu!juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Piiloteksti
Re: Sinappi vinkkiä
Tuota Frysarin sinappia ei taida saada enään. Sinappi mestari siirtyi ajasta iäisyyteen jonkun aikaa sitten ja perilliset eivät olleet kiinnostuneita jatkamaan toimintaa.Royal Trude kirjoitti:Jaa tää vai? Kyä maistuu!juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/34692-f ... rvoolaisia
http://www.facebook.com/group.php?gid=142047022492066
Re: Sinappi vinkkiä
Poppamiehen savusinapin rakensin tulevalle joululle (isäukon toiveiden mukaan) konjakilla (itsehän en viinitisleitä käytä - uskon mallastislesiin) maustettuna. Sinappi on hyvää, mut parhain "terä" tais kadota kerman joukkoon. Odotellaan kuitenkin pari päivää "maustumista"...Holmes kirjoitti:No niin, kokeiltu on toikin ohje. Ihan hyvää tuli. Ohjetta muutin sen verran, että sinappijauhetta lykkäsin 2,5 desiä (Colmanssia) jotta tavarasta tuli hieman kiinteempää. Viskinä käytin normi Ballantinessia, en tiedä onko tossa savunmakua, kun en ole viskien kanssa läträillyt. Yleensä olen antanut viskejä tutuille. Hirveen tulista toi ei ole kun kerma vie jauheesta puhdin. Sotkun sekoittamiseen kannattaa paneutua, ettei tule sattumia joukkoon. Positiivinen kokemus, jonka saisi varmaan pilattua jollain vääräuskoisten vasabeilla ja muilla kotkotuksilla.
Käytin Holmesin ohjeen mukaan sen 2,5 dl Colmanssia, eikä se ainakaan liian jäykkää ole - ehkä sopivan "leviteltävää" kinkulle!
Re: Sinappi vinkkiä
Taisin puhua ed. vistissä paskaa! Kävin maistamassa "sinappia" vuorokauden jääkaapissa olon jälkeen (arvatkaa paleleeko) - maistuu mainiolle! Konua sais ehkä olla liraus lisää!
Re: Sinappi vinkkiä
Menee panimonsivuille toi linkki... Mut siin kojun päällä luki kinkkua ja sinappia Dresdenistä. Tais vielä olla saksaks toi teksti. Ja sinapin nimikin on saksaa, mut Hertta kerto sen olevan keisarinsinappia. Sopivan tulinen ja makea, ja aivan loistava suutuntuma!Royal Trude kirjoitti:Jaa tää vai? Kyä maistuu!juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä, voisin vaikka uumoilla jotta tuo legendaarinen sinappi muistutti koostumukseltaan Colmansia. Veikkaan, että helpoilla, nopeilla ja hyväksi havaituilla resepteillä siellä pelattiin. Kiskan mainetta suojellen pidettiin näpit erossa Japanin (hävisi toisen maailman sodan, Yamamoto oli paska laiva ja Zero aika tehoton yms.) kehittämistä Wasabeista ja muista kotkotuksista..juhamj kirjoitti:Menee panimonsivuille toi linkki... Mut siin kojun päällä luki kinkkua ja sinappia Dresdenistä. Tais vielä olla saksaks toi teksti. Ja sinapin nimikin on saksaa, mut Hertta kerto sen olevan keisarinsinappia. Sopivan tulinen ja makea, ja aivan loistava suutuntuma!Royal Trude kirjoitti:Jaa tää vai? Kyä maistuu!juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Re: Sinappi vinkkiä
Koska sä frysarilla oot pyöriny, -80 luvulla, ollaankohan törmätty?Holmes kirjoitti:Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä....
Tuolla tuli pyörittyä ja pääsääntöisesti päissä kuin käki suloisella kahdeksankymmentä luvulla. 8 kiuas makkaraa, vähän sinappia ja paljon ketsuppia. Juomaksi pari trippiä tai taskusta jallu kolaa...
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Sinappi vinkkiä
80 ja 90-luvulla tuolla tuli pyörittyä, joko vapaa-ajalla nauttineena tai työajalla selvinpäin. Katukeittiö ei ikinä innostanut. Varmasti yksi Suomen legendaarisimmista ja vanhimmista rilleistä..sursill kirjoitti:Koska sä frysarilla oot pyöriny, -80 luvulla, ollaankohan törmätty?Holmes kirjoitti:Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä....
Tuolla tuli pyörittyä ja pääsääntöisesti päissä kuin käki suloisella kahdeksankymmentä luvulla. 8 kiuas makkaraa, vähän sinappia ja paljon ketsuppia. Juomaksi pari trippiä tai taskusta jallu kolaa...
Re: Sinappi vinkkiä
Tota vaan aina näissä sinappiohjeissa ihmetelly, että miksi tuota sokeria pitää olla niin perkuleesti sinapissa? Vähempikin makeus riittää...
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
Re: Sinappi vinkkiä
Kyllä mulle maistuu välillä vahva ja makea sinappi, mutta yleensä mennään auran vihreellä kun ei viitsi värkkäillä omaa.
Tuosta Frysarista vielä. Ainakin -80 luvun alussa, kun ajoin paikalliselta T-tukulta tavaraa ulos, niin frysarille meni suurkeittiö sinappi astioita. Nämä se tais tuunata mausteilla/X-aineella kuuluisaksi frysarin sinapiksi.
Frysari tais aloittaa nakki bisneksen kärrystä Porvoon linja-auto aseman vierestä.
Seuraavaksi oli pieni nakki putka samalla paikalla.
Tuosta on mulla ensimmäiset muistikuvat jostain -60 luvun loppu puoliskolta, nakkisämpylä ja maito tai pari nakkia.
Tuosta Frysarista vielä. Ainakin -80 luvun alussa, kun ajoin paikalliselta T-tukulta tavaraa ulos, niin frysarille meni suurkeittiö sinappi astioita. Nämä se tais tuunata mausteilla/X-aineella kuuluisaksi frysarin sinapiksi.
Frysari tais aloittaa nakki bisneksen kärrystä Porvoon linja-auto aseman vierestä.
Seuraavaksi oli pieni nakki putka samalla paikalla.
Tuosta on mulla ensimmäiset muistikuvat jostain -60 luvun loppu puoliskolta, nakkisämpylä ja maito tai pari nakkia.
Re: Sinappi vinkkiä
Parhautta on kun joihinkin sinappeihin on laitettu omenahilloa tms...
Joskus olen tainnut täälläkin mainita, että hyvä sinappi tuntuu syödessä nenässä.
Joskus olen tainnut täälläkin mainita, että hyvä sinappi tuntuu syödessä nenässä.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Sinappi vinkkiä
Hitto kun pääsi koko aihe unehtumaan... Mulla olis perus raaka-aineena tuo colmanssi ja siihen 1/4 auran jauhetta sekaan, muut mausteet olikin sitten valk. pipppuri, rouhittu mustapippuri, juokseva hunaja, tuore ja raastettu inkivääri. Yleisesti ottaen tunnin hapetus ja sitten vasta etikka katkolle. Parhaimmillaan 3 päivän kylmässä olon jälkeen. Yhden satsin tein pyynnöstä joka sisälsi cayene pippuria ja tuoretta hienoksi silputtua Rawit chiliä, se sai kyllä tilaajalta kovasti kehuja ja kiitosta. Oli kuulemma anoppikin ollut hiljaa edes hetken jouluaattona..
Tars tehrä vissiin jotain...