Van se paskaksi luottaa...
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Van se paskaksi luottaa...
"Van se paskaksi luottaa" on kertomus kokkaamisesta kaenuulaesessa poekamieskämpässä.
Tämän otsikon alle tulee erilaisia hatusta vetäistyjä reseptejä, joista jotkut saattavat olla jopa syötäviä, ei vielä varmaa tietoa asiasta. Näissä tarinoissa tuskin nähdään gastronomisia oivalluksia, mokia sitäkin enemmän. Annoskoot eivät ole isoja, kun se nalkuttava akka puuttuu nurkista.
Fiinit pinnoitetut kattilat ja pannut loistavat poissaolollaan, kuten mikroaaltouunikin. Käytössä on normaalit teräskattilat sekä valurautapannu ja -pata.
Van se paskaksi luottaa - osa 1
Juures-makkarapata
Tarvikkeet:
- pari pottua
- pari porkkanaa
- sipuli
- The Lenkki (Värillä on väliä. Käytä punaista lihaa, älä raadon kyljestä revittyä sinistä eläinlääkärin leimaa.)
- sulatejuustoa sattui kaapista löytymään
- oli siellä yksi puolalainen tomaattikin
- öljyä
- mausteina tässä suolaa ja mustapippurirouhetta
Osa jääkaapista löytyneistä ruokatarpeista
Turaamisosio:
Laita uuni lämpiämään. Itse laitoin 175 astetta (jälkiviisautta, pistä 200). Pese ja kuori juurekset. Potut ja porkkanat palasiksi, sipuli renkaiksi. Voit toki pilkkoa kasvikset mihin muotoon huvittaa. Voitele uunivuoka ja laita siihen juurekset. Mausta suolalla ja pippurilla tai ihan millä itse haluat. Lorottele muutama ruokalusikallinen öljyä päälle.
Vuoka vailla foliota
Peitä vuoka foliolla ja tyrkkää uuniin. Anna olla ainakin tunnin verran.
Odotellessa pienin loput tarpeet patavalmiiksi.
Otin vuoan uunista ja sekoittelin makkarat juuresten sekaan. Päälle tomaatti ohuina siivuina ja savuporosulatejuusto ja ilman foliota takaisin uuniin.
Vajaan tunnin päästä maistellaan.
Tuli ihan yllättävän hyvää. Annoskoko olisi ollut isoon nälkään. Pikkuisen jäi tähteelle, mutta syö ne jonkin muun ruuan ohessa.
Ja päälle puoli pannullista kahvia.
Lisää tunarointia luvassa tällä topikilla... ...joskus
Tämän otsikon alle tulee erilaisia hatusta vetäistyjä reseptejä, joista jotkut saattavat olla jopa syötäviä, ei vielä varmaa tietoa asiasta. Näissä tarinoissa tuskin nähdään gastronomisia oivalluksia, mokia sitäkin enemmän. Annoskoot eivät ole isoja, kun se nalkuttava akka puuttuu nurkista.
Fiinit pinnoitetut kattilat ja pannut loistavat poissaolollaan, kuten mikroaaltouunikin. Käytössä on normaalit teräskattilat sekä valurautapannu ja -pata.
Van se paskaksi luottaa - osa 1
Juures-makkarapata
Tarvikkeet:
- pari pottua
- pari porkkanaa
- sipuli
- The Lenkki (Värillä on väliä. Käytä punaista lihaa, älä raadon kyljestä revittyä sinistä eläinlääkärin leimaa.)
- sulatejuustoa sattui kaapista löytymään
- oli siellä yksi puolalainen tomaattikin
- öljyä
- mausteina tässä suolaa ja mustapippurirouhetta
Osa jääkaapista löytyneistä ruokatarpeista
Turaamisosio:
Laita uuni lämpiämään. Itse laitoin 175 astetta (jälkiviisautta, pistä 200). Pese ja kuori juurekset. Potut ja porkkanat palasiksi, sipuli renkaiksi. Voit toki pilkkoa kasvikset mihin muotoon huvittaa. Voitele uunivuoka ja laita siihen juurekset. Mausta suolalla ja pippurilla tai ihan millä itse haluat. Lorottele muutama ruokalusikallinen öljyä päälle.
Vuoka vailla foliota
Peitä vuoka foliolla ja tyrkkää uuniin. Anna olla ainakin tunnin verran.
Odotellessa pienin loput tarpeet patavalmiiksi.
Otin vuoan uunista ja sekoittelin makkarat juuresten sekaan. Päälle tomaatti ohuina siivuina ja savuporosulatejuusto ja ilman foliota takaisin uuniin.
Vajaan tunnin päästä maistellaan.
Tuli ihan yllättävän hyvää. Annoskoko olisi ollut isoon nälkään. Pikkuisen jäi tähteelle, mutta syö ne jonkin muun ruuan ohessa.
Ja päälle puoli pannullista kahvia.
Lisää tunarointia luvassa tällä topikilla... ...joskus
Viimeksi muokannut Jyffe, 09:36:31 04.06.2010. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
-
- kännissä muokkaaja
- Viestit: 769
- Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006
Re: Van se paskaksi luottaa...
tää oli hyvää ja melkein kaikki heti kaapissa.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Van se paskaksi luottaa...
Ihan hyvä uunilenkki. Vuoka taita olla kuitenkin pinnoitettu?
Re: Van se paskaksi luottaa...
Van se paskaksi luottaa - osa 2
Kaalilaatikko
Tänään sotkin astioita kaalilaatikon kokkauksen merkeissä. Pohjatietona on pakko kertoa, etten ole koskaan moisesta eväästä perustanut, ryssän ruokaa. En ole sitä kyllä koskaan itse tehnytkään.
Eilen jouduin kättelemään niin kovaa punikkia, että mielenhäiriö johtunee siitä. Varsinkin kun ei ollut mahdollisuutta neutraloida tilannetta ketään kokoomuslaista kättelemällä...
Kaapissa sattui olemaan valmiina puolikas kaali. Hannan kassalla käydessä mukaan tarttui 3 juuston ruokakerma ja tarjouksessa ollut sikanautarasia. Muut tykötarpeet löytyivät hyvin varustellun poikamiespoksin ruokakaapista.
Tarvikkeet:
- puolikas isosta kaalinkerästä
- 1 sipuli
- 400 g Pirkka nauta-sikajauhelihaa
- Ruokakerma, 3 juustoa
- riisiä
- ruokaöljyä
- lihaliemikuutio, suolaa, rosepippurirouhetta
Osa ruokatarpeista.
Sotkemme astioita...
Pistin kaalin suikaleiksi ja sipulin hakkelukseksi. Laitoin 2 annosta risottoriisiä kiehumaan ohjeen mukaan. Sekaan molskahti myös lihaliemikuutio.
Muovisen mitan alla oleva levy on vielä kylmä.
Ruskistin jauhelihan parissa erässä pannulla. Valurautapadassa kuullotin öljyssä kaalit ja sipulin.
Ainakin paljon tiskiä kerralla
Kaapista löytyi hyvänkokoinen lasivuoka. Nokare Oivariinia pohjalle ja hieroin sen talouspaperilla vuoan kylkiin. Sitten perään kuullotetut rehut, jauheliha ja riisit. Ruokakermaan sekoittelin teelusikallisen rosepippurirouhetta ja pikkuisen enemmän suolaa ja kaadoin sen muiden tarpeiden päälle. Sekoitin vielä kaikki tarpeet vuoassa suloiseksi sekasotkuksi. Uunissa oli 175 astetta ja vuoka sinne siksi aikaa, että paistos otti pintaan mukavan värin.
Kääräisin vuoan folioon, peittelin vielä parilla pyyhkeellä ja lähdin vajaan tunnin lenkille.
Lenkiltä tullessa oli mietittävä, että kai se rohkea rotan syö...
...ja tuotako muka pitäisi syödä?
Otin lautaselle pienen annoksen ja PERKELE! TÄMÄ ON HYVÄÄ! Piti vielä santsatakin. Jäi vielä useammaksi kerraksi lämmitettävääkin.
Van se paskaksi luottaa...
Kaalilaatikko
Tänään sotkin astioita kaalilaatikon kokkauksen merkeissä. Pohjatietona on pakko kertoa, etten ole koskaan moisesta eväästä perustanut, ryssän ruokaa. En ole sitä kyllä koskaan itse tehnytkään.
Eilen jouduin kättelemään niin kovaa punikkia, että mielenhäiriö johtunee siitä. Varsinkin kun ei ollut mahdollisuutta neutraloida tilannetta ketään kokoomuslaista kättelemällä...
Kaapissa sattui olemaan valmiina puolikas kaali. Hannan kassalla käydessä mukaan tarttui 3 juuston ruokakerma ja tarjouksessa ollut sikanautarasia. Muut tykötarpeet löytyivät hyvin varustellun poikamiespoksin ruokakaapista.
Tarvikkeet:
- puolikas isosta kaalinkerästä
- 1 sipuli
- 400 g Pirkka nauta-sikajauhelihaa
- Ruokakerma, 3 juustoa
- riisiä
- ruokaöljyä
- lihaliemikuutio, suolaa, rosepippurirouhetta
Osa ruokatarpeista.
Sotkemme astioita...
Pistin kaalin suikaleiksi ja sipulin hakkelukseksi. Laitoin 2 annosta risottoriisiä kiehumaan ohjeen mukaan. Sekaan molskahti myös lihaliemikuutio.
Muovisen mitan alla oleva levy on vielä kylmä.
Ruskistin jauhelihan parissa erässä pannulla. Valurautapadassa kuullotin öljyssä kaalit ja sipulin.
Ainakin paljon tiskiä kerralla
Kaapista löytyi hyvänkokoinen lasivuoka. Nokare Oivariinia pohjalle ja hieroin sen talouspaperilla vuoan kylkiin. Sitten perään kuullotetut rehut, jauheliha ja riisit. Ruokakermaan sekoittelin teelusikallisen rosepippurirouhetta ja pikkuisen enemmän suolaa ja kaadoin sen muiden tarpeiden päälle. Sekoitin vielä kaikki tarpeet vuoassa suloiseksi sekasotkuksi. Uunissa oli 175 astetta ja vuoka sinne siksi aikaa, että paistos otti pintaan mukavan värin.
Kääräisin vuoan folioon, peittelin vielä parilla pyyhkeellä ja lähdin vajaan tunnin lenkille.
Lenkiltä tullessa oli mietittävä, että kai se rohkea rotan syö...
...ja tuotako muka pitäisi syödä?
Otin lautaselle pienen annoksen ja PERKELE! TÄMÄ ON HYVÄÄ! Piti vielä santsatakin. Jäi vielä useammaksi kerraksi lämmitettävääkin.
Van se paskaksi luottaa...
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Re: Van se paskaksi luottaa...
Tästä tuli kunnon ahaa elämys ja täälä on huomena ruuaksi kaalilaatikkoa, eipä ole tullut sitäkään syötyä kotoa muuttamisen jälkeen...
- mpk
- Viestit: 613
- Liittynyt: 18:44:17 10.11.2006
- Paikkakunta: Läntisen Etelä-Savon hiipuva kasvukeskus
Re: Van se paskaksi luottaa...
Hitto. Huomenna pitää vääntää kaalilaatikkoa. Iski oikein himo.
Re: Van se paskaksi luottaa...
Toistuvista pyynnöistä huolimatta jatkoa seuraa...
Van se paskaksi luottaa - osa 3
Viherpippurijuustolla täytetyt jauhelihakääryleet
Tarvikkeet:
- 400 g jauhelihaa
- kananmuna
- sipuli
- sulatejuustoa sattui taas kaapista löytymään, nyt oli Viherpippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
- ruokakermaa
- mausteina tässä(kin) suolaa ja mustapippurirouhetta
Osa ruokatarpeista
Ja eikun säheltämään:
Edellisessä kuvassa näkyy jo sipuli hienoksi hakattuna kulhon pohjalla (eikä yhtään sormenpalaa seassa). Joku teevee-kokki on kuulemma sanonut, että se pehmenee noin, kun laittaa suolan päälle. Ok, sipuli hienoksi ja päälle suolaa reilu teelusikallinen. Puoli tuntia odottelua ja sekaan kananmuna ja possujauheliha. Taikinaa vaivataan märällä kädellä kunnes se ei tartu kulhon laitoihin. Otetaanpa möykystä kuva.
Peittelin kulhon ja laitoin taikinan jääkaappiin noin uoleksi tunniksi kiinteytymään. Saa olla pitempäänkin.
Koskenlaskijapötkön päästä leikkelin reilun sentin siivuja, jotka halkaisin. Näin sain neljälle pihville. Epäilin, ettei jauhelihataikina riitä ja niinpä yksi juustopala tuli syötyä kokkailun ohessa (olkoon sitten se muutamassa topikissa kyselty kokkausruoka).
Jaoin taikinan kolmeen osaan.
Kastelin leikkuulaudan ja leivoin vedessä kostutetulla kädellä pihvin. Juustopala päälle ja pihvin rullaus ympärille. Pyörittelin kädessä vielä päädyt kiinni ja pötkylän muutenkin mieleiseen muotoon. Tämä kertaa kolme.
Paistovalmiit kääryleet
Pannu kuumaksi. Rasvaksi voita ja öljyä. Ettei pannu jäähtyisi liikaa ja kääryleitten pyörittelyyn olisi tilaa, paistoin ensin kaksi ja niitten jälkeen kolmannen.
Pötikät pannulla
Lopuksi pistin ruskistetut kääryleet pannulle ja lorautin sekaan kermaa. Pikkuisen suolaa ja mustapippurirouhetta ripsuttelin sekaan. Kansi päälle ja hautumaan (sattuu valurautapadan lasikansi olemaan sopiva paistinpannullekkin)
Tässä vaiheessa voi alkaa tekemään lisukkeeksi vaikkapa pottumuusia, ranskalaisia tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan.
Tuli noita jo yksi maistettuakin eikä ainakaan heti ulos tullut.
Van se paskaksi luottaa - osa 3
Viherpippurijuustolla täytetyt jauhelihakääryleet
Tarvikkeet:
- 400 g jauhelihaa
- kananmuna
- sipuli
- sulatejuustoa sattui taas kaapista löytymään, nyt oli Viherpippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
- ruokakermaa
- mausteina tässä(kin) suolaa ja mustapippurirouhetta
Osa ruokatarpeista
Ja eikun säheltämään:
Edellisessä kuvassa näkyy jo sipuli hienoksi hakattuna kulhon pohjalla (eikä yhtään sormenpalaa seassa). Joku teevee-kokki on kuulemma sanonut, että se pehmenee noin, kun laittaa suolan päälle. Ok, sipuli hienoksi ja päälle suolaa reilu teelusikallinen. Puoli tuntia odottelua ja sekaan kananmuna ja possujauheliha. Taikinaa vaivataan märällä kädellä kunnes se ei tartu kulhon laitoihin. Otetaanpa möykystä kuva.
Peittelin kulhon ja laitoin taikinan jääkaappiin noin uoleksi tunniksi kiinteytymään. Saa olla pitempäänkin.
Koskenlaskijapötkön päästä leikkelin reilun sentin siivuja, jotka halkaisin. Näin sain neljälle pihville. Epäilin, ettei jauhelihataikina riitä ja niinpä yksi juustopala tuli syötyä kokkailun ohessa (olkoon sitten se muutamassa topikissa kyselty kokkausruoka).
Jaoin taikinan kolmeen osaan.
Kastelin leikkuulaudan ja leivoin vedessä kostutetulla kädellä pihvin. Juustopala päälle ja pihvin rullaus ympärille. Pyörittelin kädessä vielä päädyt kiinni ja pötkylän muutenkin mieleiseen muotoon. Tämä kertaa kolme.
Paistovalmiit kääryleet
Pannu kuumaksi. Rasvaksi voita ja öljyä. Ettei pannu jäähtyisi liikaa ja kääryleitten pyörittelyyn olisi tilaa, paistoin ensin kaksi ja niitten jälkeen kolmannen.
Pötikät pannulla
Lopuksi pistin ruskistetut kääryleet pannulle ja lorautin sekaan kermaa. Pikkuisen suolaa ja mustapippurirouhetta ripsuttelin sekaan. Kansi päälle ja hautumaan (sattuu valurautapadan lasikansi olemaan sopiva paistinpannullekkin)
Tässä vaiheessa voi alkaa tekemään lisukkeeksi vaikkapa pottumuusia, ranskalaisia tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan.
Tuli noita jo yksi maistettuakin eikä ainakaan heti ulos tullut.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Van se paskaksi luottaa...
Hyvän näköstä. Unohda pelkkä mustapippuri ja koita pippurisekoitusta. Mauku potenssiin kaksi ja paluuta ei ole. Sopii lähes kaikkiin pippurilla maustettaviin muoniin..
Re: Van se paskaksi luottaa...
Jaahas. Onkos taas tullut juopoteltua ja nyt on jääkaappi tyhjä kuin kukkaro.
Tämähän ei vielä ole mikään hätä, vaan normmali tilanne.
Tässä selviytymisohjeet:
1) Pummaa naapurin eukolta 50 sentii.
2) Kaupaan ja ei, ei sinne kaljatislille vaan osta koko 0,5€ nuudelipaketteja!
3) paridesii vettä kiehumaan ja sinne pikkuriikkinen NAGA MORRISTA ja niin paljon valkosipulii kun vain huominenpäivä sietää.
4) Sit vähän aikaa lumitöitä -20 c pakkasessa (tai vaihtoehtoisesti kyykkyhyppyjä puoltuntii)
5)nuudelit keittoon ja takki pois.
Ja sit se tunne kun tulee kylmästä sisälle ja Naga rupee toimii!
AAH!
Ps. Ton Nagan voi korvata parilla kourallisella Habaneeroo tai vastaavalla. Niissä vaan on se ikäväpuoli, et niistä voi tulla tohon keitokseen makua. Nagasta ei tuu! vaan pelkkää lämmittävää tunnetta
Tämähän ei vielä ole mikään hätä, vaan normmali tilanne.
Tässä selviytymisohjeet:
1) Pummaa naapurin eukolta 50 sentii.
2) Kaupaan ja ei, ei sinne kaljatislille vaan osta koko 0,5€ nuudelipaketteja!
3) paridesii vettä kiehumaan ja sinne pikkuriikkinen NAGA MORRISTA ja niin paljon valkosipulii kun vain huominenpäivä sietää.
4) Sit vähän aikaa lumitöitä -20 c pakkasessa (tai vaihtoehtoisesti kyykkyhyppyjä puoltuntii)
5)nuudelit keittoon ja takki pois.
Ja sit se tunne kun tulee kylmästä sisälle ja Naga rupee toimii!
AAH!
Ps. Ton Nagan voi korvata parilla kourallisella Habaneeroo tai vastaavalla. Niissä vaan on se ikäväpuoli, et niistä voi tulla tohon keitokseen makua. Nagasta ei tuu! vaan pelkkää lämmittävää tunnetta
Re: Van se paskaksi luottaa...
Jyffe kirjoitti:Tuli noita jo yksi maistettuakin eikä ainakaan heti ulos tullut.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Van se paskaksi luottaa...
Van se paskaksi luottaa - osa 4
Sitruunakanankoivet
Tarvikkeet:
- paketti maustamattomia broilerin koipireisiä
- sitruuna
- merisuolaa
- pippurisekoitusta (Holmesin pyynnöstä)
- timjamia
- valkosipulia joka siitä tykkää
Sähellys:
Ajatus koivista tuli karppaus.infon sivuilta löytyneestä reseptistä, jonka liki suora kopio tämä onkin.
Kuten kaikki tietävät, on valmismarinadi pitkän päälle kammottavaa. Kaupasta tarttui mukaan paketillinen maustamattomia Pirkka-koipia.
Otin koivet paketista, leikkasin niihin viiltoja joihin laitoin merisuolaa. Sitten hieroin koipien pintaan pippurisekoitusta, myös "nurjalle" puolelle. Koivet voideltuun vuokaan ja puristelin sitruunanmehun niiden päälle. Vielä pari teelusikallista timjamia kourassa hienoksi ja ripottelu koiville. Jätin koivet lämpenemään ja maustumaan. Noin puolen tunnin päästä laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen ja kun se oli lämmin, vuoka uuniin. 50 minuutin päästä sapuska pois uunista ja valuttelin liiat liemet pois. Folio vuoan päälle ja annoin koipien hautua vielä vartin.
Ensimmäinen koipi oli niin hyvää, että tuli santsattua. Otin kuvan huomisen evääksi jääneestä kolmannesta koivesta ennen jääkaappiin laittamista.
Taas joutuu toteamaan että paskaksi luottaa.
Sitruunakanankoivet
Tarvikkeet:
- paketti maustamattomia broilerin koipireisiä
- sitruuna
- merisuolaa
- pippurisekoitusta (Holmesin pyynnöstä)
- timjamia
- valkosipulia joka siitä tykkää
Sähellys:
Ajatus koivista tuli karppaus.infon sivuilta löytyneestä reseptistä, jonka liki suora kopio tämä onkin.
Kuten kaikki tietävät, on valmismarinadi pitkän päälle kammottavaa. Kaupasta tarttui mukaan paketillinen maustamattomia Pirkka-koipia.
Otin koivet paketista, leikkasin niihin viiltoja joihin laitoin merisuolaa. Sitten hieroin koipien pintaan pippurisekoitusta, myös "nurjalle" puolelle. Koivet voideltuun vuokaan ja puristelin sitruunanmehun niiden päälle. Vielä pari teelusikallista timjamia kourassa hienoksi ja ripottelu koiville. Jätin koivet lämpenemään ja maustumaan. Noin puolen tunnin päästä laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen ja kun se oli lämmin, vuoka uuniin. 50 minuutin päästä sapuska pois uunista ja valuttelin liiat liemet pois. Folio vuoan päälle ja annoin koipien hautua vielä vartin.
Ensimmäinen koipi oli niin hyvää, että tuli santsattua. Otin kuvan huomisen evääksi jääneestä kolmannesta koivesta ennen jääkaappiin laittamista.
Taas joutuu toteamaan että paskaksi luottaa.
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Re: Van se paskaksi luottaa...
Uusi "alaston kokki" on syntynyt!
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Re: Van se paskaksi luottaa...
Kiitos alaston kokki! Pippurisekoitus on siitä kätevä, että nykyään kun laitan ruokaa niin harvemmin tulee enää lisättyä suolaa ruokaan(tai ollenkaan). Olen laskenut TexasInstrument-laskimellani, että elinikäni on pidentynyt tällä tavalla noin neljä minuuttia. Kätevää? Kaupan marinaadit on todellakin saatanasta.Jyffe kirjoitti:Van se paskaksi luottaa - osa 4
Sitruunakanankoivet
Tarvikkeet:
- paketti maustamattomia broilerin koipireisiä
- sitruuna
- merisuolaa
- pippurisekoitusta (Holmesin pyynnöstä)
- timjamia
- valkosipulia joka siitä tykkää
Sähellys:
Ajatus koivista tuli karppaus.infon sivuilta löytyneestä reseptistä, jonka liki suora kopio tämä onkin.
Kuten kaikki tietävät, on valmismarinadi pitkän päälle kammottavaa. Kaupasta tarttui mukaan paketillinen maustamattomia Pirkka-koipia.
Otin koivet paketista, leikkasin niihin viiltoja joihin laitoin merisuolaa. Sitten hieroin koipien pintaan pippurisekoitusta, myös "nurjalle" puolelle. Koivet voideltuun vuokaan ja puristelin sitruunanmehun niiden päälle. Vielä pari teelusikallista timjamia kourassa hienoksi ja ripottelu koiville. Jätin koivet lämpenemään ja maustumaan. Noin puolen tunnin päästä laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen ja kun se oli lämmin, vuoka uuniin. 50 minuutin päästä sapuska pois uunista ja valuttelin liiat liemet pois. Folio vuoan päälle ja annoin koipien hautua vielä vartin.
Ensimmäinen koipi oli niin hyvää, että tuli santsattua. Otin kuvan huomisen evääksi jääneestä kolmannesta koivesta ennen jääkaappiin laittamista.
Taas joutuu toteamaan että paskaksi luottaa.
-
- Viestit: 80
- Liittynyt: 17:31:59 20.11.2006
Re: Van se paskaksi luottaa...
Tuohon kaalilaatikon pintaan raakana kun tökkii kunnon reikiä ja valuttaa sinne siirappia, tulee siitä verinais.