Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Olen jo pitkään kuolannut jenkkiläisten tv-sarjojen kuten Man Vs Food possuleipiä ja miettinyt miten moisen voisi tehdä kotona. Päätin tänään hiukan kokeilla ja lopputulos oli, noh kyllä se aikalailla liippaa täydellisyyttä.
Possun tein näin:
Ostin 1.7 kg possun lihaa. Koska lapaa ei ollut niin ostin köntin kassleria ja "porsaan uunilihan" en tiedä mitä palaa se on, mutta rasvaa oli ainakin riittävästi.
Hieroin lihoihin aika reilusti mustapippuria ja suolaa pintaan ja annoin olla sen aikaa kun pilkoin kaksi sipulia, viisi valkosipulin kynttä, kaksi tuoretta chiliä ja porkkanan.
Nostelin lihat pataan ja kasvikset päälle. Niiden päälle 0.5l pullo Dr Pepperiä(luit oikein, jos ei löydy tai epäilet, niin laita normaali kokista, ei lightia) vajaa desi soijaa, saman verran ketsuppia, HP:n woodsmoke kastiketta ja reilu hyppysellinen savusuolaa(ei välttämätön) ja muutama sekoitus ja koko komeus uuniin 150 asteeseen ja muutaman kerran kääntelin lihoja siinä välissä kunnes lihat oli niin pehmeitä että hajosivat käsiin. Otti noin 4h. Sitten pata pois uunista, lihat pois liemestä ja kuhloon niin että palat on rikottu muhjuksi, liemi siivilän läpi talteen ja osa siitä takaisin "possumuhjun" päälle.
Lihan ollessa uunissa tein myös coleslaw salaatin: Kaalia reilukasa ohuiksi viipaleiksi. Porkkana raastimen läpi. Korianteria ruukullinen pieneksi silputtuna. Yksi punainen chili todella pieninä viipaleina ja ilman siemeniä. Soosi salaatille: reilu desi hyvää majoneesiä(kruunu), loraus maitoa, suolaa, reilu ruokalusikallinen dijon-sinappia, pippuria, ja cayenne-pippuria ja pari tippaa sitruunamehua. Kaikki ainekset huolella sekaisin ja jääkaappiin pariksi tunniksi välillä sekoittaen ja painellen. Mustapippuria vielä lopuksi päälle ja avot.
Sitten sämpylät uunista, saavat huilia hetken ja sitten halki ja possua reilusti alle, coleslawit päälle ja ääntä kohti. Väliin ei tarvitse mitään muuta.
Sopisi varmasti hyvin myös tortillan väliin tuo possu. Kerrassaan herkullista apetta.
Possun tein näin:
Ostin 1.7 kg possun lihaa. Koska lapaa ei ollut niin ostin köntin kassleria ja "porsaan uunilihan" en tiedä mitä palaa se on, mutta rasvaa oli ainakin riittävästi.
Hieroin lihoihin aika reilusti mustapippuria ja suolaa pintaan ja annoin olla sen aikaa kun pilkoin kaksi sipulia, viisi valkosipulin kynttä, kaksi tuoretta chiliä ja porkkanan.
Nostelin lihat pataan ja kasvikset päälle. Niiden päälle 0.5l pullo Dr Pepperiä(luit oikein, jos ei löydy tai epäilet, niin laita normaali kokista, ei lightia) vajaa desi soijaa, saman verran ketsuppia, HP:n woodsmoke kastiketta ja reilu hyppysellinen savusuolaa(ei välttämätön) ja muutama sekoitus ja koko komeus uuniin 150 asteeseen ja muutaman kerran kääntelin lihoja siinä välissä kunnes lihat oli niin pehmeitä että hajosivat käsiin. Otti noin 4h. Sitten pata pois uunista, lihat pois liemestä ja kuhloon niin että palat on rikottu muhjuksi, liemi siivilän läpi talteen ja osa siitä takaisin "possumuhjun" päälle.
Lihan ollessa uunissa tein myös coleslaw salaatin: Kaalia reilukasa ohuiksi viipaleiksi. Porkkana raastimen läpi. Korianteria ruukullinen pieneksi silputtuna. Yksi punainen chili todella pieninä viipaleina ja ilman siemeniä. Soosi salaatille: reilu desi hyvää majoneesiä(kruunu), loraus maitoa, suolaa, reilu ruokalusikallinen dijon-sinappia, pippuria, ja cayenne-pippuria ja pari tippaa sitruunamehua. Kaikki ainekset huolella sekaisin ja jääkaappiin pariksi tunniksi välillä sekoittaen ja painellen. Mustapippuria vielä lopuksi päälle ja avot.
Sitten sämpylät uunista, saavat huilia hetken ja sitten halki ja possua reilusti alle, coleslawit päälle ja ääntä kohti. Väliin ei tarvitse mitään muuta.
Sopisi varmasti hyvin myös tortillan väliin tuo possu. Kerrassaan herkullista apetta.
- Aavikkosammakko
- PaMu "the Hand" Henry
- Viestit: 3524
- Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
- Paikkakunta: Mansesteri
- Viesti:
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Tätä on PAKKO testata tässä joskus. Hianoo!
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/
http://www.nasijarvi.fi/
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Ens kerralla en laita kasleria vaan ainoastaan tuota uunilihaa.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Itse sain ajatuksen Lonestarin menusta, Carolina Pulled Pork Sandwich ! Modasin itse HS:n menusta http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikke ... 5266426544 ja bongasin ämeriikan reseptejä.
Keittämiseen laitoin joukkoon pippureita, suolaa ja laakerinlehtiä sopivasti eli reilusti (ei niistä tule kovinkaan voimakasta makua lihaan vaikka reilusti käyttääkin). Barbeque-soosissa oikaisin ja käytin Hunts´ia, makeaa, mutta omaan makuun muy bueno. Muuten tein ohjeen mukaan. Mielestäni kassleri toimii hommassa aivan loistavasti, reilu kilon pala kannattaa pistää kahtia ennen keittämistä niin siitä tulee kauttaaltaan käteen hajoavaa niin kuin asiaan kuuluu, muuten keskiosa saattaa jäädä "jäykemmäksi". Itellä keiton jälkeen liha meinaa väkisin murentua välineisiin kun sitä nostaa kattilasta...
Parhaan Coleslawin saa taiottua ehdottomasti alkukesän kaalilla ja porkkanalla. Lisäksi oli Coleslaw-ohje mikä tahansa niin siinä pitää olla majoneesia ja Creme Fraichea! Etenkin jälkimmäinen tuo kuohkeutta/keveyttä/raikkautta.
Edit. Tällä safkalla muuten käännytetään vegaaneja, on sit niin hyvää ettei kenellekään jää lautaselle!
Keittämiseen laitoin joukkoon pippureita, suolaa ja laakerinlehtiä sopivasti eli reilusti (ei niistä tule kovinkaan voimakasta makua lihaan vaikka reilusti käyttääkin). Barbeque-soosissa oikaisin ja käytin Hunts´ia, makeaa, mutta omaan makuun muy bueno. Muuten tein ohjeen mukaan. Mielestäni kassleri toimii hommassa aivan loistavasti, reilu kilon pala kannattaa pistää kahtia ennen keittämistä niin siitä tulee kauttaaltaan käteen hajoavaa niin kuin asiaan kuuluu, muuten keskiosa saattaa jäädä "jäykemmäksi". Itellä keiton jälkeen liha meinaa väkisin murentua välineisiin kun sitä nostaa kattilasta...
Parhaan Coleslawin saa taiottua ehdottomasti alkukesän kaalilla ja porkkanalla. Lisäksi oli Coleslaw-ohje mikä tahansa niin siinä pitää olla majoneesia ja Creme Fraichea! Etenkin jälkimmäinen tuo kuohkeutta/keveyttä/raikkautta.
Edit. Tällä safkalla muuten käännytetään vegaaneja, on sit niin hyvää ettei kenellekään jää lautaselle!
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Jep, ens kerralla mäkin halkasen sen kasslerin keskeltä. Nyt syyt vähän turhan pitkiä. Tällä kertaa en "hakannut" tota coleslawta,mutta ens kerralla hakkaan, eli kaali suikaleille reilusti perunanuijaa päälle jolloin neste lähtee mähän liikkeelle ja siitä tulee mehukkaampaa. Toi cream fraiche pitää kanssa vielä testata.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Vaikuttaa hyvältä, pitääpä testata jossain rakosessa.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Pulled Pork Sandwicheja on tullut tehtyä parikin kertaa ja todellakin toimii. Itse käyttänyt tuota porsaan uunilihaa, sitä saa halvalla ja siinä on sopivan paljon rasvaa. Lisäksi olen sekoittanut revityt lihat BBq-soosiin, joka sitoo ne kivasti ja tuo makua.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Possun lapa toimii tälläisissä virityksissä.. välillä vaan vaikea löytää. Mulla on ollut tapana hieroa mausteet pintaan ja sit paistetaan pinnat kiinni ja uunin.. joku 3,5-4h on hyvä 150 asteessa. Pintaan hierotaan mausteseosta jossa on esim. kuminaa, fariinisokeria, paprikajauhetta, pippuria, cayenne hiliä ja suolaa. Jos haluaa vegejä messiin niin normi laageria ja veget uimaan+ liha siihen päälle. Revityn lihan sekaan voi tosiaan laitella sooseja jos haluaa.. hyvin toimii sekin.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Tein tänään coren laittaman ohjeen mukaan. Hyvää. Vaimokin tykkäsi.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Sovelsin pienemmälle erälle ja oman maun mukaan tuota aloittajan ohjetta.
Tänään tein tämän tällaisella reseptillä ja TOIMII!!:
900 grammaa possun uunilihaa
0,4 litraa dr pepper (oli pakko hörpätä loput ite)
2 sipulia
2 porkkanaa
Puoli desiä ketsuppia
Santa Maria BBQ Marinade Allround puoli pussia
suolaa
mustapippuria
Salaattia en tehnyt erikseen, kun oli jääkaapissa valmiina raastesalaattia (kaali, paprika, ananas ja kurkku).
Muutamia uusia juttuja tuli tässä. Porkkanat oli ihan uusi tuttavuus tuollatavalla tehtynä. Keitossa menee pikkupalasina, mutta nuita ois vedelly melkosen kasan, kun oli niin hyviä. BBQ -kastike taitaa olla tulevaisuudessa vakiovaruste ruoanlaitossa.
Tänään tein tämän tällaisella reseptillä ja TOIMII!!:
900 grammaa possun uunilihaa
0,4 litraa dr pepper (oli pakko hörpätä loput ite)
2 sipulia
2 porkkanaa
Puoli desiä ketsuppia
Santa Maria BBQ Marinade Allround puoli pussia
suolaa
mustapippuria
Salaattia en tehnyt erikseen, kun oli jääkaapissa valmiina raastesalaattia (kaali, paprika, ananas ja kurkku).
Muutamia uusia juttuja tuli tässä. Porkkanat oli ihan uusi tuttavuus tuollatavalla tehtynä. Keitossa menee pikkupalasina, mutta nuita ois vedelly melkosen kasan, kun oli niin hyviä. BBQ -kastike taitaa olla tulevaisuudessa vakiovaruste ruoanlaitossa.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Sipulin ystäville.. Tämä toimii possun ja hamppareiden kaa kuin junan vessa pakkasella
Marinoidut punasipulit
4 punasipulia
1/2d punaviinietikkaa
3rkl oliiviöljyä
1dl sokeria
suolaa+pippuria
Annetaan marinoitua huoneen lämmössä 1h..
Marinoidut punasipulit
4 punasipulia
1/2d punaviinietikkaa
3rkl oliiviöljyä
1dl sokeria
suolaa+pippuria
Annetaan marinoitua huoneen lämmössä 1h..
Kyllä Ahti muistaa!
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
jeps. noita vegejä kandee tosiaan laitella uimaan.. todella hyviä tulee tällä tavalla laitettuna.Sopuli kirjoitti: Muutamia uusia juttuja tuli tässä. Porkkanat oli ihan uusi tuttavuus tuollatavalla tehtynä. Keitossa menee pikkupalasina, mutta nuita ois vedelly melkosen kasan, kun oli niin hyviä. BBQ -kastike taitaa olla tulevaisuudessa vakiovaruste ruoanlaitossa.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Tein tätä vähän muunneltuna viikonloppuna ja hyvin toimi. Laitoin pepperin sijaan kokista ja roiskin sekaan mitä kaapistä löytyi. Äkkiä hävisi ukkojen lautaselta
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Tuli viikonloppuna tehtyä hieman muunnellulla reseptillä. Kyllä oli hyvää. Savuhovin kipu-sinappi toimi mukavasti "lämmikkeenä".
Well, I hope Neil Young will remember A Southern man don't need him around anyhow
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Ajattelin tässä jonain päivänä kauniina kokeilla tuota savustettuna, eli tuntitolkulla pöntössä alusta loppuun. Ei vain oikein töiden jälkeen iltasella savustelu nappaa, niin joutuu toteuttaa vapaa päivinä.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Nyt on pakko vetää sanoja takaisin..
Ei toi burgeri ole lähellekkään täydellinen. Tein perjantaina taas tuota possua ja tuli tehtyä aika reilu satsi ja lauantaina sitten mietin mitä tekisin lopuista. Laitoin possua pannulle ja lämmitin sen. Sitten lämmin possu tortillaletun päälle ja siihen aurajuustoa ja tomaattia päälle ja rullat uunivuokaan ja päälle raastoin parmesaania. n. vartti 200 asteessa ja edellisen päivän coleslawt kylkeen ja oluen kanssa ääntä kohti. Voi perskeles sentään, tuo possu vaan paranee entisestään uudestaan lämmittäessä ja mukavan rapean tortillan sisällä se oli kyllä pala taivasta. Suosittelen todella kokeilemaan ja unohtamaan tuon ekan reseptin tyystin . Ruskeita papuja olisin laittanut sinne kanssa, mutta onneksi ei löytynyt kaupasta..
Ei toi burgeri ole lähellekkään täydellinen. Tein perjantaina taas tuota possua ja tuli tehtyä aika reilu satsi ja lauantaina sitten mietin mitä tekisin lopuista. Laitoin possua pannulle ja lämmitin sen. Sitten lämmin possu tortillaletun päälle ja siihen aurajuustoa ja tomaattia päälle ja rullat uunivuokaan ja päälle raastoin parmesaania. n. vartti 200 asteessa ja edellisen päivän coleslawt kylkeen ja oluen kanssa ääntä kohti. Voi perskeles sentään, tuo possu vaan paranee entisestään uudestaan lämmittäessä ja mukavan rapean tortillan sisällä se oli kyllä pala taivasta. Suosittelen todella kokeilemaan ja unohtamaan tuon ekan reseptin tyystin . Ruskeita papuja olisin laittanut sinne kanssa, mutta onneksi ei löytynyt kaupasta..
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Erittäin toimiva soossi possuille jne on muuten tämä:
http://www.poppamies.fi/product_info.ph ... ts_id=1058
Erittäin helppo suositella.. kandee samantien tilata pari pullo, koska tota menee kun makuun pääsee.
http://www.poppamies.fi/product_info.ph ... ts_id=1058
Erittäin helppo suositella.. kandee samantien tilata pari pullo, koska tota menee kun makuun pääsee.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Huomen aamulla lähtee pari niskaa kattilaan kypsymään ja iltapäivällä menee parempiin suihin..
coleslaw salaatti vähän hakusessa..
coleslaw salaatti vähän hakusessa..
Jos Jumala on olemassa, minä olen kusessa.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Jäitkö eloon?
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Huomenna keittelen ja lauantaina maistelen tortillojen kans. Saatan jopa oluen kyydiks siipasta, toi savuhomma vaan hiukan epäilyttää...
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Emppain ohjeella porsaan lapaa tuli kokeiltua. Todella hyvää! Lihan kätköinä toimi patonki ja pitaleipä, toimii.
Coleslawta tehdessä kannattaa maistella sitä korianteria, ennen kuin tuikkaa koko ruukullisen sekaan.
Itsehän en näin toiminut, ja jäi salaatit syömättä. Mielestäni aika hallitseva maku, josta tulee lähinnä mieleen joku palasaippua. Onneks emännälle maistu saippua ja salaattikin, niin ei jäänyt rehut syömättä.
Coleslawta tehdessä kannattaa maistella sitä korianteria, ennen kuin tuikkaa koko ruukullisen sekaan.
Itsehän en näin toiminut, ja jäi salaatit syömättä. Mielestäni aika hallitseva maku, josta tulee lähinnä mieleen joku palasaippua. Onneks emännälle maistu saippua ja salaattikin, niin ei jäänyt rehut syömättä.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Possu tietty pääasia, mutta vähän kaalistakin.
Kannattaa huuhdella jääkylmässä vedessä pienitty kaali ja marinoida vähän sitruunalla ja suolalla. Kitkeryys katoaa nätisti ja kaalista tulee hyvä pohja coleslawlelle tai vaikka korealaishenkisellekin possun kylkiäissalaatille (kaalia, kevätsipulia, korianteria, chiliä, seesaminsiemeniä, limemehua, kurkkua, miksei itujak-- mitvit ei ituja!).
Tästä oon joskus tehnyt korean bbq pork buneja siten että uunissa mureaksi haudutetun possun kyljen (dr pepper usa) olen antanut olla kasassa painon alla yön yli jääkaapissa ja sitten ottanut seuraavana päivä grillissä vähän karsinogeenejä pintaan. Sitten viipaleita varovasti ja kuohkeaan ja pinnasta paahdettuun sämpylään pohjalle majoneesia, sitten possu ja yllä kuvattua salaattia sen verran kun mahtuu. Chilikastiketta mitä nyt löytyy.
Kannattaa huuhdella jääkylmässä vedessä pienitty kaali ja marinoida vähän sitruunalla ja suolalla. Kitkeryys katoaa nätisti ja kaalista tulee hyvä pohja coleslawlelle tai vaikka korealaishenkisellekin possun kylkiäissalaatille (kaalia, kevätsipulia, korianteria, chiliä, seesaminsiemeniä, limemehua, kurkkua, miksei itujak-- mitvit ei ituja!).
Tästä oon joskus tehnyt korean bbq pork buneja siten että uunissa mureaksi haudutetun possun kyljen (dr pepper usa) olen antanut olla kasassa painon alla yön yli jääkaapissa ja sitten ottanut seuraavana päivä grillissä vähän karsinogeenejä pintaan. Sitten viipaleita varovasti ja kuohkeaan ja pinnasta paahdettuun sämpylään pohjalle majoneesia, sitten possu ja yllä kuvattua salaattia sen verran kun mahtuu. Chilikastiketta mitä nyt löytyy.
Re: Käsin revittyä possua ja täydellinen burgeri.
Ai hitto, tosta Koreastahan tuli mieleen, et ton kanssa toimis kans Kimchi, pitääpä testaa...
Reseptihän löytyy hs.fistä...
1 kg kiinankaalia
5 kevätsipulia
1 tl suolaa
Suolaliemi:
3 rkl merisuolaa
8 dl vettä
Maustamiseen:
1 rkl suolaa
2 rkl punaista chilijauhetta
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl silputtua valkosipulia
2 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1.Irrota kaalinlehdet toisistaan ja huuhtele ne. Leikkaa suurimmat niistä pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan.
2.Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
3.Liota suola haaleaan veteen ja anna sen jäähtyä.
4.Kaada suolaliemi kiinankaalin ja sipulin päälle. Pane päälle lautanen painoksi ja nosta astia yöksi jääkaappiin.
5.Kaada suolaliemi pois ja huuhtele kasvikset.
6.Sekoita muut aineet isossa astiassa. Lisää kaali ja sipuli ja sekoita hyvin.
7.Ripottele päälle suolaa. Peitä kaalinlehdillä. Levitä tuorekelmua päälle ja pane lautanen painoksi.
8.Nosta kimchi maustumaan ja käymään yhdeksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön tai 2-3 vuorokaudeksi jääkaappiin. Tarjoa kimchiä possunlihan kanssa.
Reseptihän löytyy hs.fistä...
1 kg kiinankaalia
5 kevätsipulia
1 tl suolaa
Suolaliemi:
3 rkl merisuolaa
8 dl vettä
Maustamiseen:
1 rkl suolaa
2 rkl punaista chilijauhetta
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl silputtua valkosipulia
2 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1.Irrota kaalinlehdet toisistaan ja huuhtele ne. Leikkaa suurimmat niistä pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan.
2.Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
3.Liota suola haaleaan veteen ja anna sen jäähtyä.
4.Kaada suolaliemi kiinankaalin ja sipulin päälle. Pane päälle lautanen painoksi ja nosta astia yöksi jääkaappiin.
5.Kaada suolaliemi pois ja huuhtele kasvikset.
6.Sekoita muut aineet isossa astiassa. Lisää kaali ja sipuli ja sekoita hyvin.
7.Ripottele päälle suolaa. Peitä kaalinlehdillä. Levitä tuorekelmua päälle ja pane lautanen painoksi.
8.Nosta kimchi maustumaan ja käymään yhdeksi vuorokaudeksi huoneenlämpöön tai 2-3 vuorokaudeksi jääkaappiin. Tarjoa kimchiä possunlihan kanssa.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.