Kylmäsavustin Pro Q

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
ekan
Viestit: 13
Liittynyt: 09:13:54 01.07.2008

Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja ekan »

Onko moista laitetta kukaan vielä ehtinyt kokeilemaan?
Eli pitääkö minkä lupaa?
Näin syksykeleillähän ton voisi laittaa vaikka pahvilaatikkoon.
Varsinkin toi sähköttömyys olisi kalareisuilla hyvä ominaisuus.

Linkki: http://kauppa.savustintukku.fi/product_details.php?p=64
ekan
Viestit: 13
Liittynyt: 09:13:54 01.07.2008

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja ekan »

No niin uhraudun itse tieteen nimissä ja tilasin ko. laitteen ja testailen sitä torstaina alkavalla kalareisulla. (Tosin reissukaverit joutuvat syömään tuotokset:-)

Pistän raporttia tulemaan savustimesta reissun jälkeen.
Tom : P
Viestit: 442
Liittynyt: 10:10:12 29.08.2010
Paikkakunta: pusinessity

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja Tom : P »

Jep joo,laitappa rapsat kehiin,kylhän toi kiinnostaa ku mul on mökil se perinteinen/Lappilainen kylmäsav.hässäkkä,jäis se 10:n tunnin tulilla istuskelu :lipilipi: :plaa: :kippis: ..voishan sen ajan vaikka kalastaa :shock:
Einari se ei narise..
ekan
Viestit: 13
Liittynyt: 09:13:54 01.07.2008

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja ekan »

No niin, nyt on kalaressulta palauduttu ja kylmäsavu laite kokeiltu.
Ahventen jigaaminen on kyllä mukavaa, venekaveri sai seitsemällä heitolla saman verran ahvenia.

Savustimesta: Kelit vähän liian kesäisiä ja jouduin tyytymään haukeen kylmäsavustuskohteena, mutta kuitenkin laite pitää minkä lupaa, eli toimii noin kymmenentuntia yhdellä täytöllä ja tuottaa savua tasaisesti liiemmälti lämpeämättä.
Ko. laite oli yksinkertaisesti päivän pallogrillissä.

Jatkan testiä vielä kotioloissa aidolla norjalaisella merilohella, ehkä tällä kertaa nestekaasugrillissä :D
Katsotaan miten yön yli kylmäsavustus onnistuu.

Tilasin mukaan pienemmän pussin valmista purua eli muutama savustuskerta menee niillä.
Tom : P
Viestit: 442
Liittynyt: 10:10:12 29.08.2010
Paikkakunta: pusinessity

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja Tom : P »

Joopajoo,perinteisellä tyylillä (9h) taas mentii ja ny o huono olla mut kyllähän toi kylmäsavulohi ja kylmäkeskiolut mukavasti loiventaa :wink:
Einari se ei narise..
ekan
Viestit: 13
Liittynyt: 09:13:54 01.07.2008

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja ekan »

Nyt on kokeiltu aidolla Norjalaisella Merilohella :D

Toimii edelleen hienosti, mutta ostamani purut samasta paikasta eivät ole makuuni. Nyt hakusessa onkin leppäjauhoja......
Tai pitäisi vain keksiä mites saada normaalit leppälastut lähinnä ruisjauhoja muistuttavaksi, sillä en tiedä miten nämä isommat lastut toimivat (pitäneee varmaan testata)
foxi
Viestit: 12
Liittynyt: 18:44:52 11.05.2009
Paikkakunta: polvijärvi

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja foxi »

Joko kokeilit normi puruilla ?
Kävin tänään omani postista,ensi viikolla tarkoitus testata.
Avatar
ak82
Viestit: 220
Liittynyt: 16:53:04 09.09.2007
Paikkakunta: Tampere

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja ak82 »

foxi kirjoitti:Joko kokeilit normi puruilla ?
Kävin tänään omani postista,ensi viikolla tarkoitus testata.
Mitenkäs testi sujui?

On kyllä sen verta edullinen vehje että jos kerta toimii niin pakkohan tuo on hommata. eikä noi purutkaan öky hintaisia ole. Voisihan sitä kokeilla "maustaa" muilla puruilla tuota kaupan omaa jauhetta jos maku ei miellytä.
Avatar
pääevä
Viestit: 2492
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja pääevä »

Uskomattoman yksinkertaisen oloinen lait ja nehän ne yleensä parhaita onkin.
Pelaako tuo tosissaan ?
Eikö siinä kuitenkin puru ole kytemistilassa koko ajan ja jos se on pallogrillissä, niin mitkä ovat lämpötilat sisällä ? Oletteko mitanneet ? :mitaviddua:
Avatar
kokki1
Viestit: 983
Liittynyt: 08:30:28 06.10.2009
Paikkakunta: Veikkola

Re: Kylmäsavustin Pro Q

Viesti Kirjoittaja kokki1 »

Mä hommasin ton kanssa, hyvin toimii 8) . Tosin minäkin tahdon toisen makuisia puruja, kyllä noillakin ny savustaa, mutta täytyy vissiin jauhaa hieman omenapuuta, tammea tai kirsikkapuuta siihen joukkoon. Silleen saan kalaan hieman lisää aromia, makeutta sekä väriä. varsinkin omenapuulla tulee hyvä pinta. Kohta alkaa taas savuhommat, laitan lämpömittarin toimintaan kanssa.

Niin ja sit se lysti oikein vasta alkaa, kun saan poron lihat tilattua :bigboss:
Vastaa Viestiin