Tässäpä juuri uunista tullut ja varsin maistuva lihapullaresepti:
Lihapullat (2 pellillistä)
400g naudan jauhelihaa
400g lampaan jauhelihaa
n. 250g porsaan kylkiviipaleita
1 dl korppujauhoja
1dl maitoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 sipulia
5 kynttä valkosipulia
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua chiliä
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
-laita korppujauhot turpoamaan maitoon muutamaksi minuutiksi
-silppua ja kuullota sipulit
-leikkaa possuviipaleet n. 1x1cm kuutioiksi
-laita ainekset kulhoon ja kouri niinkuin lihaa kouritaan
EDIT: jos tulinen ruoka ei maistu, laita chiliä vain 1/2 tl tai vähemmän. Tällä ohjeella pullissa on sopivasti potkua.
Lämmitä uuni 200C ja paista n. 25min.
Tomaattikastike
oliiviöljyä paistamiseen
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl suolaa
-silppua sipulit ja laita kattilaan kuullotumaan öljyssä n 5min ajaksi
-lisää mausteet sipulin ja öljyn joukkoon ja anna porista muutama minuutti
-lisää tomaattimurska
-anna porista pienellä lämmöllä ainakin 30min, mielummin pidempään. Maku paranee ja paranee keittoajan myötä Jos haluat paksumpaa kastiketta, keitä ilman kantta jolloin vesi haihtuu ja koostumus tiivistyy.
-lisää lopuksi tuoretta silputtua basilikaa
Nauti!
Itse tein tarkoituksella ison satsin pullia ja aterialta jääneet pakastin. Samoilla suhteilla saa tietysti pienenemmänkin satsin tehtyä.
Kolmen lihan pullat tomaattikastikkeella kera spagetin
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt