Tikku-siika
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Tikku-siika
Kohta ajankohtainen juttu.
Kandeeko se fisu suomustaa?
Suolaliuoksen vahvuus ja "marinointiaika"?
Kandeeko se fisu suomustaa?
Suolaliuoksen vahvuus ja "marinointiaika"?
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Nääh. Ei niitä suamuja pois tartte ottaa. Sualaa vaa mahalaukkuun. Jos se kuivaa ni sitte sualavettä roiskien mutta jos se kuivaa ni sitte sää pirät sitä liika lähellä nuatioo ja levyä kutosella. Viiltoja voi pistellä kylkiin jos tykkää. Kuvassa isoeväsiikapariskunta eikä viillon viiltoo eikä sualalitkua.
Ei sillä taira oikeesti olla ees väliä.... hyvää siitä tulee.
Ei sillä taira oikeesti olla ees väliä.... hyvää siitä tulee.
- Liitteet
-
- tikuvisuja.jpg (47.54 KiB) Katsottu 3394 kertaa
Piiloteksti
Itse käytän 5% suolavettä silloin kun on aikaa, kalaa voi pitää kyseisessä litussa vaikka yön yli, ei suolaannu liikaa.
Jos on kiiru, 10% suolavesi ja kilon kala/1 tunti, toimii aika hyvänä nyrkkisääntönä esim. loimulohelle.
Jos on todella kiire, niinkuin aina, tai kyseessä on kala joka menee herkästi kuivaksi, esim,. halstratessa siikaa/silakkaa, kokeile jälkisuolausta, eli kun otat kalan pois tulelta, kaada päälle tai upota se kerran 5-10% suolaveteen... toimii myös savustetulle ahvenelle jos pelko että savupöntön raiskaa ruoste.
Ja aina merisuolaa, tietysti.
Jos on kiiru, 10% suolavesi ja kilon kala/1 tunti, toimii aika hyvänä nyrkkisääntönä esim. loimulohelle.
Jos on todella kiire, niinkuin aina, tai kyseessä on kala joka menee herkästi kuivaksi, esim,. halstratessa siikaa/silakkaa, kokeile jälkisuolausta, eli kun otat kalan pois tulelta, kaada päälle tai upota se kerran 5-10% suolaveteen... toimii myös savustetulle ahvenelle jos pelko että savupöntön raiskaa ruoste.
Ja aina merisuolaa, tietysti.
Strumffia strumffaava strumffi...