Kävipä tänään näin: Kala irti ja...

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta yleisestä kalastukseen liittyvästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Kalastus-uutisia - Etusivu uusiks!
Eci
Viestit: 10
Liittynyt: 15:42:27 01.05.2018

Kävipä tänään näin: Kala irti ja...

Viesti Kirjoittaja Eci » 23:17:21 25.08.2018

Tänään vedettiin uistinta kaislan reunassa ja päässä oli joku isohko lusikka kolmihaarakoukulla. Tuli hyvä tärppi, tein tiukan vastanykäisyn kahteenkin otteeseen ja kala irtosi. Kelasin siiman sisään ja uistimen yhdessä koukussa oli kiinni lihanpala ja n. 1 sentin mittainen hauen hammas. Harmitti kovasti.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Mitä voisi itse tehdä eri tavalla välttyäkseen tämän kaltaisilta, vai oliko kyse vain tuurista ja kalan pehmeistä purukalustoista ?

Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8127
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Kävipä tänään näin: Kala irti ja...

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva » 07:39:02 27.08.2018

Ei noista tartte yöuniaan menettää. Perhomiehille ja vaappumihille on koukkujen mukana kokonaisia leukaluita tai leuan kappaleita esim. lohen kanssa, erään yksilön paino suurinpiirtein pysytty määrittämään irronneesta leiukaluusta paino noin 30 kg. Lohen osalta, mitä vanhempi kala, niin leukakalusto rupeaa iän myötä heikkemään. Kun kalaa on virrassa ja pakko pitää tiukalla, niin joskus käy niin, että jotain kalan leuasta irtoaa. Ikäväähän tämä on kalan kannalta, joskus vaan käy niin.
Tietysti väkäsettömät koukut edesauttaa sitä koukku ei pureudu leukakalustoon, vaikka käyttäisi väkäsetöntäkin, niin voi käydä huonosti kalan kannalta, kun kuitusiimalla/venymättömällä siimalla vedetään vastari, jotain irtoaa leuka/purukalustosta. Huonoa tuuria tuon hauen osalta ja kalan pehmeä purukalusto.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.

Vastaa Viestiin