Sivu 1/1

Norssi/kuore

Lähetetty: 20:36:37 20.08.2013
Kirjoittaja J.a.M
tänään sen sitten tein ja kokeilin suoraan nuotasta perkaamisen jälkeen kuumalle paistinpannulle ja reilu frittaus ja suolaa . meni kyllä heti top 3 paistetuista kaloista , muikku jäi kauas taakse maussa

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 21:01:59 20.08.2013
Kirjoittaja Jäpäkyörä
J.a.M kirjoitti:tänään sen sitten tein ja kokeilin suoraan nuotasta perkaamisen jälkeen kuumalle paistinpannulle ja reilu frittaus ja suolaa . meni kyllä heti top 3 paistetuista kaloista , muikku jäi kauas taakse maussa
Eläpäs ukko rupee liioittelemaan.
Näitä kahta ei voi verrata maultaan. Mutta molemmat on syötävää.
Siis maku on erilainen molemmissa. Minä syön joka kevät kuoretta kerran pari.
Muikkua pitkin syksyä.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 21:31:34 20.08.2013
Kirjoittaja J.a.M
jos pitäis valita tällähetkellä että ottasinko paistettua muikkua vai norssia niin norssi veis homman 100-0
makuja on monia sano koira ku pallejaan nuoli.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 07:30:29 21.08.2013
Kirjoittaja sursill
Komppaan J.a.M:ia. Norssi sattuu paremmin meikäläisen makunystyröihin.
Jäpiksen on turha sanoa, että mun suuni on tuohesta. Puulalta itse kalastettua muikkua olen syönyt tuoreena, mutta se jää kyllä toiseksi norssin rinnalla.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 07:44:24 21.08.2013
Kirjoittaja Jäpäkyörä
Se tuo merikuore on varmaan erimakuinen, kun nää pienet järvikuoreet.
Äitimuori teki aina keväisin kuorekukkoa. Ja kyllä sillä nälän laitto toiseen huusholliin.
Nykyisin ei tuu muuten laitettua, kuin pannulla paistettua sen kerran pari.
Mutta kuoreen kudulle on päästävä. On se niin mukavaa hommaa.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 09:17:44 21.08.2013
Kirjoittaja DC
Tuossa vielä keskustelua aiheesta: http://kalamies.com/kalastus-keskustelu ... ireo-59223

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 10:08:36 21.08.2013
Kirjoittaja sursill
Jäpäkyörä kirjoitti:Se tuo merikuore on varmaan erimakuinen, kun nää pienet järvikuoreet.
Äitimuori teki aina keväisin kuorekukkoa. Ja kyllä sillä nälän laitto toiseen huusholliin.
Nykyisin ei tuu muuten laitettua, kuin pannulla paistettua sen kerran pari.
Mutta kuoreen kudulle on päästävä. On se niin mukavaa hommaa.
En mä tiedä että onko maussa hirveää eroa, mutta koossa taitaa olla.
Ne norssit mitä täältä mereltä keväällä saa ovat 14-25 cm pitkiä ja aika
hyvässä lihassa.
Noilla laittaa myös nälän naapuriin. :wink:

Yhtenä keväänä pyysin sen reilun ämpärillisen norssia ja seuraavana päivänä ruvettiin paistelemaan niitä muurikalla pihalla. Oli nätti, mieto tuulinen kevät päivä
ja yhtäkkiä oli naapureiden muksut siinä ihmettelemässä paisto hommia, kysyivät että saako maistaa norssia. Annettiin lupa ja muksut viihtyivät hyvin siinä kala vadin ääressä. Hetken päästä tulivat vanhemmat etsimään jälkikasvuaan ja katselin huolissani sitä hupenevaa kala vatia. Sain napata liipin olalle, pari ämpäriä
mukaan ja painua alas rantaan haavimaan lisää norsseja.
Siitä tuli sellaiset "ex tempore" norssi juhlat, vaikka siinä muutama nyrpistelikin hajulle, mutta hyvin kelpasivat. :lol: =P~

Liipillä olen noita pyytänyt porvoon joelta, kun täällä
loviisassa ei ole oikein sopivaa pyynti paikkaa ja lisäksi täällä on keväällä
tiukka rauhoitus päällä. Voishan sitä yrittää silakka verkoilla tuolta rauhoitus alueen ulkopuolelta, mutta riskinä on että verkot ovat täynnä särjen lisua.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 19:24:16 21.08.2013
Kirjoittaja pääevä
Kyllä itekkin nostan kuoreen aika korkealle, keväällä tullut sitä kans pyydettyä.
Yleensä valikoidaan pienimmät poikakalat ja pannulle. Minusta on jotenkin rasvaisempikin kuin muikku. sisävesimallia ovat, meri kuoreesta ei kokemusta.

Sitä on vaan keväällä niin helkatisti tarjolla sen hetken ja sitten ei taas vuoteen.
Jos tuota viittis joskus nuottamiehiltä vaivautua tiedustelemaan, niin olisi ihan vaihtelua kyllä ruokapöytään.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 08:53:33 05.10.2013
Kirjoittaja Parkkeri
Se on jännä homma tuo norssi, eteläsä sitä syyään ku hullut puurua mutta täsä meijän tienoilla se on roskikaloista särjen jäläkeen pahin :D liekkö tuo haju tuoreena joka karkottaa...Meijän verkoisa norssia tulee aina suurimpiin silmäkokoihin asti ku tollo mikä tollo ui ilmeisesti suu auki?? En oo ite ikinä norssia syöny joten mausta en voi sen kummemmin kommentoida, mutta kuten tuosa aluksi kirjotin sitä ei täälä syyä.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 20:31:46 05.10.2013
Kirjoittaja sursill
Kehotan kokeilemaan, jos sitä teillä päin tulee verkoista.
Nyppäset pään ja sisälmykset pois, niin hetken päästä huomaat että "kurkun" haju on hävinnyt.
Pyöräytä samalla tavalla jauhoissa kuin silakan ja sitten pannulle.
Uskon että jos uskallat kokeilla norssia, niin mielesi muuttuu. :wink: =P~

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 20:52:20 05.10.2013
Kirjoittaja pääevä
Tuo kurkunhaju on monasti ihmetyttänyt, minusta se on hyvä tuoksu jos vertaa aukaistuun sillipurkkiin.... paistamisen jälkeen ei tuoksu ei.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 14:19:28 06.10.2013
Kirjoittaja DC
Aivan sama haju on myös tuoreessa siiassa, tosin laimeana!

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 17:26:12 06.10.2013
Kirjoittaja pääevä
DC kirjoitti:Aivan sama haju on myös tuoreessa siiassa, tosin laimeana!
No niimpä muuten onkin, ei ole vain tullu yhdistettyä aikasemmin tuota asiaa.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 13:57:12 13.02.2014
Kirjoittaja fiskarJanne
Norssin paistossa kten silakassakin niin jos pitää yön yli jääkaapissa niin pysyy paistinpannussa suorana, ei käpristy.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 14:47:20 13.02.2014
Kirjoittaja DC
Taas on pari reissua tehty pilkkituttavuuden merkeissä Reposaaren norsseille!

Kukko on tehtynä ja muutama pannullinen paistettuja syötynä.
Piru, kun kuivatin (melkeen poltin) ison satsin savupöntössä..

Pari viikkoo menee nyt työn merkeissä, mutta sitten taas, jos ei muualle iske reissua, niin norssin perään olen daivaassa

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 11:16:20 04.10.2014
Kirjoittaja sursill
Ai perhana. olen daivaassa Tyrä vinkkasi, että yksi paikallinen ammattikalastaja oli käynnyt yöllä troolaamassa ja ei muuta kuin kiireen vilkkaan alas kalasatamaan norkkimaan.
Sehän oli niin kuin aavistelin, että norssia löytyi sivusaaliina ja tänään meillä syödään paistettua sellaista. :bigboss: =P~


NAM!!!!

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 11:30:33 04.10.2014
Kirjoittaja Coregonus
:juu: :juu: :juu: :up:

Hieman kade kyllä. Täytyis jostain kyllä hankkia. Oiskohan torimyyjillä tarjolla.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 11:40:39 04.10.2014
Kirjoittaja sursill
Tori myyjillä ja kaupoissa voi olla, jos ovat saaneet trooli silakkaa myyntiin.
Meille kävi vaan paikallisessa K-Supermarketissa silleen, että pyydettiin myyjää keräämään norsseja pois silakan joukosta (haju paljasti). Myyjä kyseli että jos käytän niitä syötteinä, niin menin paljastamaan että menevät persiin perille. Kala myyjä oli testannut norssia myöhemmin ja sen jälkeen ei olla enään niitä saatu.

Re: Norssi/kuore

Lähetetty: 20:41:28 06.11.2014
Kirjoittaja Prinssi
Kas kummaa :lol:
Paistikalana wauden hyvä.
Nyrkkisääntö kai on, että reilusti niskan takaa fisu poikki et hajurauhanen vai mikä siel ny on, lähtee vek?
Näin mä oon suosiolla tehny muutoin kokeilematta ku wanhat wiisaat on nin sanonna.
Ja mäti! olen daivaassa

Savustettuna jäi syömättä tuo fisu :shock: