Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Rapujen keitto-ohjeita ja rapureseptejä tänne kiitos!
Kohta se taas alkaa ravustuskausi ja pääsee herkuttelemaan. Onko mitään uusia tuulia niiden valmistamiseen vai mennäänkö perinteisillä rapuresepteillä?
Kohta se taas alkaa ravustuskausi ja pääsee herkuttelemaan. Onko mitään uusia tuulia niiden valmistamiseen vai mennäänkö perinteisillä rapuresepteillä?
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Paljon Skånea, ravut voi vaikka heittää tunkioon. Hik.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Hyvä naapurin isäntä.
Nyt alkaa Suomen kielioppikin irrota kuten teikäläisiltä pitääkin
Nyt alkaa Suomen kielioppikin irrota kuten teikäläisiltä pitääkin
I am the lizard king, I can do anything!
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Itsehän käyttäisin varmaan Juha Jormanaisen ohjetta, löytynee Juhan kirjoista ja Erä-lehdistä, ehkä KVG voisi auttaa myöskin. Muistaakseni oleellisin pointti oli 40g suolaa litraa kohti vrt. normaalit 30g ohjeet, tätä Jormanainen painotti voimallisesti Vai meniköhä se noin... No, suhdelut oli 3 ja 4 kuitenniin.
Pieni omaisuus menisi varmaan parhaimpiin shampanjoihin, viineihin ja aperatiiveihinkin jos Jormanaisen ohjeita noudattaisi, mutta kerrankos sitä nyt ennen seuraavaa kertaa!
Ja muista kaataa sula voi munan päälle!
MUOKS: Piti oikein tsekata kun löytyy yksi Jormanaisen keittokirja hyllystä. Eli tosiaan, 40g suolaa litraa vettä kohden, Juha suosittelee englantilaista Maldonin karkeaa merisuolaa mutta myös monet ranskalaiset merisuolat ovat erinomaisia Sitte se tuossa parin sivun verran vääntää niitä ja juomasuosituksena on vanhempi vuosikertashampanja ja snapsit suun makuaistin neutraloimiseksi.
...Pitäisköhän näin perjantain kunniaksi neutraloida suun makuaistit...
Pieni omaisuus menisi varmaan parhaimpiin shampanjoihin, viineihin ja aperatiiveihinkin jos Jormanaisen ohjeita noudattaisi, mutta kerrankos sitä nyt ennen seuraavaa kertaa!
Ja muista kaataa sula voi munan päälle!
MUOKS: Piti oikein tsekata kun löytyy yksi Jormanaisen keittokirja hyllystä. Eli tosiaan, 40g suolaa litraa vettä kohden, Juha suosittelee englantilaista Maldonin karkeaa merisuolaa mutta myös monet ranskalaiset merisuolat ovat erinomaisia Sitte se tuossa parin sivun verran vääntää niitä ja juomasuosituksena on vanhempi vuosikertashampanja ja snapsit suun makuaistin neutraloimiseksi.
...Pitäisköhän näin perjantain kunniaksi neutraloida suun makuaistit...
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Nimenomaan tuo neutralointi on tärkeää, ei sitä muuten...
Onko kukaan keittänyt rapuja valkoviinissä, kuten simpukoilla tehdään? Voisi olla ihan jees sekin.
Onko kukaan keittänyt rapuja valkoviinissä, kuten simpukoilla tehdään? Voisi olla ihan jees sekin.
I am the lizard king, I can do anything!
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Ei kannata keittää, sillä niistä tulee sitkeitä Mä luulen et vanhoilla mennään, riittävästi suolaa, ja tosiaan mä oon käyttäny tota Maldonia. Joko mulla on pikkusormi pyllyssä, mut mieletäni ihan eri kuin tavallinen karkea merisuola. Juomana kylmä ryyppy, vissy ja Karhu. Lisäks salaattia, ei toi mitään rakettitiedettä oo (kai luitte viimeisen Aku Ankan)
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
-
- Herr Doktor
- Viestit: 7038
- Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
- Paikkakunta: Privat område. Mene pois.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Suun neutronointi on tosiaan rapukesteissä tärkeä asia. Siihen kelpaa loistavasti Skånen lisäksi myös Aalborg ja OP. Ja muistakaa laulaa Helan heittäessänne ravut kokonaisina sinne tunkioon.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Tuskin kannattaa valkkarissa keittää, en usko paljoakaan makua muuttavan.
Kuoret sit taiteen ja rapuliemen keitto, mahtava pohja keittoihin tai sooseihin, joita kelpaa oksentaa tunkiolle.
Kuoret sit taiteen ja rapuliemen keitto, mahtava pohja keittoihin tai sooseihin, joita kelpaa oksentaa tunkiolle.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Juotuna? Ei siihen kukaan rapuja laitaKalakaima kirjoitti:Valkkari oikein laitettuna - Ok!
- Kalakaima -
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Hmm, voisihan se olla mukavampaa oksentaa valkkaria tunkiolle?
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
Hmm,lauantaina ystävien kanssa nautitaan (..juodaan) satakunta äkriäistä alkupaloina mm. torvisieniheittoa ..ei pahalta kuullosta ennen sunnuntaita
Einari se ei narise..
Re: Rapu, rapu, rapu, rapurallaa!!
..vieläpä ite pyytämiä,kissan ruoalla ja HK-plööllä
Einari se ei narise..