silliä joulupöytään

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Glottis
Viestit: 460
Liittynyt: 09:32:19 14.11.2006
Paikkakunta: Turku

silliä joulupöytään

Viesti Kirjoittaja Glottis »

Tekisi mieli koittaa uusia sillireseptejä jouluksi jo vanhan perinteisen rinnalle. Notta laittakaahan maukkaita ohjeita, jos ja kun teillä niitä on.
Jos olis ni ois ollu
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Re: silliä joulupöytään

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Toi on ihan jees resepti:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... etanasilli



Toi kuuluu joka jouluun vaikka ei silliä tossa ei ole:

500 g silakkafileitä
Liemi:
5 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
3 tl suolaa
1 rkl sokeri
Kastike:
1,5 dl ranskankermaa
1 dl Becel majoneesia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
1 tl rakuunaa
0,5 dl sitruunamehua

Anna silakkafileiden marinoitua mausteliemessä yön yli. Valuta marinadi pois huolellisesti. Pilko fileet suupaloiksi. Sekoita ranskankerman joukkoon majoneesi, hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kaada kastike kalapalojen päälle, sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa tai voileivällä.

Kokeilemisen arvoinen:

Sillikaviaari
6 annosta 2 sillifileetä 2 kovaksi keitettyä munaa 1 sipuli Kastike
2 dl kermaviiliä 4 rkl hienonnettua tilliä 1 rkl sinappia ripaus sokeria ripaus valkopippuria Huuhtele sillifileet ja valuta ne hyvin. Hienonna ne sipulin ja keitettyjen munien kanssa tasaiseksi. Sekoita kastikkeen aineet ja nostele silli tahnan kanssa sekaisin. Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.


Silakkaa:

SUUTARINLOHI


Ainekset:



600 g tuoreita silakkafileitä
1/2 dl karkeaa suolaa

Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1/2 dl sokeria

Tölkkiin:
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 punasipuli
1 porkkana


1. Lado silakkafileet avonaisina kulhoon ja ripottele väliin sekä pinnalle karkeaa suolaa. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.2. Sekoita liemen aineksia, kunnes sokeri on liuennut. Kääri yön yli suolalla maustuneet, valutetut fileet rullalle ja lado lasitölkkiin kerroksittainviipaloidun punasipulin ja porkkanan kanssa.3. Ripottele joukkoon maustepippurit. Kaada liemi päälle. Anna maustua kylmässä pari päivää.
Vastaa Viestiin