Sivu 1/1

Uunikuhaa

Lähetetty: 16:48:02 10.09.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Epämääräisen näköstä, sulattelin pari kuhaa pakkasesta. "Valelin" kuhat flora ruokakermalla, sisälle myös kermaa. Sisälle myös normiflooroo ja kalojen päälle. Mausteeksi suola, tilli ja kalamauste. Pari pilkottua sipulia pediksi ja sipulia myös kalojen sisälle.
Kalavuoassa 175 c, aivan alatasossa 75 minuuttia. Puolessa välissä pienensin lämmön 150 c, nostin välillä uunista pois ja valelin lusikalla kermasipuliseosta uudelleen päälle.

Saa nähä, mitä sieltä tulee :roll:

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 18:17:52 10.09.2016
Kirjoittaja DC
Epäilen, että sipuleihin ja kermaan tulee sopivasti kalan makua :twisted: :bigboss:

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 16:00:24 11.09.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Kyllähän noissa kuhissa pöllähtää aika selkeästi Vanajavesi&mudan pöllähdys. Alkukaudessa uunissa+pannulla laittamani Vanajaveden kapeikon kuha oli aivan eri planeetalta. Tiedä sitten miten pitäisi valmistaa, ettei Vanajavesi maistuisi. Uittaa soijassa :mrgreen:
Syödään vaikka väkisin, kun on pyydettykin :bigboss:

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 16:36:53 11.09.2016
Kirjoittaja vlasek
Eikait tuot muran makua saa pois ku pitämällä kala hengissä pari vuorokautta ei paskasessa vedessä. Näin ne käsittääkseni itä-euroopassa poistaa karpista sivumaut. En usko, että on muuta konstia.

Mausteilla tietty varmaan voi pelata, mut eipä siihen sitte enään paljon kalan makua jää. Priima kalanliha ei paljon suolaa kummempia mausteita edes kaipaa.

Tasan kerran syöyny vanajan kuhaa. Ekan ja vikan. Jos lähetään ruokahommiin, ite oon sen verran kermaperse, että raaka-aineelle ei riitä, että se o ok, vaan sen pitää olla priimaa, eli täydellistä. Mudan makuinen kala, tai pakkasessa pidempään muhinu ei kuulu tähän kategoriaan.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 16:47:28 11.09.2016
Kirjoittaja Hermanni
En tiedä mistäpäin Vanajaa pyydetty, mutta omat Vanajalta saadut kuhat on ollut kyllä priimaa. Toisin kuin kirjolohet mitä sinne silloin tällöin istutetaan. Niissä olen mudan maun maistanut. Lienee rehun vika eikä vesistön kirjojen tapauksessa.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 16:55:06 11.09.2016
Kirjoittaja vlasek
Ne vanajan kapeikot, kyllä tuoksuu paikoin ihan ihmisperseelle. Kirjoon tarttuu melko nopeesti vesistön matkassa tulevat makuvirheet. Se eka ja viha kuha kärys melko samalta ku mitä ite vesistö. Joltain mudan ja paskan sekoitukselta.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 17:00:53 11.09.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Mierolan kapeikosta viikko sitten. Vesi vieläkin lämmintä. Selän kuhia en juurikaan ole syönyt, kun en siellä kalasta.
Varmasti selän kuhilla vs vanajaveden kapeikot on selkeä makuero. Vanajanselkä kun on puhdistunut viime vuosina paljonkin ja tämä näkyy kuulemma jo vedenkirkkaudessakin, kun alakaa 2-3 metriin olemaan näkösyvyys kirkkaimmissa osissa.
Noissa kapeikoissa on aika savista vesi, ja sitten kun virtausta ei ole, niin varmaan tämä näkyy kalojen maussakin, toisaalta taas kun on kovat virtaukset niin paskat lähtee pohjavirtausten mukana. Alkukaudesta kylmähkön veden aikaan kalat ovat OK maultaan, ei muta maistu.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 17:38:24 11.09.2016
Kirjoittaja Hermanni
Selän kaloja itse kalastelen ja niissä makuhaittoja ei ole. Kai se kaikissa matalissa rehevissä lätäköissä kaloihin lämpöisellä vedellä haittoja tulee. Vesi puhdistunut paljon. Parikymmentä vuotta sitten kun uimassa kävi niin iholle jäi lieju pintaan. Laiturin päästä ei pohjaan nähnyt toisin kuin nyt.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 18:22:59 11.09.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Vuonna 2008 loppui valkeakoskella tervasaaren paperitehtaaseen kuuluvan tervasaaren sellutehtaan tuotanto ja parissa vuodessa näkyi miten sulfaattipitoisuudet laski. Samalla loppui sellutehtaan jätevesien "vastavirtaus" vanajanselälle päin. Rauttuunselällä etc. tämä on näkynyt veden kirkkauden paranemisena entisestään. Kyllä paikalliset ovat huomanneet muutokset veden kirkkauden muutokset 2010-luvulla. Ja varmasti 20 vuoden takaiseen muutos on ollut huomattava.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 18:48:45 11.09.2016
Kirjoittaja Hermanni
Biologinen vedenpuhdistamo tehtaalla oli kanssa yksi suuri tekijä.

Re: Uunikuhaa

Lähetetty: 08:20:31 12.09.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Vanha uutinen:
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kot ... a-epaselva
http://www.vvy.fi/vesihuolto_linkit_lai ... npuhdistus
http://biotuotetehdas.fi/artikkelit/bio ... hdistuksen

Varmaan samaa tekniikka kuin tämän uuden biosellutehtaan jätevesien puhdistus?
Biologinen vedenpuhdistamon käyttöönotto on siis parantanut vanajanselän tilaa. Hyvä niin.
Oikeestaan nämä olisivat kuuluneet tuonne ympäristöfoorumiin, mutta kerrankos sitä asian vierestä :D