Sivu 1/1

Graavi kuha

Lähetetty: 19:13:32 06.08.2012
Kirjoittaja anssi64
Onko joku kokeillut tehdä kuhasta-------------graavi kuhaa??

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 19:44:13 06.08.2012
Kirjoittaja sursill
Kyllä olen daivaassa Tuo on mun suun mukaista, kuin myös pelkällä karkealla merisuolalla max.12h suolattu versio.
Kannattaa kokeilla, =P~ sillä se selviää. :wink:

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 21:01:59 06.08.2012
Kirjoittaja DC
Kyllä se on yksi vaihtoehto kuhan laittotavoista ja ei huonoin.

- eero -

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 23:03:17 06.08.2012
Kirjoittaja ahl
Mun ehdoton ykkönen kuharuuista! Ja kaveritkin on kehuneet. Pakkasen kautta fileet. Pintaan merisuola, hitunen mustapippuria, muutama rose-pippuri(voi jättää pois), tilli ja itse pruukaan sivellä vähän giniä fileisiin. Vuorokausi jääkaapissa painon alla, fileet vastakkain. Nokkosvarrasleipää, voita ja fisua päälle.

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 14:36:33 07.08.2012
Kirjoittaja Jespeli
ahl kirjoitti:Pakkasen kautta fileet.
Kauanko fileitä pitää pakkasessa pitää ennen graavaamista? Riittääkö vain, että jäähän karahtaa? Ja käykö sama sääntö muillekin pakkasen kautta käytettäville kaloille?

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 15:34:39 07.08.2012
Kirjoittaja anssi64
Mikäs idea on laittaa pakkaseen ennen graavaamista?? Kysyy epätietoinen länsi-suomesta.

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 15:41:11 07.08.2012
Kirjoittaja okuma
anssi64 kirjoitti:Mikäs idea on laittaa pakkaseen ennen graavaamista?? Kysyy epätietoinen länsi-suomesta.
Sillä varmistaa ainakin sisävesissä kasvaneista että kaikki loiset kuolee, näin ainakin minua on opastettu nöössistä lähtien :soo soo:

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 16:11:05 07.08.2012
Kirjoittaja vetorauta
Kannattaa pakastaa graavikalat vähintään 24h -18C pakkasessa. Suolaus ei tapa esim. lapamadon toukkia.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00627

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 16:37:48 07.08.2012
Kirjoittaja ahl
Vuorokauden oon fileitä pakkasessa pitänyt. Lapamadon esiintymisestä kuhassa on paljon ristiriitaista viestiä, mutta oon ottanut varman päälle. fi.m.wikipedia.org/wiki/Lapamato

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 16:54:32 07.08.2012
Kirjoittaja anssi64
No joo, tota vähän aavistelinkin.

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 19:40:56 18.12.2013
Kirjoittaja vehy
Nyt on kuhat ja lohet gravaantumassa ja huomenna olis tarkoitus kylmäsavustaa molempia. Onko kukaan koskaan kylmäsavustanu kuhaa? Google haku ei tuottanut mitään löydöksiä kylmäsavukuha haulle...

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 19:53:32 18.12.2013
Kirjoittaja Appura
On kylmäsavustettu ja hyvä tuli. Fileet pakkasen kautta graaviks ja sitten savuun ja eiku maistelemaan.

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 20:52:30 18.12.2013
Kirjoittaja pääevä
Täähän pitää testata joskus itekkin, laittakaapas sitten vinkkiä suolaus/savustusajoista, jne...

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 21:16:35 18.12.2013
Kirjoittaja vehy
Ylihuomenna iltasella tulee tietoa mikä meni vi...ks vai menikö mikään :) Ilmottelen sitten aikojakin tarkemmin. Miten kauan ootte kuhaa savussa pitänyt/onko sama kuin lohellakin, että kun on sopivan "jäykkä" niin pihalle :)

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 21:54:31 18.12.2013
Kirjoittaja Appura
Normi graavi ja näppituntumalla kylmässä savussa. Sit kun näyttää ja tuntuu oikeelta eiku nautti.

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 07:08:13 19.12.2013
Kirjoittaja Jussijii
Menee se raakanakin, sushissa 8-)

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 14:29:37 20.12.2013
Kirjoittaja vehy
No niin elikkäs mulla oli noin kilon kuhista otettuja fileitä pakastettuna. Sulatin ne jääkaapissa, sitten kuivaus talouspaperilla, muovikippoon reipas kerros hienoa merisuolaa ja pikkusen sokeria, painoin fileen molempia puolia suolaan jonka jälkeen ravistin ylimääräiset pois. Fileet jääkaappiin vakuumiin (voi laittaa myös kelmuun tms. mutta vaatii painon päälle), 4 tunnin päästä huuhtelin kylmällä vedellä ylimääräiset suolat pois ja kuivasin fileet talouspaperilla ja laitoin ne vielä yöksi jääkaappiin. Aamulla tunniksi kiertoilmauuniin ilman lämpöä kuivamaan (kuivatus onnistuu muuallakin missä vaan ilma vaihtuu). Ja 7-8h bradley smokerilla kylmäsavussa! Aivan loistavan makuista joskin ehkä hieman suolaista!!!

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 00:32:59 28.12.2013
Kirjoittaja jarppandeeri
Muutaman kerran tehny graavikuhaa, ja nannaa se on. Mutta kuhaceviche on vielä huomattavasti maukkaampaa!

Re: Graavi kuha

Lähetetty: 23:34:42 15.06.2014
Kirjoittaja sursill
jarppandeeri kirjoitti:Muutaman kerran tehny graavikuhaa, ja nannaa se on. Mutta kuhaceviche on vielä huomattavasti maukkaampaa!
Mulla on vielä kuhaceviche resepti säätöä vajaa kun tykkään, että "kalan" maku häviää tuolla keinoo. Mulle uppoaa maun puolesta parhaiten suolakuha ja toisena tulee graavi erittäin pienellä tilli/pippuri annoksella.
Vituttaa vaan, kun on pukannut jonkinlaista keliakian tynkää, niin en voi syödä noita jälkiuuni tai minkään muun leivän päällä. :evil: =P~
Keliaakikkojen leivät maistuu sahan puruilta. autsz