Etusivu » Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Tietosuojalauseke

Tietosuojaseloste perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen (GDPR, The General Data Protection Regulation), joka säätää EU:n kansalaisten oikeuksista tietosuojaan sekä omien henkilötietojen luottamukselliseen käsittelyyn. 

REKISTERINPITÄJÄ

Kalamiescom Oy
(y-tunnus: 1090873-3)
Itälahdenkatu 22B, 00210 Helsinki
gsm + 358 40 581 00 83

REKISTERIASIOISTA VASTAAVA HENKILÖ

Krook Media Oy
Jerker Krook
Itälahdenkatu 22B, 00210 Helsinki

LISÄTIEDOT JA OIKAISUPYYNNÖT
Krook Media Oy
[email protected]

REKISTERIN NIMI

[Kalamies.com markkinointi- ja asiakasrekisteri]
Rekisterissä käsitellään asiakkaidemme sekä potentiaalisten asiakkaidemme ja näiden edustajien henkilötietoja.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Kerään henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn perusteena on oikeutettu etu ja lakisääteiset velvoitteet.

Kerään tietoja myös markkinointia varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus.

Tavoitteenamme on kohdentaa viestit niin, että Rekisteröity saa itselleen sopivaa viestintää.

Henkilötietojasi vastaanottavat
– yrityksemme, siis kalamiescom
– sinä itse, jos keskustelemme esim. sähköpostitse
– verkkokäyttäytymiseen liittyvät tiedot rekisterinpitäjän verkkosivustoilla
– asiakkuuden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot
– käyttäjätunnukset ja muut tunnistautumistiedot

Säilytämme henkilötietojasi:
– sähköpostiarkistossa seitsemän vuoden ajan
– kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan.

Sinulla on seuraavat oikeudet:
– oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
– oikeus tietojen oikaisemiseen
– oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)
– oikeus vastustaa käsittelyä
– oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin)
– oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Huomioithan, että sinulla on ”oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN PERUSTEET

Käsittelyperusteemme on asiakassuhteen hoidon osalta meidän ja asiakkaamme välinen sopimus (GDPR 2016/679, 6 artikla, kohta B) ja markkinoinnin osalta oikeutettu etumme (GDPR 2016/679, 6 artikla, kohta F). Lähetämme sinulle myös suostumuksesi perusteella sähköisiä suoramarkkinointiviestejä (GDPR 2016/679, 6 artikla, kohta A). Henkilötietojen käsittely voi olla tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (GDPR 2016/679, 6 artikla, kohta C).

Henkilötietoja käsitellään vain siltä osin kuin se on tarpeellista rekisterin käyttötarkoituksen kannalta.

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Rekisteri sisältää pääasiassa käyttäjän itse itsestään antamia tietoja.

Nimi- ja muiden yhteystietojen kerääminen perustuu asiakassuhteeseen tai muuhun yhteyteen rekisterinpitäjän kanssa. Tietoja kerätään sopimuksenteon yhteydessä, tuotekokeilujen rekisteröitymisen yhteydessä tai kun asiakas käyttää palveluratkaisujamme.

Henkilötietoja voidaan saada myös asiakkaan yhteyshenkilöltä tai muulta kumppanitaholta, joka lisää rekisteröidyn jonkin tarjoamamme ratkaisun käyttäjäksi tai asiakkaan yhteyshenkilöksi. Henkilötietoja voidaan ostaa kertaluonteiseen markkinointikäyttöön myös rekisterinpitäjän ulkopuolisista rekistereistä ja kerätä julkisista lähteistä.

Tietoa evästeistä

Tietoa Kalamies -sivuston käyttämistä evästeistä

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle, kun hän vierailee sivustossa. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja eikä niiden avulla voida suorittaa ohjelmia tai tallentaa viruksia käyttäjän tietokoneelle.

Evästeet tässä sivustossa

Käytämme evästeitä tässä sivustossa moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin ja markkinointiin.

Sivuston seurantaan käytämme Googlen Analytics palvelua. Seurannan tarkoitus on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä.

Lisätietoja Googlen evästeistä voit lukea täältä: Googlen evästekäytäntö. Evästetiedot auttavat meitä parantamaan sivustomme toimivuutta ja käytettävyyttä.

Sivustomme sisältää Googlen mainontaa ole hyvä ja lue lisää: tietoja google mainonnasta ja AdSense.
Evästeiden lisäksi myös sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin evästeitä. Nämä evästeet keräävät tietoja esimerkiksi käyttäjien kiinnostuksen kohteista, joiden avulla voimme kohdentaa viestintäämme sisällöistämme kiinnostuneelle yleisölle.

Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä löydätte täältä: tietoja Facebookin evästeistä

Evästeiden käytön estäminen selaimessa

Jos haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia.

Lisätietoja evästeiden hallinnasta selaimessasi on osoitteessa http://aboutcookies.org/.

Jos estät evästeiden käytön selainohjelmassasi, laitettasi ei seurata, kun vierailet sivustossa. Huomaa kuitenkin, että estämällä evästeiden käytön saatat estää myös joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.

Huomioithan, että palvelumme voivat sisältää linkkejä ulkopuolisiin sivustoihin. Emme voi kontrolloida näitä sivustoja, eikä tämä tietosuojakuvaus koske näitä ulkopuolisia sivustoja. Suosittelemme käyttämään harkintaa selaillessasi internetiä sekä tutustumaan jokaisen sivuston yksityisyydensuojakäytäntöihin erikseen. 

Tietoturva

Käytämme tarpeellisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen sekä alihankkijoiden huolellinen valinta.

Lapset

Emme tietoisesti kerää alle 13-vuotiaiden henkilötietoja. Jos tietoomme tulee, että käsittelemme alle 13-vuotiaan henkilötietoja, poistamme tiedot välittömästi. Jos sinulla on syytä uskoa, että käsittelemme tällaista tietoa, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille viipymättä.

Muutokset

Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä palveluissamme. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Kommentit evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

TIETOJEN SÄILYTYSAIKA

Henkilötietoja säilytetään ainoastaan niin kauan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käsittelytarkoitusten toteuttamiseksi. Kirjanpitolain tai muun sovel­tuvan lain velvoitteista johtuen tietoja voidaan joutua säilyttämään edellä mainittua ajanjaksoa pitempään. Vanhentuneet ja tarpeettomat tiedot hävitetään asiaankuuluvalla tavalla.

REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Jokaisella on oikeus tarkastaa omat rekisterissä olevat tietonsa. Tarkastusoikeus on maksuton kerran vuodessa toteutettuna. Kirjallinen ja allekirjoitettu tai muulla luotettavalla tavalla varmennettu tarkastuspyyntö tulee toimittaa

Rekisteröidyllä on tietosuoja-asetuksen mukainen tarkastus-, oikaisu- ja kielto-oikeus.

Rekisteröity on oikeutettu tarkastamaan häntä koskevat henkilörekisterin sisältämät tiedot.

Tarkastusoikeus on maksuton kerran vuodessa toteutettuna. Rekisteritietojen tarkastaminen tapahtuu toimittamalla allekirjoitettu ja päivätty tarkastuspyyntö rekisterinpitäjän asiakaspalveluun. Tarkastuspyyntöön tulee liitää kopio virallisesta henkilöllisyystodistuksesta. Tarkastusoikeutta voi käyttää myös tulemalla henkilökohtaisesti käymään rekisterinpitäjän tiloissa, jolloin tarkastaminen vaatii ajanvarauksen etukäteen asiakaspalvelun kautta.

Jos rekisteröity havaitsee, että hänen rekisteissä olevat henkilötietonsa ovat virheellisiä, puutteellisia tai niitä on käsitelty rekisterin käyttötarkoituksen tai soveltuvan lainsäädännön vastaisesti, on hänellä oikeus vaatia rekisterissä olevan virheellisen tiedon korjaamista, estämistä, rajoittamista tai poistamista. Rekisterinpitäjä tekee tarvittavat korjaukset rekisteröidyn pyynnöstä. Korjauspyyntö tulee esittää kirjallisesti ja toimittaa rekisterinpitäjän henkilörekisteriä hoitavalle henkilölle.

Jos rekisteröity havaitsee, että hänen EU:n tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiaan on loukattu, on hänellä oikeus tehdä valitus valvontaviranomaisille.

TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAINEN LUOVUTTAMINEN 

Tietoja voidaan luovuttaa rekisterinpitäjältä toimeksiantosopimuksen mukaisia palveluratkaisuja ostaneille tahoille.

Henkilötietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän kanssa samaan konserniin kuuluvien yritysten välillä sisäisiä hallinnollisia tarkoituksia varten, kuten raportointitarkoituksissa tai liiketoiminnan tehostamiseksi esimerkiksi käytettäessä konsernin keskitettyjä tieto- ja viestintäjärjestelmiä. Suoramarkkinointiluvan antaneiden rekisteröityjen henkilötietoja voidaan luovuttaa konserniyrityksille myös konserniyritysten tuotteiden markkinointitarkoituksissa. Henkilötietojen luovuttaminen konserni­yritysten väillä perustuu konserniyritysten oikeutettuun etuun harjoittaa liiketoimintaa ja hallita asiakassuhteita tehokkaasti.

Tietoja ei muutoin luovuteta kolmansille osapuolille.

Rekisterinpitäjän omat tuotteet tuotetaan Suomessa sijaitsevilla palvelimilla. Henkilötietojen käsittelyyn saatetaan käyttää palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy henkilötietoihin EU-/ETA-alueen ulkopuolelta, kuten Yhdysvalloista. Rekisterinpitäjä huolehtii siirtojen asianmukaisesta ja lainmukaisesta toteuttamisesta henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Henkilötietoja siirretään kaikissa tilanteissa EU-/ETA-alueen ulkopuolelle ainoastaan jollakin alla mainitulla, lainmukaisella perusteella:

  • Euroopan komissio on päättänyt, että kyseisessä vastaanottajamaassa on varmistettu riittävä tietosuojan taso
  • olemme toteuttaneet asianmukaiset suojatoimet henkilötietojesi siirtämiseksi käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita. Sinulla on tällöin oikeus saada jäljennös kyseisistä vakiolausekkeista ottamalla meihin yhteyttä; tai
  • olet antanut nimenomaisen suostumuksesi henkilötietojesi siirtämiselle, tai henkilötietojesi siirtämiselle EU-/ETA-alueen ulkopuolelle on olemassa muu lainmukainen peruste, kuten Yhdysvaltojen osalta Euroopan komission hyväksymä Privacy Shield -järjestely.

REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Rekisterinpitäjä kunnioittaa henkilötietojen luottamuksellisuutta. Rekisteri ei sisällä fyysistä aineistoa.

Sähköinen aineisto on talletettu tietokantoihin, joka on suojattu väärinkäytös- ja tunkeutumisyritysten estämiseksi SSL-salauksin, palomuurein, salasanoin ja muilla yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla eritasoisilla teknisillä- ja sovellusratkaisuilla. Rekisteri sijaitsee kulunvalvonnalla suojatuissa, lukituissa ja valvotuissa tiloissa. Tietokannat varmistetaan päivittäin. Rekisteriin on pääsy vain rekisterinpitäjän valtuuttamilla, vaitiolovelvollisilla henkilöillä henkilökohtaisin käyttäjätunnuksin ja salasanoin.