30-vuoden hauenkalastuskokemuksen omaava Matti Jännäri oli tyytyväinen Gator Gumbait Explorerin antiin. Kuva Antti Zetterberg.

Laatutuote

Gator Gumbait Explorer 8’1” up to 140g

Mika Mujunen antoi kokeiltavaksi Gatorin uusinta antia vavan muodossa. Sekä Matille että minulle vapa ja koko merkki ei ollut entuudestaan tuttu muuta kuin some-postauksista.

Gumbait Explorer 8’1 on nimensä mukaisesti tehty kumien heittämiseen ja siihen se myös soveltuu mainiosti. Vavan aihio on rauhallinen, mutta lataa kuitenkin heittoon riittävästi voimaa ilman, että olkapäitä tarvitsee liikaa rasittaa. Vapa onnistuu jotenkin tappamaan kumien ilmanvastuksen ja heittämään ne todella pitkälle.

Komponentit ovat American Tackle Companylta ja ne ovat todella laadukkaat. Erityisesti ruostumattomat Typhoon-vaparenkaat ovat kuin sotilastasoa, mutta kuitenkin kevyet. Etummainen spiraalirengas tuo näyttävyyttä ja hyötyä, sillä näin siima kulkee koko ajan samassa kulmassa ja vähemmällä kitkalla. 235 grammaa painava kaksiosainen vapa maksaa 229 euroa. Mainiot heitto-ominaisuudet ja kestävä aihio sekä komponentit tuovat hinnalle vastinetta, joten hankintaa voi mielihyvin suosittaa.


Hienoja yksityiskohtia. Kuva Antti Zetterberg.
Explorer lataa hyvin etenkin aihion keskiosasta ja heittoon saa hienosti pituutta vähällä voimalla.
Kuva Antti Zetterberg.

Teksti ANTTI ZETTERBERG
Kuvat GATOR & ANTTI ZETTERBERG
Avustaja MATTI JÄNNÄRI

Edellinen
Seuraava