Kolmen lihan pullat tomaattikastikkeella kera spagetin

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Liba
Viestit: 678
Liittynyt: 18:22:00 25.07.2006
Paikkakunta: Helsinki

Kolmen lihan pullat tomaattikastikkeella kera spagetin

Viesti Kirjoittaja Liba »

Tässäpä juuri uunista tullut ja varsin maistuva lihapullaresepti:

Lihapullat (2 pellillistä)
400g naudan jauhelihaa
400g lampaan jauhelihaa
n. 250g porsaan kylkiviipaleita
1 dl korppujauhoja
1dl maitoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 sipulia
5 kynttä valkosipulia
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua chiliä
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa

-laita korppujauhot turpoamaan maitoon muutamaksi minuutiksi
-silppua ja kuullota sipulit
-leikkaa possuviipaleet n. 1x1cm kuutioiksi
-laita ainekset kulhoon ja kouri niinkuin lihaa kouritaan
EDIT: jos tulinen ruoka ei maistu, laita chiliä vain 1/2 tl tai vähemmän. Tällä ohjeella pullissa on sopivasti potkua.

Lämmitä uuni 200C ja paista n. 25min.

Tomaattikastike

oliiviöljyä paistamiseen
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl suolaa

-silppua sipulit ja laita kattilaan kuullotumaan öljyssä n 5min ajaksi
-lisää mausteet sipulin ja öljyn joukkoon ja anna porista muutama minuutti
-lisää tomaattimurska
-anna porista pienellä lämmöllä ainakin 30min, mielummin pidempään. Maku paranee ja paranee keittoajan myötä Jos haluat paksumpaa kastiketta, keitä ilman kantta jolloin vesi haihtuu ja koostumus tiivistyy.
-lisää lopuksi tuoretta silputtua basilikaa

Nauti!

Itse tein tarkoituksella ison satsin pullia ja aterialta jääneet pakastin. Samoilla suhteilla saa tietysti pienenemmänkin satsin tehtyä.