Seinäkuivattua säynettä

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
hopeatukka
Saitanivan sieni-insinööri
Viestit: 3758
Liittynyt: 06:22:11 30.03.2006
Paikkakunta: Kuusamo

Seinäkuivattua säynettä

Viesti Kirjoittaja hopeatukka »

Otetaan säyne iso. Sipastaan se vileiksi, suolataan sopivasti miun/siunmaun mukkaan, nostetaan seinälle auringon puolelle, annetaan olla muan viikko, vileen koko vaikuttaa, otetaan pois, syyään. Makiaa, eikä tunnu vihneet.
Sama juttu pelkästään tönkkösuolatessa. Vihneet ei tunnu. Kumma kyllä, kun säyneen suolaa, sen liha muuttuu punaseksi ja ne pikku ruodot "sulaa". Makukin on hieno. Savustus on kans hyä.