Tikku-siika

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Tikku-siika

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Kohta ajankohtainen juttu.
Kandeeko se fisu suomustaa?
Suolaliuoksen vahvuus ja "marinointiaika"?
Avatar
DC
Vertikaali Jigaaja
Viestit: 6416
Liittynyt: 19:43:17 20.04.2005
Paikkakunta: ääpnaaknaK

Viesti Kirjoittaja DC »

Suomut pois tietysti, muutama viilto kylkiin ja merisuolaa myllystä pintaan ja viiltoihin ja loimuttamaan!
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Jotkuhan liottaa sitä fisua vesi-suolaliuoksessa?
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

Nääh. Ei niitä suamuja pois tartte ottaa. Sualaa vaa mahalaukkuun. Jos se kuivaa ni sitte sualavettä roiskien mutta jos se kuivaa ni sitte sää pirät sitä liika lähellä nuatioo ja levyä kutosella. Viiltoja voi pistellä kylkiin jos tykkää. Kuvassa isoeväsiikapariskunta eikä viillon viiltoo eikä sualalitkua.

Ei sillä taira oikeesti olla ees väliä.... hyvää siitä tulee.
Liitteet
tikuvisuja.jpg
tikuvisuja.jpg (47.54 KiB) Katsottu 3393 kertaa
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Ok ja stänks.
Avatar
DC
Vertikaali Jigaaja
Viestit: 6416
Liittynyt: 19:43:17 20.04.2005
Paikkakunta: ääpnaaknaK

Viesti Kirjoittaja DC »

Siika suomuttomana on nahkoineen syötynä aika maukasta!
Kyllä vintillä leipää olis... muttaku lapset söi portaat!
Suspi
Pissiksen sisko
Viestit: 606
Liittynyt: 20:55:28 25.05.2005
Paikkakunta: Suur-liminka

Viesti Kirjoittaja Suspi »

kehittele Stigu ihan oma versio tuosta. Nimeksi tietenki Sticku-siika. Kun kala alkaa kuivumaan, niin se kostutetaan viinalla. kalja käy myös hommaan. Mausteisella viinalla saa aikaiseksi erikoisia makuelämyksiä.
Psychobilly freakout!
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan »

Tilkka giniä ja konua vois toimia? :D
Avatar
pkartio
Gizan P. Yramidi
Viestit: 596
Liittynyt: 17:10:14 01.02.2006
Paikkakunta: Kangasniemi

Viesti Kirjoittaja pkartio »

Itse käytän 5% suolavettä silloin kun on aikaa, kalaa voi pitää kyseisessä litussa vaikka yön yli, ei suolaannu liikaa.

Jos on kiiru, 10% suolavesi ja kilon kala/1 tunti, toimii aika hyvänä nyrkkisääntönä esim. loimulohelle.

Jos on todella kiire, niinkuin aina, tai kyseessä on kala joka menee herkästi kuivaksi, esim,. halstratessa siikaa/silakkaa, kokeile jälkisuolausta, eli kun otat kalan pois tulelta, kaada päälle tai upota se kerran 5-10% suolaveteen... toimii myös savustetulle ahvenelle jos pelko että savupöntön raiskaa ruoste.

Ja aina merisuolaa, tietysti.
Strumffia strumffaava strumffi...
Vastaa Viestiin